forum.gif
Par kvalitāti uz atšķirīgiem monitoriem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par kvalitāti uz atšķirīgiem monitoriem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.09.12 10:12
 citēt
Kā tad īsti ir? Uz sliktāka monitora var pamanīt kļūdas vairāk vai tomēr uz labāka. Man gadījās pirmais.

Darbā uz Eizo viss ok,bet mājās uz Asusa foto galīgā pakaļā! Tas dēļ kā?
Publicēts: 25.09.12 10:19
 citēt
Dēļ tā, ka eizo noteikti rāda plašāku krāsu telpu. Eizo varētu būt plašāka par sRGB pat, bet Asus (laptops, cik noprotu), varētu pat nerādīt pilnu sRGB. Un tās krāsas, ko pareizi var redzēt uz eizo, bet asus krāsu telpā neietilpst, asus parāda kaut kādu alternatīvu krāsu.

Un vai monitori ir kalibrēti?
Publicēts: 25.09.12 10:20 labots
 citēt
Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt.
Un vēl, ko saproti ar kļūdām: krāsas, kontrastu, ekspozīciju?
Publicēts: 25.09.12 10:25
 citēt
Juruss:Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt.

Atbildēšu ar pretjautājumu. Kas vainas pēdējai fotogrāfijai manā profilā?
Publicēts: 25.09.12 10:32
 citēt
dalabonbongas:
Juruss:Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt.

Kad pārvelku uz laptopa ekrāna, tad švaks kontrasts (bet to es jau esmu ievērojis un bildes uz laptopa ekrāna neskatos :D ), bet uz nekalibrēta Samsunga, kur brightness un contrast ir ap 50%, tur nekādas vainas bildei. :face-wink:
Publicēts: 25.09.12 10:42
 citēt
dalabonbongas:

galvenokārt vaina ir tajā, ka fotografē ar vienu lampu. kad saaksi meegjinaat piegaismot arii saanus, fonu utt - tad parunaasim :D
Publicēts: 25.09.12 10:45
 citēt
Bildes:
dalabonbongas:
galvenokārt vaina ir tajā, ka fotografē ar vienu lampu. kad saaksi meegjinaat piegaismot arii saanus, fonu utt - tad parunaasim :D

Tas maina saturu, bet nemaina to kā bilde izskatīsies uz viena vai otra monitora :)
Publicēts: 25.09.12 10:47
 citēt
Bildes:
dalabonbongas:

Šajā gadījumā viena lampa man likās tieši tas,kas vajadzīgs,bet tas jau nav par tēmu :bad_egg:
Publicēts: 25.09.12 11:03
 citēt
dalabonbongas:
Bildes:alvenokārt vaina ir tajā, ka fotografē ar vienu lampu. kad saaksi meegjinaat piegaismot arii saanus, fonu utt - tad parunaasim :D

Šajā gadījumā viena lampa man likās tieši tas,kas vajadzīgs,bet tas jau nav par tēmu :bad_egg:
vareetu pieraadiit ka ir paar teemu, bet nu slinkums - pac liels puika, gan jau kaadreiz sapratiisi.
Publicēts: 25.09.12 11:11
 citēt
Uz ātro nemanīju tehniskas vainas. Man ir vecs, bet, kā toreiz skaitījās, labs CTR.
Bet ir vēl vien lieta. Ne tikai krāsu telpa, bet arī krāsu dziļums. Ļoti gludu, vienmērīgu gradientu bez trokšņa vecāks vai lētāks monis rādīs joslainu, toties krutais monis rādīs smuku pāreju. Piemēram debesīs, kur patīrīts troksnis, to var redzēt.
Publicēts: 25.09.12 11:12
 citēt
Bildes:
dalabonbongas:
vareetu pieraadiit ka ir paar teemu, bet nu slinkums - pac liels puika, gan jau kaadreiz sapratiisi.

...ja jau saki A tad saki arī B a to rodas iespaids,ka atbildi vēl nēesi izdomājis
Publicēts: 25.09.12 11:26
 citēt
Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...
Publicēts: 25.09.12 11:29
 citēt
dansiga:Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...

Tātad tumšie toņi šajā gadījumā uz slikta monitora būs izkropļoti?:face-glasses:
Publicēts: 25.09.12 12:34
 citēt
dalabonbongas:
dansiga:Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...

Tātad tumšie toņi šajā gadījumā uz slikta monitora būs izkropļoti?:face-glasses:

Ja tumšas tonis ir spilgts un piesātināts - tad nē.
Publicēts: 25.09.12 13:35
 citēt
dansiga:
dalabonbongas:

Ja tumšas tonis ir spilgts un piesātināts - tad nē.

Nevis *spilgts un piesātināts*, bet ja toņi (un pofik vai tumši vai gaiši vai citādi) ierakstās bēdīga moņa krāsu telpā ta šis rādīs - ja nē tad uzģenerēs ko savu - būs zāģi, kluči utt. Tiesa arī sakarīgs monis var būt uzkruķīts tā, ka neredz kādas nianses.

Man gan philips, gan Dell IPS moņi rāda tumšu kartiņu bez gļukiem - TN philips rāda gaišākus klučus beņķa ēnās.
Publicēts: 25.09.12 13:47
 citēt
Maris:
dansiga: Ja tumšas tonis ir spilgts un piesātināts - tad nē.

Nevis *spilgts un piesātināts*, bet ja toņi (un pofik vai tumši vai gaiši vai citādi) ierakstās bēdīga moņa krāsu telpā ta šis rādīs - ja nē tad uzģenerēs ko savu - būs zāģi, kluči utt. Tiesa arī sakarīgs monis var būt uzkruķīts tā, ka neredz kādas nianses.

Man gan philips, gan Dell IPS moņi rāda tumšu kartiņu bez gļukiem - TN philips rāda gaišākus klučus beņķa ēnās.

Vot,vot...Asus man tože gaišus klučus rāda... Ir varianti,lai visiem rādītu kaut cik normāli?
Publicēts: 27.09.12 14:14
 citēt
dalabonbongas:
Maris:

Vot,vot...Asus man tože gaišus klučus rāda... Ir varianti,lai visiem rādītu kaut cik normāli?

jā ! Visiem izdalīt eizo
Publicēts: 28.09.12 15:04
 citēt
Nu vismaz Lacie,...:D
Publicēts: 28.09.12 15:12
 citēt
sliktam monitoram būs monitora kļūdas nevis attēla kā tāda.
Un tā kā monitors rāda kļūdaini, tad attēlu nav grūti uztaisīt vēl kļūdaināku.
Taka jautājums sākumā nav pareizs, bet to jau te saskaidroja.
Publicēts: 28.09.12 17:57
 citēt
Man blakus divi monitori , viens Portatīvais viens Stacionārais viens "Portatīvi ciets un zils" otrs standarta neitrāli nokalibrēts dzeltenāks:) PASKATOS uz viena uz otra un izvelku vidējo:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol