forum.gif
Bilžuku rāmji
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bilžuku rāmji
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.09.12 02:05
 citēt
Ļoti bieži redzu galerijā ierāmētus bilžukus, it kā i fotogrāfi nobildējuši neslikti i vis būtu ok, bet nu rāmjus uzliek reizēm tādus, ka nevar saprast kas tam cilvēkam par gaumi, vai vispār rāmis visu bildi noēno ar savy "krāšņumu".Kā ari viena daļa autoru visām bildēm liek vienādu rāmi, ta ka paraxtu, nepadomājot vai tas rāmis iet kopā ar bildi vai neiet.Protams saprotami ir kad rāmis ir izmantojams jeb kādai bildei uz kura ir kāda reklā,ma ta ka Lunim "ogresbals.lv", par to nav runas. Bet pa lielam vai nevajedzētu daudziem padomāt pirms uzliekot rāmi bildei vai tas ir vajadzīgs, un vēl jo vairāk kad tas ir daudzkrāsains...
Nesaku neko, pats ari reizēm uzlieku rāmi bildei, bet tad kad pēc tā prasās, lai nebirst vis ārā :D
Publicēts: 29.09.12 02:41
 citēt
Man laikam par laimi nav sanācis satikt bildi ar daudzkrāsainu rāmi. Bet ja bildē būtu vienradzis kurš izlien no bildes un rāmis varavīksnes krāsās, tad tas ideāli saietu kopā :)
Publicēts: 29.09.12 02:54
 citēt
Uris85:Man laikam par laimi nav sanācis satikt bildi ar daudzkrāsainu rāmi. Bet ja bildē būtu vienradzis kurš izlien no bildes un rāmis varavīksnes krāsās, tad tas ideāli saietu kopā :)

Te pat atrodams

Publicēts: 29.09.12 04:02
 citēt
Vienradzi neredzu bet aptuveni :anger:
Publicēts: 29.09.12 06:43
 citēt
tos,kas failam,sūds,kā uzliec tā noņem. Man vairāk krenķis par reāliem normāliem rāmjiem,kuri nelec acīs un nejūk arā pēc piektās ekspozīcijas. Bet nu gan jau.
Publicēts: 29.09.12 12:56 labots
 citēt
O īsts šedevrs

Tikai par rāmjiem saruna uzsākas un aiziet, un "aļaboke" kāds!!!
Publicēts: 29.09.12 15:26
 citēt
rāmīšus vajag aizliegt ar likumu :anger:
Publicēts: 29.09.12 15:48
 citēt
Santis:rāmīšus vajag aizliegt ar likumu :anger:

Nevajag! Es lieku baltu 1 pix biezumā + tādu pašu apkārt melnu, vienkārši lai atdala bildi no jebkura toņa fona.
Publicēts: 29.09.12 18:43
 citēt
Schneider:

Nevajag! Es lieku baltu 1 pix biezumā + tādu pašu apkārt melnu, vienkārši lai atdala bildi no jebkura toņa fona.

Tas ir tai gadijumā kad bilde ir melnbalta un daudz baltu laukumu vai melnu, bet vispār ja visu pat melnbaltai labi iztonē un piedzen rāmis nav vajadzīgs pat tāds.
Publicēts: 29.09.12 19:33
 citēt
Schneider:

labs piemērs, kas na... nav vajadzīgs. neglīti!
Publicēts: 29.09.12 19:56
 citēt
gaumīgiem rāmjiem nav ne vainas niormālali FOTOGRĀFIJAI ...... BILŽUKIEM? A tiem gan - jo raibāk, jo labāk ;-ppppp
Publicēts: 29.09.12 20:05
 citēt
dansiga:gaumīgiem rāmjiem nav ne vainas niormālali FOTOGRĀFIJAI ...... BILŽUKIEM? A tiem gan - jo raibāk, jo labāk ;-ppppp

tie rāmīši ir kkāda senatnes atraudziņa vai vnk slimība, kura jāizslimo? :D
Publicēts: 29.09.12 20:10
 citēt
Viena lieta ir tas rāmis,kas uztaisīts apkārt bildei digitāli.Bet otra lieta,kad tam klāt nāk vēl tas rāmis,kas notur jūsu bildi pie sienas.Tad gan bieži gļuki sanāk.Par daudz to rāmju face-wink:Bildei pašai rāmis,paspartū un vēl koka vai plastikāta rāmis...Principā jau jo mazāk to liberiņu,jo mazāka iespēja kļūdīties.Tomēr kaut kāda znaja te pastāv un kāds,zinošāks,varētu padalīties.Tas tā kā pie telpu dizaina varētu piederēt,ne?Viens māsters reiz stāstīja,ka foto vajag vieglu un neuzkrītošu rāmi,tieši pretēji piemēram eļļas gleznai.Bet atkal.Runa jau bija par melnbalto foto,bet tagad daudzi piekopj smagi raibi krāsainus foto...ar ko tad rudens lapkritis atšķiras krāsu foto vai akvareļa gleznā?
Publicēts: 29.09.12 20:24
 citēt
Santis:
dansiga:gaumīgiem rāmjiem nav ne vainas niormālali FOTOGRĀFIJAI ...... BILŽUKIEM? A tiem gan - jo raibāk, jo labāk ;-ppppp

kāpēc uzreiz tā? Pie sienas taču arī pārsvarā karina, liekot rāmjos un ar pasportū .....
Publicēts: 29.09.12 20:49
 citēt
dansiga:
Santis:

kāpēc uzreiz tā? Pie sienas taču arī pārsvarā karina, liekot rāmjos un ar pasportū .....

Sakiet man lūdzu, kapēc foto attēlam pasportū liek, man personīgi vis labāk patīk kad bilde līmēta uz preskartona vai putkartons apdrukāts lidz pat malām, bez kāda ierāmējuma.
Nezinu pasportū vēsturi, bet manuprāt pirmsākumus jameklē tajos laikos kad kāds bija izdomājis foto ierāmēt un likt pie sienas bet atbilstoša izmēra rāmi neatrada. Un tad to pasportū ideju paķēra no grafiķiem un akvarelistiem. Bet akvarelei un grafikai pasportu ir pavisam citu iemeslu dēļ liekams, ne vis ka tā vajag vai tā smukāk.
Publicēts: 29.09.12 21:04
 citēt
apdrukāts putukartons tiešām ir tikai bilžuks un tur nevajaga ne rāmjus , ne pasportū ;-pppp

Nu un kāpēc tad akvarelim un grafikai vajag pasportū?
Publicēts: 29.09.12 21:18
 citēt
dansiga:apdrukāts putukartons tiešām ir tikai bilžuks un tur nevajaga ne rāmjus , ne pasportū ;-pppp

Akvarelim pārsvarā, grafikai ne vienmēr, bet tomēr liek, jo akvarelis pats par sevi ir ļoti ātri sabojājams un atšķirībā no foto tas ir vienīgajā exemplārā , līdz ar to rāmējot to neliek lidz pat malām bet ar atālumu no paša rāmja malas lai nesabojā. Ar grafiku ir līdzīgi, kaut to var ari atkartoti nodrukāt, bet tomer tas ir mākslas darbs kuram ir lielāka vērtība par foto, un jeb kādi bojājumi tā vērtību var pazemināt.

Fotio attēla mākslinieciskā vērtība ir stipri zemāka, jo to var nodrukāt vēlreiz vai no filmas pārkopēt bez lielām pūlēm un tā bilžu pasargāšana nav tik būtiska, ka ari foto papīrs ir daudz izturīgāks, un ari to līmēt var.
Publicēts: 29.09.12 21:59 labots
 citēt
chukmasoff_f:
dansiga:apdrukāts putukartons tiešām ir tikai bilžuks un tur nevajaga ne rāmjus , ne pasportū ;-pppp

Akvarelim pārsvarā, grafikai ne vienmēr, bet tomēr liek, jo akvarelis pats par sevi ir ļoti ātri sabojājams un atšķirībā no foto tas ir vienīgajā exemplārā , līdz ar to rāmējot to neliek lidz pat malām bet ar atālumu no paša rāmja malas lai nesabojā. Ar grafiku ir līdzīgi, kaut to var ari atkartoti nodrukāt, bet tomer tas ir mākslas darbs kuram ir lielāka vērtība par foto, un jeb kādi bojājumi tā vērtību var pazemināt.

Foto attēla mākslinieciskā vērtība ir stipri zemāka, jo to var nodrukāt vēlreiz vai no filmas pārkopēt bez lielām pūlēm un tā bilžu pasargāšana nav tik būtiska, ka ari foto papīrs ir daudz izturīgāks, un ari to līmēt var.

P.S> Garfiku gan var bliezt cik tik eksemplāros gribās!!!!!

muļķīgs aizbildinājums .... fotogrāfijai arī pasportū liek kaut vai tāpēc, lai fotopapīrs nepieliptu pie stikla (viens no iemesliem). UN ja fotogrāfiju autors ir taisījis ar klasiskajiem paņēmieniem - ar attīstītāju, fiskāžu un fotopapīru - arī fotogrāfija ie viena eksemplārā, jo tieši tādu pašu otrreiz nokopēt parasti neizdodas....
Publicēts: 29.09.12 22:07 labots
 citēt
ejat galīgi, ka ****st! Taisat savus putuplastus un līmējiet uz ruberoīda...
Publicēts: 29.09.12 23:30
 citēt
talavietis:ejat galīgi, ka ****st! Taisat savus putuplastus un līmējiet uz ruberoīda...
Aizej ka pats kaadu savu bildi uz tenta uzlīmē!!! :bad_smile:
Publicēts: 29.09.12 23:39
 citēt
talavietis:ejat galīgi, ka ****st! Taisat savus putuplastus un līmējiet uz ruberoīda...

ja es dzirdu, ka bildi drukā uz putukartona ..... man nekādas cieņas nav pret šādu autoru ... putukartons "apēd"vismaz 1/3 toņu .... un ja tāda kvalitāte apmierina ..... nu tad ...............
Publicēts: 30.09.12 00:48 labots
 citēt
dansiga:

ja es dzirdu, ka bildi drukā uz putukartona ..... man nekādas cieņas nav pret šādu autoru ... putukartons "apēd"vismaz 1/3 toņu .... un ja tāda kvalitāte apmierina ..... nu tad ...............

Es vispār drukāju tikai pasūtijuma bildes gan uz kanvas gan uz putukartona gan uz papīra, bet tās kuras nav pasūtijuma bildes kuras izlieku netā praktiski nav ne viena bijusi izdrukāta, nu var būt tikai dažas, i ta kaut kādai vajadzībai. No laikiem kad pārgāju no filmas uz digu sev neesmu drukājis neko, jo nesaskatu vajadzību maksāt naudu par to ko i tā var redzēt uz maonitora.
Publicēts: 06.10.12 00:22
 citēt
Unikāls risinājums

Publicēts: 06.10.12 01:29
 citēt
dansiga:

Eee... savus lielos zirgus uz putukartona tieši (Inčukalnā redzēji) esmu pārdevis jau 3 reizes un vakar vēl klients jautāja, taisīšu vēl... bez visas cieņas, piedod, ja vari...
Publicēts: 06.10.12 13:26
 citēt
Diezgan bieži bildes vērtējumu esmu papildinājis ar nelaipniem vārdiem par rāmjiem.
Manā saprašanā rāmis lietojams vidē, kur viena materiāla laukums vizuāli un TELPISKI atdalāms no pavisam cita (glezna no sienas) ar kādu trešo materiālu un formu. Tādam rāmim ir profils, faktūra, pat masa. Tiesa, retos gadījumos var redzēt uz sienas piegleznotus rāmjus, parasti tā taisa kādu telpisku ilūziju, bet tie izņēmumi, kas nekādi nav attiecināmi uz bildi manā monitorā. Tikpat bieži redzamas gleznas bez rāmja, tomēr telpiski atvirzītas no fona. Gleznu grāmatās reprodukcijas ar visu rāmi publicētas tikai retu reizi, parasti kaut kādos muzeju ceļvežos. Te bildēm piezīmētie rāmji tikpat digitāli, kā pate bilde un fons ap to, pie tam visi atrodas vienā monitora plaknē, tātad – pavisam kas cits, kā rāmis ap gleznu pie sienas. Vajadzīgi vai nē – gan jau būs i pretējs viedoklis, bet man nepatīk. Nekad.
(Cita lieta – lapas fona tonis varētu būt maināms)
Publicēts: 06.10.12 13:28
 citēt
Eltons:
dansiga: ja es dzirdu, ka bildi drukā uz putukartona ..... man nekādas cieņas nav pret šādu autoru ... putukartons "apēd"vismaz 1/3 toņu .... un ja tāda kvalitāte apmierina ..... nu tad ...............

Eee... savus lielos zirgus uz putukartona tieši (Inčukalnā redzēji) esmu pārdevis jau 3 reizes un vakar vēl klients jautāja, taisīšu vēl... bez visas cieņas, piedod, ja vari...

Eltons, tavējās varētu vairāk saukt par plakātiem, nevis par bildēm! Plakātiem ir ok !
Publicēts: 06.10.12 13:48
 citēt
vakar iegāju vienā gleznu/bilžu izpārdotuvē Zviedrijā. īpašu uzmanību pievērsu rāmju krāsai, pasportū un citām figņām. Fotoblogs te rāmju ziņā varētu atviegloti nopūsties...
Manuprāt, ir cilvēki, kuri vienmēr staigās gumijas iešļūcenēs un treniņbiksēs ABIBA, tāpat būs tādi, kuri brauks ar Dacia auto utt. Katram savs. Es protams nenoliedzu, ka rāmim ir nozīme, un visbiežāk tas attiecas uz cilvēka raksturu/skaidrojums no psihol. viedokļa/ nekā ar telpisko vai estētisko.
kādam patīk dārzā simetrija un kvadrātainas formas, citam apaļas... nu nevar būt visiem viens! Vēl kādam pofig formas, ka tik bumbieri resni! :D
Publicēts: 07.10.12 16:25
 citēt
talavietis:vakar iegāju vienā gleznu/bilžu izpārdotuvē Zviedrijā. īpašu uzmanību pievērsu rāmju krāsai, pasportū un citām figņām. Fotoblogs te rāmju ziņā varētu atviegloti nopūsties...
Manuprāt, ir cilvēki, kuri vienmēr staigās gumijas iešļūcenēs un treniņbiksēs ABIBA, tāpat būs tādi, kuri brauks ar Dacia auto utt. Katram savs. Es protams nenoliedzu, ka rāmim ir nozīme, un visbiežāk tas attiecas uz cilvēka raksturu/skaidrojums no psihol. viedokļa/ nekā ar telpisko vai estētisko.
kādam patīk dārzā simetrija un kvadrātainas formas, citam apaļas... nu nevar būt visiem viens! Vēl kādam pofig formas, ka tik bumbieri resni! :D

Kas tad vainas Dacia, normāls vāģis, par samērīgu cenu vēl deviņdesmitajos ir braukts ar tādu protams vecu bet vai tad nav galvenais ka jumts virs galvas un rati ripo, nekad neesmu pieversis auto markām un visam pārejam kas ar auto saistīts uzmanību, vienīgais tikai degvielas patēriņš pēdējos gados jutams. Auto ir līdzeklis at kuru pārvietot savu pakaļu no punkta A uz punktu B un nekas vairāk, markai un vecumam nav nozīmes.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):