Es pēdējā laikā arī par šāda tipa kameras iegādi domāju. Bet ir baigā dilēma, proti, vai tāds fujifilm x100 piemēram, nebūs vājāks par kādu entry lever Nikon spoguleni (d3100 vai d5100) ar to pašu 35 mm 1.8 objektīvu vai kaut vai 18-55 mm kitu. Svara ziņā arī nebūtu baigā atšķirība, manuprāt. Izmēra ziņa protams x100 win, bet cik tas ir būtiski? Varbūt kāds ir salīdzinājis, vērtējis?
Smuki, bet man rodas jautājums, vai tiešām pieredzējis cilvēks, kā Billijs, nevarētu dabūt to pašu rezultātu izmantojot , piemēram www.dpreview.com... vai vēl 3-4 x lētāku kameru, ka šī fuji... ? un izmantojot apstrādi? es domāju ka varētu...
OKfoto:Es pēdējā laikā arī par šāda tipa kameras iegādi domāju. Bet ir baigā dilēma, proti, vai tāds fujifilm x100 piemēram, nebūs vājāks par kādu entry lever Nikon spoguleni (d3100 vai d5100) ar to pašu 35 mm 1.8 objektīvu vai kaut vai 18-55 mm kitu. Svara ziņā arī nebūtu baigā atšķirība, manuprāt. Izmēra ziņa protams x100 win, bet cik tas ir būtiski? Varbūt kāds ir salīdzinājis, vērtējis?
Vājāks točna nebūs. Turklāt šādas kameras galvenais uzdevums ir būt kompaktai un ērtai. Kapēc iegādāties vēl vienu spoguļkameru, ja tā pat jāstaipa līdz stikli?
Un atbildot uz NIN jautājumu... Varbūt kaut kas uz to pusi sanāktu, varbūt kaut ko izdotos izvilkt, bet tādu dinamisko diapazonu,krāsu informāciju, attēla plastiku kādu dod Fuji sensors ir grūti jebkuram ziepim pārspēt. Turklāt pats fotogrāfēšanas process arī ir ļoti būtisks.
OKfoto:Atradu salīdzinājumu, ja nu kādam arī interesē - snapsort.com...
P.s. sanāk ka ir gan vājāks tas x100
Salīdzināji smago auto ar vieglo auto
Te tak būtisks ir aparāta izmērs un iegūtā kvalitāte. Es domāju ja billy nebūtu tas svarīgi, kā arī citiem, tad viņi staipītu līdzi spoguļkameras un somu ar objektīviem
Un atbildot uz NIN jautājumu... Varbūt kaut kas uz to pusi sanāktu, varbūt kaut ko izdotos izvilkt, bet tādu dinamisko diapazonu,krāsu informāciju, attēla plastiku kādu dod Fuji sensors ir grūti jebkuram ziepim pārspēt. Turklāt pats fotogrāfēšanas process arī ir ļoti būtisks.
Njā, droši, ak varētu piekrist.. It sevišķi, ja drukai utt, bet zinot cik % bilžu paliek kompī vai netā 800pix izmērā, sķirbu imho neredzēt... Bet aparāts gan jau foršs
Fuji ir mazāks izmērs, praktiski nedzirdams slēdzis, burvīgas krāsas, zibspuldze kas var sinhronizēties līdz 1/4000, viens no precīzākajiem AWB ar ko esmu strādājis un izskatās viņš nenormālo labi!
OKfoto:Atradu salīdzinājumu, ja nu kādam arī interesē - snapsort.com...
P.s. sanāk ka ir gan vājāks tas x100
Salīdzināji smago auto ar vieglo auto
Te tak būtisks ir aparāta izmērs un iegūtā kvalitāte. Es domāju ja billy nebūtu tas svarīgi, kā arī citiem, tad viņi staipītu līdzi spoguļkameras un somu ar objektīviem
Svara ziņā tāds d5100 + 35 mm 1.8 objektīvs būtu aptuveni par 200 gramiem smagāks.. Izmēra ziņā par 2 cm biezumā (+objektīva izmērs) un 2 cm augstumā lielāks.
Manuprāt, nav dramatiskas atšķirības. Protams x100 ir stilīgāks un tā..
Svara ziņā tāds d5100 + 35 mm 1.8 objektīvs būtu aptuveni par 200 gramiem smagāks.. Izmēra ziņā par 2 cm biezumā (+objektīva izmērs) un 2 cm augstumā lielāks.
Tur 200 gr, tur 200 un vēl kkur pāris cm un beigās rokas bagāža lidojot vienreiz svēra 17 kg bet labi, ka nepārbaudija
2cm šur, un 2 cm tur. 200gr klāt, un rezultātā spogulene ir klucis/ķieģelis.
Piekrītu, viss ir ļoti ok.. Man gan patika tā diskusija, ko mēs izvērtām flikerī, es ļoti centos tevi pārliecināt, bet redzot tavu šo rezultātu, taisni vai neticējās, ka to var tā labi izdarīt ! Aizbrauc vēl kaut kur !
Ritz:Kad pirki kameru bija arī kādas alternatīvas, kuras apsvēri? Kāpēc paņēmi tieši šo? Un trokšņu līmenis točna var sacensties ar spoguļkamerām?
klau - Tu saproti, ko nozīmē gadžets? Tas ir untums - tur nav nekā racionāla. tas izslēdz alternatīvas un kapeiku pišanu. To tiešām ir tik grūti izlobīt no šīs diskusijas???
Nu nosaukt kameru ar visiem manuālajiem un pusmanuālajiem režīmiem un aps-c sensoru par ziepi īsti pamatu neredzu. Tad jau visas kanona neFF spogulenes ir vēl lielāki ziepji, jo tām matrica ir mazāka.
Santis:... FF kamera + 24/1.4 stikls = nebūtu diez ko traucējošāk, bet efektīvāk gan ...
Bet tas jau pavisam cits skatu leņķis, šo var salīdzināt un spriest, kas sanāktu, ja būtu FF un 35mm objektīvs.
Nu nosaukt kameru ar visiem manuālajiem un pusmanuālajiem režīmiem un aps-c sensoru par ziepi īsti pamatu neredzu. Tad jau visas kanona neFF spogulenes ir vēl lielāki ziepji, jo tām matrica ir mazāka.
.
Neskaties uz cipariem un lielumiem, paskaties uz bildēm
f-foto:Tur visādas lietas sarakstītas, bet divas it kā nemanu: cik ātri kamera palaižas AF gatavībā, kad ir izslēgta; kas notiek ar kadru pie augstiem ISO.
Ar augstiem ISO nav problēma. Startups nav pārāk ātrs. No standby ~3-4 sec, bet es jau netaisos ar viņu ikdienā kāzas bildēt!
Santi es zinu kādi ir tie izejmateriāli no kameras un 5dmkII ar 35mm stiklu ļoti daudz neatšķirtos.
Turklāt, paskaties uz izmēru vien bodijiem. camerasize.com... No augšas it īpaši. pieliec vēl klāt 24mm un tā jau vairs nav kabatā ieliekama kamera!
RobertsJ:
.
Neskaties uz cipariem un lielumiem, paskaties uz bildēm
vēl viens piepisās. Tu vnk nevari atļauties - kaut ko savam priekam, kaut ko iracionālu.
Lietišķs un sakarīgs raksts. Bildes patika, dažas likās tā kā pāreksponētas, var jau būt, ka tāda iecere. Un galvenais - rezultātā diskusija arī tāda kulturāla (viens gan nosaukāja X100 par ziepi, bet tas uz viņa sirdsapziņas) Visvienkāršākais jau ir kritizēt aparātu par to, KĀ TAJĀ NAV, tomēr koncepts "labs, liels sensors + nemaināms, fiksēta fokusa objektīvs" dzīvo, to apliecina jaunais pilnā kadra Sony RX1. Protams, tūlīt pat daudzi vaimanā, cik brīnišķigi būtu mainīt optiku. Nu jau Fuji ši iespēja ir (X-Pro1; X-E1), būs arī FF formātam. Tomēr viens svarīgs iemesls, kas paliks vienmēr un vilina izšķirties par fiksētu objektīvu, ir slēdzis - tas nav fokālās plaknes spraugslēdzis, bet gan objektīvā iebūvēts, ļoti kluss un drošs centrālais slēdzis, kas aparātu ļauj veidot vienkāršu, vieglu un kompaktu. Plus vēl šis apsvērums no raksta .....Also X100 being very discreet it wasn't very difficult getting up close to subject and get the shot as long as I was quick and casual...
Ja man nebūtu Fuji tad točna ņemtu to 40mm pankūku. Tas ir dikti foršs risinājums, bet vēl foršāk viņš būtu uz jaunā 6D kas ir pilnais kadrs saglabājot 40mm fokusa attālumu, bet mazāks izmēros!