Dēļ tā, ka eizo noteikti rāda plašāku krāsu telpu. Eizo varētu būt plašāka par sRGB pat, bet Asus (laptops, cik noprotu), varētu pat nerādīt pilnu sRGB. Un tās krāsas, ko pareizi var redzēt uz eizo, bet asus krāsu telpā neietilpst, asus parāda kaut kādu alternatīvu krāsu.
Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt. Un vēl, ko saproti ar kļūdām: krāsas, kontrastu, ekspozīciju?
Juruss:Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt. Un vēl, ko saproti ar kļūdām: krāsas, kontrastu, ekspozīciju?
Atbildēšu ar pretjautājumu. Kas vainas pēdējai fotogrāfijai manā profilā?
Juruss:Man šķiet, ka atkarīgs no tā, kā noregulēts: kontrasts, spilgtums utt. Vislabāk izdrukāt lielāka formāta bildi (piem. a4) kantorī, kur regulāri drukā, un salīdzināt. Un vēl, ko saproti ar kļūdām: krāsas, kontrastu, ekspozīciju?
Kad pārvelku uz laptopa ekrāna, tad švaks kontrasts (bet to es jau esmu ievērojis un bildes uz laptopa ekrāna neskatos ), bet uz nekalibrēta Samsunga, kur brightness un contrast ir ap 50%, tur nekādas vainas bildei.
galvenokārt vaina ir tajā, ka fotografē ar vienu lampu. kad saaksi meegjinaat piegaismot arii saanus, fonu utt - tad parunaasim
Uz ātro nemanīju tehniskas vainas. Man ir vecs, bet, kā toreiz skaitījās, labs CTR. Bet ir vēl vien lieta. Ne tikai krāsu telpa, bet arī krāsu dziļums. Ļoti gludu, vienmērīgu gradientu bez trokšņa vecāks vai lētāks monis rādīs joslainu, toties krutais monis rādīs smuku pāreju. Piemēram debesīs, kur patīrīts troksnis, to var redzēt.
Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...
dansiga:Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...
Tātad tumšie toņi šajā gadījumā uz slikta monitora būs izkropļoti?
dansiga:Slikts monitors nevis izvelk visus suu, bet izrkopljo bildi. Esmu pamaniijusi, ja bildee ir smalkas tonju parejas (kas arii redzamas izdrukaata bildee), uz slikta monitora taada bilde ir nebaudaama - smalkaas tonju paarejas pazuud. Toties ja bilde ir spilgta, piesatinaata - tad taa atshkjiriiba uz laba un slikta monitora ir mazaak juutama...
Ja tumšas tonis ir spilgts un piesātināts - tad nē.
dalabonbongas:
Nevis *spilgts un piesātināts*, bet ja toņi (un pofik vai tumši vai gaiši vai citādi) ierakstās bēdīga moņa krāsu telpā ta šis rādīs - ja nē tad uzģenerēs ko savu - būs zāģi, kluči utt. Tiesa arī sakarīgs monis var būt uzkruķīts tā, ka neredz kādas nianses.
Man gan philips, gan Dell IPS moņi rāda tumšu kartiņu bez gļukiem - TN philips rāda gaišākus klučus beņķa ēnās.
dansiga:
Nevis *spilgts un piesātināts*, bet ja toņi (un pofik vai tumši vai gaiši vai citādi) ierakstās bēdīga moņa krāsu telpā ta šis rādīs - ja nē tad uzģenerēs ko savu - būs zāģi, kluči utt. Tiesa arī sakarīgs monis var būt uzkruķīts tā, ka neredz kādas nianses.
Man gan philips, gan Dell IPS moņi rāda tumšu kartiņu bez gļukiem - TN philips rāda gaišākus klučus beņķa ēnās.
Vot,vot...Asus man tože gaišus klučus rāda... Ir varianti,lai visiem rādītu kaut cik normāli?
Vot,vot...Asus man tože gaišus klučus rāda... Ir varianti,lai visiem rādītu kaut cik normāli?
sliktam monitoram būs monitora kļūdas nevis attēla kā tāda. Un tā kā monitors rāda kļūdaini, tad attēlu nav grūti uztaisīt vēl kļūdaināku. Taka jautājums sākumā nav pareizs, bet to jau te saskaidroja.
Man blakus divi monitori , viens Portatīvais viens Stacionārais viens "Portatīvi ciets un zils" otrs standarta neitrāli nokalibrēts dzeltenāks PASKATOS uz viena uz otra un izvelku vidējo