chukmasoff_f:Luni, kas tas par Nikonu? vai tas kaut kāds aizsargkorpus?
Liksie neticami BET tas ir tālais 1998 gads Nikon/Kodak DCS 425 underwater digital camera
980608-N-3236B-003 NAVAL AIR BASE CORONADO, California (June 8, 1998) -- Navy SEALs attached to SEAL Team One, Naval Air Base Coronado, CA, conducts training using the Nikon/Kodak DCS 425 underwater digital camera which can sends real time digital images to decision makers, and an LPI LPD tracking device uses brevity codes to send both mission status and precise longitude/latitude. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 2nd Class Ted Banks. (RELEASED)
dansiga:štruntīgi tev ar to rēķinu - 20 ls, tie ir min 250 km .... un tas ir gana daudz kāzu dienā. UN tādā gadījumā ceļā aiziet daudz laika un tās vairs nav "mazās"kāzas un tad prasīt 150 ls ... tas jau ir dempings .... tad jau nu ir tava problēma, ja nespēj prasīt vairāk......
Katram auto tas degvielas patēriņš atšķiras. Kādam sanāk 300km nobraukt, bet kādam 100 vai vēl mazāk. Pilsētā pat Hammeru nevajag lai patēriņš būtu virs 20 l/100.
dansiga:štruntīgi tev ar to rēķinu - 20 ls, tie ir min 250 km .... un tas ir gana daudz kāzu dienā. UN tādā gadījumā ceļā aiziet daudz laika un tās vairs nav "mazās"kāzas un tad prasīt 150 ls ... tas jau ir dempings .... tad jau nu ir tava problēma, ja nespēj prasīt vairāk......
Katram auto tas degvielas patēriņš atšķiras. Kādam sanāk 300km nobraukt, bet kādam 100 vai vēl mazāk. Pilsētā pat Hammeru nevajag lai patēriņš būtu virs 20 l/100.
ļooti labi zinu, kā tērējās benzīns un esmu braukusi ar dažādiem auto, un katrs braucējs ar savu braukšanas stilu vēl dažādāk patērē benzīnu ... bet nu pilsētā norbaukt MIN (!!!) 50 km stundā, fotografējot kāzas .... tā ir kārtēja pasūtītāja "slaukšana" ....
dansiga, Izmaksas ir jāņem vērā. Ja nedzīvo gluži Rīgas centrā, tad brauciens no mājām/biroja arī ir jāieskaita. Bet nu par kāzu izcenojumiem man nav nekādas sajēgas - jau iepriekš rakstīju, ka cenas ko prasa par kāzu fotografēšanu ir nesamērīgi lielas priekš mūsu GDP. 150 ir saprotama cena, bet 500 un vairāk - to varētu atļauties maza daļa no visiem pāriem ja paskatās uz algu līmeni Latvijā
chukmasoff_f:kaut kādā brīdī pienāk viens džeks no tās kompānijas un man jautā, vai jūs esat tiešām profesionāls fotogrāfs? Es nu atbildu ka nu laikam jav esmu, tad džeks saka, ka neizskatoties ka tāds esmu jo man kaut kā tads neprofesionāli īs objektīvs...
Vajadzēja teikt, ka tas ir profesionāli īsais objektīvs...
Nez, cik pats sev izraksti algu, un cik reāli pelni? Citi domā, daudz muļķāki?
No kā var izraxtīt cik iedomājies ja nav saražots nekas? naudas LV ir tik cik viņas ir ne vairāk ne mazāk, un kamēr būs tādi kuriem ir iespēja izraxtīt tik cik pats sev izdomā neko neražojot un reāli nedarot, tamēr vidējais algu līmenis būs ļoti zems.
Uuuu:Neiedomājies, ka var "izrakstīt" algu no intelektuāla darba, kāda vēl fak, ražošana!?
Uztaisi man sakarīgu i- veikala templeitu, optimizē SĒO, un es tev par 500 viņu nopirkšu pat bez satura, lai tikai būtu gūgles pirmajā lapā pēc 3 galvenajiem atslēgas vārdiem!
Nesmīdini, lai gugla pirmaja lapa augšā būtu SEO ir raskrutijams ne dažās dienās, tur ir vvesala tehnaloģija, un ja tāds templite būtu tad par 500ls to neviens nepārdotu, un visu to pasākumu lidz tam līmenim reti kad viens cilvēks noved.
Uuuu:Neiedomājies, ka var "izrakstīt" algu no intelektuāla darba, kāda vēl fak, ražošana!?
Uztaisi man sakarīgu i- veikala templeitu, optimizē SĒO, un es tev par 500 viņu nopirkšu pat bez satura, lai tikai būtu gūgles pirmajā lapā pēc 3 galvenajiem atslēgas vārdiem!
Nesmīdini, lai gugla pirmaja lapa augšā būtu SEO ir raskrutijams ne dažās dienās, tur ir vvesala tehnaloģija, un ja tāds templite būtu tad par 500ls to neviens nepārdotu, un visu to pasākumu lidz tam līmenim reti kad viens cilvēks noved.
kādreiz rukāju Šveicē, iepirku vecos šrotus no privātiem un tirgojām tālāk placī. Nu bija mums lapa googlē pirmajā trijniekā, bet maksāja tas pēc Šveices izcenojumiem 1500 euro mēnesī.
Nez, cik pats sev izraksti algu, un cik reāli pelni? Citi domā, daudz muļķāki?
Es neesmu nekāds statistiski vidējais iedzīvotājs. Līdz ar to pēc sevis nespriežu par to kas notiek sabiedrībā, kas patīk vairumam un cik kars pelna. Bet zinu cik lielas algas maksā dažādiem darbiniekiem izejot no tā cik viņi var naudas ienest. Nav nekas pārmērīgs. Lielas algas IT nozarē var maksāt ja pildi sakārtotus valsts pasūtījumus vai esi piesaistījis investoru naudu ko nodedzināt kādā tagad modernā "startupā" Ja jātaisa tādi veikali, kā piedāvāji nopirkt, tad var samaksāt nedaudz virs minimālās algas, ja neshēmo ar nodokļiem.
Turklāt ar to maksāšanu par portāliem ir visai nosacīti - pārs gadus nevaru pārdot vienu portālu, kam ir ap 18k unikālo mēnesī pēc google anaytics. Pašam negribas to attīstīt, jo nav ne laika ne vēlēšanās. Praktiski viss apmeklējums ir tiešais no Latvijas - nāk uz portālu tieši vai no google pēc portāla nosaukuma. apmeklējumā apskata ap 9 lapām. cena ar cilvēcīga - 3k Ls. nav pie mums daudz uzņēmēju.
chukmasoff_f:
var gan .... pati pārliecinājos .....
te dansiga varētu kokrētāk, KO VAR ?.Kaut kā izklausās pēc runas par lietām ko paviši pārzina.
ja skuķis būtu tevi izbrāķējis tāpēc, ka tev nav pareizais brends vai modelis, tad mēs vēl varētu pasmieties par skuķi - kā te Sapper teica - publika dura pēc noklusējuma, bet nu piedo atvaino, ja nezini ar kādu daiktu bildēsi, meistarības apšaubījums no neprofesionāļa ir pilnīgi pamatots, tākā pats vien lohs esi
ja es eju uz restorānu, es gribu kaut kādu pārliecību, ka mana šnicele tiks cepta olīveļļā nevis saļarkā, ja es izvēlos lidsabiedrību savam lidojumam, es iešu pie tā, kas mani no Rīgas aizvedīs līdz Diseldorfai nevis kaut kādiem mazpisāniem Vācijas viducī, kur līdz Diseldorfai vēl 1.5h ar autobusu... un ellē ratā, ja es ņemu fotogrāfu kāzām, es gribu dzirdēt, ka "meistara" pamatlīdzekļos ir kaut kas tāds, kas spēs sagādāt reālu drukājamu rezultātu, nevis atvilksies man te kaut kāds hipsteris ar aifonu vai čūkmasofs ar zenit-e kurā ielādētajai Agfai-100 termiņš beidzās jau 1993-šajā
johaidī tas tak 1996 gada, afiget, bet nu tas jav tikai jenķu armijai cik saprotu bija pieejams.
Reiz kautkur lasiju "Cīkstēšanu" cik ts verķis nāk , izrādās ka cenu neviens tā isti nevareja pateikt , esot bijis uz NIKON F5 bāzes būvēts verķis , cena krietni virs 50.000 zaļajiem. Cik sapratu viņš nekad arī nav ražots .
MaVi:ja skuķis būtu tevi izbrāķējis tāpēc, ka tev nav pareizais brends vai modelis, tad mēs vēl varētu pasmieties par skuķi - kā te Sapper teica - publika dura pēc noklusējuma, bet nu piedo atvaino, ja nezini ar kādu daiktu bildēsi, meistarības apšaubījums no neprofesionāļa ir pilnīgi pamatots, tākā pats vien lohs esi
ja es eju uz restorānu, es gribu kaut kādu pārliecību, ka mana šnicele tiks cepta olīveļļā nevis saļarkā, ja es izvēlos lidsabiedrību savam lidojumam, es iešu pie tā, kas mani no Rīgas aizvedīs līdz Diseldorfai nevis kaut kādiem mazpisāniem Vācijas viducī, kur līdz Diseldorfai vēl 1.5h ar autobusu... un ellē ratā, ja es ņemu fotogrāfu kāzām, es gribu dzirdēt, ka "meistara" pamatlīdzekļos ir kaut kas tāds, kas spēs sagādāt reālu drukājamu rezultātu, nevis atvilksies man te kaut kāds hipsteris ar aifonu vai čūkmasofs ar zenit-e kurā ielādētajai Agfai-100 termiņš beidzās jau 1993-šajā
Drukājamu kvalitāti un pat ļoti labu drukājamu kvalitāti es gadus 8 atpakaļ ar 10D bildēju, un ne kaut kādiem kāzu bilžukiem bet priekš žurnāliem gāja materiāls. Priekš labas drukājamas kvalitātes kāzu bildēm, nav vajadzības pēc uberpixeļiem, jo lielāku par A3 neviens nedrukā un priekš A3 pietiek ar 6Mpix 240DPI kas ir fotodrukas standarts, tipenes drukai pat pa šai dienai A4 formātam tobiš žurnāliem tieši tā pat pietiek ar tiem pašiem 6Mpix, un personīgi zinu glancēta žurnāla fotogrāfu kurš bildē, pa šai baltai dienai ar 20D. Ieguldijums dargā foto tehnikā nenozīmē meistarības līmeni. SS pilns ar fotogrāfiem kuri bildē ar pro klases kamerām kāzas, bēres un kristības, a bildes dažam labam hipsterim ar iPhonu sanāk daudz labākas.
Es tik domāju - Nikonu D1 un Canoni EOS D30 par pusotru taukšķi pirka tikai omes, lai bildēt savus mazbērnus 10x15 albumam? Esmu no D30 taisījis A3 un, kad kāds uzdeva to pirms gadiem 5 populāro jautājumu "Cik tad tur gigapukseļu?", galīgi negribēja ticēt, kad atbildēju, ka pēc pagriešanas un apgriešanas to ir palicis tikai 2,7.
Schneider:Es tik domāju - Nikonu D1 un Canoni EOS D30 par pusotru taukšķi pirka tikai omes, lai bildēt savus mazbērnus 10x15 albumam? Esmu no D30 taisījis A3 un, kad kāds uzdeva to pirms gadiem 5 populāro jautājumu "Cik tad tur gigapukseļu?", galīgi negribēja ticēt, kad atbildēju, ka pēc pagriešanas un apgriešanas to ir palicis tikai 2,7.
Ir man D30 bijis, nebija ne vainas vel gaduus 4 atpakaļ no čoma ņēmu vienā brīdī kad nebija ar ko bildēt, un bildēju juvelirkas reklāmbildes plakatiem un ne A3 bet daudz lailakiem izmēriem, jo lielam formātam iet 150DPI ne vairāk. Man protams te bija laiku atpakaļ viena diskusija ar vienu fotogrāfu , kurš man gribēja ieskaidrot ka plakatam 2x1,5m tā pat vajag druku uz 300DPI, un ja es dodu prom drukāt 150, tad es neko ne no foto ne no drukas nesajēdzot.
Paldies dievam ne ar tanku... Es ar 3.8 Town&Country uz gāzes par 20 Ls pilsētā nobraucu min 250km un 3 stundās tas nav nobraucams nekādā veidā (ja nu vienīgi pirmais robs ar pedāli grīdā). Protams, ja auto ir naudas atmazgāšanas/izsišanas aparāts, tad 3 stundās var "nobraukt" arī 130 Ls...
Paldies dievam ne ar tanku... Es ar 3.8 Town&Country uz gāzes par 20 Ls pilsētā nobraucu min 250km un 3 stundās tas nav nobraucams nekādā veidā (ja nu vienīgi pirmais robs ar pedāli grīdā). Protams, ja auto ir naudas atmazgāšanas/izsišanas aparāts, tad 3 stundās var "nobraukt" arī 130 Ls...
Ja tas ir 1993 BMW 740iL Tur pat atmazgāt neko nevajag...
