forum.gif
Pareizbakstība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pareizbakstība
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.10.12 13:51
 citēt
Schneider:
RobertsJ:Tikko ar jauno 70-200 nobildēji? :)

Sporta reportāžām varētu būt biš pa lēnu AF, bet tas nav mans lauciņš, deju kolektīva lektai polkai pilnīgi pietiek.

Galvenais, lai der ikdienas darbam :)
Publicēts: 03.10.12 13:55
 citēt
whiskey tango foxtrot... :D nu jau pilmēness līdz sēnēm aizvedis... a sākās viss no tā, ka atļāvos izteikt mazu piezīmi topikā par terminu tulkošanu, ka mēdz būt izņēmumi un ne viemēr viss un visiem ir jātulko. :D :D :D

f-foto, pastāsti man. Doma veidojās no valodas, vai valoda veidojās no domas? :beaten:
Publicēts: 03.10.12 13:55
 citēt
Nu svētīgi, ka diskusija izbeigta, aiztaupīju cilvēkam pūles ko izgudrot, kad es dotu piemērus par krievu, ukraiņu un baltkrievu skaitu Latgalē un Rīgā, šī te sakarā: "Tas, ko dara vai nedara Latgalē, brīžam ir tas pats, ko dara vai nedara Krievijā."
Publicēts: 03.10.12 14:01
 citēt
f-foto:Krievijas pilsētā Voroņežā Volgogradas apgabalā un vairākos citos novados pēdējo nedēļu laikā simtiem cilvēku saindējušies ar sēnēm, ziņo Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Arī ar ēdamām sēnēm, piemēram, cūcenēm var saindēties un ļoti nopietni saindēties. Pat lasot svaigas (un nevis pāraugušas) sēnes un neuzdzerot šņabi, kā tas reizēm var gadīties Krievijā.
Tiesa, šāda cilvēku pieredze googlē reti parādās, tāpēc f-foto var to arī nezināt. Un uzskatīt, ka saindēties var tikai ar "suņusēnēm" :)
Publicēts: 03.10.12 14:14
 citēt
f-foto: Mani visvairāk saista tā teksta daļa par tautā pazīstamu un lasītu sēņu nosaukumiem, kas nabadziņiem esot pieejami tikai latīniski, atveidoti kirilicā. Tas ir interesanti, to vajadzētu pārbaudīt.

Otru reizi jautāju, šoreiz patiešām tam, kurš tankā: Vari to nocitēt no manis rakstītā?
Publicēts: 03.10.12 14:18
 citēt
f-foto:
... uz citu valodu nekritisku slavināšanu un savas valodas apdalīšanu vai noniecināšanu.

Vispār jau Schneidera apgalvojums, ka latviski visām sēnēm ir vietējie nosaukumi, bet krieviski nav - ir ar pretēju nozīmi

f-foto:Celmenes ir populāras Krievijā. Celmenes Latvijā lasa retais. Tikko paprasīju arī baltkrievietei. Neko nezinot par tādām "eksotiskām" sēnēm, lasot tikai populārās - bekas, gailenes, bērzlapes, cūcenes utt. Celmu, suņu un čemuru sēnes nelasot.

Mani vispār diezgan maz interesē vai Latvijā, Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā daudz cilvēku lasa celmenes, vai maz cilvēku. Man nepatīk muļķīgi un kategoriski apgalvojumi, un par to arī bija diskusija.
Publicēts: 03.10.12 14:21 labots
 citēt
f-foto:
Schneider:Kaukur lasīju, ka krievu mikologi apskaužot latviešu kolēģus, jo mums katrai govs pļeckā augošai suņusēnai ir latvisks nosaukums, bet viņiem jāiztiek ar latīņu nosaukumiem, uzrakstītiem kirilicā.

Precizē, kas ir "govs pļeckā augoša suņusēne" un vai tā ir ēdama? Ja tā ir ēdama, tātad krievi to droši vien lasa. Ja lasa, tātad lasa jau paaudzēs. Tātad tai ir arī tautas nosaukums, tāds pats, kāds ir daudziem augiem, kuriem, protams, ir latīniskais nosaukums.

Sanāk, ka viņiem NAV JĀIZTIEK TIKAI AR LATĪŅU NOSAUKUMIEM, UZRAKSTĪTIEM KIRILICĀ .

f-foto, pats iemācies lasīt - runa bija, ka krievu mikologi apskauž latviešu kolēģus, nevis ka ēdamo sēņu lasītāji - krievi apskauž ēdamo sēņu lasītājus - latviešus. f-foto, tu nez kādēļ nevis runā par tēmu, bet pats izdomā kaut kādu blakus tēmu un tad sāc strīdēties. No malas muļķīgi izskatās.
Publicēts: 03.10.12 15:00
 citēt
f-foto:...no tālākas sarunas par apsaukāšanos vājuma brīdī diskvalificētas personas ...

:D:D:D Asprātis :D
Publicēts: 03.10.12 15:07 labots
 citēt
f-foto:" ne viemēr viss un visiem ir jātulko"

Visu var iztulkot, un tehniskajās jomās, lai valoda un arī tautsaimniecība attīstītos, viss arī ir jātulko. Tas, ka Tu vienpersoniski gribētu, lai priekš Tevis netulko, nenozīmē, ka netulko.

Es gaidu atbildi e-pastā, tad arī turpināsim.

Tu joprojām neesi nevienu pasažieru Airbus vai Boeing FCOM atradis tulkotu. Un tas ir kā reizi tāpēc, lai tautsaimniecība attīstītos. Ja aviācijā sarīkos Bābeli, tad stipri biežāk "paksi" alumīnija masu zārciņos strauji dosies pretī planētai, un drīz vien nebūs kam to tautsaimniecību attīstīt. :D

Tāpat nejauc kopā NATO samitus, kur politiķi diršās katrs savā valodā ar sinhronās tulkošanas palīdzību un kariņu, kur visi runā vienā valodā ar stingri reglamentētu frazzeoloģiju. :D

Neviens neapstrīd, ka ir jātulko un jāveido termini, vienkārši mūsu valodniekiem ir paradums "rakt no šejienes un līdz pusē pieciem" Nedomājot par to, vai ar savu centību tie rada pievienoto vērtību, vai gluži otrādi. Atceros 90tajos reālu gadījumu no dzīves, kad cilvēksam bija problēma ar starptautiski reģistrētas preču zīmes izmantošanu veikala izkārtnē, jo tūdaliņi paģērēja latviskās galotnes.

Vari man minēt piemēru tam kā "Senlorāns Parīze" izkārtnē palīdzēs attīstīt tautsaimniecību labāk kā "Saint Laurent Paris"???
Publicēts: 03.10.12 15:17 labots
 citēt
1. Govs pļeckā augoša suņusēne bija domāta kā neēdama, tautsaimniecībai nenozīmīga un iedzīvotāju individuālajā pārtikā nelietojama sēne.
2. "Kaukur lasīju..." tas nozīmē, ka avotu (žurnālu, avīzi vai interneta rakstu) neatceros, nopamatot nevarēšu, visužēlīgi atļauju publiski nosaukt mani par baumu izplatītāju, ja tas tev palīdzēs pierādīt, ka latvieši neēd celmenes.
3. "NAV JĀIZTIEK TIKAI AR LATĪŅU NOSAUKUMIEM, UZRAKSTĪTIEM KIRILICĀ " To gan es neesmu teicis, sk. augstāk par govs pļeckā... u.t.t.

Kamēr nebūsi pamatojis, kādēļ četrām tantiņām tev ir autoritāte, bet
f-foto: Man nav pienākuma uz vārda ticēt svešiem cilvēkiem.

arī šiem: www.google.lv... kategoriski atsakies ticēt, es arī tevi diskvalificēju no sarunas ar sevi.
Publicēts: 03.10.12 15:29
 citēt
a kā tur palika ar domu un valodu? doma veido valodu, vai valoda domu? ;)
Publicēts: 03.10.12 16:00
 citēt
f-foto:

Interesanti, vai līguma ar CAF tehniskajā daļā (tas ir tas līgums, ko tā arī neparakstīja) izmantoja terminus vācu vai angļu valodā, vai tomēr bija arī spāņu un latviešu ekvivalenti?

OK, pēdējo reizi skaidroju. jau pašā sākumā es runāju tikai par sfērām, kur komunicē operators - mašīna vai operators - operators. Tas, kādās valodās politikāņi pļāpā un piznesmeņi līgumus slēdz tas absloūti nekādi neietekmē vienota fonētiskā alfabēta litošanu karalaukā, un oficiālo frazeoloģiju aviācijā. Ja nenodalīsi beidzot mušas no kotletēm, tad pats tiksi diskvalificēts :D
Publicēts: 03.10.12 16:12
 citēt
Bet es pagarinu diskvalifikāciju uz laiku, kamēr nebūs atbildes arī uz jautājumiem par tulkošanu:
1. Vai ir dzirdējis, ka veikalā (bankā, benzīntankā, gāzes kantorī) uzprasa viedkredītkarti, viedatlaižu vai vieddegvielas karti.
2. Vai čipotus suņus sauksim par viedsuņiem?
3. Vai man pieņems darbā Pirtszinību Nolemtnē, ja es visu, kas saistīts ar čipu piedāvāšau nosaukt par viedēkli?
4. Kāda mīzola vaidtālrunis pašam ir?
Publicēts: 03.10.12 16:59
 citēt
:amazing:
Publicēts: 03.10.12 21:13
 citēt
Traktoristu brigādē sapulce, uzstājas brigadieris:
- Konkrētajā laikā brigādē pesimistiski noskaņoti elementi katastrofāli mistificē patoloģiskas abstrakcijas, kas fiktīvi reducējas mūsu humanizētajā koncepcijā. Kungi, ir vēl kādi eventuālie viedokļi?
Traktorists Žanis:
- Tā jau tas ir, jo citādi viss sanāk kaut kā ne tā. Un, visbeidzot, nevajag šitā, lai kaut kā tāpat, ka vispār nekā!
Publicēts: 04.10.12 11:14 labots
 citēt
f-foto:... Ja jums nepatīk manas fotogrāfijas, tā arī pasakiet...

Fotogrāfijas pārsvarā patīk, nav ne vainas, ir pat ļoti labas.

f-foto:...Ja runa ir par valodu, tad turpināsim diskusiju...

Kāda jēga diskutēt ar demagogiem?

f-foto:...Izņemot ar tiem, kam paslīd kāja un kas nolaižas līdz oponenta apsaukāšanai, bet neprot atvainoties.

Spriežot pēc iepriekš diskusijā jau izskanējušā, šis laikam attiecināms uz mani.
Kurā vietā retorisks (vai pat "neretorisks") jautājums - vai esi demagogs vai idiots - ir apsaukāšanās? Neredzu apsaukāšanos, tātad -- neredzu iemeslu kaut kam par kaut ko atvainoties ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: