forum.gif
kas labāks 600D vai 5D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / kas labāks 600D vai 5D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.09.12 17:15 labots
 citēt
Bet tiešām, kas [labāks] - morāli un fizisko novecojušais FF 5D vai 600D - mazs, viegls, daudzpikseļu ar videofunkciju un normālu ekrānu apveltīts entry modelis ar garantiju, ja aparāti praktiski par vienādam cenām.. ? Es domāju, ka otrais...

Papildjautājums : www.ss.lv...
Vai tas, ka ir taisīta māksla dod papildus $ vērtību?
Publicēts: 24.09.12 17:21 labots
 citēt
Kādu laiku lietoju 550D, esmu lietojis arī 5D. Ja ir jāizdara izvēle, tad viennozīmīgi pirmais. Ja būtu lieka nauda, tad paņemtu arī 5D un kopā ar kādu 50mm 1.4 kaut ko nesteidzīgi varētu pabildēt.
Publicēts: 24.09.12 17:23
 citēt
Ļoti atkarīgs no tavas ieceres un plāniem saistībā ar to kameru.
Publicēts: 24.09.12 17:43
 citēt
Uuuu:5D salīdzināt ar tiem sūdiem...

Pats tu i sūds :)
tikpat spēcīgs arguments... :)
Publicēts: 24.09.12 17:45
 citēt
Nemaz nedomājot ņemtu 5D
Publicēts: 24.09.12 17:55
 citēt
pričom te mani video? ...

Netaisos es pirkt ne vienu, ne otru , tikai gribu uzzināt cilvēku viedokli kāpēc vecs fullfreims ir labāks par jaunu cropu..
Saprotu, ka bildīte un dofiņi smukāki sanāks .. bet vai tad citi faktori nav svarīgi... Man piemēram no 230K ekrāna slikti paliek un patīk ka slēža maiņa nebūs puse no kameras cenas ... utt utt..
Publicēts: 24.09.12 18:49 labots
 citēt
NIN:kāpēc vecs fullfreims ir labāks par jaunu cropu..
Saprotu, ka bildīte un dofiņi smukāki sanāks .. bet vai tad citi faktori nav svarīgi... Man piemēram no 230K ekrāna slikti paliek

1. Tas tomēr ir FF ("bildīte un dofiņi smukāki sanāks")
2. Ergonomiskāks body
3. Izturīgāks
4. "tīrāks" ISO
5. Ir mazais LCD
6. Lielāks skatumeklētājs

Man, piemēram, tas video režīms vispār nav vajadzīgs, tā pat arī aizmugures lcd izmērs nav būtisks utt.
Publicēts: 24.09.12 19:00
 citēt
Ir bijis 450D, 40D un tagad 5D, ar filmēšanu tādā apjomā nenodarbojos, lai man būtiska kļūtu FOTOAPARĀTA (!) spēja filmēt. Palikšu pie 5D. Jā, vecs, jā putekļusūcējs, jā lēns, jā morāli novecojis, bet bilde ar to pašu 50mm f/1.4 vnk bliež no kājas no`. Gan jau dzīvē morāli nobriedīšu arī uz mk II ar visiem tā trūkumiem, bet tagad mans verdikts ir sekojošs - ideāls komplekts ir 40D (crop visam kur vajag garus mm) un 5D (FF ar visām iespējām)
Man kā totālam amatierim sūdīgi nepalika no 230K ekrāna uz 40 D, attiecīgi arī uz 5D ar dūšu viss okej. Tajā mazajā ekrānā nav jāsajūsminās par bildīti, bet gan histogrammas jālasa. Priekš tā ir pietiekoši. Vai asums ir trāpīts vai nē (arī par švakajiem malējiem fokusēšanās punktiem piecītim varu teikt to pašu ko visos forumos) saprast var.
Un cmukie DOF`iņi un bildīte jau arī ir FF trumpis. Tad varētu kurnēt arī par to, ka 6x6 neiet bikšu krūšu kabatiņā... vecs un neērts, saproties :)
Publicēts: 24.09.12 19:03 labots
 citēt
ak, jā... vēl ergonomika. Un izmērs. Izlepis esmu, bet ar simtajām sērijām bildējot, roka sāk sāpēt. Laikam vecums nāk, veselība svarīgāka sāk palikt :)
Publicēts: 24.09.12 19:29
 citēt
NIN:Papildjautājums : www.ss.lv...

ar māxlu domāts, ka skuķi šķilti maz, pārsvarā puķes un saulrieti...attiecīgi slēdzis nav nojāts... :D
Publicēts: 24.09.12 19:37
 citēt
Uuuu:
NIN:gribu uzzināt cilvēku viedokli kāpēc vecs fullfreims ir labāks par jaunu cropu..

Bilde no visiem aspektiem sanāk labāka, acij tīkamāka.

Gadžetistam, kāds esi tu, to nesaprast.

Nu beidz pļurkstēt, cilvēkekspert, par to Tev viedokli neprasu, tikai par kamerām..
Publicēts: 24.09.12 19:40
 citēt
viencmuzikanc:
NIN:Papildjautājums : www.ss.lv...

ar māxlu domāts, ka skuķi šķilti maz, pārsvarā puķes un saulrieti...attiecīgi slēdzis nav nojāts... :D

A es domāju, ka tiesi tie skuķi ir māxla :D

Bet kopumā viedokli par 5d sapratu....

Respektīvi pašlaik var nopirkt 5cīti par 300ls + rēķināties ar slēdzi ~200LS ... kopā tie būtu ap 500ls par kameru.. summa jau tomēr ir
Publicēts: 24.09.12 19:47
 citēt
Kas labāks vecs aston martin vai jauns hjundai gec?
principā tāds pats jautājums, viss atkarīgs no tā ko Tu ar viņu taizies iesākt.
Publicēts: 24.09.12 19:51
 citēt
kasparsf:Kas labāks vecs aston martin vai jauns hjundai gec?
principā tāds pats jautājums, viss atkarīgs no tā ko Tu ar viņu taizies iesākt.

Piekrītu, bet nav tik liel šķirba.. es teiktu kā 90tā gada 7tais bēemvē un 2005gad 3bēemvē
Publicēts: 24.09.12 20:08
 citēt

Bilde no visiem aspektiem sanāk labāka, acij tīkamāka.

Gadžetistam, kāds esi tu, to nesaprast.

Un tev kā ekspertam mazs kvests ja jau tik acīm redzama starpība :
Reku 3 bildes - uzņemtas ar 350D 600D un 5D .. Jpegi - neapstrādāti .. kura ar kuru kameru uzņemta?
failiem.lv...
Publicēts: 24.09.12 20:18
 citēt
smieklīgi ir tas ka pagājuši kādi 4 gadi kopš pārdevu savu 5D, bet cena par lietotu praktiski nav mainījusies...

5D ir tāds kulta fotoaparāts pirmais lētais FF, tā ka viņa labums bieži vien ir daudz pārspīlēts. 5D M2 ir daudz pārāks tā ka ja iespēja labāk M2. Jaunajā 5D M3 beidzot normāls autofokus utt, bet nu cena jau ar cita.

protams grūti ir salīdzināt FF ar kropu. 600D kombinācijā ar kādu mazo objektīvu gan varētu būt cits pielietojus
Publicēts: 24.09.12 21:20
 citēt
NIN:http://failiem.lv/u/ruovmun

es aiz gara laika teiktu, ka pirmā ir ar piecīti...
Publicēts: 24.09.12 21:31
 citēt
šeku reku objektīvākai salīdzināšanai - kura ar crop, kura ar FF ?

content25-foto.inbox.lv...

content8-foto.inbox.lv...
Publicēts: 24.09.12 22:01
 citēt
5D morāli un fiziski novecojis, kas par muļ''kībām, to tikai var pateikt cilvēks kurš neko nejēdz no tehnikas. Bildēju pa šai dienai kad sanāk ar veco 5D un nav ne vainas, un bilžas pat labākas sanāk ne kā no MKII piečuka, a 600D protams nav slikts bet ar FF matricu tak salīdzināt vispār nevar.
Publicēts: 24.09.12 22:25
 citēt
viencmuzikanc:šeku reku objektīvākai salīdzināšanai - kura ar crop, kura ar FF ?

http://content8-foto.inbox.lv/albums/a/aiwarrs/fotos/IMG-0080.sized.jpg

Nu atskiriba jau redzama, bet diez vai tiem abiem aparatiem ir viens un tas pats objektivs virsu bijis, lai lidz galam objektivi salidzinatu.
Publicēts: 24.09.12 22:46
 citēt
Uuuu:
NIN:

Nu beidz pļurkstēt, cilvēkekspert

Vispār jau tavs šis topiks ir tīrākā pļurkstoņa, no tās pašas sērijas, kas Canon vs Nikon, DOF utml............

Jā, jaukumiņ, pat ja topiks ir pļurkstoņa [ un tā tas ir] atbildi tik un tā uz manu jautājumu - kur ir ar FF, ja jay tas ir tik viegli....

Un tālāk varēsi arī ieteikt kadus gadžetus man lietot un kādus plānus nākotnē kalt...
Publicēts: 24.09.12 22:47
 citēt
emzi:
viencmuzikanc:šeku reku objektīvākai salīdzināšanai - kura ar crop, kura ar FF ?

Nu atskiriba jau redzama, bet diez vai tiem abiem aparatiem ir viens un tas pats objektivs virsu bijis, lai lidz galam objektivi salidzinatu.

Piekrītu! :)
Publicēts: 24.09.12 22:55 labots
 citēt
Ehh nekur neesmu teicis, ka nav atšķirības starp šīm kamerām...
Katrai ir savi + un - noteiktos apstākļos kur tiek bildēts .. vēlējos tikai noskaidrot, kura mūsdienu apstākļos būtu labāka ..

Un manuprāt pārgudra cilvēka tēlošana ir sliktāka kā muļķa
Davai - atbildi uz kvestu - kura, expert!

Reku 3 bildes - uzņemtas ar 350D 600D un 5D .. Jpegi - neapstrādāti .. kura ar kuru kameru uzņemta?
failiem.lv...

un ja nu sanāk tomēr uzminēt 33% - galu galā, tad atbildi vēl uz jautājumu - vai tu pamanītu atšķirību, ja bildes būtu 900x600 pix ?
Publicēts: 24.09.12 23:17
 citēt
emzi:

abiem virsū ir mans mīļākais 50mm f/1.4, FF gadījumā 1.8, crop - 2
Publicēts: 24.09.12 23:20
 citēt
Uuuu:Jā, atšķirības nav, tiešām! 600 vaiciktur D tāpēc ir labāks, ka viņam lielāks displejs! Un kas tur vēl bija kā kritērijs tev? Ā, meeeegapikseļi vairāk!

nu muļķis tu esi! :)
Publicēts: 24.09.12 23:22
 citēt
viencmuzikanc:
emzi:

abiem virsū ir mans mīļākais 50mm f/1.4, FF gadījumā 1.8, crop - 2

Mhm, šeit starpība redzama konkrēti.. bet tas varbūt kaut vai dēļ pašas bildes un krāsu toņiem, kuri tajā FF bildē labāki..
Publicēts: 25.09.12 01:44
 citēt
Kā saprotu, topiks salīdzinājumam FF ar crop XXX kameru jau sākumaspektā ir bijusi vienkārši provokācija.. :) Uzvilkt publiku :) Nu, ok, tas ir izdevies, un tālāk? :)
Ko ar ko Tagad NIN's nesalīdzināmu salīdzinās? :)
Publicēts: 25.09.12 08:44
 citēt
Uuuu:Jā, atšķirības nav, tiešām! 600 vaiciktur D tāpēc ir labāks, ka viņam lielāks displejs! Un kas tur vēl bija kā kritērijs tev? Ā, meeeegapikseļi vairāk!

Nu, re, priekš tevis viss skaidrs!

Man citi izvēles kritēriji. Un, ja nepamanīji- citiem, kuri fotogrāfē, arī nerodas jautājums- "kāpēc piecītis"!

Karoč, jā, piekrītu, bildes vienādas! Apmierinājies? :)

Klau, cilvēk, Tu tak pat nevari korekti rakstīt par topika tēmu, bet šaudies tikai riņķī -apkārt un centies kādu aizskart. Pats kaut ko izdomā un par to arī cepies - kā krievi teiktu :''sama pridumala, sama abidelas." :face-grin:
Publicēts: 25.09.12 09:19
 citēt
Te taču teica - viss atkarīgs no tā, go grib fočēt! :) Preses konferenci ar 5D nefočētu pilnīgi noteikti!
Publicēts: 25.09.12 09:43
 citēt
letins:Kā saprotu, topiks salīdzinājumam FF ar crop XXX kameru jau sākumaspektā ir bijusi vienkārši provokācija.. :) Uzvilkt publiku :) Nu, ok, tas ir izdevies, un tālāk? :)
Ko ar ko Tagad NIN's nesalīdzināmu salīdzinās? :)

Uzvilkās jau tikai viens :exciting:
Tas pats kurš 5D bildi no 350D neatšķir ;)
p.s. viensmuziakns, malacis , trāpija - pirmaā bija ar 5D , bet diez vai būtu pamanāma atšķirība uz 1000 pix... ar kit stiklu bliežot...

Bet viss kartībā - praktiski visi izvēlētos veco 5cīti, nevis jaunu crop .. biju xxxd pusē, lai vispēr būtu kāda diskusija, ne tikai vienos vārtos... Bet nu taču skaidrs, ka normāla bildētmācētāja rokās ar abiem var vienlīdz labi sabildēt bērnudārza izlaidumu, preses konferenci, vai skuķi pļavā... nu var taču ...
Publicēts: 25.09.12 10:36
 citēt
Ir skaidrs, ka šiet ir pilns ar pilnas matricas faniem, kas nespēj paskatīties uz lietām objektīvi. Konkrētos abus aparātus grūti komentēt, bet nav tehnisku iemeslu, lai mazākas matricas būtu sliktākas pikseļu līmenī par lielākām. Turklāt jāņem vērā arī objektīvi ar kuriem tiks fotogarfēts un arī tas ko fotografēs. Jebkurā gadījumā 5D ir tik vecs aparāts, ka bildes tehniskās kvalitātes ziņā to ir pārspējuši jau daudzi mazāku matricu aparāti. Tas pats attiecas arī uz 5D Mark II
Publicēts: 25.09.12 11:11
 citēt
ak34:Ir skaidrs, ka šiet ir pilns ar pilnas matricas faniem, kas nespēj paskatīties uz lietām objektīvi. Konkrētos abus aparātus grūti komentēt, bet nav tehnisku iemeslu, lai mazākas matricas būtu sliktākas pikseļu līmenī par lielākām. Turklāt jāņem vērā arī objektīvi ar kuriem tiks fotogarfēts un arī tas ko fotografēs. Jebkurā gadījumā 5D ir tik vecs aparāts, ka bildes tehniskās kvalitātes ziņā to ir pārspējuši jau daudzi mazāku matricu aparāti. Tas pats attiecas arī uz 5D Mark II

Vot šo es arī gribēju dzirdēt vēl no kāda...

5D iznāca laikā starp 20D u 30D .. pirms 7 gadiem, kas fototehnikas attīstības jomā ir milzīgs... [gandrīz puse no visa DIGI laikmeta]
Kāpēc tad neviens vairs nebildē ar Canon EOS-1D 1mo versiju, vai piemēram D30-D60 canoniem un nefano par viņiem?
Publicēts: 25.09.12 11:33
 citēt
Aps-c un kads 35mm 1.4 labak patik, neka milzis FF ar dajebkadu objektivu
Publicēts: 25.09.12 13:20
 citēt
NIN:
ak34:Ir skaidrs, ka šiet ir pilns ar pilnas matricas faniem, kas nespēj paskatīties uz lietām objektīvi. Konkrētos abus aparātus grūti komentēt, bet nav tehnisku iemeslu, lai mazākas matricas būtu sliktākas pikseļu līmenī par lielākām. Turklāt jāņem vērā arī objektīvi ar kuriem tiks fotogarfēts un arī tas ko fotografēs. Jebkurā gadījumā 5D ir tik vecs aparāts, ka bildes tehniskās kvalitātes ziņā to ir pārspējuši jau daudzi mazāku matricu aparāti. Tas pats attiecas arī uz 5D Mark II

5D iznāca laikā starp 20D u 30D .. pirms 7 gadiem, kas fototehnikas attīstības jomā ir milzīgs... [gandrīz puse no visa DIGI laikmeta]
Kāpēc tad neviens vairs nebildē ar Canon EOS-1D 1mo versiju, vai piemēram D30-D60 canoniem un nefano par viņiem?

Piekritu gan tev, gan AK, bet kas svarigi - nevar salidzinat 5D ar 20D un 30D, ta laika crop gan nav verts 5D ir kas pavisam cits (mans subjektivais), bet Tu jau ari aicini uz dirsanu... uzraksti, kas ir tava pirma kamera un tad jau bus pavisam cita runa! Bet man (subjektivi) 5D bilde patik labak neka 550D (600D bus tuvu) toties, ja jaizvelas vienu vai otru, tad laikam nemtu 600D, bodijs mazs un neerts, bet ir daudz daudz plusu...
Tacu ka 5D owneris noteikti nevelos no ta skirties, ja nu vienigi butu MK3 :)
Piekritu, ka 600D tehniksi paraks, bet 5D joprojam ir laba kamera...
Publicēts: 25.09.12 13:25
 citēt
350D, 10D 30D 50D... Naudu pats ar fotografēšanu nepelnu, tāpēc pēdējais pilnīgi apmierina... Protams, ja uz roaks būtu 5D , tad arī no viņa negribētu sķirties.. bet vai pirkt no jauna, nez...
Publicēts: 25.09.12 13:29
 citēt
Es ar savu 350d aizeju stūrīti paklusēt :bad_smile:
Publicēts: 25.09.12 13:35
 citēt
NIN:

Ja salīdzina ar tā laika fotoaparātiem, tad, protams 5D bija laba kamera, bet labs laiks ir pagājis kopš tas parādījās. Tam pašam Canonam 1D Mark III & IV ir labāki praktiski visās jomās. Un abi ir ar mazākiem sensoriem. Jaunais Fuji sensors ir labāks pat par 5D Mark III krāsu, dinamiskā diapazona un trokšņu pie maziem ISO jomā un dēļ tā ka nav priekšā filtra - īpaši neatpaliek arī izšķirtspējā. Sony tagad ražo labus mazos sensorus, ar kuriem pat jaunajam 5D Mark III ir grūti konkurēt. Slikti nav arī Olympus miko 4/3, ja nevajag lielas jūtības. Līdz ar to 5D bija ļoti laba kamera, savā laikā, bet šobrīd ir daudz citu variantu.
Publicēts: 25.09.12 13:50 labots
 citēt
NIN:350D, 10D 30D 50D... Naudu pats ar fotografēšanu nepelnu, tāpēc pēdējais pilnīgi apmierina... Protams, ja uz roaks būtu 5D , tad arī no viņa negribētu sķirties.. bet vai pirkt no jauna, nez...

Ko es tev varu teikt - ebay un pa letu naudu vari panemt, jo leti noperkot leti ari pardosi (ja nepatiks), man 5D patika labak par 40D(50D +/- tas pats), bet jaunajiem mazajiem ir forsa lieta - filmesana, sad tad tiri labi noder! Bet par 40D tikai labas atminas, pats pardevu, jo sledzis beidzas biezi vien krietni zem 100K un mainisana nebija manos planos :)

Visadi citadi AK sakarigi sarakstijis. Bet nem vera vienu citu faktoru - kas ar stikliem, varbut labak noperc kadu labu stiklu nevis 5D, jo stikls ari bildes veidosana piedalas :face-wink:
Publicēts: 25.09.12 14:10
 citēt
Es jau nevēlos pirkt .. tik tā sarunas uztrurēšanai.. - par fototehnikas progresu gadu gaitā ;)
un par cilvēku spītību - jo ir iezīsts ka Fullfreims tas ir pats labākais un pārejie ir mēsli.., pat nedomājot kā viss attīstas.. Kaut vai tas pats 7D - vai atradīsies vēl kāds kurš teiks, ka izvēlesies 5D nevis 7D... par spīti
Maniem neprofesionālajiem mērķiem pilnīgi pietiek ar 50D
Publicēts: 25.09.12 14:28 labots
 citēt
Nav jau runa par PRO vai nePRO - vajag to, kas patik un var atlauties. Ir tacu cilveki, kas foce ar MK, lielu baltu stiklu un cikst, ka redz nav Auto rezims! Vai ta mums tiesibas vinus nosodit...
5D ar 7D atkal nekorekti salidzinat... salidzini 5D ar 50D, jo tie cena +/- lidzigi!
Progress laba lieta, pikselis ari, tad iedzeram par to un mierins :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt