Šodien bija viens zvans, meituks interesējās par kāzu bildēšanas cenām, par bilžu paraugiem un tā tālāk. Vis ok, skaidrs ka klientam tas jainteresē. Bet beigās meituks sāka mani iztaujāt ar kādu tehniku notiek bildēšana, atbildēju ka ar Canon, tad bija sekojošie jautājumi tieši ar kādu kameru un objektīviem un kādas studijas gaismas izmantojot. protams detalizētu atbildi es nevarēju sniegt dažādu apstākļu dēļ un ari kāda starpība būtu klientam par tehniskām niansēm interesēties? Vis ticamāk, tas bija provējums no kāda iesācēja fotogrāfa visu izzināt. Saruna pabeidzās ar to ka meituks pateica ka padomāšot.
Ta var byt ari vnk kaut kada tupa kaza, kas kipa gatava maksat baigi par kazam, atlasa sev fotografus, prasot par tehniku, lai visi baidas, ka vinja t zinosha, prasa nedaudz vairak neka citi klienti.
NIN:Cilvēku dabē vienmēr ir meklēt sazvērestības teorijas Spegi jopt...
Nu bet nafig kaut kādai zaikai iztaujāt kāda kamera, kādi objektīvi un studijas gaismas, ja viņai vajag fotogrāfu kāzu bildēšanai. Vai tad pavāram krogā kāds jautā uz kādas pannas viņš cep karbonādi vai kādā katlā zupu vāra?
Rolands66:par tehniku bieži prašņā čiksas,kuras neko no tā nesajēdz.Saku,ka ar ahūna kruto un jedrenaprofesionālo. Ar to pietiek
Tieši tā, jo clvēki parasti izlasa kādu ūbergudru raktu i-netā, kādai jābūt kamerai .. un ka ar profesionāļi bildē tikai ar 1D mark III , un tāpēc arī jautā...
Es atvainojos, bet izskatās, ka Tev vajadzēs profesionālu karmas attīrītāju.. Viens klients aizsūta mājās par ļuļķēšanu, otrs uzdod jautājumus par tehniku.. Labi, ka trešais neprasa, kādās apakšbiksēs Tu apstrādāji pēdējo bildi
chukmasoff_f:Šodien bija viens zvans, meituks interesējās par kāzu bildēšanas cenām, par bilžu paraugiem un tā tālāk. Vis ok, skaidrs ka klientam tas jainteresē. Bet beigās meituks sāka mani iztaujāt ar kādu tehniku notiek bildēšana, atbildēju ka ar Canon, tad bija sekojošie jautājumi tieši ar kādu kameru un objektīviem un kādas studijas gaismas izmantojot. protams detalizētu atbildi es nevarēju sniegt dažādu apstākļu dēļ un ari kāda starpība būtu klientam par tehniskām niansēm interesēties? Vis ticamāk, tas bija provējums no kāda iesācēja fotogrāfa visu izzināt. Saruna pabeidzās ar to ka meituks pateica ka padomāšot.
Tā ir "normāla" parādība, man prasīja kāzas Siguldas galā, negribēju braukt, piespēlēju 2 no savējiem, vienu nepaņēma tāpēc ka ar EOS40 bildē, pa švaku tehnika, bet paņēma ar EOS 5 M2, bet es zinu ka tam tantukam er 40to labāk sanāk , kā onkam ar M2 , tāda dzīve, brīžam pasmaidīt gribās , nu bet ......
Ai, nu beidzat. Pubļika ir dura pēc noklusējuma. Ja klientam ir bijis iepriekš kāds pasākums, par kura rezultātiem šis ir bijis baigi priecīgs, tad ir raksturīgi, ka nākamreiz, ja nevar dabūt to pašu izpildītāju, klients meklēs izpildītāju, kurš šancē ar tādiem pašiem instrumentiem, naivi domājot, ka Zeptera katls ir pats galvenais, lai garšīga zupa sanāktu. Tā viņš ir un tur neko darīt nevar.
Mums smērā bieži nāk idiotiski raideri ar tehnikas pieprasījumu. Kad piedāvājam prasītajiem parametriem atbilstošus citus brendus ar kuriem strādājam, visbiežāk pat labākas kvalitātes un konkrētai vajadzībai piemērotākus, tad reizēm sākās problēmas. Gudri klianti uzklausa mūsu argumentāciju un parakstās, ņemot vērā mūsu iepriekšējo darba pieredzi, nu bet tiem, kam neskatoties ne uz ko vaiga konkrātā modeļa dzelzi, novēlam veiksmi! Bet viņi pēc laika ierodās atkal un piekrīt tam, ko iesakām, jo uzkāpj uz grābekļa un saprot, ka mašina kupil, prava kupil, ezģiķ ņe kupil.
Man dažus gadus atpakaļ , bija gadijums, sesdienas rītā zvana pilnigi nepazīstams cilvēks un nu vajagot kristības sabildēt, a es visu nakti biju pilsētas centrā vienā bohemiskā tusā notusējis un tur ari pa nakti paliku, līdz bija 20D un kā šodiena atceros no čoma paņemts 85 F1.2 stikls tikai, un citu stiklu ari nav kur dabūt jo taja brīdi ne pašam ne kantorī kurā piehaltūrēju tehnikas uz vietas nebija. OK sarunājam, aizeju uz baznīcu un bildēju tās kriztības ar to kas ir, kaut kādā brīdī pienāk viens džeks no tās kompānijas un man jautā, vai jūs esat tiešām profesionāls fotogrāfs? Es nu atbildu ka nu laikam jav esmu, tad džeks saka, ka neizskatoties ka tāds esmu jo man kaut kā tads neprofesionāli īs objektīvs...
Oi, jā šitādi un līdzīgi gopstopi ar mēdz gadīties... Stāstīja, te vieni kolēgas, ka šiem atnāca meils no kaut kādas firmas "ragi un nagi" - solīds pieprasījums uz tehnisko nodrošinājumu konferencei. Šie tur kaut kādā mistiskā zālītē, kur jau salikti krēsli prezidijs un tribīne, saveda skaņu, plazmas, projektoru. Kaut kāds, ķipa organizators to visu pieņēma, parakstījās. Vakarā šamie brauc pakaļ tehnikai, a tur viss tumšs, kluss un tīrs, neviens neko nezin, kas tie par "klientiem" bijuši... izrādās UR tāda kantora nemaz nava.
Sapper:Oi, jā šitādi un līdzīgi gopstopi ar mēdz gadīties... Stāstīja, te vieni kolēgas, ka šiem atnāca meils no kaut kādas firmas "ragi un nagi" - solīds pieprasījums uz tehnisko nodrošinājumu konferencei. Šie tur kaut kādā mistiskā zālītē, kur jau salikti krēsli prezidijs un tribīne, saveda skaņu, plazmas, projektoru. Kaut kāds, ķipa organizators to visu pieņēma, parakstījās. Vakarā šamie brauc pakaļ tehnikai, a tur viss tumšs, kluss un tīrs, neviens neko nezin, kas tie par "klientiem" bijuši... izrādās UR tāda kantora nemaz nava.
Tikai interesanti, kur to visu tehniku pēc tāda gopstopa var pārdot? Neko nesaku tehnika darga un vis ok, bet tomēr ļoti specifiska, ir tikai viens variants ka jav ir konkrets klients kam to vajag, bet ari uz katra štrunta ir serijas nummurs, un izmantot to visu var tikaipersonīgām vajadzībām lai neviens nepiefiksē. Bez tam uzpircēji par elektroniku maksā ķloti maz, nesen bija viens gadijums ka paziņam māju apkrāmēja, un nozaga tikai velosipēdus un kaut kādu zelta ķēdīti, tai pašā laikā divus gandrīz jaunus portatīvos kompīšus un gana nopuietnu videokameru kura tur pat redzamā vietā atradās nepaņēma.
Bzh:Es atvainojos, bet izskatās, ka Tev vajadzēs profesionālu karmas attīrītāju.. Viens klients aizsūta mājās par ļuļķēšanu, otrs uzdod jautājumus par tehniku.. Labi, ka trešais neprasa, kādās apakšbiksēs Tu apstrādāji pēdējo bildi
A vot par apenēm es uzreiz bez kādas izvairīšanās atbildētu, bet vispar tas ir tikai sīkumi , pa dienu ir vis maz 10 stulbi zvani ar stulbiem jutājumiem, protams ne pa foto tēmu, bet par datorlietām.
ja man vajadzētu ko bildēt, es arī noteikti paprasītu par tehniku, vismaz vai ir FF kamera. un ja pasākums, tad vai ir divas kameras. tagad tak visādi eži sapirkušies 400D ar kitenieku un nekaunīgi uzdod sevi par baigo profu. bet iespējams arī ka čekoja konkurenti. parasti zaķi tiek izmantoti šādos nolūkos. karoče vismaz norādi uz FF jau varēji dot un L stikliem
Ja kāds kaut ko ziņkārīga prasa par tehniku un bildēm, tad vajag atbildēt tā "Vispār mēs parasti bildējam divi fotogrāi, īpaši neizceļamies pūlī un tehnika mums arī dažāda, parasti pēc uzdevuma svarīguma, lūk arī bilde no iepriekšējā pasākuma, kur bildējām banketu pie upes"
Gopstopnieki domāju, ka vairs neko īsti nejautās, bet ja jautā, tad tik jāvelk kosķūms mugurā un jānorunā tikšanās (vietā, kur var klusītēm piepeldēt un iznirt)
Lachux:ja man vajadzētu ko bildēt, es arī noteikti paprasītu par tehniku, vismaz vai ir FF kamera. un ja pasākums, tad vai ir divas kameras. tagad tak visādi eži sapirkušies 400D ar kitenieku un nekaunīgi uzdod sevi par baigo profu. bet iespējams arī ka čekoja konkurenti. parasti zaķi tiek izmantoti šādos nolūkos. karoče vismaz norādi uz FF jau varēji dot un L stikliem
Man bieži vien vajag lai sabildē kāds kādu pasākumu, un man neinteresē ar ko viņš bildē, pēc tam tikai exifos redzu ar ko, un starp citu man vienu reportu sabildēja džeks ar 350D un Kit stiklu tā kā ar krutajiem markiem neviens nesabildē. Divas kameras, nja nu ja ir iespēja ar divām var jav ari ar divām bildēt, bet vēl pagājušajā gadā reizēm nācās bildēt ar 300D, jo nekas cits tajā brīdī nebija pieejams un ar to pašu 300D bildēju gan reportus gan rek;lāmas bilžukus plakatiem.
Tehnikai būtu nozīme tikai tad ja tur būtu poga šedevrs.
nopietnos pasākums nu gan IR jābūt 2 kamerām un nevis vienai XXGb kartei, bet vairākām mazākām. Tehnika ir un paliek tehnika un nekad nezini, kurā brīdī var kaut kas notikt!!!! nerunājot jau par to, ka ir daudz ērtāk un operatīvāk, ja uz vienas kameras ir platais objektīvs un uz otras - garāks.
dansiga:nopietnos pasākums nu gan IR jābūt 2 kamerām un nevis vienai XXGb kartei, bet vairākām mazākām. Tehnika ir un paliek tehnika un nekad nezini, kurā brīdī var kaut kas notikt!!!! nerunājot jau par to, ka ir daudz ērtāk un operatīvāk, ja uz vienas kameras ir platais objektīvs un uz otras - garāks.
Ja lieto zibspuldzes, ērtāk ir lietot vienu fočiku, mainot objektīvus. Ja nelieto, bildes sanāk pelēkas, bez krāsām, jo gaisma= krāsas.
zbsp var būt uz tās kameras, kuru biežāk attiecīgā pasākumā lieto. U palieku pie tā, ka ir jābūt divām kamerām (da kaut vai mašīnas bagāžniekā tai otrai jābūt, ja nēsāt divas kameras ir apgrūtinājums)
Cik jums vis sarežģīti, jūs pat neiedomājaties kā strādā lielākā daļa reportieru un to kuriem tas nav hobijs bet tikai peļnas avots. Jaiztiek ir ar to ko var dabūt uz doto brīdi, personīgai haltūrai, ja neproti samuldēt neviems FF kameru nedos no kantora, a lai nopirkt savu FF kameru un pelnīt ar foto LV tas neatmaksājas.
chukmasoff_f:Cik jums vis sarežģīti, jūs pat neiedomājaties kā strādā lielākā daļa reportieru un to kuriem tas nav hobijs bet tikai peļnas avots. Jaiztiek ir ar to ko var dabūt uz doto brīdi, personīgai haltūrai, ja neproti samuldēt neviems FF kameru nedos no kantora, a lai nopirkt savu FF kameru un pelnīt ar foto LV tas neatmaksājas.
man viss ir pat ļoti vienkārši un pagaidām man nav atteikts, kad esmu lūgusi aizdot uz vienu dienu otru kameru. Bet nu ja kaut kad pirkšu ko svaigāku par D700, tad to nu gan atstāšu kā rezerves kameru. Laikam tās haltūras ir dikti maz, ja jau nevari nopirkt savu kameru ...
chukmasoff_f:Cik jums vis sarežģīti, jūs pat neiedomājaties kā strādā lielākā daļa reportieru un to kuriem tas nav hobijs bet tikai peļnas avots. Jaiztiek ir ar to ko var dabūt uz doto brīdi, personīgai haltūrai, ja neproti samuldēt neviems FF kameru nedos no kantora, a lai nopirkt savu FF kameru un pelnīt ar foto LV tas neatmaksājas.
man viss ir pat ļoti vienkārši un pagaidām man nav atteikts, kad esmu lūgusi aizdot uz vienu dienu otru kameru. Bet nu ja kaut kad pirkšu ko svaigāku par D700, tad to nu gan atstāšu kā rezerves kameru. Laikam tās haltūras ir dikti maz, ja jau nevari nopirkt savu kameru ...
Nezinu lielas vai mazas bet lai atsistu FF kameru un stiklus ar haltūrām, tas nav iespējams. Tad ar bildēšanu jastrādā katru dienu no rīta lidz vakaram un pie tam pašam labi japarzin marketinga pamati vis maz , ka un ko un kam piedāvāt un kur reklamēties. SS reklāma nestrādā vispār provēts ir gadus 5 kamer apnika, ZIP reklāma draugos strādā bet ari pa lielam tikai ziņkārīgie zvana vai raxta. Haltūras ir tikai caur pazīšanos dabujamas. Kā pamattdarbu nekad neņemtos bildēšanu, jo LV tam nav nouieta.
dansiga:kamera 1500ls - max 10 kāzas..... Objektīvi? Tie jau nenolietojas.....Par hobiju arī jāmaksā
Nu redz ,man citi hobiji
lai bildētu kāzas vajag
Kamera FF 1500ls, kamera crop vis maz 500ls platais gals 600ls Garais gals 800ls oparis fixie 500ls Zibene 300ls Un vēl visādi sīkumi 100ls i togo 4300ls Un ja vēl kaut kāds lētais KIT studijas gaismu komplekts no 300-500ls.
Tas ir jaieliek 5000ls
Tā kā Tu saki ka 1500 vidēji 10 kāzas tad , vienas kāzas 150ls.
Lai tas vis atmaksā pašizmaxu jasabildē ir vis maz 30 kāzsa, nezinu cik kāzu fotogrāfi gadā sabildē kāzas, bet tie kuri sabildē 30-50 kāzas, vis maz man zināmie , strād;a ne pa 150ls, un tehnika tur ir vis maz 3 reiz dargāka. Ta ka šitā aritmētika neiet cauri Ja kāzas bildēt tad ar savu auto jabrauc, un no tiem 150ls atmest vēl savus 20-30 benzīnam.
Tagad reķināsim pa stundām
ņemsim kāzu bildēšanu vidējo 6h sabildējamas ir aptuveni 500 bildes, tās ir jaapstrādā, pat vienkarši laižot caur LR pie katras bildes japasēž vis maz 5 minūrtes, gala rezultātā tās ir plus mīnus 40 stundas plus 6 bildēšanas stundas. i togo 46 stunda. tagad atmetot benzīnu 130 izdalam ar 46 un gala rezultātā sanāk 2,8ls/h pirms nodokļu nomaksas. Kad nomaksāti nodokļi paliks kaut kāds 1,8ls/h. Centrāltirgū oficeāli strādājoš krāvējs saņem 2,5ls/h, un brīvdienās 3,5ls/h uz rokas pēc nodokļu nomaksas.
dansiga:
Nezinu lielas vai mazas bet lai atsistu FF kameru un stiklus ar haltūrām, tas nav iespējams. Tad ar bildēšanu jastrādā katru dienu no rīta lidz vakaram un pie tam pašam labi japarzin marketinga pamati vis maz , ka un ko un kam piedāvāt un kur reklamēties. SS reklāma nestrādā vispār provēts ir gadus 5 kamer apnika, ZIP reklāma draugos strādā bet ari pa lielam tikai ziņkārīgie zvana vai raxta. Haltūras ir tikai caur pazīšanos dabujamas. Kā pamattdarbu nekad neņemtos bildēšanu, jo LV tam nav nouieta.
Daudzi pazīstami reportieri bildē ar 2-3 kamerām un 2-4 objektīviem arī Latvijā. Tā ka nekas pārdabisks vai neiespējams tas nav - vienkārši atkarīgs no tā ko bildē un cik maksā.
Un tas, ka pajautā ar kādu tehniku strādā ir normāli. Īpaši Latvijā, kur cilvēki mēdz uzņemties darbu nezinot neko par to kā tas jādara un kādi darbarīki tam vajadzīgi. Lai gan parasti jau vajadzētu pietikt ar fotogrāfa bildēm lai gūtu priekšstatu par viņa spējām
dansiga:kamera 1500ls - max 10 kāzas..... Objektīvi? Tie jau nenolietojas.....Par hobiju arī jāmaksā
Nu redz ,man citi hobiji
lai bildētu kāzas vajag
Kamera FF 1500ls, kamera crop vis maz 500ls platais gals 600ls Garais gals 800ls oparis fixie 500ls Zibene 300ls Un vēl visādi sīkumi 100ls i togo 4300ls Un ja vēl kaut kāds lētais KIT studijas gaismu komplekts no 300-500ls.
Tas ir jaieliek 5000ls
Tā kā Tu saki ka 1500 vidēji 10 kāzas tad , vienas kāzas 150ls.
Lai tas vis atmaksā pašizmaxu jasabildē ir vis maz 30 kāzsa, nezinu cik kāzu fotogrāfi gadā sabildē kāzas, bet tie kuri sabildē 30-50 kāzas, vis maz man zināmie , strād;a ne pa 150ls, un tehnika tur ir vis maz 3 reiz dargāka. Ta ka šitā aritmētika neiet cauri Ja kāzas bildēt tad ar savu auto jabrauc, un no tiem 150ls atmest vēl savus 20-30 benzīnam.
Tagad reķināsim pa stundām
ņemsim kāzu bildēšanu vidējo 6h sabildējamas ir aptuveni 500 bildes, tās ir jaapstrādā, pat vienkarši laižot caur LR pie katras bildes japasēž vis maz 5 minūrtes, gala rezultātā tās ir plus mīnus 40 stundas plus 6 bildēšanas stundas. i togo 46 stunda. tagad atmetot benzīnu 130 izdalam ar 46 un gala rezultātā sanāk 2,8ls/h pirms nodokļu nomaksas. Kad nomaksāti nodokļi paliks kaut kāds 1,8ls/h. Centrāltirgū oficeāli strādājoš krāvējs saņem 2,5ls/h, un brīvdienās 3,5ls/h uz rokas pēc nodokļu nomaksas.
Turpini vien dzīvot pēc šādas shēmas . Tikai viena maza piebilde - es TEICU, ka objektīvi ir cits lauciņš un nenolietojas kā kamera!!!! 5 min vienai bildei!?!?!? Štruntīgi bildē, ja reportāžas bildei tika daudz jāpatērē..... (nerunāju par jaunā pāra sesiju starp zagsu un vakara mielastu, kas bilžu skaita ziņā aizņem mazu % no kopējā daudzuma) ..... un 150 par kāzam bija MIN cipars, kas dabiski var mainīties tikai uz augšu .... Benzīnam 20 Ls?!!?!!? Ja kāzas ir TIK tālu, tad jau tas nemaksātu 150 ls (kas kā jau teicu ir pats pats minimums par "īsajām" kāzām) ...... Ai, beigā piebilde sanāca pagara;-))))
chukmasoff_f:
Daudzi pazīstami reportieri bildē ar 2-3 kamerām un 2-4 objektīviem arī Latvijā. Tā ka nekas pārdabisks vai neiespējams tas nav - vienkārši atkarīgs no tā ko bildē un cik maksā.
Un tas, ka pajautā ar kādu tehniku strādā ir normāli. Īpaši Latvijā, kur cilvēki mēdz uzņemties darbu nezinot neko par to kā tas jādara un kādi darbarīki tam vajadzīgi. Lai gan parasti jau vajadzētu pietikt ar fotogrāfa bildēm lai gūtu priekšstatu par viņa spējām
It kā jav vajedzētu pietikt ar bildēm, bet redz ta nu te ir ka pie mums gandrīz katram pusaudzim tagad FF kamera, un principā tehnikas vērtība kā tāda vienkaršapatērētāja acīs ir zema, un pofig kādas bildes ja cilvēks var atļauties sev dargu fototehniku , značit viņš labi bildē, kaut no bildēšanas itin bieži neko nesajēdz, a ja nevar atļauties tad viņš tai nevar nopelnīt. Zinu dažus fotogrāfus no krievijas kuri bildē ar kompakt kamerām pa 200-300ls un rezultāts 100 reizes pārspļauj kruti ekipētos čiekurus.
Turpini vien dzīvot pēc šādas shēmas . Tikai viena maza piebilde - es TEICU, ka objektīvi ir cits lauciņš un nenolietojas kā kamera!!!! 5 min vienai bildei!?!?!? Štruntīgi bildē, ja reportāžas bildei tika daudz jāpatērē..... (nerunāju par jaunā pāra sesiju starp zagsu un vakara mielastu, kas bilžu skaita ziņā aizņem mazu % no kopējā daudzuma) ..... un 150 par kāzam bija MIN cipars, kas dabiski var mainīties tikai uz augšu .... Benzīnam 20 Ls?!!?!!? Ja kāzas ir TIK tālu, tad jau tas nemaksātu 150 ls (kas kā jau teicu ir pats pats minimums par "īsajām" kāzām) ...... Ai, beigā piebilde sanāca pagara;-))))
Interesanti kā būtu jabildē bez objektīviem ar 1500ls kameru, nav jēgas FF kamerai ja tai mauc virsū lētā gala stiklu.
20 ls benz;inā tas ir normāli, jo ja ceremonija ir Rīgā un tad jabrauc bildētjaunā para fotosesija, kaut vai lidz Ķemeriem un atpakāl, aiziet tikai tā. u redzi es tā štruntīgi bildēju laikam ka visas bildes laižu cauri LR, jo baltā balansu ir japiedzen un krāsu tonalitāti nedaudz jauzliek ka ari expozīcija japieregulē, es kā tik tajās 41 stundā ari reķināju tā ka jaunapara sesijbildes apstrāde ari tur ieiet, un protams tas ir ilgāk, tad nu parejam atliek pa 1-2 minūtes uz bildi, bet nu kopumā cik esmu kāzsa bildējis tad aptuveni 40 stundas sanāk.
Tas nozīmē ja es turpināšu maksāt nodokļus no nopelnītā tad ta ari dzīvošu ka nekas nebūs?
It kā jav vajedzētu pietikt ar bildēm, bet redz ta nu te ir ka pie mums gandrīz katram pusaudzim tagad FF kamera, un principā tehnikas vērtība kā tāda vienkaršapatērētāja acīs ir zema, un pofig kādas bildes ja cilvēks var atļauties sev dargu fototehniku , značit viņš labi bildē, kaut no bildēšanas itin bieži neko nesajēdz, a ja nevar atļauties tad viņš tai nevar nopelnīt. Zinu dažus fotogrāfus no krievijas kuri bildē ar kompakt kamerām pa 200-300ls un rezultāts 100 reizes pārspļauj kruti ekipētos čiekurus.
Pazīstu vienu čali, kuram naudas nav kur likt. Sapirkts ir laikam viss no jaunākajiem un dārgākajiem canoniem, bet rezultāts kā ar parastu ziepi. Toč nesaprotu kā to var panākt
Taču ja runājam par lietu, tad toč smieklīgi, ka nevērtē pēc rezultāta bildēs, bet pēc krāniņa garuma
Pazīstu vienu čali, kuram naudas nav kur likt. Sapirkts ir laikam viss no jaunākajiem un dārgākajiem canoniem, bet rezultāts kā ar parastu ziepi. Toč nesaprotu kā to var panākt
Taču ja runājam par lietu, tad toč smieklīgi, ka nevērtē pēc rezultāta bildēs, bet pēc krāniņa garuma
Tas nav vienīgais , labu laiku atpakaļ vienam līdzīgam džekam konsultēju pie kameras iegādes, šams nopirka 1Ds MKII , jo toreiz tas bija pats krutākais, un džeks bija neapmierināts ka kamerai nav portreta un ainavas režīma ko pagriezt ar slēdzi....
štruntīgi tev ar to rēķinu - 20 ls, tie ir min 250 km .... un tas ir gana daudz kāzu dienā. UN tādā gadījumā ceļā aiziet daudz laika un tās vairs nav "mazās"kāzas un tad prasīt 150 ls ... tas jau ir dempings .... tad jau nu ir tava problēma, ja nespēj prasīt vairāk......
dansiga:štruntīgi tev ar to rēķinu - 20 ls, tie ir min 250 km .... un tas ir gana daudz kāzu dienā. UN tādā gadījumā ceļā aiziet daudz laika un tās vairs nav "mazās"kāzas un tad prasīt 150 ls ... tas jau ir dempings .... tad jau nu ir tava problēma, ja nespēj prasīt vairāk......
pa rīgu vien mēs 3 stundās benzīnu pa 15l-20ls nodedzinam.
dansiga:štruntīgi tev ar to rēķinu - 20 ls, tie ir min 250 km .... un tas ir gana daudz kāzu dienā. UN tādā gadījumā ceļā aiziet daudz laika un tās vairs nav "mazās"kāzas un tad prasīt 150 ls ... tas jau ir dempings .... tad jau nu ir tava problēma, ja nespēj prasīt vairāk......
pa rīgu vien mēs 3 stundās benzīnu pa 15l-20ls nodedzinam.