A es šoreoz piekrītu Dansigai. Viena iemesla dēļ. Draudzīgā savējo tusiņā, dzīvajā vai forumā, man ir absolūti pofig kā kurš runā, raksta un kā savādāk iznesās. Cittautiešu centība rakstīt latviski vieš tik vislielāko atzinību, pofig, ir gramatiskās vai stila kļūdas, žargons, barbarismi, uttt.. Bet ir viens bet - kā mēdz teikt bunģieris Ivars.
Tajā brīdī kad cilvēks prezentē un reklamē produktu, ko viņš pārdod, es par produkta kvalitāti spriežu arī pēc reklāmas kvalitātes. Reklāma, sludinājums u.c. mārketinga aktivitātes imho ļoti labi parāda potenciālā pakalpojuma sniedzēja attieksmi pret savu darbu, klientim, studentiem. Daudzi teiks, ka tāds sludinājums ir sīkums un neko nenozīmē, bet manuprāt foto ir joma, kur tieši sīkumi ir tie, kas ļoti daudzas potenciāli labas bildes padarījuši par nebaudāmām.
Varbūt es maldos, bet ja topika autors būtu uzrakstījis privāti da jebkuram, kaut man, vai Dansigai ar lūgumu pakoriģēt tekstu, lai ir pareizā literārā valodā, es domāju, ka viņu neviens neatšūtu. Es noteikti nē. Domāju, ka Dansiga arī nē. Palieku pie uzskata, ka tas ir vienkāršs attieksmes jautājums - uztaisīt savu sludinājumu tik pat labu kā savas bildes, vai uzlikt mīksto, ķipa, mani tāpat zina, ko nu es tur centīšos....
Sapper:A es šoreoz piekrītu Dansigai. Viena iemesla dēļ. Draudzīgā savējo tusiņā, dzīvajā vai forumā, man ir absolūti pofig kā kurš runā, raksta un kā savādāk iznesās. Cittautiešu centība rakstīt latviski vieš tik vislielāko atzinību, pofig, ir gramatiskās vai stila kļūdas, žargons, barbarismi, uttt.. Bet ir viens bet - kā mēdz teikt bunģieris Ivars.
Tajā brīdī kad cilvēks prezentē un reklamē produktu, ko viņš pārdod, es par produkta kvalitāti spriežu arī pēc reklāmas kvalitātes. Reklāma, sludinājums u.c. mārketinga aktivitātes imho ļoti labi parāda potenciālā pakalpojuma sniedzēja attieksmi pret savu darbu, klientim, studentiem. Daudzi teiks, ka tāds sludinājums ir sīkums un neko nenozīmē, bet manuprāt foto ir joma, kur tieši sīkumi ir tie, kas ļoti daudzas potenciāli labas bildes padarījuši par nebaudāmām.
Varbūt es maldos, bet ja topika autors būtu uzrakstījis privāti da jebkuram, kaut man, vai Dansigai ar lūgumu pakoriģēt tekstu, lai ir pareizā literārā valodā, es domāju, ka viņu neviens neatšūtu. Es noteikti nē. Domāju, ka Dansiga arī nē. Palieku pie uzskata, ka tas ir vienkāršs attieksmes jautājums - uztaisīt savu sludinājumu tik pat labu kā savas bildes, vai uzlikt mīksto, ķipa, mani tāpat zina, ko nu es tur centīšos....
Sasmējos.... TU neesi viņa klients, Klienti lai vērtē "reklāmu". Kautkā stulbi, ja pingvīni karstas kafijas kvalitāti un īpašibas vērtē. Pat nerunāju, ka tas ir TIKAI sludinājums. UN "kritika" acīmredzot, tikai skaudība, varbūt???
Un nepucētas kurpes pie ļoti laba smokinga ir tikai nepucētas kurpes. Nekas vairāk, bet pastāsta daudz vairāk kā limuzīns no kura izkāpj un Brequet uz rokas. Turpini smieties. Lai veicās.
Sapper:Un nepucētas kurpes pie ļoti laba smokinga ir tikai nepucētas kurpes. Nekas vairāk, bet pastāsta daudz vairāk kā limuzīns no kura izkāpj un Brequet uz rokas. Turpini smieties. Lai veicās.
Es laikam pārāk vecs stagnāts, bet, tomēr uzskatu, ka "nerakstība" publiskā vidē tās pašas "nepucētās kurpes" vien ir...
Sabristas kurpes, kad visi kopā (publiskā vidē) kāpj kalnā, man nav nekas nepieņemams, bet kad cenšās būt reprezentabls un aicina citus pamācīties, tad ir mazliet savādāk. IMHO protams, bez jebkādām pretenzijām.
talavietis:man vislabāk patīk kamariņa, nu gribēdams neizdomāsi...
Elementāri!Kamariņa ir maizes garoza,bet ērkšķoga ir krizdole.Bet tas tak pa mūsējam-pa kurzemnieciski.Pričom te Preiļi?
-----------
Viecha, nabūs viss tā! Kamariņu neesat pareizi sapratuši. Tas tā kā tajā spēlē, kur viens iet aiz durvīm un katram nākošam jāness stāsts un jāatstāsta. kamēr beigās viss teksts ir pilnīgi savādāks, ja ne otrāds.
Bet vienīgā senlatviešu cilts, kuras vārda sakne sākas vienādi ar Latviju, ir latgaļi. Un pēc uzvārda izskaņas slavenākie latgalieši ir Miterāns, Šarlatāns un Huligāns.
f-foto:Kamaras pirmā nozīme ir garoza, cieta virskārta (piem., sniega kamara, biezputras kamara). Otrā nozīme ir cūkas āda ar speķa kārtiņu - atgriezums. Angliski abas nozīmes gandrīz visos piemēros varētu tulkot kā "rind".
Ir arī d.v. "kamarēt" - rakņāties (ko tu pa skapi kamarē(jies)?).
Latviešu literārās valodas pamatā ir Dobeles izloksne, rakstnieki utt., tāpēc Jelgavu tiešām var mierīgi pieķert klāt.
Kas par muļķībām, pat man nelatvietim zināms ka
Vidus dialekts ir viens no trim latviešu valodas dialektiem. Tas ir arī latviešu literārās valodas pamatā. Šajā dialektā runā Vidzemes vidienē, sākot no ziemeļrietumiem — Mazsalacu līdz ziemeļaustrumiem Valkai, tad pāri Smiltenei, Valmierai un Cēsīm virzienā uz Rīgu.
Par kamaru - kamēr nebiju sapazinies ar sievu, tādu vārdu nezināju. Viņa tā sauc cūkgaļas ādiņu. Vai attiecas uz maizes garozu, nezinu.
Bet ja par šī topika sludinājuma gramatiku - piekrītu Sapperam es arī forumā rakstu kā sanāk, teikuma sākumburti sanāk mazie. kļūdas gadās dēļ klaviatūras blakusburtiem (a ar s sajūk u.tml.), bet pilnībā piekrītu, ka reklāmai ir jābūt perfektai. Es pats šeit pārdošanas sludinājumus savus, ko lieku, vairākkārt pārlasu, un laboju savas kļūdas un stilu, lai būtu saprotami un nebūtu kur piesieties, bet ja rakstu vienkārši forumā, tad tā vairāk pofig. Jo ja gribi pārdot, tad paša interesēs ir būt perfektam un izstiepies vai saraujies, bet pirmajam iespaidam ir liela nozīme, un interneta sludinājums rada pirmo iespaidu, un tam IR NOZĪME. Zinu pats pēc savas pieredzes - automātā, ja sludinājums (ne šeit, bet jebkur) ir ar gļukiem vai kļūdām, tad bieži vien eju tādam garām, vienalga kādā jomā tas sludinājums, jo tas tomēr liecina par kvalitāti. Vai pat ja sludinājums ir sapritams un tas mani ieinteresē, tad automātā izveidojas attieksme pret sludinājuma ievietotāju atkarībā no tā, cik kvalitatīvs tas ir.
chukmasoff_f: Šajā dialektā runā Vidzemes vidienē, sākot no ziemeļrietumiem — Mazsalacu līdz ziemeļaustrumiem Valkai, tad pāri Smiltenei, Valmierai un Cēsīm virzienā uz Rīgu.
Mazsalacā, Valkā, Smiltenē .... tur visur runā šķībi + ļoti atšķirīgi katrā vietā Augšpusē saka: ''visim pīļim sarkani peki'' un lejā jau slēdzas iekšā šaurais e un pazūd ķ - no sērijas zakis, kakis, k3ngurs + m3dus, l3dus utt. Protams Mazsalaca vēl nav Salacgrīva un Smiltene vēl nav Gulbene, bet nobīdes no Cēsīm konkrētas. Cēsīs tomēr nesauc jebkuru asfaltētu ceļu par piķi
f-foto:Viens svaigs ieraksts šo to pēkšņi maina: "Par sevi: Vis ko esmu publicējis un publicēju, pa lielam ir studijas "Chukmasoff" nopelns...Ne vis mans personīgais."
Tagad tas vairs nav tikai viens cilvēks, kas mierīgi var kļūdīties, rakstot sludinājumu.
Studijā darbojas cilvēki kuri vispār nerunā un neraxta latviski, jo neprot.
Man tevis vienkārši žēl.... NEVIENAM hokejistam neprasa attiecīgās valsts valodas prasmi slēdzot līgumu. JA gribēji laviskā stilā pakašķēties, uzskati, ka mērķi esi sasniedzis. Vēlreiz par sludinājumu: mērķauditorija TO vērtēs ar savu maciņu, visādiem klauniem atliek vien izpausties turot šo sludinājumu foruma virspusē... TEV personīgi chukmasoff_f: pasniegs limonādi par pūlēm...
Jē,,,, Elmars, super! Paldies par salīdzinājumu ar hokejistiem, lielisks ūdens manām dzirnavām. Tātad, vai esi redzējis kaut vienu labu profesionālu hokejistu NHL vai KHL, kurš pats nodarbotos ar savu pakalpojumu pārdošanu un reklamēšanu? Īpaši valstī, kuras valodā rakstveidā komunicēt ir problēmas?? Tev taisnība, es arī nezinu nevienu. Visi algo profus, kuri ar to nodarbojās, stāda līgumus, izsit labākus kontraktus, utt. Vai nav dīvaini, ka fotogrāfi cepās, par to, ka katrs idiots iedomājās, ka pats spēj bildēt, bet tajā pašā laikā nez kāpēc ir pārliecināti, ka paši spēj savu produktu realizēt tik pat labi kā profesionāli pārdevēji.
Kāda raznica , vai runā latviski vai nerunā, galvenais ka prot ko darīt un neslikti to dara.
A rzņica ļoti vienkārša, Artur. Pamēģini iejustīes manā kā potenciāla klienta ādā. Ja es redzu, ka esi paviršs pret sevis paša reprezentablitāti, kā es varu būt drošs, ka nebūsi tik pat paviršs pret mani kā klientu? Dzīves pieredze mani ir mācījusi, ka par pakalpojumu sniedzēju var ļoti daudz pateikt no sīkumiem, kam it kā ar profesionālo pienākumu pildīšanu ir tīri attāls sakars.
Vai Tu riskēsi uzticēt remontēt dārgu kameru pie meistara, redzot, ka viņa darbnīca izskatās kā bomžatņiks? Man pilnīgi pofig, kādā valodā viņš runā, ja es redzēšu profesionālu attieksmi pret klientu visā - izkārtne, reklāma, darbnīca, atsauksmes, es būšu klients. Un latv. val. augstākais līmenis komunikācijai, man 100 gadus nav no viņa vajadzīgs.
chukmasoff_f:
Kāda raznica , vai runā latviski vai nerunā, galvenais ka prot ko darīt un neslikti to dara.
A rzņica ļoti vienkārša, Artur. Pamēģini iejustīes manā kā potenciāla klienta ādā. Ja es redzu, ka esi paviršs pret sevis paša reprezentablitāti, kā es varu būt drošs, ka nebūsi tik pat paviršs pret mani kā klientu? Dzīves pieredze mani ir mācījusi, ka par pakalpojumu sniedzēju var ļoti daudz pateikt no sīkumiem, kam it kā ar profesionālo pienākumu pildīšanu ir tīri attāls sakars.
Vai Tu riskēsi uzticēt remontēt dārgu kameru pie meistara, redzot, ka viņa darbnīca izskatās kā bomžatņiks? Man pilnīgi pofig, kādā valodā viņš runā, ja es redzēšu profesionālu attieksmi pret klientu visā - izkārtne, reklāma, darbnīca, atsauksmes, es būšu klients. Un latv. val. augstākais līmenis komunikācijai, man 100 gadus nav no viņa vajadzīgs.
A pričom tagad te ir kas pavirš tajā ko mēs daram. Par kvalitāti ne viens klients nava sūdzējies, ne par bildēm, ne par vektorgrafikas darbiem . Vis ir izdarāms kvalitatīvi un atdodams termiņos. sākot no idejas beidzot ar izdruku, vai kādu citu gatavā produkta formātu. Tas ka nav pareiza raxtība man, un mani kolēģi nerunā latviski, ta ko mums darīt? tagad meklēt kādu lai mums reklāmu veido , mēs tik daudz vēl nepelnam lai varam piaristu kompāniju noalgot.
Sapper:
A pričom tagad te ir kas pavirš tajā ko mēs daram. Par kvalitāti ne viens klients nava sūdzējies, ne par bildēm, ne par vektorgrafikas darbiem . Vis ir izdarāms kvalitatīvi un atdodams termiņos. sākot no idejas beidzot ar izdruku, vai kādu citu gatavā produkta formātu. Tas ka nav pareiza raxtība man, un mani kolēģi nerunā latviski, ta ko mums darīt? tagad meklēt kādu lai mums reklāmu veido , mēs tik daudz vēl nepelnam lai varam piaristu kompāniju noalgot.
TEV NAV neviena drauga, kush zina latvieshu valdoui!?!?!?!? Es personigi gana daudz saviem krievu pazinjaam esmu tulkojusi tekstus (nevis tikai parbaudiijusi), ko ielikt sludinaajumus internetaa....
Sapper:Jē,,,, Elmars, super! Paldies par salīdzinājumu ar hokejistiem, lielisks ūdens manām dzirnavām. Tātad, vai esi redzējis kaut vienu labu profesionālu hokejistu NHL vai KHL, kurš pats nodarbotos ar savu pakalpojumu pārdošanu un reklamēšanu? Īpaši valstī, kuras valodā rakstveidā komunicēt ir problēmas?? Tev taisnība, es arī nezinu nevienu. Visi algo profus, kuri ar to nodarbojās, stāda līgumus, izsit labākus kontraktus, utt. Vai nav dīvaini, ka fotogrāfi cepās, par to, ka katrs idiots iedomājās, ka pats spēj bildēt, bet tajā pašā laikā nez kāpēc ir pārliecināti, ka paši spēj savu produktu realizēt tik pat labi kā profesionāli pārdevēji.
Ja tu runā par sportistu aģentiem,tad tomēr runa ir par citām summām.Diezvai ir vērts algot kādu,lai reklamētu foto kursus lielākais Latvijas mērogā..Un aģents jau arī paņem smuku procentiņu no izsistā līguma summas-ja nemaldos ap 10..Un tie aģenti jau arī visādi gadās.
TEV NAV neviena drauga, kush zina latvieshu valdoui!?!?!?!? Es personigi gana daudz saviem krievu pazinjaam esmu tulkojusi tekstus (nevis tikai parbaudiijusi), ko ielikt sludinaajumus internetaa....
Daži draugi ir, bet nu šamie neņemsies ar manu skricelējumu labošanu, jo tiem nava laika, un ja ari palabos kaut ko tad kamer atsūtīs atpakaļ paies vesala mūžība. A tā es netusēju kompānijās kur labi pieprastu latviešu valodu, un vispār kompānijās netusēju izņemot darba lietas.
viecha: Ja tu runā par sportistu aģentiem,tad tomēr runa ir par citām summām.
Stop, lietotājs Elmarss bija tas, kurš kā piemēru minēja sportistus, ļoti pareizi apgalvojot, ka viņiem nav jābūt poliglotiem un reklāmas sloganu meistariem, es tik piebildu, ka tādā gadījumā ņefig darīt to, kas pašam nav jādara.
chukmasoff_f: Daži draugi ir, bet nu šamie neņemsies ar manu skricelējumu labošanu, jo tiem nava laika, un ja ari palabos kaut ko tad kamer atsūtīs atpakaļ paies vesala mūžība. A tā es netusēju kompānijās kur labi pieprastu latviešu valodu, un vispār kompānijās netusēju izņemot darba lietas.
chukmasoff_f: Daži draugi ir, bet nu šamie neņemsies ar manu skricelējumu labošanu, jo tiem nava laika, un ja ari palabos kaut ko tad kamer atsūtīs atpakaļ paies vesala mūžība. A tā es netusēju kompānijās kur labi pieprastu latviešu valodu, un vispār kompānijās netusēju izņemot darba lietas.
Ei, nu beidz... kas grib ko izdarīt, atradīs iespēju, kas negrib, atradīs ataisnojumu (pēc sevis zinu)
mMani izbrīna Tava satraukšanās par to apmācības un visu pārejo kvalitāti, tā pat Tu nenāksi pie manis mācīties un pat ja vis būtu literāri pareizi sarakstīts, un pārejie kritizētāji ari nenāktu mācīties, bet kasīties tas kā medusmaize. nezinu vai tā ir skaudība , vai personīgā neuzņēmība ko līdzīgu darīt, un tapēc vis vieglāk ir pa druskai kā sīkiem kakātājiem dirsināties, da par jeb ko.
Piedod, satraucies esi Tu pats. Tavu textu saturs skaidri un gaiši parāda, ka esi no tiem cilvēkiem, kas mēdz uzņemties izdarīt to, par ko ne vienmēr pašam ir 100% poņa un spēja paveikt.
Tagad manai skaudībai un neuzņēmībai, redzi, klāt vēl nākusi ļaunā latviskā atriebības kāre par sasolīto un nesaņemto piedāvājumu, ko gaidu jau 10 mēnešus.
Nu jūs te dajoš, sacepās par sludinājumu forumā. Par apkalpošanas valodu - es arī iešu tajā veikalā, kur man neuzspiež svešas valodas, bet čukmasova latviešu valodas zināšanu priekšā - cepuri nost. Paklausieties TV reklāmas, kuras uz dullo apkopēja tulkojusi no angļu vai poļu valodas. Svētais vārds "svaigums", bez kura vairāk vispār nevar iztikt - pāri visam. Labi, ticu, ka esmu vienīgais pasaulē, kurš boikotē agresīvi reklamētos produktus, bet es nekad nepirkšu Bitnera izstrādājumus, Arī Cenuklubā, kura reklāma jau zb ar savām mantru skaitīšanām "deviņdesmitdeviņideviņdesmitdeviņi", nekad nepirkšos, tāpat Slovēnijas čigānu no mačalku atgriezumiem šūtos, Itālijā ražotos Dormeo matračus. Un Rasas piena produktus, jo viņiem devīze ir par svaigumu, kurš nākot no rasas. Es tak neņemšu mutē partikas produktu, kuram ir tualetes podu tīrāmo un biksīšu ieliktnīšu efekts.
Fū, kādu palagu sadriķēju, bet jūs te par sīkumiem...
Sapper:Piedod, satraucies esi Tu pats. Tavu textu saturs skaidri un gaiši parāda, ka esi no tiem cilvēkiem, kas mēdz uzņemties izdarīt to, par ko ne vienmēr pašam ir 100% poņa un spēja paveikt.
Tagad manai skaudībai un neuzņēmībai, redzi, klāt vēl nākusi ļaunā latviskā atriebības kāre par sasolīto un nesaņemto piedāvājumu, ko gaidu jau 10 mēnešus.
Nebija toreiz tas ko vajadzēja pieejams, un ari tagad nav par saprātīgu cenu.
dansiga:ja maaca, taapat kaa fotoaparaatus tiira .... tad ir ko pateikt ;-((((
Kas ko tīrīja? Kādas atsauksmes? Par naudu vai bez?
par naudu ... 3 st ..... beigaas bija teksts "nu tie puteklji ir pa sturriem - tie tachu tev netraucees .... tu tachu neliksi fragmu lielaaku par 8 .. " ...... Nākamajā dienaa aiznesu uz MDfoto un par 30% mazāku maksu (pat neapskatoties cik netiirs) ... iztīrīja perfekti un man nebija jādomā par daifragmas lielumu ;-))))) (bet tāad smaksaju dubulti - ij vienam ij otram)