RudeWolf:Īsti nevaru saprast, kāpēc uz tādiem jāiet, ja var nopirkt plati.
Un no smagā gala mani pēdējā laikā aizķēra Haken - Visions albums.
Jā, - viss ir nosacīti. Kad dzīvajā dzirdēju Vanesu Maje, ar visu to šovu - ilgi neko citu negribēju dzirdēt. Patika koncerta bilde - Ivars (tūlīt mani atkal Šneiders nozākās), tas - kurš Godmanis, stāv, rokas priekšā salicis. Abi ar kundzi. Demokrātiski, kopā ar tautu. Nepārprotiet, man patika. Sevišķi (biju gandrīz blakus), viņa koncentrētā sejas izteiksme. Pirmoreiz viņu (jaunības gadi), kad atceros, kā studentu orķestrī pie bungām darbojās. Ar tādu pašu "nullītes" frizūru, kā man šobrīd. Krietni vēlāk ļoti patika viņa recenzijas Radio Skonto., ar Jāni. Nedaudz vēlāk bija iespēja novērtēt viņa arhīvu - katra melomāna sapnis varētu būt. Visām iespējamām gaumēm. P.S. Kā valstsvīru attuēšos komentēt. Negribu jaukt (tēva leksika) peļu sū*dus ar putraimiem.
Bija man tas gods un arī prieks, protams, 2003.gada maijā redzēt dzīvajā seru Polu Makkartniju un viņa grupu koncertā Dublinā (RDS Arena) koncerttūres "Back In The World" ietvaros. www.youtube.com... Koncerta ilgums-nepilnas 3 stundas, lielisks šovs, repertuārā dziesmas no Pola solokarjeras, sākot no "Wings"laikiem un "The Beatles" dziesmas, kā arī Pola jociņi. Netika aizmirsti arī bijušie "cīņu biedri", t.i. bija specveltījumi aizgājējiem Džonam un Džordžam, kā arī joprojām dzīvajam Ringo. Kad nodziedāja šo te: www.youtube.com..., atbildot uz publikas ovācijām, Pols teica: ''Pāris dienas atpakaļ mēs šo spēlējām Maskavā-sarkanajā laukumā, variet iedomāties kāda reakcija bij tur...'' Tik tiešām koncerts Dublinā bija nākošais pēc Maskavas, koncertfilma par koncertu Sarkanajā laukumā: www.youtube.com... Runājot par tēmu:
viencmuzikanc: Bītli ir fenomens un vēsture, tāda lai tā arī paliek, atļaujoties nelielu vulgaritāti - ja neesi savā laikā ar Madonnu pārgulējis, tad maz ko dos, ja tagad "pārgulēsi" ar gumijas lelli, kas pēc Madonnas ģīmja un līdzības... gumija ir un paliek tikai gumija
Nē, šitos es vairāk nesaprotu. Tāpat kā Saulkrastu džeza festivālā notiekošo, ja salīdzina ar Modern Jazz Quartet vai Mailzu Deivisu. Par Bauska Country nemaz nerunāsim...
Schneider:Country nav otstojs, ja tik klausās īstos Country izpildītājus, nevi tos bumsī-bumsī ākstus, kuri, uzlikuši galvā kovboju hūtes, tēlo Džonijus Kešus.
Protams, tas ir tikai kārtējais pierādījums manai teorijai, ka mūsu kaimiņš vienmēr ir zadzis, zog un zags vienmēr (un melos!), tāda mentalitāte, paņimāješ...
Pēc Время bija instrumentāls variants, bet kad to dziedāja Ļevs Ļeščenko, tad gan, salīdzinājumā ar Marī Ļaforē, tas bija šausmene. Šitais gabals patīk, tik šajā variantā ilgi jāmeklē www.youtube.com... Tagad jau itkā internāts pilns ar viskauko, bet jaunībā daudz ko labu esi klausījies uz lenšu maģa, nezināji bez nosaukuma un izpildītāja, tagad vienkārši nezini ko meklēt.
"daudz ko labu esi klausījies uz lenšu maģa, nezināji bez nosaukuma un izpildītāja, tagad vienkārši nezini ko meklēt."
Es gan zināju, jo katram klientam skurpulozi uz rakstāmmašīnas rakstīju lentām līdzi katru gabalu, izpildītāju, plates nosaukumu un gadu. Bet... atgriežoties pie bītlu laika manā jaunībā... smieklīgi, bet reizē ar pašas mūzikas aranžēšanu no lentām arī tekstus rakstījām latviešu burtiem (es, kā vācietis vismaz)... jo... laiks toreiz bija tik interesants, kad informācijas avoti tika totāli bloķēti...
O, jā, krīdensi.... es ne tikai krīdensus izplatīju, bet arī spēlējām kā traki... šeit jāpiekrīt Voldemorta čomam Ivaram: ja gribi mācīties spēlēt, sāc ar krīdensiem!
Pie mums ballēs vietējais ansamblītis, cik atceros, spēlēja Girl, And I love Here, Popcorn, Venus un sevišķi kaifojām, kad ar patronas čaulīti uz pirksta taisīja July Morning soloģitāras pasāžas. Nu un, dabistiski, visu no Pauliem, Kalniņiem un Sildegiem...
O, jā... un. protams, pieminētais She's got it... kā arī momentā pēc slavenās intervīzijas pārraides aranžētais Yellow River... (un tas Hause of Rising Sun, pats par sevi saprotams) ehh... zaļā jaunība... tā ka jā, bītlu tēma ir plašāka...
Eltons:O, jā... un. protams, pieminētais She's got it... kā arī momentā pēc slavenās intervīzijas pārraides aranžētais Yellow River... ehh... zaļā jaunība... tā ka jā, bītlu tēma ir plašāka...
kad kāds[ the Beatles ], atrauj maisam galu vaļā, tad tēma izbirst pavisam plaša, un tas process , vēl nav apstājies .... vai nu kāds kaifo par kapu roku, vai kāds cits par mīlas balādēm, elektroniku, vai simforoku utt, un tamlīdzīgi, saknes visam vienas ......
Atcerējos - Есть герой в мире сказочном, он смешной и загадочный... Un vēl mazajā platē: Трудно было человеку десять тысяч лет назад, он пешком ходил в аптеку, на работу, в зоосад.
He,he.Mums viens čalis pamatskolā tā arī teica-nu veči,šitā ir amerikāņu bītlu grupa Krīdens.Videnā jau baigi gudrs kļuvu-uzzināju ka ir vēl pāris desmiti ansambeļu.Un Ķiģelis visās ballītēs rullēja SuziQ.Arī par resno Karlsonu atceros un par siņaja pķica sel na provoda...
Protams, tas ir tikai kārtējais pierādījums manai teorijai, ka mūsu kaimiņš vienmēr ir zadzis, zog un zags vienmēr (un melos!), tāda mentalitāte, paņimāješ...
Atceros – laikos, kad šo dziesmiņu Vrēmja katru vakaru dirillēja, reiz pievienoja izskaidrojumu, ka tā ir nevis zagšana, bet izcila kultūra, dziedonei jābūt laimīgai par izrādīto godu un iegūto atpazīstamību pasaules gudrākajā sestdaļā. Kad Makartnijs pirms vairākiem gadiem pirmo reizi posās uz Maskavu, turienes sabiedrība nedēļas divas cepās – brēks „Back In The USSR” vai atturēsies – politiskais zemteksts bija absolūti nepārprotams – vajag „bek” un nekādiem gansiem par to nekas nevar būt sakāms. Tā arī bija – nobļāva, publikai sajūsmā aurojot un pašam roķeli drosmīgi metot gaisā – „ōō, bēēēk!” Ķenkū verī mač, pšol na. Turpmāk manis pēc var brēkt kopā ar visādiem gasmanoviem „jā rožģōn v soveckom so… ēta majā stranā...” Tad jau labāk - www.youtube.com...
Labs! Iegrāmatoju hromā. Šodien tieši kādā kanālā atcerējās ļēņina kliķes izdarību gadadienu kopš 24.gada, kad šie izsūtīja pēdējos vēl nenošautos Krievijas inteliģences pārstāvjus- visu augstāko mācību iestāžu mācību spēkus... jo kāds profesors bija atteicies pildīt ļēņina rīkojumu- augstskolās uzņemt un dot diplomus komunistiskās partijas biedriem ārpus kārtas un bez jebkādiem pamatizglītības apliecinājumiem... Secinājums: ko gan var gaidīt no tiem, kas radušies mutācijas rezultātā no bezintelekta ģenētiskā fonda?
Nu, par apmeklētību liecina tikai viena nianse - nedēļu pirms pasākuma (baidos lietot vārdu - koncerts) visas biļetes bija izpārdotas. Laikam - neko no izcilas mūzikas nesaprotoši zemnieki. Nu, kā es... Pārdomājot situāciju - bītlu pirmsākums man saistās ar "Kolonnu" un tās dalībniekiem. Jā, nupat ir iespēja apmeklēt šīs grupas mūziķa dēla - pianista V.Šimkus koncsrtus. Patiesas mūzikas pazinējiem. Pieminu to tikai tāpēc, lai (sev) noskaidrotu sekojošo. Nu ir taču Raimonds, kurš Pauls -izcils pianists. Pēc dažām replikām sanāktu - Vestards nedrīkstētu spēlēt Maestro darbus, to pilnasinīgi var tikai R.P. Manuprāt, kā nespeciālistam muzicēšanas jomā - kaut kas nav tā, kā ir īstenībā...
Pauls... kā tur bija toreiz ar to Don Marko aranžējumu (man toreiz izlikās tīri labs, salīzdinot ar bālēliņiem)? Televīzijā Pauls teica, šim esot uzdāvinājuši tik kaseti ar ierakstu...
Chukmasoff, tev kā blackmetal fanam 16. novembrī jābrauc uz Fontain Palace Liepājā, būs MARDUK un MELECHESH.
Es pats gan laikam došos uz Estiju vai Leitiju - 05.12.2012 LT – Vilnius, Forum Palace vai 06.12.2012 EE – Tallinn, Rock Café. Tur būs: - NILE - MORBID ANGEL (ar klasiskajām dziesmām, ne šausmām no pēdējā industriālā labuma) - KREATOR
Nu vēl, kam kas mierīgāks pa prātam, var aiziet tepat Palladiumā: - 26.10.2012. - Steve VAI - 11.11.2012. - ACCEPT