1.Kā cienīaji fotogrāfi izlādē datus no fotoaparāta; a. no fotoaparāta ar datu kabeļa palīdzību, b. no karšu lasītāja, 3. citādi? 2. Ja datus izlādē izmantojot karšu lasītāju dati tiek bojāti?
blaac:Ir dzirdēti gadījumi, kad atmiņas karšu lāsītāji bojā lielapjoma datus, tiek bojāta un zaudēta daļa informācijas.
Par laimi man tā nekad nav gadījies. Bet ja nu pēkšņi šādā veidā daļu datu neizdotos pārkopēt, izmantotu programmu, kuru saņēmu komplektā ar vienu no CF atmiņas kartēm - tā vairrākkārt ļāvusi palīdzēt dažiem cilvēkiem atgūt bildes reizēs, kad no aparāta kopējot datus, dati nav bijuši nolasāmi, vai parādījies, ka to uz atmiņas kartes nav, lai arī atmiņas karte patiesībā bijusi pilna.
serjoga:Izladejot fotografijas pa garo kabeli, bildem samazinas asums. Ta ka jo isaks kabelis, jo labak
tieši tā, lai nesamazinātos asums un neparādītos trokšņi, pareizi būtu lietot germānija niobāta (Nb3Ge) kabeli, atdzesētu līdz temperatūrai 23K, tad dati no fočika uz kompi ceļos bez pretestības un zuduma.
Nu pagaidam neiespaido DDDD bet kad bus pa 70mpx full freimi, tad gan jaizmanto resnaks in isaks kabelis atrakai un kvalitativakai bilzhu parraidei. Mosh, ja pietiekami resns kabelis, tad ari makslinieciska vertiba izies cauri
Par datu kabeļu diametru un garumu var apjautāties audio - video lietpratējiem. Tur ir savas versijas un naudiņas milzīgas tiek tērētas labiem kabeļiem. Video magnetefonu ērā jau tika noskaidrots, kā tiek degradēta informācija lietojot garu kabeli.
Schneider:Viss tas ir herņa, jūs man labāk pasakiet, kādēļ spogulī tiek samainīta labā puse ar kreiso, bet netiek augša ar apakšu?
IR!!!!! nivelierii!!!!
NIvelierim vienīgais spogulis ir "kompensators". Vecajos nivelieros lai panāktu, ka instrumenta griešanās ass ir perpendikulāra vizuras asij lietota elevācijas skrūvi. Tagad ar kompensātora palīdzību tiek "līdzsvarots" attēls, kas tomēr ir traucēklis, kad tiek strādāts blakus smagajai tehnikai - attēls šūpojas. Apgriezts attēls ir divu lēcu konstrukcijas rezultāts. Agrāk nebija pieejamas dzidrinātās lēcas un lai ieliktu papildus lēcu, kas rāda tiešo attēlu, jo lietojot nedzidrinātās lēcas ieliekot papildus lēcu gaismas caurlaidība caur tālskati samazinās.
NIvelierim vienīgais spogulis ir "kompensators". Vecajos nivelieros lai panāktu, ka instrumenta griešanās ass ir perpendikulāra vizuras asij lietota elevācijas skrūvi. Tagad ar kompensātora palīdzību tiek "līdzsvarots" attēls, kas tomēr ir traucēklis, kad tiek strādāts blakus smagajai tehnikai - attēls šūpojas. Apgriezts attēls ir divu lēcu konstrukcijas rezultāts. Agrāk nebija pieejamas dzidrinātās lēcas un lai ieliktu papildus lēcu, kas rāda tiešo attēlu, jo lietojot nedzidrinātās lēcas ieliekot papildus lēcu gaismas caurlaidība caur tālskati samazinās.
\ apgrieztais atteels nivelierii abosluuti netrauce - vismaz man!!!! es nezinu ka bija puikam Salacgriivas ostaa, kas luureeja uz muusu modeleem ar nivelieri ;-))))
Vispār bilžu izlāde ir pat svarīgāka par šedevru meklēšanu. Ļoti rūpīgi jāskatās procesam līdzi, lai tā mākslinieciskā vērtība kaut kur pa ceļam uz kompi nezustu. Ja lādē ar vadu, tad noteikti vadam vajag galos zelta pārklājumu. Lētos neiesaka neviens no nopietniem fotoaparātu ražotājiem, kā piemēram, canon, nikon un pentax rekomendē pat noteiktu provi un ja vēl no sevis, tad gribētu piebilst, ka rokām jābūt ļoti tīrām, lai uz tām nebūtu nekādu sāļu un to saturošu vielu. Neēdu nekad vistu pirkstos un neizlādēju bildes vienlaicīgi. Bet tiem, kuri māņticīgi- iesaka, pa priekšu spraust kompī galu, jo šedevri it kā varot pa vaļējo galu izplūst. Nezinu, baigi tam līdzi nesekoju, bet parasti skatos, lai nebūtu kaķis istabā, jo tas statiski uzlādēts un baidos, ka dzirksteļošanas rezultātā var izdegt kāds pixselis vai tikt bojāts fails... un noteikti vajag ieraut drosmei, vismaz tiem, kuri tai lietai pieiet pirmo reizi.
Neallojos gan, kad tecina ļergu, aparāta truba ir sagriezta spirālē lai tvaiki ietu lēnāk un paspētu kondensēties, ar sinusoīdas, impulsveida un citiem signāliem ir tas pats. Vada līkumā viņu centrbēdzes spēks spiež pie ārējās malas un zūd bildes asums. Nē, nu nopietni!
dansiga:IR!!!!! nivelierii!!!!
Tu vēl Fotokora matstiklu piemini. Es par to spoguli, kurš stāv priekšnamā.
blaac:Ivelierim vienīgais spogulis ir "kompensators". Vecajos nivelieros lai panāktu, ka instrumenta griešanās ass ir perpendikulāra vizuras asij lietota elevācijas skrūvi. Tagad ar kompensātora palīdzību tiek "līdzsvarots" attēls, kas tomēr ir traucēklis, kad tiek strādāts blakus smagajai tehnikai - attēls šūpojas. Apgriezts attēls ir divu lēcu konstrukcijas rezultāts. Agrāk nebija pieejamas dzidrinātās lēcas un lai ieliktu papildus lēcu, kas rāda tiešo attēlu, jo lietojot nedzidrinātās lēcas ieliekot papildus lēcu gaismas caurlaidība caur tālskati samazinās.
\ apgrieztais atteels nivelierii abosluuti netrauce - vismaz man!!!! es nezinu ka bija puikam Salacgriivas ostaa, kas luureeja uz muusu modeleem ar nivelieri ;-))))
Gan jau katrs jaunais mērnieks ir izmantojis iespēju palurēt kur citur, ne tikai uz latu. Bet tas ka ir ačgārns attēls, pēc pietiekami ilga laika smadzenes adaptējas un attēls tiek uztvērts normāli. tas viss ir sīkums, bet nākamā gada otrajā pusē plāno ieviest eiropas augstumu sistēmu. Atsūtīja vēstulīti no aizsardzības ministrijas. Būss jautrība.
dansiga: apgrieztais atteels nivelierii abosluuti netrauce - vismaz man!!!! es nezinu ka bija puikam Salacgriivas ostaa, kas luureeja uz muusu modeleem ar nivelieri ;-))))
Gan jau katrs jaunais mērnieks ir izmantojis iespēju palurēt kur citur, ne tikai uz latu. Bet tas ka ir ačgārns attēls, pēc pietiekami ilga laika smadzenes adaptējas un attēls tiek uztvērts normāli. tas viss ir sīkums, bet nākamā gada otrajā pusē plāno ieviest eiropas augstumu sistēmu. Atsūtīja vēstulīti no aizsardzības ministrijas. Būss jautrība.
blaac:an jau katrs jaunais mērnieks ir izmantojis iespēju palurēt kur citur, ne tikai uz latu. Bet tas ka ir ačgārns attēls, pēc pietiekami ilga laika smadzenes adaptējas un attēls tiek uztvērts normāli. tas viss ir sīkums, bet nākamā gada otrajā pusē plāno ieviest eiropas augstumu sistēmu. Atsūtīja vēstulīti no aizsardzības ministrijas. Būss jautrība.
kaadaa sakariibaa tev!?!?!?
Teicu, jau, nedzeriet to stipro alu, un vēl tādās devās....
A kāpēc neviens nerunā par to,ka ir liela starpība lādēt no rīta vai lādēt vakarā?Par tik pašsaprotamu lietu kā augstums virs jūras līmeņa es nemaz nepieminu.To jau iesācēju kursos apmāca.
blaac:an jau katrs jaunais mērnieks ir izmantojis iespēju palurēt kur citur, ne tikai uz latu. Bet tas ka ir ačgārns attēls, pēc pietiekami ilga laika smadzenes adaptējas un attēls tiek uztvērts normāli. tas viss ir sīkums, bet nākamā gada otrajā pusē plāno ieviest eiropas augstumu sistēmu. Atsūtīja vēstulīti no aizsardzības ministrijas. Būss jautrība.
kaadaa sakariibaa tev!?!?!?
Tik daudz cik šitas www.lgia.gov.lv... kartogrāfija, ģeodēzija tagad ir armijnieku rokās
viecha:A kāpēc neviens nerunā par to,ka ir liela starpība lādēt no rīta vai lādēt vakarā?Par tik pašsaprotamu lietu kā augstums virs jūras līmeņa es nemaz nepieminu.To jau iesācēju kursos apmāca.
jautājusm nebija par kabeļiem un datu zudumiem tajos, bet par atmiņas karšu lasīšanas ierīcēm.