Sveiki, Esmu apzinājusi savas prasības pret fotogrāfiju un fotografēšanas procesu un sapratusi, ka ziepene jāatstāj "rezervei" auto bardačokā. Bet arī fotostudiju atvērt negrasos. Meklēju: ikdienas, ģimenes vajadzībām, lai vienkārši iegūtu acīm baudāmākus foto. un vēl tādai sirdslietai, kā ēdienu fotografēšanai, jo man patīk gatavot Izpētot daudz dažādas iespējas iesācēja līmenī un atbilstoši savam pieļaujamajam budžetam, apstājusies pie Canon EOS 550D/ vai 600 D- jautājums reāliem šo modeļu lietotājiem/ zinātājiem pēc pieredzes- atšķirība šiem diviem un kurā aspektā, vai ir vērts maksāt par "jaunumu", it kā jau vispārējie parametri teju identiski.
Tāpat arī par objektīviem, lasot un pētot forumus, pirmais, kas krīt acīs- neizvēlēties kit, lai nesabojātu pirmo priekštatu par visu fotografēšanas pasākumu kā tādu, tāpēc, nedaudz pasērfojot dpreview u.c. lapās, salīdzinot, no salīdzinoši lētā gala (Canon L šobrīd nav pa kabatai, protams, 50mm vai 85mm 1.0 L USM vai 16-35mm f/2.8 L , 24-105mm f/4.0 L utt foto arsenālā nav ne tuvākā ne tālākā laikā realitāte manam budžetam) Tātad,esmu atradusi sekojošus objektīvus: Canon EF 500mm f/1.8 II (portretiem, un "lai ir darbs kājām") un Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF)
Sākumam un pirmajam priekštatam tā kā būtu jāpietiek? (+ ārējā zipene un statīvs) Vēl jau ir jāsāk bildēt, ne tikai runāt un fantazēt, lai tā īsti saprastu, kas tieši manām prasībām piemērots, tāpēc uz mazliet vēlāku esmu atlikusi pirkumu no zoom lens gala: pagaidām kā atbilstošāko redzu Sigma 70-300 f 4-5.6 DG OS vai Tamron AF 55-200 4-5.6 Di II LD? Par šo sigmu gan dzirdēju ne pārāk labas atsauksmes, bet varbūt šeit un kādam ir tieši pretēja- pozitīva pieredze?
Gaidīšu Jūsu vērtējumus savai pirmajai izvēlei un protams, visvairāk pozitīvos ieteikumus (pieredzi ar iepriekšminēto tehniku). Lūdzu bez negatīvisma, apsmiešanas utt.
Ja Tu tikai fočēsi, tad no 600D jēgas nav. Man kamera bija nepieciešama gan foto, gan pārsvarā filmēšanai, tādēļ ņēmu 600D. Iztiec viena ar 550D un ietaupi nedaudz naudiņas. Es personīgi ieteiktu - ņem vien kitu, jo tad Tu pamazām sāksi saprast, ko gribi. Iesaku vēl par ieekonomēto naudu paķer 50mm 1.8. ā, pag, Tu jau to pats izvēlējies, tikai uzrakstīji 500mm ;D ok, jā, tas ir lielisks objektīvs par savu cenu.
550D + kit + 50 1.8 un ar to kādam laikam pietiks
Statīvu un zibspuldzi vēl neieteiktu pirkt uzreiz, ja vien nedomā taisīt visādus ilgas ekspozīcijas kadrus utt. es saku, ja tā būs pirmā spoguļkamera, tad sāc pierast pie tās tehnikas un tad domā, ko vēl vajadzētu, kā šobrīd nav.
No savas pieredzes varu teikt, ka ja ir 17-50/2.8, tad 50-nieks stāv plauktā. 50/1.8 var pirkt kā papildinājumu "švakajam" kitam, taču t17-50/2.8 pats par sevi ir labs.
Kit objektīvs komplektā parasti gandrīz neko nemaksā, nopērc un tad skaties patīk-nepatīk. Nemaz tik slikts viņš nav.
Paldies! O, jo, kļūdījos:Canon EF 50mm f/1.8 II Šodien aizšaušu uz Elkoru - jāpatur rokā, kāds īsti dabā ir tas 600D (filmēšanas funkcija, protams, noderēs, jo mazais ķipars aug, visādus smieklīgus nedarbiņus sastrādā, ik pa brīdim uz īsfilmiņu prasās) O, tātad, vidrīzāk kā iesācēja lielu atšķirību starp 50mm fiksētās lēcas un 17-50mm lēcas rezultātu nemanīšu- tad jaudrīzāk pietiks ar Tamron. Paldies par ieteikumiem, tad ar zibspuldzi un statīvu nestaišos. Mēģināšu izlīdzēties ar "darinājumiem" www.diyphotography.net... , ja radīsies nepieciešamība
Ik pa laikam sanāk filmēt ar abām šīm kamerām blakus. Video nav nekādas atšķirības. bildēm arī. bet ja atšķīrību ir jāizdomā, tad man 550 labāk patīk, laikam kautkādi settingi labāk saregulēti
Vienmēr ir interesējis - diez, kāds pēc tam tos gigabaitus ar video arī skatās, vai noraksta zaudējumos pie nākamā reinstalla, ko taisa Slaviks no blakus kāpņtelpas vai draudzenes puika ar instalācijas disku?
Ja grib aizbraukt no viena pilsētas kvartāla uz otru, tad šim mērķim Landrower nav obilgāts. Tāpat ar fotoaparātiem.
Priekš kam sievietei kilogramīgi komplekti jāvazā līdzi, ja ir mūsdienīgi kompakti ar lielām matricām, kas dod ārā bildes, kas nav sliktākas par Canon 550D vai 600D saražotajām? Spriežu pēc sevis - bija man tai skaitā arī 550D, bet tagad ir vēl smagāka kamera. Iedomājies situāciju - braucam ciemos, sieva salasa ciema kukuli līdzi - cepumus, kūpinājumus, tomātiņus, gurķīšus, pieliek vēl puslitru un vīna pudeli klāt u.t.t., bet es tikai fočiku līdzi ņemu. Galarezultāts pēc svara - viņai 5 kg, bet man 6 kg - pats aparāts, 3 objektīvi, zibspuldze, statīvs un tas viss lielā somā. Visa šī stikla, metāla un plastmasas kaudze ir vajadzīga tikai fotofanātiem, lai no sevis spečus tēlotu. Mans ieteikums sievietēm fočikam ģimenes vajadzībām - jebkuras markas kompaktkamera svarā virs minimuma - 200 gramiem, ar iebūvētu vai uzliekamu nelielu zibspuldzi un matricas izmēru, kas lielāks par 1:1.7 collām. Iebūvētais vai maināmais objektīvs - tā jau gaumes un pielietošanas vajadzību lieta. Īpaši lētāk par 550D+ viens kaut cik jēdzīgs objektīvs nebūs, bet toties ērtāk gan. Periods, kad visi fočiki dalījās tikai švakajos ziepju traukos un krutajās spogulenēs, jau vairākus gadus, kā beidzies.
ceļojumu fotokomplektiņš... somas satura svars bez statīva 9,7 kg...
bet ikdienā pietiek arī tikai ar 6.un 7. pozīciju : mazais fočiks Sony NEX 5 ar tikpat lielu APS-C matricu ka 600D, maināmi fix+zoom objektīvi, uzliekama zibenīte - viss kopā 600 grami un var sieviešu rokassomiņā visu salikt
swenorue: Priekš kam sievietei kilogramīgi komplekti jāvazā līdzi, ja ir mūsdienīgi kompakti ar lielām matricām, kas dod ārā bildes, kas nav sliktākas par Canon 550D vai 600D saražotajām?
Paldies par padomu. Līdz šim esmu fotografējusi ar Canon Powershot sx5 is, sx20 is un mazo powershot sx 150 is. Bildes ir trokšņainas, nebaudāmas. Varbūt varat ieteikt vēl kādu (bez sony NEX) kameru ar salīdzinoši lielu matricu, bet atbilstošu mpix , bet kas vēl ( un galvenais) būtiski- ātri strādājošu, lai var paspēt nobildēt gaviļnieka sveikšanu, buču, rokas spiešanu, utt? ziepenes pārāk ilgi fokusē vai vvz ko vēl dara, bet neļauj nospiest to pogu.
p.s. par bildēm. zinu, zinu, tās ir šausmīgas, bliezu ko redzēju,nepiedomāju, tagad pamazām, skatot, lasot fotogrāfu kanonus, saprotu, ka katrā bildē ir miljons kļūdu, visas tās līnijas, ēdiena (mocīšana) - nepareizi raksursi, leņķi, apgaismojums (bliezu ar iebūvēto zipeni virsū , vēlāk iemanījos atkāpties un piezūmot, bet arī tas nav risinājums, grauds) utt, utml. Ļoti vēlos laboties un turpmāk ražot baudāmākas bildes. te par ēdiena fotografēšanu: www.fotoakadeemia.ee... www.nikonschool.eu... krampis.lv... www.sievietespasaule.lv... photologs.net...
Es zinu, ka filmē. Dziļdomīgie trīspunkti nebija nepieciešami. Runa iet par 600D izvelkamo ekrānu, kas lieliski atrisina daudzas ar zemajiem leņķiem saistītas problēmas.
Aiko, vispār piekrītu Serjogam - pērc labāk 1100D un pārējo naudu ieliec stiklos.
eriks1531:Ja nav reliģisku aizspridumu pret Sony ... Tad apskaties arī Sony A37.
respektīvi, būs 600d labumi par cenu, kas mazāka par 550d.
BET SONY IR SNOY!!!!!!!11! Ja nav Kenon vai Nicon, tad makslu var negaidit.
BET nu ta pa nopietnam, kapec nepanemt EOS 1100D pa kadiem 250ls kameru un labu, lietotu objektivu pa viena 550D kameras ( bez objektiva) cenu? Varu derert, ka pati prastaka DSLR no canon dos sagaidamo rezultatu un pat vairak!
Atskiribas ir visai nebutiskas, lai lauzitu galvu. Ja nav svarigs atlokamais ekrans, tad noteikti nem 550, kam ir pat paris mazas prieksrocibas - daudz atrak iesledzas (400ms pret 1500ms), tas ir mazmazlietin mazaks un mazmazlietin vieglaks. Pats lietoju canon, bet ja butu tagad japerk si segmenta kamera, tad noteikti pirktu Nikon D5100, kuram ir lielaks sensors, mazaki trokni pie lieliem iso, video autofokuss, vairak fokusa punkti, HDR un daudzi citi sikumi, turklat par zemaku cenu, neka 600D.
emzi:Atskiribas ir visai nebutiskas, lai lauzitu galvu. Ja nav svarigs atlokamais ekrans, tad noteikti nem 550, kam ir pat paris mazas prieksrocibas - daudz atrak iesledzas (400ms pret 1500ms), tas ir mazmazlietin mazaks un mazmazlietin vieglaks. Pats lietoju canon, bet ja butu tagad japerk si segmenta kamera, tad noteikti pirktu Nikon D5100, kuram ir lielaks sensors, mazaki trokni pie lieliem iso, video autofokuss, vairak fokusa punkti, HDR un daudzi citi sikumi, turklat par zemaku cenu, neka 600D.
www.dpreview.com... it kā būtisku atšķirību galvenajos parametros nav. Matrica lielāka mazliet un pix. mazāki (Nikonam 16, Canon- 18 uz mazāku sensoru), droši vien Nikon tajā ziņā labāks, bet kā ir ar objektīvu izvēli? Vai 17-55mm sektorā ir atrodams arī f/2.8 ne dārgāks par body?
Paskaties seit snapsort.com... Nikonam pieejami tadi pat objektivi, ka Canonam, kurus Tu izvelejies - ir gan 50mm f1.8, gan ari tam Tamron 17-50 ir versija uz Nikon.
swenorue:Spriežu pēc sevis - bija man tai skaitā arī 550D, bet tagad ir vēl smagāka kamera. Iedomājies situāciju - braucam ciemos [...] man 6 kg - pats aparāts, 3 objektīvi, zibspuldze, statīvs un tas viss lielā somā. Visa šī stikla, metāla un plastmasas kaudze ir vajadzīga tikai fotofanātiem, lai no sevis spečus tēlotu
Katram savs... cik esmu pa pasauli ar "stikla, metāla un plastmasas kaudzi" fotomugursomā vazājies, nekad neesmu to uztvēris par apgrūtinājumu, vai "speča tēlošanu"... un nekad nav bijis grūti uztaisīt 2500 metrus virs vai 300 metrus zem jūras līmeņa svara neapgrūtinātajiem kolēģiem kādu labu bildi mērķis attaisno līdzekļus
Aiko:filmēšanas funkcija, protams, noderēs, jo mazais ķipars aug, visādus smieklīgus nedarbiņus sastrādā, ik pa brīdim uz īsfilmiņu prasās
No pieredzes filmēšanā ar fotoaparātu un videokameru, tomēr sliecos par labu videokamerai - sevišķi jau "mazu ķiparu" situācijās. Kvalitāte fotoaparātam nenoliedzami būs labāka, kopā ar 50mm f/1.8 pie labām gaismām varētu pavilkt pat uz kinokadra sajūtu, bet tad ir jādefinē sev - vai nu video ir dokumentāla/ģimenes tipa, vai māksla. Pēdējā gadījumā nu bez statīva nekā neiztikt... vēl arī lieta, ko minēja versatile - gigabaitu gigabaiti, kas pie apstrādes prasa gan vairāk laika, gan vairāk datora jaudas, gan uzglabāšanai kādu lieku ārējo cieto disku... Savulaik bija 450D. Filmēšana neinteresēja, priekš all around fotogrāfēšanas iesākumam bija labs diezgan. Ieteiktu apsvērt Serjogas variantu par 1100D + lietots, gaišs 17-50. Pirmajiem četriem, pieciem sapratnes mēnešiem jau būs pietiekoši un tad varēs saprast, vai vairāk saista platais vai šaurais leņķis un tālāk arī attiecīgi papildināt inventāru.
ieteikums iz dzīves postskriptum - lētus objektīvus var gan lēti nopirkt, bet pārdot lietotus lētos objektīvus jau vispār var tikai par kapeikām. Sākumā minētie L klases objektīvi ir dārgi, piekrītu, taču tiem arī cena ir noturīgāka. Sava veida kapitālieguldījums... tas tā - viela pārdomām... kvalitātes prasības arī ar laiku mēdz pieaugt un tad šī dilemma aktualizējas.
es tieši par to, man tikai līdz mērķim garāks ceļš, kā citā diskusijā ieteica: elementāro teoriju/praksi + apstrādes minimumu. Ko visādiem līdzekļiem centīšos sasniegt,/ t.sk. šī diskusija un Pro kacināšana ar garlaicīgiem jautājumiem
viencmuzikanc: No pieredzes filmēšanā ..- gigabaitu gigabaiti, kas pie apstrādes prasa gan vairāk laika, gan vairāk datora jaudas, gan uzglabāšanai kādu lieku ārējo cieto disku...
tas šobrīd nav lielākā problēma. ir divi ārējie cietie diski, katrs 2tb, plus apstrādājot vecākus video (samontējot sīkos kopā gabalā) pārkodēju uz DVD, sadzenu diskos un lieku arhīvā.
Un mīļš paldies Tev un visiem, kas piedalījās šajā diskusijā par atsaucību un padomiem!
serjoga:Ar EOS 1100D varētu pilnībā pietikt, paliks nauda papildpaikai, ingridientiem gatavosanai
pat ar 350 d pilnīgi pietiktu. Zibspuldze/s trigeri, kliedētāji, atstarotāji, statīvi būtu labs papildinājums, tikai komplektā prasās smadzenes. Un viens fikss tipa 50- 100 mm ir obligāts, 2.8 atvērumu nevar salīdzināt ar 1.8