forum.gif
Kā es kļuvu par profesionālu fotogrāfu...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Kā es kļuvu par profesionālu fotogrāfu...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.09.12 11:43
 citēt
Sveiciens!

Lūgums pastāstīt par savu pieredzi ceļā uz kļūšanu par profesionālu fotogrāfu. :face-smile:
* kas noteica šo izvēli?
* vai foto ir bizness kopā ar hobiju vai tikai hobijs papildus citai nodarbei?
* kā es šo pieredzi guvu (kursi, pašmacības ceļš)?
Publicēts: 24.09.12 11:45
 citēt
Es varu pastāstīt kāpēc es nekļuvu par inženieri,ārstu un profesionālu fotogrāfu ieskaitot.:face-grin:
Publicēts: 24.09.12 11:54
 citēt
go ahead! :face-grin:
Publicēts: 24.09.12 12:00
 citēt
IvarsG:go ahead! :face-grin:

Sākumā it kā likās, ka latviešu valodā vēlies komunicēt!:face-wink:
Publicēts: 24.09.12 12:10
 citēt
Atnāks Juris un visu noliks savās vietās, jūs piņņainie vanabiji!!! :haha::haha::haha:
Publicēts: 24.09.12 12:17
 citēt
IvarsG:
Lūgums pastāstīt par savu pieredzi ceļā uz kļūšanu par profesionālu fotogrāfu. :face-smile:
* kas noteica šo izvēli?

Profesionāls fotogrāfs ir tas kuram šis ir maizes darbs, visi pārējie ir tikai amatieri
Publicēts: 24.09.12 12:28
 citēt
Bildes:Atnāks Juris un visu noliks savās vietās, jūs piņņainie vanabiji!!! :haha::haha::haha:

Kas ir Juris?
Publicēts: 24.09.12 12:31 labots
 citēt
GunarsII:

Kas ir Juris?

Uuuu - pasažieris ar garu un raibu vēsturi :)
Publicēts: 24.09.12 12:48
 citēt
Oliss:
IvarsG:
* kas noteica šo izvēli?

Profesionāls fotogrāfs ir tas kuram šis ir maizes darbs, visi pārējie ir tikai amatieri

Jess! Esmu profesionāls fotogrāfs:face-grin:
Publicēts: 24.09.12 13:28 labots
 citēt
f-foto:
RobertsJ:

Uuuu - pasažieris ar garu un raibu vēsturi :)

Kāds sakars pasažieriem ar fotogrāfiju? Lai nopērk savu biļeti un brauc.

Nu, re, pats nepārvaldi Latvijas jaunāko foto vēsturi...
Augšminētajā tekstā iepītais "pasažieris" kā reizi ir Juŗa sensenais know-how fotogrāfu apzīmējums forumos (tāpat kā Haiduka "naf")...

Ivar, neapvainojies, bet diez vai šai forumā gūsi savai skolas mājasdarba anketai piemērotus tekstus...
Publicēts: 24.09.12 13:31
 citēt
viicha:
Oliss: Profesionāls fotogrāfs ir tas kuram šis ir maizes darbs, visi pārējie ir tikai amatieri

pēc bildēm to ir grūti pateikt :face-wink:
Publicēts: 24.09.12 13:41
 citēt
Jolan:
viicha:

pēc bildēm to ir grūti pateikt :face-wink:

Maize jau tik dārgi nemaz nemaksā....
Publicēts: 24.09.12 13:52 labots
 citēt
IvarsG:Sveiciens!

* kas noteica šo izvēli?

Sveiks! Varu atbildēt kā ir ar 95% LV profesionāliem fotogrāfiem:

A. * kas noteica šo izvēli?

1. Atklāju (vai arī pievienojos kādam kurš to jau darīja), ka minilabā var pārdot elementārus fotopiederumus un galvenais apdrukātu papīru - lai pārdotu vairāk apdrukātu papīru - ierīkoju stūrīti kur sabildēt klientus kuri ir ar mieru nopirkt apdrukātu papīru ar saviem attēliem.
2. Iestājos darbā pie apdrukāta papīra pārdevēja kurš organizē bildēšanas skolās tā iegūstot pāri par 100 apdrukāta papīra pircējus dienā no katra fotogrāfa kurš izsūtīts uz kādu skolu.

B. * vai foto ir bizness kopā ar hobiju vai tikai hobijs papildus citai nodarbei?

1.ajā gadījumā tas ir darbs un sūdīgs bizness 2.trajā sūdīgs darbs man un +/- bizness tam kurš mani sūta uz skolu.

c. * kā es šo pieredzi guvu (kursi, pašmacības ceļš)?

Visos gadījumos pašmācības ceļā - tas tak ar neapbruņotu aci redzams.

Ir arī savādāka profila bildētāji kas saņem naudu par fotogrāfiju, bet viņu ir procentuāli maz + stāsti tur atšķirīgi.
Publicēts: 24.09.12 13:55
 citēt
Nabadzīgs tas forums, Maļ un maļ vienu un to pašu,davai vēl par reitingiem un dofiem
Publicēts: 24.09.12 14:00
 citēt
Piedzimu ar acīm pareizā vietā
Publicēts: 24.09.12 14:21
 citēt
Profesionālis diez vai būšu, jo ir lietas, kuras protu darīt labāk! + iegūldīts ļoti daudz laika. Bet citreiz piestrādāju, lai vismaz tehnika, ko izmantoju savam priekam, +- pa nullēm sanāktu. Fočēju, jo man tas sagādā prieku. :)
Publicēts: 24.09.12 17:11
 citēt
serjoga:Piedzimu ar acīm pareizā vietā

kur var redzēt tavus komercprojektus ?
Publicēts: 24.09.12 17:50
 citēt
Paldies par sniegtajiem komentariem :face-wink:
Publicēts: 24.09.12 23:50 labots
 citēt
f-foto:
Eltons:

Nu, re, pats nepārvaldi Latvijas jaunāko foto vēsturi...
Augšminētajā tekstā iepītais "pasažieris" kā reizi ir Juŗa sensenais know-how fotogrāfu apzīmējums forumos (tāpat kā Haiduka "naf")...

Ivar, neapvainojies, bet diez vai šai forumā gūsi savai skolas mājasdarba anketai piemērotus tekstus...

Vārdi iegūst nozīmi tad, ja valodas lietotāji vienojas par to. Šobrīd tas ir kāda indivīda personīgais žargons, kas ir saprotams tikai viņa čomiem. "Naf" ir cita vaina - tas ir fonētiski kropļotas, stilizētas valodas piemērs nevis vārda semantikas paplašinājums.

:D f-foto, vai ta smukiņāku sev nikbildi no interneta nemācēji novilkt.
Bet patīk gan tev kā utij līst virsu... jaf reiz tev teicu- ne tu mani taisīji, ne regulēsi. Kas man ar tādu, kā tevi jāvienojās- man pietiek ar to, ka tu pakalpīgi un regulāri lasi manu "naf un jaf" .
Publicēts: 24.09.12 23:50 labots
 citēt
:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol