Klausijos šodien kaut kādu krievu rādio staciju netā, un tur viens krievi foto-guru stāstija ļoti gari par fotogrāfiju un beigās piebilda ka fotogrāfs vai tas ir amatieris vai profesionāls , viņš esot noteikti intelektuāls. Un ja neesot intelektuāls tad tādam pie foto pat tuvoties nevajedzētu. Tieši ar šo izteicienu, manās ačās tā guru autoritāte pazuda... Pazīstu vienu cilvēku, kurš pabeidzis 8 klases, strādā šķirotavā metāla pieņemšanā par krāvēju, un bildē, viņš nav ne erudits ne progresīvs, jo pa šai dienai nav apguvis digitālo foto un bildē tikai ar filmu, bet viņa bildes ko esmu redzējis ir tiešām šedevri....
Ja cilvēks redz un prot nobildēt šedevru, nevajag būt ne intelektuālam, ne erudītam ne izglītotam...Un vēl jo vairāk ta saucamie intelektuālie fotogrāfi, bieži vien filozofē vairāk ne kā dara...
Lai varētu parunāt, paskaidro, ko tu saproti ar vārdu "intelektuāls", un kā tādu titulu iegūst ? ...intelektuālie fotogrāfi- tātad tavā variantā "intelektuālie" ir īpašības vārds , un īp.v. intelektuāls latviski skanētu- dvēseles, kaut gan kā lietvārds tas būtu erudīts. Tātad, ko krievs teica sliktu- dvēselisks fotogrāfs (erudīts fotogrāfs), ka tu viņu nosvītroji. Gaidu f-foto
Kad biju maziņš, blakus mājā dzīvoja kara ārsts - Baltijas kara apgabala štata cilvēks - mūžīgi vazājās šinelī kuru par ko līdzīgu trīsstūra tetrapakai bij izformējis viņa suns (viņš veda mazu šuneli (kurš vislaik *spolēja*) piesietu saitē kas apmesta ap vienu no šineļa *vēdera* pogām)... Militārais dakteris teica, ka, lai indivīds spētu vadīt auto - tam nepieciešams *vidējas govs* intelekts.
Haiduks:Lai varētu parunāt, paskaidro, ko tu saproti ar vārdu "intelektuāls", un kā tādu titulu iegūst ?
Manā sapratnē intelekts ir ari suņam un kaķam, tobiš saprāts, bet pēc dzirdētā pa radio, bija skaidrots ka ar to vien nepietiek, tam guru intelektuāls-nozimēja augsti atīstīts un inteliģents. Tur bija gana daudz stāstīts par intelektuālo foto, protams vizuālos piemērus es nezinu un vārdi kurus viņš minēja kā intelektuālos fotogrāfus man neko neizteica, bet no viņa teiktā sapratu ka vispār ja cilvēks nav augsti atīstīts visās jomās tad fotogrāfijā viņam nav ko darīt...Tobiš ja ir ģeniāls fiziķis, matemātiķis vai filozofs tad ari fotogrāfs viņš ir ģeniāls.
Maris:Kad biju maziņš, blakus mājā dzīvoja kara ārsts - Baltijas kara apgabala štata cilvēks - mūžīgi vazājās šinelī kuru par ko līdzīgu trīsstūra tetrapakai bij izformējis viņa suns (viņš veda mazu šuneli (kurš vislaik *spolēja*) piesietu saitē kas apmesta ap vienu no šineļa *vēdera* pogām)... Militārais dakteris teica, ka, lai indivīds spētu vadīt auto - tam nepieciešams *vidējas govs* intelekts.
Lai fotogrāfētu jau tik daudz nevajag.
Nu re es auto nevadu tad man nav pat vidējas govs intelekta :, Vo blin ko atklāju
Nu un? Skolā tomēr ir gājis. Cilvēks viņš ir un kaut kas tajā galvā notiek... droši vien sirniņā arī... katram cilvēkam ir savs skatījums un gaume uz lietām.
Var jau fotogrāfēt ar prātu, bet interesantāk ir ar radošo prātu.
dolldia:Nu un? Skolā tomēr ir gājis. Cilvēks viņš ir un kaut kas tajā galvā notiek... droši vien sirniņā arī... katram cilvēkam ir savs skatījums un gaume uz lietām.
Var jau fotogrāfēt ar prātu, bet interesantāk ir ar radošo prātu.
Tieši tā, protams tas neetiecas uz bildētājiem kuri bildē bildēšanas pēc, jo tie neiesaista šaja procesā ne prātu ne iztēli ne sirdi...
chukmasoff_f:
...Tobiš ja ir ģeniāls fiziķis, matemātiķis vai filozofs tad ari fotogrāfs viņš ir ģeniāls.
Nu ģeniālam fiziķim, matemātiķim būs bildes ar izteikti precīziem pikseļiem, ģeniālam filozofam būs glamūrīgs bohens
Bet tas ko tu rakstīji par to 8ņ klasīgo krāvēju... 8 klases rāda, ka ir bijis slinks, bet ne stulbs
Ne vienmēr dzīve pagriežās tā ka visā var vainot tikai slinkumu....Ir apstākļi kuri vienkarši nav visiem pārvarami tik vienkarši.Un reizēm pat vispār nav iespējas tos pārvarēt. Protams kā tagad ir pieņemts teikt - visiem ir vienādas iespējas dotas, ok, bet tomēr pat pašos pirmsākumos skatās uiz cilvēku no kādas vides viņš ir nācis... Protams ir cilvēki kuri ir nākuši no bērnunamiem un izsitušies dzīvē, ir ari invalīdi kuri ir panākuši daudz ko. Tur gan bija cits gadijums, džeks par kautiņu 15 gadu vecumā , nokļuva kolonijā, un pēc tam PSRS laikos viņam visi ceļi bija ciet...
Dažbrīd visiem "guru" patrūkst definējuma, ja parādās kāds oriģināls prāts savā izpausmes veidā.. nu pēc tam tie visi ātri pārgudri pielāgojas un tikpat gudri nodefinē jaunatklājumu.. Cik tas ir gudri un pareizi- tas ir cits stāsts..
nav jau papētīts,varbūt veči ar lielākām olām bildē krutāk. Bildes vērtībai jārodas iz pašas bildes. Visa pārējā figņa ir no sērijas,kad lūr uz vārdiem,nevis uz darbiem.
Rolands66:nav jau papētīts,varbūt veči ar lielākām olām bildē krutāk. Bildes vērtībai jārodas iz pašas bildes. Visa pārējā figņa ir no sērijas,kad lūr uz vārdiem,nevis uz darbiem.
Manuprāt tā ir kārtējā latiņas pacelšana, jo kā es domāju vis tas atīstītais intelekts ir pilnīgā figņa, paskaties te pat blogā ir vesala kaudze ar lieliem muldētājiem, un patļoti erudītiem muldētājiem, ka ne man ne Tev reizēm tur nav ko piebilst tā kā mēs par daudzko ne tikai lasijuši neesam, bet ari dzirdējuši, un bildes šamie ari noliek pa lielam visiem šķersām un gariski ja sanāk par to runa, un ari apspriež visādas lietas par foto vērtību, pareizību un vēl velns vioņ sazin ko, bet tai pašā laikā paskatoties uz šo useru darbiem rodas iespaids ka tur nekā nav, bet var būt mans intelekts ir par zemu lai to saprastu kas tur bija domāts ar to bildi...
A zin par to intelektu ar nava skaidrs.Tāpat kā jēdziens laba bilde.Ja man patīk,značit laba.Ja rubī lietās,kas man interesē,tad intelektuālis...Man liekas priekš foto ir svarīga dzīves gudrība-krieviski mudrostj,angliski wisdom.Un bieži vien tiem teorētiķiem-intelektuāļiem tās pietrūkst.Es te varētu sākt apspriest savu vecāko meitu,kura ir filozofijas maģistrs un lasa tādas grāmatas kur es pat virsrakstu nevaru izburtot.Bet savos 30+gados ir naiva un dumja visvienkāršākajās situācijās.Labi,par to citreiz.Pārāk gari sanāks.
Intelekts un erudīcija ir divas dažādas lietas. Es uzskatu, ka augstāks intelekts jebkura darba darītāju paceļ augstāk, atšķirībā, piem., no erudīcijas - meža zāģētājam nemaz nav būtiski zināt, kad bija sācies 2.pasaules karš. Erudīciju cilvēks savā dzīves gaitā attīsta pēc savām vēlmēm, toties intelekts - ja tas ģenētiski ielikts tā pamazāk, tad dzīves laikā to attīstīt par vairākām pakāpēm nav iespējams. Cilvēks ar augstu intelektu spēj ātrak reaģēt uz situāciju, apstrādāt informāciju - kas fotogrāfam nav mazsvarīgi.
Nja nu es no tiem diviem postiem nihrena nesapratu, tami nava ne kāda sakara ar angļu valodas zināšanu vai nezināšanu, izlasit un saprast sapratu kas tur raxtīts bet ka tas vis klasificejas nihuja nesaprati, manīm tas par sarežģītu . Jo Maslowa jerarhiskāi piramidei manuprāt ar intelektu un intelektuālo foto nava nekāda sakara.
Kādreiz man vecā kara daktera teksts likās vienkārši līksms - tagad es brīnos par viņa vārdu viedumu un cik fantastiski toleranti viņš izteicās par tautu.
Maris:Kādreiz man vecā kara daktera teksts likās vienkārši līksms - tagad es brīnos par viņa vārdu viedumu un cik fantastiski toleranti viņš izteicās par tautu.
Nav tik traki , dakters kaut ari kara dakters bija no židkajas inteligencijas. Pa gandrīz 7 gadiem kopā ar sročno službu, kurus pavadiju v voiskah tādus inteliģentus redzēju pamaz, pat dakteri visu to parasti formulēja blagim matom, bet bija jav ari par ko lamāties, it īpaši kad Gorbačovs sagrāva valsti un ārmiju...
f-foto:Viens tāds vieds dakteris (kāda acīs noteikti) šobrīd piedāvā dzert Coca Cola tikai tējkarotēs mērāmā daudzumā, bet no koncerna naudas viņa vadītā biedrība tomēr neatsakās. Viens cits vieds dakteris ziedoja visu savu karjeru, lai kļūtu par politisku ākstu un tankistu. Viens cits vieds dakteris, ar zelta rokām, tagad priekšlaicīgi audzē ziedus. Citi viedi dakteri aģitē par veselīgu dzīvesveidu, bet paši kūpina kā TEC skursteņi spelgonī.
Ļoti pretrunīga, šaubīga "tauta". Viņu spriedelējumi par lietām ārpus zarnām lai paliek "pacients mirs - nemirs, maksās - nemaksās" plaknē. Mana mārša ir nomainījusi jau trīs ģimenes ārstus; visi viedi kā indiešu kobru dīdītāji, bet nespēj strādāt ar bērniem.
Interesanti, vai kurmis pakaļ treknām sliekām, cauri bijušajiem erudītiem un vecajiem dakteriem, dragā ar vienādu ātrumu?
Lai dara tā kā es, nav man ģimenes ārsta un puie dakteriem esmu gājis pēdējo reiz kad 95 gadā mani komisēja no dienesta.Un neko dzīvoju...
Vinsents van Gogs (1853-1890) tiek uzskatīts par otru lielāko nīderlandiešu mākslinieku, tūlīt pēc Rembranta. ... van Gogs paveica 10 gadu periodā, pirms kļuva garīgi slims un izdarīja pašnāvību. Tas ir īstais ceļš
Rolands66:Vinsents van Gogs (1853-1890) tiek uzskatīts par otru lielāko nīderlandiešu mākslinieku, tūlīt pēc Rembranta. ...
Ja skatās uz holandiešu mākslas ziedu laikiem, šitie Top 3 of the Year nekur neder. Daudz viņu. Bija.
nu ambiicija, pieliidzinat kartigiem amatniekiem ar realiem skiliem un pamatigiem dzershanas pqradumiem garlaikotu slaistu nodarbi, sauktu par makslas foto
cukmassoff_f Ieinteresēja Tavs rakstītais par cilvēku, kurš 15 gadīgs, savienības laikos, sabojāja savu iespējamo mākslinieka nākotni. Labprāt, ar Tavu līdzdalību, ar viņu iepazītos. Iemesls - -pilnīgi identisks dzīves ceļš bija manam amata kolēģim. Viņš gan nebildēja, bet pusstundas laikā varēja (zīmulis, A 4 vatmaņa lapa) uzzīmēt ekselentu portretu. No man tuvu pazīstamajiem LMA absolventiem to spēj tikai viens. Par gadatirgos redzētajiem brīvmāksliniekiem neizteikšos. Arī Parīzē, Monmatras mākslas studentu paradīzē, ilgstoši vērojot, bildējot šos brīnišķīgos jauniešus, tikai pāris tādus dabas radītus tīrradņus redzēju. Ja varēsi atbildēt, tad uz PM. Ar cieņu, Valdis.
Fotografēšana tehniski ir ļoti vienkārša lieta - to profenē māca. Bet ja tā padomāju par tiem fotogrāfiem kurus pazīstu, tad lielākā daļa sakarīgo ir spējuši pabeigt normālas augstskolas, turklāt daudzi ne foto vai mākslas jomā. Tā ka visticamāk vairumā gadījumu tam nezināmajam "foto-guru" būs taisnība par to intelektu.
f-foto. Tu , iespējams, esi dzimis / dzīvo zem neveiksmīgas zvaigznes. Dakteri - tā ir ekselenta tauta. Vieni no vērtīgākajiem un cilvēkiem nepieciešamākajiem. Tagad - personālijas, lai nebūtu, kā Tev: "viena tante teica". 1) Majors Rubcovs, k/d 6509 ārsts. Ilgus gadus nostrādājis uz tālbraucējkuģiem (ko tas nozīmēja 60-tajos, jaunie nekad nespēs saprast). Dzimis rīdzinieks, pirms pensijas saņēma piedāvājumu mierīgākam darbam. Karavīru vidē saukts - "baķja", kā seviškas cieņas izpausme. Neliela nianse - kad ziemā braucu distanču slēpošanas treniņos (trīs gadus biju kara daļas izlasē 15-īt kilometros), majors pirmo piecīti turēja līdzi, metru metrā. 2) profesors Viktors Kalnbērzs. Tikai viena sīka nianse. Būdams Medicīnas Akadēmijas pasniedzējs, ar milzīgu praksi un neapstrīdamiem sasniegumiem medicīnā, viņš saformē jauno ķirurgu komandu, panāk Valsts akceptu, un ilgstoši operē Afganistānā. Lauka apstākļos teltīs, blakus karadarbības zonai. Palīdzot smagi ievainotajiem, neatkarīgi no nācijas, reliģiskās pārliecības, dienesta pakāpes. 3) Dr Andersons, arī iepazīts Trauminstitūtā. Visu Latvijas sportistu (sākt sarakstu vēlētos ar Uļjanu Semjonovu) cerība. Pietiks, bet turpināt varētu ilgi...
dansiga:Lasu un briinos..........Juus vispar zinat vaarda "intelektuāls" jegu?!!?!!!?
Šī tēma ir ar zemūdens akmeni... latviski domājošie iekrituši uz īpašības vārdu nesakrišanas gadījumu ar krievu valodā lietoto... ja domu gājienu pielāgotu tēmas autoram, tad varētu arī izprast sāpi... velkot paralēles, ko burtiski latvju bālēliņš saprot no izteiciena: "tev uz pieres uzrakstīts: 10 klases!"?
dansiga:Lasu un briinos..........Juus vispar zinat vaarda "intelektuāls" jegu?!!?!!!?
Tāds, kas attiecas uz intelektu. Intelektuālā attīstība. Intelektuāli bagāts cilvēks. bet intelekts -Spēja atspoguļot un izzināt priekšmetu un parādību īpašības, savstarpējās attieksmes; spēja, izmantojot izziņas rezultātus, darboties jaunā situācijā. Attīstīts i.
f-foto:Voldemort, man šķita, ka tu zini visu par cietumu apsargāšanu un padomju objektīviem. Izrādās, daudz vairāk. Piedod, bet mani tas īpaši neinteresē.
Attiecībā uz "vienu tanti", ja tu domā, ka cilvēki dzīvo nošķirti no pārējās sabiedrības, nepazīst reālus ceļu policistus, ārstus, ierēdņus un nezina aizkulises, tad tās ir tavas problēmas.
Vispār šī diskusija ir pilnīgi pa tukšo. Raksti chukmasoff vēstules, diskutējiet abi veseli.
Neesmu kļūdījies, mana ilggadējā pieredze ar dažādu noviržu tipāžiem pilnībā apstiprinās. Personīgas dabas lūgums - necenties publiski pazemot visu Latvijas ārstu saimi, ja neesi pratis sameklēt (savai?) sievietei vai Jūsu bērnam normālu ārstu. Viņi, tici man, ir valstī nospiedošā vairākumā. Lai nebūtu, kā 59-tajā gadā Latvijā notikušo armijas Rietumu grupējuma totālo mācību laikā. Vecumnnieku ciematā uzdarbojās padebīls autoinspektors. Aptur naktī armijas mediķu transportu. Šoferis, protams , uzdevumu augstumos, brt tam tirliņam nav paticis blakussēdošais medicīnas pulkvedis - bija tā labi iešņabojis. Pārrunas beidzās ar menta kastrāciju, turpat mašīnā, un nogādāšanu ciemata slimnīciņā. Interesantākais, ka cilvēciņam pēc nedēļas bija pieteiktas kāzas...
Šoferis, protams , uzdevumu augstumos, brt tam tirliņam nav paticis blakussēdošais medicīnas pulkvedis - bija tā labi iešņabojis. Pārrunas beidzās ar menta kastrāciju, turpat mašīnā, un nogādāšanu ciemata slimnīciņā. Interesantākais, ka cilvēciņam pēc nedēļas bija pieteiktas kāzas...
Kas no tā būtu jāizloba??? Ka tirliņus vajag ārstēt ar smagu miesasbojājumu nodarīšanu,kuri rada fizialoģiskus traucējumus? pants vilka gandrīz uz tik pat cik slepkavība,ja kas
Liecies tak mierā, vai tad nezini tās armijas pasaciņas, kuras iet no mutes mutē jau paaudzēm. Rītvakar dzirdēsim par virsnieku, kuarm bija sieva un liels suns...
Rolands66:Šoferis, protams , uzdevumu augstumos, brt tam tirliņam nav paticis blakussēdošais medicīnas pulkvedis - bija tā labi iešņabojis. Pārrunas beidzās ar menta kastrāciju, turpat mašīnā, un nogādāšanu ciemata slimnīciņā. Interesantākais, ka cilvēciņam pēc nedēļas bija pieteiktas kāzas...
Kas no tā būtu jāizloba??? Ka tirliņus vajag ārstēt ar smagu miesasbojājumu nodarīšanu,kuri rada fizialoģiskus traucējumus? pants vilka gandrīz uz tik pat cik slepkavība,ja kas
Nē, cilvēk. 1) vecāki mācīja - nekad, dēliņ, nespļauj akā - varbūt būs pašam jādzer. Šajā gadījumā - ir gadījies redzēt transporta avārijās cietušo bezpalīdzīgo, lūguma pilno skatienu, sastopoties ar operējošā ķirurga vērtējošo skatienu. Par manis pieminēto incidentu, kad gadīsies pabūt Vecumniekos, pārjautā pamatiedzīvotājiem, to zināja viss reģions. Un ar labiem vārdiem pieminēja dakterus. Nu tik ļoti šis tipiņš bija pieriebies tautai. Pazuda, kā pērnā lapa... Teikšu skarbi - mērķis attaisno līdzekļus. Vēl - nācijas genofonda saglabāšanai, lai nevairojas debīliķi, jebkuri līdzekļi ir jāpielieto. Valstiskā mērogā. Nedomāju, ka tādu Latvijas valsts izsaimniekotāju, kā esošie valdītāji (par Rudo lapsu neizteikšos) pēcteči varētu ko dot mūsu - tavu un manu bērnu , kopējai nākotnei.