Laikam cilvēkam nav darba un ir kritis izmisumā - Ls 35 par visas dienas darbu+asistentu+transportu! Ja jābrauz uz Zilupi, tad degvielā vien jau vairāk nosvilinās!!!
Es kā neieinteresēta persona drīkstētu jums pavaicāt-čaļi ,vai tiešām mūsdienās ir cilvēki,kuri par kāzu fotografēšanu ir ar mieru maksāt tos lielos simtus?Es runāju par normāliem,vidusmēra cilvēkiem,ne par tiem,kas tirinās uz žurnālu vākiem.Nē,nē.Es neapšaubu,ka varat sabildēt smuki un kvalitatīvi un līmenī un kā tik vajag...Bet ja iedomātos sevi(un es neesmu gluži bomzis) kāzinieka vietā...lai es maksātu 300 par bildēm....nu ejiet ka jūs visi pupās ar savām bildēm!Atvainojos,ja kādu aizskāru,sorry.Man vienkārši uznāca tādas domas,zinot kā mani īrnieki kaulējas par īres maksu.Līdz riebumam skopi!Vispār visi visapkārt trīc un dreb par katru peniju.Un te tādas summas!Man liekas absurdi.
Protams absurdi,labāk taču tos 300 latus investēt kāzās patērējamajā alkoholā,tā noteikti ir paliekošāka vērtība nekā kautkādas muļķīgas fočenes,kas jau nākošajā dienā ir aizmirsušās.
Ir cilvēki kas spēj novērtēt fotogrāfa darbu un ir fotogrāfi kas spēj sevi pārdot un radīt darbus un piedāvāt attieksmi par kuru klients grib maksāt.
Es nevienu slavenību vēl no žurnāla vākiem neesmu bildējis, bet darbs man pietiek. Turklāt, ja paskatās uz kopējām izmaksām kas sastāda kāzu budžetu tad, piemēram,fotogrāfs bieži vien nav lielākais tēriņš.
Starp citu.. Nav nemaz tik slikta tā doma. Piekabināmās kameras ir gana sīkas, lai varētu piespraust un nofilmēt savas kāzas no līgavas(vai līgavaiņa) vai dajebkādas citas iesaistītās personas skatupunkta
Billy:Ir cilvēki kas spēj novērtēt fotogrāfa darbu un ir fotogrāfi kas spēj sevi pārdot un radīt darbus un piedāvāt attieksmi par kuru klients grib maksāt.
Es nevienu slavenību vēl no žurnāla vākiem neesmu bildējis, bet darbs man pietiek. Turklāt, ja paskatās uz kopējām izmaksām kas sastāda kāzu budžetu tad, piemēram,fotogrāfs bieži vien nav lielākais tēriņš.
OK,OK.tad jau labi.Es tik par to,ka visi kauc ka badu mirst un taupa katru kapeiku.Katrs atpūšas kā grib.Vieni rīko kāzas,citi tikpat iztērē braukājot pa eksotiskām ārzemēm.Man abi varianti liekas beztolkā.
Billy:Turklāt, ja paskatās uz kopējām izmaksām kas sastāda kāzu budžetu tad, piemēram,fotogrāfs bieži vien nav lielākais tēriņš.
Lielākais nav, bet pilnīgi lieks tēriņš gan, jo mūsdienās vismaz pusei kazu viesu līdzi ir fotokamera vai vismaz telefons ar kuru var bildēt Un tādus fotoknipsētāusi, kuri par kāzu fotogrāfēšanu grib neadekvāti lielu summu tas ir virs 150.00 Ls vajadzētu uz sārta svilināt par biedēkli citiem
Billy:Turklāt, ja paskatās uz kopējām izmaksām kas sastāda kāzu budžetu tad, piemēram,fotogrāfs bieži vien nav lielākais tēriņš.
Lielākais nav, bet pilnīgi lieks tēriņš gan, jo mūsdienās vismaz pusei kazu viesu līdzi ir fotokamera vai vismaz telefons ar kuru var bildēt Un tādus fotoknipsētāusi, kuri par kāzu fotogrāfēšanu grib neadekvāti lielu summu tas ir virs 150.00 Ls vajadzētu uz sārta svilināt par biedēkli citiem
Uz sārta būtu jāsvilina tie dīkdieņi, kas prasa naudu (vienalga, cik) par gaisa maitāšanu ar sēra savienojumiem Vienīgais, kas tur paliek paliekoši, ir divi nokaltuši koki
Billy:Ir cilvēki kas spēj novērtēt fotogrāfa darbu un ir fotogrāfi kas spēj sevi pārdot un radīt darbus un piedāvāt attieksmi par kuru klients grib maksāt.
OK,OK.tad jau labi.Es tik par to,ka visi kauc ka badu mirst un taupa katru kapeiku.Katrs atpūšas kā grib.Vieni rīko kāzas,citi tikpat iztērē braukājot pa eksotiskām ārzemēm.Man abi varianti liekas beztolkā.
Vecit... cilveki ir dazadi un gaumes ir dazadas, ir jau pilns ar tadiem, kas savas kazas uztic draugu ziepisiem un tadas bildes ari sanak, tie ir cilveki, kas neredz bilde skibu horizontu, balta balansu utt. Bet cilveki, kas velas lai skaista diena ir skaisti sabildeta maksa Billy, jo drugani ar ziepi ta nevar, vini ari redz to pasakumu citadi...
bet par atputu, kur problema? Sanak, ka vajag kapat kapat kapat, paskatities konta sasildit sirdi un atkal kapat - nauda krasanai vai teresanai
viecha:Es kā neieinteresēta persona drīkstētu jums pavaicāt-čaļi ,vai tiešām mūsdienās ir cilvēki,kuri par kāzu fotografēšanu ir ar mieru maksāt tos lielos simtus?Es runāju par normāliem,vidusmēra cilvēkiem,ne par tiem,kas tirinās uz žurnālu vākiem.Nē,nē.Es neapšaubu,ka varat sabildēt smuki un kvalitatīvi un līmenī un kā tik vajag...Bet ja iedomātos sevi(un es neesmu gluži bomzis) kāzinieka vietā...lai es maksātu 300 par bildēm....nu ejiet ka jūs visi pupās ar savām bildēm!Atvainojos,ja kādu aizskāru,sorry.Man vienkārši uznāca tādas domas,zinot kā mani īrnieki kaulējas par īres maksu.Līdz riebumam skopi!Vispār visi visapkārt trīc un dreb par katru peniju.Un te tādas summas!Man liekas absurdi.
Tu droši vien labāk 300Ls par paiku un šmigu noliktu
Uztaisīsi man salūtu kā Rīgas svētkos par 50Ls? Vairāk man liekas neadekvārti
Ja Tev tas liekas beztolkā Tu tak vari tērēt kā un cik gribi ) kapēc vienmēr jālūr citu maciņos
Vienam gribas dārgu kleitu, citam auto, citam fotogrāfu katram savas vēlmes un iespējas
Kāpēc nevar novērtēt? Vienkārši, piemēram, 300 Ls ir neadekvāti daudz ienākumu līmenim kāds ir vidēji Latvijā. Protams, tas nenozīmē, ka nav cilvēku kas gatavi ielīst parādos krutu kāzu dēļ. Galu galā fotogrāfa klients kāzās ir līgava un daudzas nav spējīgas racionāli domāt tik emocionālā laikā priekš sevis.
Fotogrāfa darba vērtējumu var paskatīties biznesa sektorā. Tuvākais, kas ir kāzu fotogrāfiem ir prese - un tur tik lielas atlīdzības reti maksā. Galu galā tie, paši piemēra 300 Ls pieņemu nav 248 + PVN samaksāti pamatojoties uz rēķinu, bet iedoti skaidrā nemaksājot nodokļus. Un tad no tās naudas nav jāmaksā nekādi socnodokļi, iedzīvotāju ienākuma nodokļi un citi līdzīgi maksājumi. Salīdzināma atlīdzība par 1-2 dienu darbu > 700 Ls piemēram presē nav dzirdēta
Oliss:
Uz sārta būtu jāsvilina tie dīkdieņi, kas prasa naudu (vienalga, cik) par gaisa maitāšanu ar sēra savienojumiem Vienīgais, kas tur paliek paliekoši, ir divi nokaltuši koki
Vai pie Tevis aiznākamajā dienā pēc kāzām jau var dabūt bildes? Ja jau novērtēji to ar 1-2 dienu darbu, tad vēlākai trešajā dienā visam jau vajadzētu būt gatavam Vai preses fotogrāfi darbam izmanto savu aparatūru? Jautāju, jo vienkārši nezinu, ka'tur ir, bet tas man liekas diezgan būtiski ietekmē gala izmaksas.
Diskusija ir par to vai ir kāds kurš ir gatavs maksāt, piemēram, 500Ls par kāzu fotogrāfiju. Ja šāds ir jautājums tad atbilde ir - Jā, ir cilvēki kas grib šādu fotogrāfi un ir gatavi maksāt par to naudu, bet tas nav vidējais kāzinieks latvijā. Un visi neprasa tos 500Ls...
Runājot par presiniekiem.. Nedomāju, ka tas ir adekvāts un precīzs piemērs. Principā presinieka darbs ir ierasties, nobildēt un atdot fotogrāfijas redaktoram. Viss, ar to arī viņa darbs beidzas. Viņam nav jādomā par to kur atrast sev klientu, kā apstrādāt saturu, noformēt un vēl daudz citas lietas kas kāzu fotogrāfam patērē laiku papildus tai dienai kad viņš tiešām arī fotogrāfē.
Turklāt, presinieki pārsvarā ne jau savu tehniku rullē pa darba uzdevumiem tapēc jaunas tehnikas iegādi un esošās amortizāciju no algas nav jāņem nost.
Fotogrāfs pārdod sevi kā brendu un šajā tēlā tiek iekļauts arī vērtējums par fotogrāfijām. Uzskatu, ka tas ir viss jāskata kopumā un nevajag piesieties pie vārdiem.
f-foto:"Ir cilvēki kas spēj novērtēt fotogrāfa darbu un ir fotogrāfi kas spēj sevi pārdot"
Fotogrāfam sevi nav jāpārdod, tikai savu darbu. Juris, es ticu, par mazu, bet taisnīgu samaksu atļautu paturēt arī stingro. TVnetā pats reklamēja, jātic.
emzi, Ja fotografētu kāzas, tad, protams, bildes būtu nākamajā dienā.Nav tur nekādu tehnoloģisku ierobežojumu. Savukārt ja paskatās uz klientu vēlmēm, tad tas būtu tas ko es sagaidītu no sava kāzu fotogrāfa. Bildes pēc nedēļas vai mēneša ir fail un slēdzot līgumu parūpētos, lai šadā gadījumā fotogrāfs īpaši neko nesaņemtu
Billy, Ja var pārdot pa 1000 Ls kāzu bildēšana, tad nav iemesla tā nedarīt. Bet tur ir maz sakara ar spējām foto jomā un fotogrāfa darba novērtēšanu. Pamatā tikai pārdošanas un marketinga spējas. Normāls bizness. Es piemēram arī par 500 Ls neietu fotografēt kāzas, tāpēc man tā ir tīri teorētiska diskusija. Pa 1k Ls jau padomātu
ak34:emzi, Ja fotografētu kāzas, tad, protams, bildes būtu nākamajā dienā.Nav tur nekādu tehnoloģisku ierobežojumu. Savukārt ja paskatās uz klientu vēlmēm, tad tas būtu tas ko es sagaidītu no sava kāzu fotogrāfa. Bildes pēc nedēļas vai mēneša ir fail un slēdzot līgumu parūpētos, lai šadā gadījumā fotogrāfs īpaši neko nesaņemtu
Billy, Ja var pārdot pa 1000 Ls kāzu bildēšana, tad nav iemesla tā nedarīt. Bet tur ir maz sakara ar spējām foto jomā un fotogrāfa darba novērtēšanu. Pamatā tikai pārdošanas un marketinga spējas. Normāls bizness. Es piemēram arī par 500 Ls neietu fotografēt kāzas, tāpēc man tā ir tīri teorētiska diskusija. Pa 1k Ls jau padomātu
Un tā lielākā daļa iekš lv par kaut kādiem $$$ neietu darīt kaut kādu darbu, labāk sēž un čīkst ka nekā nav