Neesmu fotogrāfs, tapēc tā jautāju. Pārsvarā jau tā arī ir dzirdēts, ka pēc mēneša tik bildes gatavas. Tas varbūt ir par daudz, bet 1 dienu cauru dienu fotografējot vai tad var nākamajā dienā visu atlasīt, sašķirot, apstrādāt noformēt utt. Mums pat parastu fotosesiju bildes bija vienreiz 2 nedēļas vienreiz mēnesi jāgaida.
emzi, tas ka bildes apstrādā tik ilgi parāda bildētāja profesionalitāti. gan jau ka pa nedēļu laika nav jo vakaros pēc pamatdarba negribas neko darīt vai arī jālabo bildēšanā pieļautās kļūdas
Baltskars:
Nu viss atkarīgs kā bildē bet nu ar naftas magnātiem nesacensties, fakts
Naudas daudzums par bildēšanu īpaši nekorelē ar to kā bildē, bet vairāk ar marketingu un spēju pārdot. Tas tā ir gandrīz katrā biznesā
Cik pasaulē ir lietu, pakalpojumu kas ir reāls ''sūds'' bet ko pārdod par lielu naudu? Ir atsevišķi izņēmumi bet pārsvarā Tu maksā par kvalitāti, lai vai cik labs ar nebūtu tas mārketings.
ak34:emzi, tas ka bildes apstrādā tik ilgi parāda bildētāja profesionalitāti. gan jau ka pa nedēļu laika nav jo vakaros pēc pamatdarba negribas neko darīt vai arī jālabo bildēšanā pieļautās kļūdas
Par to vienu nezinu, bet tas otrs ir LV loti pazistams jaunas paaudzes fotografs. Turklat fotosesija nebija nekada leta - maksaja Ls150.
Drikst vel pajautat, kapec nebutu gatavs sanemt Ls500 par 2 dienam, bet par Ls1000 pa 2 dienam vel domatu? Esi tik loti bagats, vai kadi citi iemesli?
Viņš to nedara,negrib darīt un tapēc tikai teorētiski spriež. Ja viņš to reāli gribētu darīt tad runātu savādāk.
Principā kāzas var apstrādāt lēnā garā 1-2 dienu laikā, bet pie nosacījuma, ja nav privātās dzīves un pamatdarba, kas lielākajai daļai fotogrāfu LV ir nepieciešams, jo tikai ar fotogrāfiju ir grūti nomaksāt rēķinus.
Klients izvēloties fotogrāfu zin cik ilgi dabūs gaidīt un pēc tam čīkstēt par to, ka mēnesis būtu ilgi ir neobjektīvi. Varēja taču citu fotogrāfu izvēlēties, bet ja grib tieši TO tad jāpagaida, jo ne jau viņi vienīgi varbūt grib tieši TO!
ak34:emzi, tas ka bildes apstrādā tik ilgi parāda bildētāja profesionalitāti. gan jau ka pa nedēļu laika nav jo vakaros pēc pamatdarba negribas neko darīt vai arī jālabo bildēšanā pieļautās kļūdas
Drīzāk jau nolīgto nēģeru skaitu pagrabā.
Kaut kāds kvantuma standarts kāzām šodien varētu būt 500 bildes (augstumus, kad dod 1-3 tūkstošus, šoreiz neapskatīsim), ja katrai vajag kādu minūti-pusotru apstrādei (reāli darboņi var nosaukt precīzākus skaitļus), tad tā ir pilna diena bez ēšanas un čurāšanas. Tas bez maskēšanas, montāžām utml. Ja vajag visu noformēt pašā skaistākajā konfekšpapīrītī, tad nedēļa vienu kāzu apstrādei ir normāls laiks cilvēkam, kas nekur citur nestrādā. Pa vakariem vien mēnesis salasīsies.
Uzskatu, ka Ls 500 par vienu kāzu bildēšanu un pēcapstrādi ir vien godīga cena (darbs, izdevumi, tehnikas amortizācija). Ja pieskaitām LV nodokļus (kā tam būtu jābūt), koeficients strauji tuvosies skaitlim 2. Bet augstāk bīdās teksti, ka jau Ls 150 kešā ir ārprātā daudz. Tikai noknipsēt un atdot klientam flešku, varbūt.
2 lapas piespamojuši bet lasīt nav iemācījušies. Cilvēks skaidri un gaiši raksta "Dotā cena ir norādīta par fotogrāfēšanu, bilžu šķirošanu un apstrādi un pilna izmēra bilžu ierakstīšanu datu nesējā."
Te kaut kur stāv rakstīts, ka cenā ietilpst ierakstītā datu nesēja atdošana klientam???
Man labpatīk domāt, ka te ir tas sunc aprakts. ja maldos, tad atvainojos.
kasparsf:nezinu kā tur pie jums, Rīgā! Bet pie mums Londonā par kāzu bildēšanu no A-Z zemāk par 3k neviens nesāk runāt!
