Vienmēr šauj ar RAW un lieto to kā oriģinālu - nedzēst, nebakstīt, nekaitināt. Dzēst, apstrādāt, samazināt un citādi operēt var tikai ar šī faila atvasēm. Samazināt var vienmēr, bet palielināt no samazinātā bez zaudējumiem nevar.
alielināšana ir ļoti nosacīta, ir vairāki softi priekš tās izdomāti, un reklamē ka bez kvalitātes zudumiem, bet cik ir provēts , ne ko revoluceonāru pixeļu interpolācijā nav izdomājuši. Avārijas gadijumā priekš drukas ir taisīts šis tas kas no kādas mazas web bildītes ir palielināms, bet tas ir tad ka nav citas izejas.
chukmasoff_f:alielināšana ir ļoti nosacīta, ir vairāki softi priekš tās izdomāti, un reklamē ka bez kvalitātes zudumiem, bet cik ir provēts , ne ko revoluceonāru pixeļu interpolācijā nav izdomājuši. Avārijas gadijumā priekš drukas ir taisīts šis tas kas no kādas mazas web bildītes ir palielināms, bet tas ir tad ka nav citas izejas.
Nu ja..man vienai fotogrāfijai uzradies pirkt gribētājs bet es taču kā zaļš amatieris nedomāju,ka kāds gribēs to darīt un man pārsvarā visas bildes priekš web tikai atstātas ...būs mācība
chukmasoff_f:alielināšana ir ļoti nosacīta, ir vairāki softi priekš tās izdomāti, un reklamē ka bez kvalitātes zudumiem, bet cik ir provēts , ne ko revoluceonāru pixeļu interpolācijā nav izdomājuši. Avārijas gadijumā priekš drukas ir taisīts šis tas kas no kādas mazas web bildītes ir palielināms, bet tas ir tad ka nav citas izejas.
Nu ja..man vienai fotogrāfijai uzradies pirkt gribētājs bet es taču kā zaļš amatieris nedomāju,ka kāds gribēs to darīt un man pārsvarā visas bildes priekš web tikai atstātas ...būs mācība
Nu amatieris ne amatieris bet visu kas sabildēts jaglabā vis maz vienā bet labāk divos izshodnikos, lau jeb kurā gadijumā to var dabūt lietojamu.
f-foto:Nederēs īsti ... burti SS nedaudz neasāki. Tas tikpat kā kaijas pļeka uz formas cepures naga. Vēl tas, ka Android seju atpazīšanas programma neatpazina un Facebook neatrada pat vistuvāko seju.
Nu labi, nekur jau nebija teikts, ka tieši tik liels jāprintē; priekš 10x15cm iespējams, kvalitātes pietiktu.
es saku, ka var, ja vismaz tas izejas materiāls ir kvalitatīvs, bet iegūtā kvalitāte būs slikta, ar to jārēķinās. Arī Haiduks saka, ka var! Nepateikšu asumā uzreiz, bet kaut kādi stocki arī palielina, tātad, kaut kas jau tur galā sanāk... Kādreiz esmu mēģinājis vilkt lielāku, bet teikšu godīgi, ka priekš skatīšanās pa lielu gabalu protams vēl neko, bet tuvumā protams ķīsēlis.
talavietis:es saku, ka var, ja vismaz tas izejas materiāls ir kvalitatīvs, bet iegūtā kvalitāte būs slikta, ar to jārēķinās. Arī Haiduks saka, ka var! Nepateikšu asumā uzreiz, bet kaut kādi stocki arī palielina, tātad, kaut kas jau tur galā sanāk... Kādreiz esmu mēģinājis vilkt lielāku, bet teikšu godīgi, ka priekš skatīšanās pa lielu gabalu protams vēl neko, bet tuvumā protams ķīsēlis.
Exsistē softi kas UZRĒKINA lielāku izmēru balstoties uz ESOŠO informāciju , taču vienos 90% gadījumu NAV NO KĀ REĶINĀT un tas ir tikai OPTISKAIS māns ne kāds "Uztaisa atpakaL" Labākais piemērs IZMĒRIEM ir Rīgas centrālā stacijā kafūzī jau gadus 10+ ir SIENA tādas 2,5x3m tas ir no ~200kb ineta ņemtas bildiņas pa kādiem 50m pat var SAPRAST kas virsū
dalabonbongas:Nu ja..man vienai fotogrāfijai uzradies pirkt gribētājs bet es taču kā zaļš amatieris nedomāju,ka kāds gribēs to darīt un man pārsvarā visas bildes priekš web tikai atstātas ...būs mācība
nekad, NEKAD dzīvē pie apstrādes saglabājot nelieto Ctrl+S... tikai un vienīgi Ctrl+Shift+S... āmen
Lunis:Vai var mēģinat no 40* ŠŅABJA uzšķaidīt 96* spirtu ?
Luni... starp citu Kalsnava dzina jēlspirtu, veda uz Rīgu, kur to atšķaidīja līdz 10 grādiem, un pēc tam augstspiediena katlos dzina 38 grādi un pildīja tarā (uz pudeles gan rakstīja 40 grādi)... tātad var :P Visu var, tikai cik tas maksās un vai ir tā vērts
Bet par tēmu- man pirtiņā pie sienas ir a4 bildes drukātas no Save for web 800 pix pa garo malu, kas ir bijuši, tie zin, ka nemuldu . Foto uz papīra un pikseļdrāšana uz ekrāna ir divi pilnīgi dažādi jēdzieni.
njemam 800 pikseljus dziiva haiduka, uzliekas pa visu preses nama sienu un no vecriigas skatoties buus dziivinoshi speeciigs un ass. un tik no metra redzeesi ka katrs tas pikselis ir 10 cm liels. a pirtii ar miglainu skatienu vispaar pofigs.
Bildes:njemam 800 pikseljus dziiva haiduka, uzliekas pa visu preses nama sienu un no vecriigas skatoties buus dziivinoshi speeciigs un ass. un tik no metra redzeesi ka katrs tas pikselis ir 10 cm liels. a pirtii ar miglainu skatienu vispaar pofigs.
Labi padirsi, noslaucīt paguvi?, vai kā parasti tu to piekaltēji ... Bet kā man patīk šitie pajolīši... it kā ar filmu nebūtu bildējuši... un no 24x36 mm taisīti tika 10x15 cm, bet tika taisīti arī 40x60 cm, bet 40x60 cm bildē neviens pikseļdrāzējs purnu iekšā nebāza, jo toreiz pajolīšu nebija- reizē ar netu parāvās vaļā aniratvsinājumi, kas sevi nez kāpēc par Bildes sauc... tak beidzot ieliec sev pareizo niku- zinošais dirsējs !!!
He, he... labi, ka Parādnieks nav šai blogā... sapinkšķētos un izdzēstoss pēc spamera f-foto replikas... ehh, nabaga tirliņi, pavelkas uz lētām pīlēm... žēl, mana piemēra šīs tēmas sakaŗā kniffu neviens neatkoda...
Haidukam normāla latviešu valoda..... būtu labāk uzlicis savu siksnu ap kaklu... (ieliec kādu bildīti, lai visi redz cik seksīgs ar siksnu ap kaklu!!!)
Vecais, Tu lasīt nemāki, kur nu vēl jēgu lobīt... tad klausies: VISU VAR, tik jautājums no kāda attāluma skatās. Un nebāz te savu huiņu priekšā un pakaļā kas tev pirtī un kas - slimajā galvā. Savu varējumu/skatījumu labāk apliecini galerijā - tauta ir TUR, te nevienu ar savu purpināšanu nepārsteigsi - kas kad un kāpēc dzēsās - te visiem skaidrs i par mani, i par Tevi - mani vismaz neizmeta un es nelīdu uz dupša šļūktdams apakaļ mangot lai niku atjauno
Te tev nav draugiem.lv smilšukaste. Diez kādu cieņu tu centies iemamnot uz ironiju atbildot ar rupjību
Eltons:He, he... labi, ka Parādnieks nav šai blogā... sapinkšķētos un izdzēstoss pēc spamera f-foto replikas... ehh, nabaga tirliņi, pavelkas uz lētām pīlēm... žēl, mana piemēra šīs tēmas sakaŗā kniffu neviens neatkoda...