forum.gif
Paris 35mm
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Paris 35mm
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.09.12 16:23
 citēt
Rekur bloga raksts un paliela manu fotogrāfiju sērija ar Parīzi. Fotogrāfēšanai izmantots tikai Fujifilm X100.

blog.billyart.net...
Publicēts: 20.09.12 16:26
 citēt
mhm , visai smuki
Publicēts: 20.09.12 16:40
 citēt
labi un viegli!
Publicēts: 20.09.12 16:48 labots
 citēt
Es pēdējā laikā arī par šāda tipa kameras iegādi domāju. Bet ir baigā dilēma, proti, vai tāds fujifilm x100 piemēram, nebūs vājāks par kādu entry lever Nikon spoguleni (d3100 vai d5100) ar to pašu 35 mm 1.8 objektīvu vai kaut vai 18-55 mm kitu. Svara ziņā arī nebūtu baigā atšķirība, manuprāt. Izmēra ziņa protams x100 win, bet cik tas ir būtiski?
Varbūt kāds ir salīdzinājis, vērtējis?
Publicēts: 20.09.12 16:53 labots
 citēt
Smuki, bet man rodas jautājums, vai tiešām pieredzējis cilvēks, kā Billijs, nevarētu dabūt to pašu rezultātu izmantojot , piemēram www.dpreview.com... vai vēl 3-4 x lētāku kameru, ka šī fuji... ? un izmantojot apstrādi? es domāju ka varētu...
Publicēts: 20.09.12 17:01
 citēt
OKfoto:Es pēdējā laikā arī par šāda tipa kameras iegādi domāju. Bet ir baigā dilēma, proti, vai tāds fujifilm x100 piemēram, nebūs vājāks par kādu entry lever Nikon spoguleni (d3100 vai d5100) ar to pašu 35 mm 1.8 objektīvu vai kaut vai 18-55 mm kitu. Svara ziņā arī nebūtu baigā atšķirība, manuprāt. Izmēra ziņa protams x100 win, bet cik tas ir būtiski?
Varbūt kāds ir salīdzinājis, vērtējis?

Vājāks točna nebūs. Turklāt šādas kameras galvenais uzdevums ir būt kompaktai un ērtai. Kapēc iegādāties vēl vienu spoguļkameru, ja tā pat jāstaipa līdz stikli?

Un atbildot uz NIN jautājumu... Varbūt kaut kas uz to pusi sanāktu, varbūt kaut ko izdotos izvilkt, bet tādu dinamisko diapazonu,krāsu informāciju, attēla plastiku kādu dod Fuji sensors ir grūti jebkuram ziepim pārspēt. Turklāt pats fotogrāfēšanas process arī ir ļoti būtisks.
Publicēts: 20.09.12 17:07 labots
 citēt
Atradu salīdzinājumu, ja nu kādam arī interesē - snapsort.com...

P.s. sanāk ka ir gan vājāks tas x100
Publicēts: 20.09.12 17:12
 citēt
OKfoto:Atradu salīdzinājumu, ja nu kādam arī interesē - snapsort.com...

Salīdzināji smago auto ar vieglo auto :D

Te tak būtisks ir aparāta izmērs un iegūtā kvalitāte. Es domāju ja billy nebūtu tas svarīgi, kā arī citiem, tad viņi staipītu līdzi spoguļkameras un somu ar objektīviem :D
Publicēts: 20.09.12 17:13
 citēt
Un atbildot uz NIN jautājumu... Varbūt kaut kas uz to pusi sanāktu, varbūt kaut ko izdotos izvilkt, bet tādu dinamisko diapazonu,krāsu informāciju, attēla plastiku kādu dod Fuji sensors ir grūti jebkuram ziepim pārspēt. Turklāt pats fotogrāfēšanas process arī ir ļoti būtisks.

Njā, droši, ak varētu piekrist.. It sevišķi, ja drukai utt, bet zinot cik % bilžu paliek kompī vai netā 800pix izmērā, sķirbu imho neredzēt...
Bet aparāts gan jau foršs
Publicēts: 20.09.12 17:14
 citēt
Atkarībā no tā ko tu uzskati par prioritātēm...

Fuji ir mazāks izmērs, praktiski nedzirdams slēdzis, burvīgas krāsas, zibspuldze kas var sinhronizēties līdz 1/4000, viens no precīzākajiem AWB ar ko esmu strādājis un izskatās viņš nenormālo labi! :D
Publicēts: 20.09.12 17:22 labots
 citēt
Baltskars:
OKfoto:Atradu salīdzinājumu, ja nu kādam arī interesē - snapsort.com...

Te tak būtisks ir aparāta izmērs un iegūtā kvalitāte. Es domāju ja billy nebūtu tas svarīgi, kā arī citiem, tad viņi staipītu līdzi spoguļkameras un somu ar objektīviem :D

Svara ziņā tāds d5100 + 35 mm 1.8 objektīvs būtu aptuveni par 200 gramiem smagāks.. Izmēra ziņā par 2 cm biezumā (+objektīva izmērs) un 2 cm augstumā lielāks.

Manuprāt, nav dramatiskas atšķirības. Protams x100 ir stilīgāks un tā.. :)
Publicēts: 20.09.12 17:50
 citēt
OKFOTO Ko tur ko ņemties - galvenais ir bildēšanas vaina tik un tā ..

Reku bildes , kuras ir bildētas ar kameru, kas maksā 4800Ls...
masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com...

masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com...

Vai tie 4800ls ko maina?
Publicēts: 20.09.12 17:50
 citēt
OKfoto:
Baltskars:

Svara ziņā tāds d5100 + 35 mm 1.8 objektīvs būtu aptuveni par 200 gramiem smagāks.. Izmēra ziņā par 2 cm biezumā (+objektīva izmērs) un 2 cm augstumā lielāks.

Tur 200 gr, tur 200 un vēl kkur pāris cm un beigās rokas bagāža lidojot vienreiz svēra 17 kg :D bet labi, ka nepārbaudija
Publicēts: 20.09.12 17:52 labots
 citēt
... posti nodubultojās
Publicēts: 20.09.12 17:54 labots
 citēt
OKfoto:

2cm šur, un 2 cm tur. 200gr klāt, un rezultātā spogulene ir klucis/ķieģelis.

camerasize.com... (it īpaši, ja salīdzina skatu no augšas)
Publicēts: 20.09.12 18:09
 citēt
Oskar, she Tev viens Laacha zelta grauds - neaiztiec otra cilveeka kraaninju!!!
Publicēts: 20.09.12 21:49
 citēt
Uuuu:
Billy:zibspuldze kas var sinhronizēties līdz 1/4000

Par HSS esi ko dzirdējis?

HSS strādā tikai tad, ja izmanto ETTL. Ar ne-ETTL zipeni, prom no kameras un ar radio palaidēju tu nevarēsi tā izdarīt.
Publicēts: 20.09.12 21:55
 citēt
paskatiijos, padomaaju, uzdevu jautaajumu : un?
Publicēts: 20.09.12 22:11
 citēt
martins_goncars:paskatiijos, padomaaju, uzdevu jautaajumu : un?

Vai tad šis portāls nav paredzēts tam lai citiem atrādītu savas bildes un dzirdētu viedokli?
Publicēts: 20.09.12 22:14 labots
 citēt
Billy:
martins_goncars:paskatiijos, padomaaju, uzdevu jautaajumu : un?

Vai tad šis portāls nav paredzēts tam lai citiem atrādītu savas bildes un dzirdētu viedokli?
da neņem galvā tos kapeiku pisējus :D

lai dzīvo gadžeti, ko citi nevar atļauties! :face-devil-grin::haha:
Publicēts: 20.09.12 22:21
 citēt
Paldies, šīs bildes ļoti gaidīju.
spogulene ir forši, bet par lielu un smagu tomēr.
Publicēts: 20.09.12 22:25
 citēt
Bildes:
Billy:
da neņem galvā tos kapeiku pisējus :D

lai dzīvo gadžeti, ko citi nevar atļauties! :face-devil-grin::haha:

Tieši tā, lai viņi dzīvo savu dzīvi :) Viss ir labi!
Publicēts: 20.09.12 22:42
 citēt
Piekrītu, viss ir ļoti ok.. Man gan patika tā diskusija, ko mēs izvērtām flikerī, es ļoti centos tevi pārliecināt, bet redzot tavu šo rezultātu, taisni vai neticējās, ka to var tā labi izdarīt !
Aizbrauc vēl kaut kur ! :face-wink:
Publicēts: 21.09.12 11:01
 citēt
Kad pirki kameru bija arī kādas alternatīvas, kuras apsvēri? Kāpēc paņēmi tieši šo? Un trokšņu līmenis točna var sacensties ar spoguļkamerām? :)
Publicēts: 21.09.12 11:13
 citēt
Ritz:Kad pirki kameru bija arī kādas alternatīvas, kuras apsvēri? Kāpēc paņēmi tieši šo? Un trokšņu līmenis točna var sacensties ar spoguļkamerām? :)
klau - Tu saproti, ko nozīmē gadžets? Tas ir untums - tur nav nekā racionāla. tas izslēdz alternatīvas un kapeiku pišanu. To tiešām ir tik grūti izlobīt no šīs diskusijas???
Publicēts: 21.09.12 11:47
 citēt
Jā, jā protams - tas ir vienīgais šāda veida "gadžets" pasaulē! :D
Publicēts: 21.09.12 11:48
 citēt
Ritz:Jā, jā protams - tas ir vienīgais šāda veida "gadžets" pasaulē! :D
gadžetus arī ne ar ko nesalīdzina. kaut kas aizķeras un vajag tieši to. un viss.
Publicēts: 21.09.12 13:10
 citēt
Nu gadžets es nezinu vai ir īstais termins, bet X100 noteikti, ka nav nepieciešamība.. :)
Publicēts: 21.09.12 16:53
 citēt
Dažas bildiņas, protams, ka smukas. Bet nedzīvas

Bet runājot par kameru, neredzēju jēgu tādus staipīt līdzi, ziepis paliek ziepis, un fiksēts objektīvs uz ziepja, atkal neredzu jēgu :bad_smile:

FF kamera + 24/1.4 stikls = nebūtu diez ko traucējošāk, bet efektīvāk gan
Publicēts: 21.09.12 18:05
 citēt
nebūtu tās filmiņas tik sālītas,šķiet augšā minēto iemeslu dēļ šur tur pavazātos ar mjū II.
Publicēts: 21.09.12 18:59
 citēt
Santis:... ziepis paliek ziepis...

Nu nosaukt kameru ar visiem manuālajiem un pusmanuālajiem režīmiem un aps-c sensoru par ziepi īsti pamatu neredzu. Tad jau visas kanona neFF spogulenes ir vēl lielāki ziepji, jo tām matrica ir mazāka.

Santis:... FF kamera + 24/1.4 stikls = nebūtu diez ko traucējošāk, bet efektīvāk gan ...

Bet tas jau pavisam cits skatu leņķis, šo var salīdzināt un spriest, kas sanāktu, ja būtu FF un 35mm objektīvs.
Publicēts: 21.09.12 19:19
 citēt
RobertsJ:
Santis:... ziepis paliek ziepis...

Nu nosaukt kameru ar visiem manuālajiem un pusmanuālajiem režīmiem un aps-c sensoru par ziepi īsti pamatu neredzu. Tad jau visas kanona neFF spogulenes ir vēl lielāki ziepji, jo tām matrica ir mazāka.

.

Neskaties uz cipariem un lielumiem, paskaties uz bildēm :face-wink:
Publicēts: 21.09.12 20:47 labots
 citēt
f-foto:Tur visādas lietas sarakstītas, bet divas it kā nemanu: cik ātri kamera palaižas AF gatavībā, kad ir izslēgta; kas notiek ar kadru pie augstiem ISO.

Ar augstiem ISO nav problēma. Startups nav pārāk ātrs. No standby ~3-4 sec, bet es jau netaisos ar viņu ikdienā kāzas bildēt!:D

Santi es zinu kādi ir tie izejmateriāli no kameras un 5dmkII ar 35mm stiklu ļoti daudz neatšķirtos.

Turklāt, paskaties uz izmēru vien bodijiem. camerasize.com... No augšas it īpaši. pieliec vēl klāt 24mm un tā jau vairs nav kabatā ieliekama kamera! :D
Publicēts: 21.09.12 20:53
 citēt
Santis:
RobertsJ:

.

vēl viens piepisās. Tu vnk nevari atļauties - kaut ko savam priekam, kaut ko iracionālu.
Publicēts: 21.09.12 21:04
 citēt
FF + 40mm pankūka :what:
Publicēts: 21.09.12 21:23
 citēt
Lietišķs un sakarīgs raksts. Bildes patika, dažas likās tā kā pāreksponētas, var jau būt, ka tāda iecere. Un galvenais - rezultātā diskusija arī tāda kulturāla (viens gan nosaukāja X100 par ziepi, bet tas uz viņa sirdsapziņas) Visvienkāršākais jau ir kritizēt aparātu par to, KĀ TAJĀ NAV, tomēr koncepts "labs, liels sensors + nemaināms, fiksēta fokusa objektīvs" dzīvo, to apliecina jaunais pilnā kadra Sony RX1. Protams, tūlīt pat daudzi vaimanā, cik brīnišķigi būtu mainīt optiku. Nu jau Fuji ši iespēja ir (X-Pro1; X-E1), būs arī FF formātam. Tomēr viens svarīgs iemesls, kas paliks vienmēr un vilina izšķirties par fiksētu objektīvu, ir slēdzis - tas nav fokālās plaknes spraugslēdzis, bet gan objektīvā iebūvēts, ļoti kluss un drošs centrālais slēdzis, kas aparātu ļauj veidot vienkāršu, vieglu un kompaktu. Plus vēl šis apsvērums no raksta .....Also X100 being very discreet it wasn't very difficult getting up close to subject and get the shot as long as I was quick and casual...
Publicēts: 21.09.12 21:43 labots
 citēt
uljens:FF + 40mm pankūka :what:

Ja man nebūtu Fuji tad točna ņemtu to 40mm pankūku. Tas ir dikti foršs risinājums, bet vēl foršāk viņš būtu uz jaunā 6D kas ir pilnais kadrs saglabājot 40mm fokusa attālumu, bet mazāks izmēros! :exciting:
Publicēts: 21.09.12 22:09
 citēt
Bildes:
Santis:
vēl viens piepisās. Tu vnk nevari atļauties - kaut ko savam priekam, kaut ko iracionālu.

Haha! Nerunā, ja nezini, ko es varu atļauties vai nevaru :face-grin: Man ir velo par 3,500ls :grimace: Skaitās kaut kas iracionāls?

Ziepi gan es nepirktu!

Bet Billijs malacis, ņemās un darās! Visu cieņu!
Publicēts: 22.09.12 12:23
 citēt
Santis:
Bildes:ēl viens piepisās. Tu vnk nevari atļauties - kaut ko savam priekam, kaut ko iracionālu.

Haha! Nerunā, ja nezini, ko es varu atļauties vai nevaru :face-grin: Man ir velo par 3,500ls :grimace: Skaitās kaut kas iracionāls?

Ziepi gan es nepirktu!

Kur dzīvo? :face-devil-grin:
Publicēts: 22.09.12 14:10
 citēt
Santis:
Bildes:ēl viens piepisās. Tu vnk nevari atļauties - kaut ko savam priekam, kaut ko iracionālu.

Ziepi gan es nepirktu!

neiebrauci ironijā. Tu nevari un Tev nevajag.
OKfoto:
Santis:

Ziepi gan es nepirktu!

Kur dzīvo? :face-devil-grin:
varu iedot Santa adresiiti, ja kaarojas tas ritenis
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas