Ka teica kads pasniedzeejs univeristatee... (lasiit lauziitaa krievu valodaa) Es sanemu tadus referatus no studentiem, liekas ka rakstijajs ir pilnigs alfabets
Varēji jau uzreiz rakstīt ka bērnībā no šūpolēm izkriti tādēļ grūti atbildēt uz jautājumu
Nevis "atšķirĀs", bet atšķiras... UN dundukiem tikai maksas konsultācijas. Ķīmiķis atradies. P.S. Kas ir kālija hlorāts zinu, atšķirībā no "speciālistiem", kas Te staro par fotolietām. Ar to "cukuriņu" rotaļājos, kad dažu "ķīmiķi" senči vēl projektējuši nebij.
А.М. Родченко - Пути современной фотографии Дорогой Кушнер!
"Каков будет советский фотограф и репортер, если его зрительная мысль забита авторитетами мирового искусства в композициях архангелов, христов и лордов? Когда я начал заниматься фотографией, бросив живопись, я не знал тогда, что живопись наложила на фотографию свою тяжелую руку." " Понятно ли тебе теперь, что самые интересные точки современной фотографии это сверху вниз или снизу вверх и все другие, кроме точек от пупа? И фотограф был подальше от живописи." " Плывут миллионы шаблонных фотографий с одной лишь разницей: одна более или менее удачнее другой или один работает под офорт, другие — под японскую гравюру, третьи — под «Рембрандта»."
" Снимайте со всех точек, кроме «пупа», пока не будут признаны все точки. И самыми интересными точками современности являются точки сверху вниз и снизу вверх и их диагонали.
Oliss:
Varēji jau uzreiz rakstīt ka bērnībā no šūpolēm izkriti tādēļ grūti atbildēt uz jautājumu
Nevis "atšķirĀs", bet atšķiras... UN dundukiem tikai maksas konsultācijas. Ķīmiķis atradies. P.S. Kas ir kālija hlorāts zinu, atšķirībā no "speciālistiem", kas Te staro par fotolietām. Ar to "cukuriņu" rotaļājos, kad dažu "ķīmiķi" senči vēl projektējuši nebij.
Oliss:
Pirmo reizi šito terminu dziļuma asums izlasīju Jūrmalas avīželē un tā arī sapratu-analfabētisms un vēlme pastiept to rakstu garāku un gudrāku.Nu pie mums tā mēdz darīt,lai aizsegtu gaužām zemo līmeni.Bet tagad toč jāsāk filozofēt.Tipa asuma dziļums-tā ir tehniska lieta un tas visiem skaidrs.Bet vot tagad nāk dziļums(domas,jēgas,tēla,satura...)un tam ir asums vai arī asuma nav vai arī nav pietiekams tas asums,kas savukārt apgrūtina saprast to dziļumu vai vispār to uztvert.Tāpēc arī irtik daudz bilžu,kuras mēs pavirši apskatot augstprātīgi nosaucam par mps.Oi kļūda biedri!Vienkārši vajag ilgāk pasēdēt un padomāt līdz mēs spējam uztvert darba dziļumu,kurš pašsaprotami maskējas aiz slikta asuma.Vot kā tas ir!
viecha:Pirmo reizi šito terminu dziļuma asums izlasīju Jūrmalas avīželē un tā arī sapratu-analfabētisms un vēlme pastiept to rakstu garāku un gudrāku.Nu pie mums tā mēdz darīt,lai aizsegtu gaužām zemo līmeni.Bet tagad toč jāsāk filozofēt.Tipa asuma dziļums-tā ir tehniska lieta un tas visiem skaidrs.Bet vot tagad nāk dziļums(domas,jēgas,tēla,satura...)un tam ir asums vai arī asuma nav vai arī nav pietiekams tas asums,kas savukārt apgrūtina saprast to dziļumu vai vispār to uztvert.Tāpēc arī irtik daudz bilžu,kuras mēs pavirši apskatot augstprātīgi nosaucam par mps.Oi kļūda biedri!Vienkārši vajag ilgāk pasēdēt un padomāt līdz mēs spējam uztvert darba dziļumu,kurš pašsaprotami maskējas aiz slikta asuma.Vot kā tas ir!
To es saprotu cilvēks iedziļinās būtībā un meklē asuma jēgu, nevis kā visi pārējie tikai vāvuļo un tā arī neko nepasaka.....
Oliss:
Elmarss: Ar to "cukuriņu" rotaļājos, kad dažu "ķīmiķi" senči vēl projektējuši nebij.
Es biju dabūjis sarkano fosforu, kad sajauc ar zilajiem graudiņiem, arī labs materjāls sanāk. Un vēl ar smukiem baltiem dūmiem. Par Bertolē sāli ar cukuru - mums laukos bija veca vienstobrene, kurai bija 20.kalibra stobrs, bet 16.kalibra patronas. Izrādās, ka mans krusttēvs, kad nav bijis pulvera, pamēģinājis šaut pa zaķi ar šo te cukuriņu. Stobrs bija labs, vēl mierlaiku, tad nu nekas neplīsa, tikai izpūta patrontelpu, kuru vietējais kalējs pārurba uz kalibru lielāku.
Hmmm. paraustīsim aiz ūsām... starp citu vecmeistari (te, kas piedalās debatēs naf neviena ) kad sanāca kopā FK Rīga pagrabiņā un sāka ķidāt atnestos darbus, bieži par ainaviskām bildēm izteicās- attēla dziļums dūmakains, attēla dziļums ass(neass)... toreiz cienīja vizuālo un toņu veidoto perspektīvi, kuru tagad praktiski neviens nesaprot, bet ja saprot, tad nelieto ... un brīnās, kāpēc bildes plakanas izskatās, vai pat skatot liekās, ka tālie plāni izlec priekšpusē :P... tātad dziļuma asums eksistē. Uz fotogrāfijas asuma dziļums gan neeksistē, tas beidzās objektīvā
Schneider:Nu paklau, nāburg, tu te ar tādiem veciem vārdiem. Tagad ir jauni izaicinājumi, kā uzlabot attēla kapacitāti - skatītāju uzrunā BOKEH.
Kamēr dzīvojām sociālismā, un neļāva braukāt uz riņķi, to visu mācēja latviski pateikt, tagad (lamājot krievus ) valodu tā piesārņo skalu angļi, skalu japāņi un skalu vācieši (pēdejie gan trakāk ņēmās 19 gadsimtā) Daži ir tā nodzīvojušies, ka absoluti nezin , kas ir asuma dziļums, ko tas dod, bet kā izdzird DOF, tā viņam kā rīta saulīte uzlec ... bet žēl, ka tikai stulbums. Ja nemāki pateikt latviski, tad nekādi urmēņu (citu tautu) burtu salikumi nerādīs, ka esi izglītots!!! Rādīs tikai, ka piedirs latviešu valodu... starp citu mans- "naf"... ir tieši protests pieminētajam, un tas griež ausīs un liek auniem aizdomāties
ha Haiduk,laikā,kad mums ūsas sāka dīgt tak ar čīkstēja par matiem un kļošām. Vairs neesmu drošs bet šķiet latvieši līderos bija ne tikai ar dainām,bet arī ar žagona jeb slenga vārdu skaitu. Es neesmu analītiķis un nezinu,kurā brīdī sākas nopietni sūdi,bet daļu svētuma nozaimo un nolaiž podā katra jaunā paaudze.
Haiduks: Ja nemāki pateikt latviski, tad nekādi urmēņu (citu tautu) burtu salikumi nerādīs, ka esi izglītots!!! Rādīs tikai, ka piedirs latviešu valodu... starp citu mans- "naf"... ir tieši protests pieminētajam, un tas griež ausīs un liek auniem aizdomāties
Kaut kas no tā, kā vienmēr, varētu būt tiesa, tikai Tevi kā valodnieku iedomāties ir pagrūti. Pirmais, kas par to brīdina, ir trīs izsaukuma zīmes. Tu taču neesi mazizglītota beibe, kam tev tas?
Izsaukuma zīmes parastos stāstījuma teikumos lieto cilvēki, kas vēlas, piemēram, lai rakstītais skanētu autoritatīvi. Tas ir izpētīts.
Man arī gribētos domāt par latviešu valodu no pūristu ierakumiem, bet fakti ir tādi, ka šeit ir bijuši zviedrkrievpoļvācu laiki (šobrīd lasu vēsturisku grāmatu par krogiem Latvijā), ar dziļām bakurētām, bet pirms tam bija baltslāvu valodu un kultūru kopības periods, kas indoeiropeisko mantojumu ir griezis arī citos virzienos. Turklāt vēsturiski valodas pūristi nevienā man zināmā zemē nav neko daudz panākuši. Kaut ko ir reanimējuši, Latvijā pavisam nesen prūšu "greili", bet lielu panākumu nav.
Turpinu savā stilā ??? kāpēc nemeties Lunim gramatiku mācīt. Tur tu varētu izplūst un izplūst mēnešiem ... vai neesi iedomājies par vienkāršu lietu- neta stilu. Man un viņam ir savs peronīgs stiliņš, bet tev??? naf
Rolands66:ha Haiduk,laikā,kad mums ūsas sāka dīgt tak ar čīkstēja par matiem un kļošām. Vairs neesmu drošs bet šķiet latvieši līderos bija ne tikai ar dainām,bet arī ar žagona jeb slenga vārdu skaitu. Es neesmu analītiķis un nezinu,kurā brīdī sākas nopietni sūdi,bet daļu svētuma nozaimo un nolaiž podā katra jaunā paaudze.
ja ar aizgūst kādu vārdu no urmēņiem un lieto, tad nevajag to ar tādu baigu uzsvaru darīt (kā manā piemērā), zinu DOF, bet nu galīgi nezinu, kā to lietot. Ot tā ir tieši tā valodas zaimošana, palielīties ar kādu iemācītu jaunvārdu, bet nezinot ko un kā tas darbojās. Televizijā par ārstiem bija modē vārdi, ar ko iesāka... dzīvībai vitāli orgāni netika bojāti
Tagad izgudrots tīrs latviešu valodas vārds "atraktīvs", kurš pie mums nozīmē galīgi ko citu nekā izcelsmes - latīņu valodā. Bieži tiek lietots arī "ignorance", nemaz nezinot tā nozīmi. Un pat TV ziņās ir dzirdēts, ka kādā arābu valstī sadursmes laikā ar akmeņiem policiju ir apmētājuši protestanti.
Uzsaukumi ievērot valodas tīrību iedarbojas tieši kā sievas mūžīgā kladzināšana-nepīpē tik daudz,atkal esi alu nopircis...apsolu,ka šī ir pēdējā reize un dzīvojam tālāk.
??? kāpēc nemeties Lunim gramatiku mācīt. Tur tu varētu izplūst un izplūst mēnešiem ... vai neesi iedomājies par vienkāršu lietu- neta stilu. Man un viņam ir savs peronīgs stiliņš, bet tev??? naf
Nevaru tādu stilu atļauties. Tagad uzraksti vēl, ar ko esi labāks par citiem un vari palielīties. Te ir īstā auditorija. Tos naff un vaff jau nekur citur par pilnu neņems.
f-foto... tēma ir "Ar ko atšķirās fotogrāfijās asuma dziļums no dziļuma asuma?????", es vismaz kaut ko kaut padumu, bet uzrakstīju, bet ko tu par tēmu esi uzrakstījis... neko, bet tevi lasot rodas priekšstats, ka par tēmu esi dumš kā zābaks, bet esi , nu līdzīgs mūsu deputātiem, gļuma mēlīte, un labi māki to izmantot Tu- "Izsaukuma zīmes parastos stāstījuma teikumos lieto cilvēki, kas vēlas, piemēram, lai rakstītais skanētu autoritatīvi. Tas ir izpētīts." Bet cilvēki, kurus moka uzmanības trūkuma sindroms parasti tēmas apspriešanas vietā metās audzināt(apdirst, izsmiet) tēmā iesaistījušos, tā spodrinot savu pašapziņu, vai kā es saku- mēģina izsāpēt savu sāpi uz citiem , tas arī ir pierādīts. Un tu esi viens no spilgtākajiem eksemplāriem (spec tev 5x)!!!!! Un atbilde tev, un tādiem, kā tu- ne tu mani taisīji, ne tu mani regulēsi. Un tas ko es rakstu... paskatīju daudzas vietas, kur ir Haiduks un f-foto... neatradīsi nevienu ierakstu, kur Haiduks uzbrauc f-foto, bet otrādi ir praktiski visās vietās (es runāju par pirmo, tas ir aizsācēju). Ja no tā tu tiec seksuāli uzbudināts, tad droši turpini tādā pat garā... man naf žēl, ka tev kas tiek
Scientists found that brain scans can detect brain activity anywhere – even in dead salmon – if you use the right statistical tricks. Photograph: Datacraft/Getty Images/Sozaijiten
Seviški labs bija Literatūras balva.
Literature prize: The US government general accountability office, for issuing a report about reports about reports that recommends the preparation of a report about the report about reports about reports.