Man bija kādreiz bmw 750i. Tam vidējais patēriņš bija ap 16l/100km. Pilsētā mēdza būt ap 25, ja sastrēgumā jāsēž. Esošajam ir vidēji 11 un pilsētā gan jau ka ap 13-14. Tā ka visādi var būt ar tiem 20 ls
Gabiz:
Man bija kādreiz bmw 750i. Tam vidējais patēriņš bija ap 16l/100km. Pilsētā mēdza būt ap 25, ja sastrēgumā jāsēž. Esošajam ir vidēji 11 un pilsētā gan jau ka ap 13-14. Tā ka visādi var būt ar tiem 20 ls
Bet es ta par ko, a šobrīd ir vienigais vāģia ar kio braukt, tapēc jav tie 20ls nekas nav.
Schneider:Es tik domāju - Nikonu D1 un Canoni EOS D30 par pusotru taukšķi pirka tikai omes, lai bildēt savus mazbērnus 10x15 albumam? Esmu no D30 taisījis A3 un, kad kāds uzdeva to pirms gadiem 5 populāro jautājumu "Cik tad tur gigapukseļu?", galīgi negribēja ticēt, kad atbildēju, ka pēc pagriešanas un apgriešanas to ir palicis tikai 2,7.
Ir man D30 bijis, nebija ne vainas vel gaduus 4 atpakaļ no čoma ņēmu vienā brīdī kad nebija ar ko bildēt, un bildēju juvelirkas reklāmbildes plakatiem un ne A3 bet daudz lailakiem izmēriem, jo lielam formātam iet 150DPI ne vairāk. Man protams te bija laiku atpakaļ viena diskusija ar vienu fotogrāfu , kurš man gribēja ieskaidrot ka plakatam 2x1,5m tā pat vajag druku uz 300DPI, un ja es dodu prom drukāt 150, tad es neko ne no foto ne no drukas nesajēdzot.
chukmasoff_f:
lieliem formaatiem iet 600dpi ja nu kas...
Ja nu ka,tad viens otrs būtu jāatstāj pirmajā klasītē uz otru gadu,lai izpratne par pamatlietām rodas.
chukmasoff_f:
lieliem formaatiem iet 600dpi ja nu kas...
Liecise mierā, tas ir īpašos gadijumos tikai, to 600DPI tapat redzēt nevar, es katru nedēļu gatavoju materiālus lielformātu drukai tipenēm, un materiāli ir ne šādas tādas lapeles.
smartins:Man gan tas imgfoto apgalvojums vairāk pēc podjobkas izskatījās...
Nav gan, ir lielformāta drukā tāds jēdziens bet tur nav runa par kvadrātcollu, tur tas citādāk reķinās, tur reķina cik printers dod ara punktu uz attiecīgo laukumu ne vis uz kvadrācollu, baidos ko neprecīzi pateikt jo lasiju par to laiku atpakaļ un ne visu atceros. Bet tam ar faila drukas rezalūciju nav nekāda sakara. Ir iespēja un gadijumi ka taisāms fails ir uz daudz lielākiem DPI ne kā 300 bet tas ir tiešām ļoti reti.
smartins:Man gan tas imgfoto apgalvojums vairāk pēc podjobkas izskatījās...
Nav gan, ir lielformāta drukā tāds jēdziens bet tur nav runa par kvadrātcollu, tur tas citādāk reķinās, tur reķina cik printers dod ara punktu uz attiecīgo laukumu ne vis uz kvadrācollu, baidos ko neprecīzi pateikt jo lasiju par to laiku atpakaļ un ne visu atceros. Bet tam ar faila drukas rezalūciju nav nekāda sakara. Ir iespēja un gadijumi ka taisāms fails ir uz daudz lielākiem DPI ne kā 300 bet tas ir tiešām ļoti reti.
Precīzi ir tā,ka lai printeris varētu attēlot 8bitu bildi,tobiš 256 toņu gradācijas katrā kanālā,Viņam ir jāspļauj 0-256 pilieni krāsas uz laukuma vienību(attēla pikseli),tātad 16x16 pilienu kvadrāts ir vajadzīgs lai nodrukātu 1 8bitu bildes pikseli.Ja pieņem,ka printeris drukā ar rezolūciju 720 ppi,tad tas atbilst ~ 720/16=45 dpi bildes rezolūcijai ideālā pasaulē.Reālajā pasaulē printeri drukā arī stohastikā un mazajiem ir arī mainīgs krāsas pilena lielums,līdz ar to perfekcionistiem paverās pamatojums un iespēja dot uz druku bildes ar lielāku izšķirtspēju,nekā drukmašīna fiziski spēj nodrukāt.