Lielāka izvēle kanonistiem, dažiem arī lielāka galvas lauzīšana, ko izvēlēties. Cik saprotu, vienīgais uzlabojums pār 5D MKIII-iebūvēts GPS un Wi-Fi, citādā ziņā vienkāršots un lētāks 5D MK III variants.
ego:Lielāka izvēle kanonistiem, dažiem arī lielāka galvas lauzīšana, ko izvēlēties. Cik saprotu, vienīgais uzlabojums pār 5D MKIII-iebūvēts GPS un Wi-Fi, citādā ziņā vienkāršots un lētāks 5D MK III variants.
Haa Canons ATBILD UZ NIKON 600 6D cena 1200Ls labā Par cik WI-FI un GPS lietoju darbā virslaik man varētu ar noderēt Pat jāsāk domāt vai gaidīt kamēr tulīt noraksta manu veco bet maz lietoto EOS 1 Ds MARK III vai pa tādu pašu cenu paņemt sev jaunu 6D
Lunis:Haa Canons ATBILD UZ NIKON 600 6D cena 1200Ls labā Par cik WI-FI un GPS lietoju darbā virslaik man varētu ar noderēt Pat jāsāk domāt vai gaidīt kamēr tulīt noraksta manu veco bet maz lietoto EOS 1 Ds MARK III vai pa tādu pašu cenu paņemt sev jaunu 6D
Parasto GPS nelietoju, tas kas ir iPhone vai tad var pie Canona pieradināt?
chukmasoff_f:Kaut kāds apkastrēts 5D, vis ticamāk par budžeta cenu.
Jā, viens navigācijas taustiņš citādāks!
Tapēc jav saku ka apkastrēts, markiem gan otrajam gan tresajam vis nedaudz vairāk ir, a šam mazāk un cena ari lētāka. Nu šamam tikai GPS un Wi-Fi, bet īpaši pat nezinu priekš kam bildējot GPS vajadzīgs, ja nu vienīgais kaut kur vajag konkretu vistu atzīmēt, a Wi-Fi, nu tas praktiski studijā un reportieriem, ka caur mobilo fi-Fi, pa taisno bilžas gruzīt varētu weba.
Reku man visiem failiem ir GPS klāt www.ogresbalss.lv... , ja web pārlūkā ir ieinstalēts Exif Viewer v2.00 , uzlaikojot katrai bildei var uzreiz Google Earth aplūrēt kur reāli atrodas konkrētā bildē redzamais objekt Wi-Fi visu laiku sūtam piemēram prezentācijas vai sesijās ar māksliniekiem uzraiz priekšā uz ekrāna var redzēt KO es bildēju UZREIZ var ieviest korekcijas
Lunis:Pat jāsāk domāt vai gaidīt kamēr tulīt noraksta
Nevis KAD noraksta, bet KAS tev ko noraksta? Tāds ir jautājums!
Mums lielajā kantorī JEBKURA tehnika arī nelietojama vai nelietota tiek norakstīta pēc 5 gadiem. Vēlākais nākamā gada sākumā manu veco Ds MARK III norakstīs , varēšu "Savākt" par kaut kādu atlikuma vērtību. Paredzu ka ne vairāk kā kādus 1000 Eur bodijs varētu būt Ja ņem vērā ka es viņu tik kādu gadu slinki palietoju vēlāk šams taka seifā un noliktavā stāvējis tad JAUNS praktiski ne vairāk kā 10.000 -15.000 kadru nobliezts
Lunis:Reku man visiem failiem ir GPS klāt www.ogresbalss.lv... , ja web pārlūkā ir ieinstalēts Exif Viewer v2.00 , uzlaikojot katrai bildei var uzreiz Google Earth aplūrēt kur reāli atrodas konkrētā bildē redzamais objekt Wi-Fi visu laiku sūtam piemēram prezentācijas vai sesijās ar māksliniekiem uzraiz priekšā uz ekrāna var redzēt KO es bildēju UZREIZ var ieviest korekcijas
Vot te gan sākšu glupus jautājumus uzdot, ok, es tur to GPS failu nokačāju bet ar ko šams veras vaļā? Ja man kabata ir telefons ar navigāciju, kā es piedabonu klāt bilžām koordinātes, ja nebildēju ar mobilku, bet ar kādu citu aparātu kuram nav ne BT, ne Wi-Fi ne navigācijas?
Vot te gan sākšu glupus jautājumus uzdot, ok, es tur to GPS failu nokačāju bet ar ko šams veras vaļā? Ja man kabata ir telefons ar navigāciju, kā es piedabonu klāt bilžām koordinātes, ja nebildēju ar mobilku, bet ar kādu citu aparātu kuram nav ne BT, ne Wi-Fi ne navigācijas?
Tev TELEFONAM jau oriģināli VISĀM bildēm ir klāt GPS koordinātes Pilns ar storijiem ka ZOSIS sabildē savus cičus saliek netā un pec neilga laika jau dzeki zem logiem serenādes dzied, KAUT BILDĒ BIJA TIK CIČI VAI VĀVERES bez kādiem feisiem vai adresēm MUĻĶĒM nebija jēgas ka vairums modernu MOB jau FAILA EXIFa redz uzņemtās bildes GPS koordinātes , pietam tas nemaz nav GPS bet eGPS kam nevaig pavadoņus bet kordinates rēķina pēc MOB tīkla un torņiem tātad JEBKUR kur ir MOB signāls kaut pagrāb`akaut telpā Bildes vara atvērt Google Earth vai jebkurā GPS programmas brauserī kurš uztur GPS+ BILDE
Tas ka mobilkas bildēm ir klāt koordinātes tas vis ok, bet kā no mobilkas GPS iekārtas piedabūt koordinātes klāt pie spogulenē sabildētām bildēm? Esmu provējis pie RAW failiem sinhronizēt Googlmap bet kaut ka šams negāja kopā , Lightroom4 it kā uztur to visu, bet ari nesinhronizējas ne ar nokias navigātoru ne ar androida vai iOSu.
chukmasoff_f:Tas ka mobilkas bildēm ir klāt koordinātes tas vis ok, bet kā no mobilkas GPS iekārtas piedabūt koordinātes klāt pie spogulenē sabildētām bildēm? Esmu provējis pie RAW failiem sinhronizēt Googlmap bet kaut ka šams negāja kopā , Lightroom4 it kā uztur to visu, bet ari nesinhronizējas ne ar nokias navigātoru ne ar androida vai iOSu.
Oi vecīt neesmu ar šito ņemies , mumss ir proga kas GPS failus GPX multiformātā sašuj kopā ar BILDĒM saucas Picmeta PhotoTracker , tas strādā ātri un preciži vismaz ar GPS faliem. Vai ņem arī MOB GPS failus nezinu.
chukmasoff_f:Tas ka mobilkas bildēm ir klāt koordinātes tas vis ok, bet kā no mobilkas GPS iekārtas piedabūt koordinātes klāt pie spogulenē sabildētām bildēm? Esmu provējis pie RAW failiem sinhronizēt Googlmap bet kaut ka šams negāja kopā , Lightroom4 it kā uztur to visu, bet ari nesinhronizējas ne ar nokias navigātoru ne ar androida vai iOSu.
Oi vecīt neesmu ar šito ņemies , mumss ir proga kas GPS failus GPX multiformātā sašuj kopā ar BILDĒM saucas Picmeta PhotoTracker , tas strādā ātri un preciži vismaz ar GPS faliem. Vai ņem arī MOB GPS failus nezinu.
Tur jav tā lieta ka es ar navigātoru pa nopietno esmu ņēmies 1995 gada man bija Garmin GPS45, un tas nebija priekš bildēšanas vajadzīgs. Tapēc ari par to navigāciju neko daudz nezinu.
Es no šitā visa nesaprotu, vai man vērts mainīt 5D2 pret 6D. it kā tas -3EV fokusēšanai ir svarīgs, bildēju tumšās vietās nesteidzīgas reportāžas. Teiksim, rituāli, koncerti, intervijas.
Nu nez. Moš pēdējos gados kaut kas ir pamainījies, bet cik esmu mēģiņājis pabildēt ar Nikon, pirmā sajūta, bija (it īpāši, ja blakus stāv un komentē īpašnieks), ka man ir par maz pirkstu, lai ar viņu operētu nedaudz vairāk kā tikai spiest pogu auto režīmā. Bet nu visdrīzāk jau ka pieradums tas ir, un viss...
Nu nez. Moš pēdējos gados kaut kas ir pamainījies, bet cik esmu mēģiņājis pabildēt ar Nikon, pirmā sajūta, bija (it īpāši, ja blakus stāv un komentē īpašnieks), ka man ir par maz pirkstu, lai ar viņu operētu nedaudz vairāk kā tikai spiest pogu auto režīmā. Bet nu visdrīzāk jau ka pieradums tas ir, un viss...
TAS tev salīdzinājumā ar Ds MARK III vai II vai vispār CANON EOS 1D sēriju , savukart VISS ZEMĀKAIS gals CANON ir darusmīgi neparoscīgs un pat IZVĒLNES tizlas un neeertas NIKON viss ir vienādi ērti gan DX gan D XXXX sērijas