MUĻĶIBAS , man izbijuši kolēģi pat visai LABI kāzu bildētāji kuri Londonā mīt jau patsmit gadus un šancē visnoatļ oficiālā foto anštaltē bildē arī 500 un 1000 naudiņām
??? un galvenais jautājums- kāda kuram daļa, ko cits dara??? Kas, jūs domājat, ka Juris tik nabags, ka nevarētu ielikt, ka vēl piemaksā 35 Ls
ak34:Blatskars, foto nav vienīgais iespējamais naudas pelnīšanas veids. Turklāt salīdzinot ar citiem tas nav tas ienesīgākais
Toties foto ir viens rihtīgs biznesa veids, kur viegli apjāt valsti. VID visas kāzas vajadzētu pārbaudīt, un te daudzi lielībnieki vairāk nerakstītu!!! Tikai uzreiz nemetieties man virsūm un nelielieties, ka nekad neesat bildējuši apejot valsti.
Interesanti... cik % pēc 5, 10 gadiem vispār grib savas kāzas atcerēties - kas jau izšķīries, kas krāpj, kas sievu sit ar slotu... bieži dzirdēts komplektiņš - ahūnas kāzas, radu bars, zīmēšanās, viss pa dārgo... un pēc tam pamatīgi dziļš pakaļas caurums.
esmu vienas kāzas fotografējis, turklāt par velti. tagad man pat vēmiens nāk jau pa gabalu redzot tās bēru procesijas - tik daudz stulbuma, liekulības, iztaisīšanās...
Reiz vienu paziņu laukos sašņorēja uz punča rēķina - nezinu kā grūtnieces vecākiem tas izdevās, bet nu laiks bija nolikts, viesi saaicināti. džeks bija rallists un aiz škrobes vakarā pirms kāzām nolēma izgāzt ar auto. savas kāzas un vēl nedēļu pēc tam pavadīja komā. lai cik tas nebūtu dīvaini (viesi ta jau bija sabraukuši, galdi saklāti) tās bija vienas no jautrākajām kāzām, kādas tika piedzīvotas. Fotogrāfu gan, laikam, pēdējā mirklā atcēla - nemanīju...
Manai meitai reģistrācijai bija tikai zagss. Pēc gada pusotra, kad bija piedzimis mazais, viņu kristīja baznīcā, reizē arī salaulājās, pēc tam svinības viesu mājā ar pirtiņu meža vidū tuvāko draugu un radu jaunās paaudzes lokā ap 25 pers. līdz nākamās dienas pusdienām. Un visi apmierināti, kaut arī bez 300 viesiem galvaspilsētas šikākajā krogā un fotogrāfa par 1000+ latiem, fotografējām paši - sievastēvs un sievasbrālis (es un dēls).
viecha:Es kā neieinteresēta persona drīkstētu jums pavaicāt-čaļi ,vai tiešām mūsdienās ir cilvēki,kuri par kāzu fotografēšanu ir ar mieru maksāt tos lielos simtus?.
Vācijā: no 1500 eur. Ānglijā: no 1500 gbp. Mans draugs, kurš dzīvo ASV, samaksāja tur 2000 usd par fotografu (vid. limenis). 300 ls - ok cena Latvijā.
Reiz ar draugu krievu laikā stāvējām zagsā vestibilā un pētījām bildes uz sienām.Uzreiz man čoms saka-klau,tu ievēro,cik visas līgavas tais bildēs ir smaidīgas,bet līgavaiņi nopietni,drūmi-kā uz bērēm?Es uzreiz šim-bet redz,kur vecis arī smaida!Draugs tā neticīgi paskatījās un noteica-tas droši vien nav īsts.Kaskadieri nolikuši.
Man patika bildēt kāzas PSRS laikos BIJA LABI , tad 90 gados bija MAZ bet EXSTRĒMI. Razpatikās mūslaikos kad publika klūva IZSTELLĒTIES KĀRA bet nabadzīga , tad man kāzas bildēt APRIEBĀS vienkarši riebās dēļ biežajām stulbajām izdarībām tajās. Mūslaikos arī ja labi maksā izvēlos KRIEVU KĀZAS viņi tomēr kautkā prota nolīgt PROFESIONĀĻUS vismaz pasākuma vadītājus kuri savulārt NEAIZMIRST par Foto Video vajadzībām un laiku. Latviešu "Vedēji" ne biezākā gala kāzās tas vairumā gadījumu ir ĀRPRĀTS UN KATSTROFA arī PROFESIONĀLI !!!
dansiga:labi, muldoņas ..... cik, jūsuprāt, procentulāi varētu maksāt kažu fotogrāfa pakalpojumi no visiem kāzu izdevumiem?
~ TIKPAT cik kāzu torte Neesi nekad dzirdējis kādus LV iecienītus RIETUMU kāzu šķilējus sakam FOTOGRĀFS nedrīkst būt lētāks par KĀZU TORTI pretējā gadījumā viņu līgt NAV VĒRTS
padomāju, paštukoju ... U N.. nepiekrītu!!!!! torti apēdu un basta ..... a bildes ta paliek ..... Un ko lai te runātu, ka bildes aizmirst - njifiga neaizmirst!!!! pēc tam ij bērni ij mazbērni ij mazmazbērni vēl skatās!!!!
dansiga:padomāju, paštukoju ... U N.. nepiekrītu!!!!! torti apēdu un basta ..... a bildes ta paliek ..... Un ko lai te runātu, ka bildes aizmirst - njifiga neaizmirst!!!! pēc tam ij bērni ij mazbērni ij mazmazbērni vēl skatās!!!!