forum.gif
APS formāts
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / APS formāts
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.05.07 09:56
 citēt
Kādas vēl īpatnības ir šīm kamerām, neskaitot dīvaino kadra izmēru, gandrīz 1:2 attiecību? :)
Publicēts: 29.05.07 11:50
 citēt
ipashi nekadas! ;) troksnjo pie ISO lielaakiem, ja runaa par 400D tad iti nezinu vispar vai ir kadas izteiktas ipatniibas! :) Bet ja nu vieniigi, pec vakar Lunja teiktaa sapratu, ka ja expoziiciju tur ilgi tad matrica saak silt un saak loti troksnjot!! :)
Publicēts: 29.05.07 12:22
 citēt
crazyman, kurajā veitā Tu tam 400D bāz iekšā APS filmiņu? :lol:
Publicēts: 29.05.07 12:23
 citēt
blin sajaucu ar to matircas crop! :D
Publicēts: 29.05.07 12:33
 citēt
es jau domāju, something fishy is going on.. :D
Publicēts: 29.05.07 18:28
 citēt
A pričom te filmiņa? APS ir gan analogais, gan digitālais kadra formāts. APS-C (Classic 3:2) ir tāds pats filmas formāts, kāds ir pārsvarā kropotajām digitālajām kamerām. Tad vēl ir APS-P (Panoramic, 3:1) un APS-H (HiDef, 16:9), bet tie tikai uz filmām.
Publicēts: 29.05.07 19:08
 citēt
A pričom te filmiņa? APS ir gan analogais, gan digitālais kadra formāts.
Nedzīvs dzimis formāts, tāpat kā "Sony" kasetnieki ar 1/4 collas lentu iekšā un ātrumu 9 cm/s. Pirmā dzirdēšana, ka arī digitālais. Advanced Photografic System. Pieraksta uz magnētiskā celiņa expozīcijas datus uzņemot un ja ticēt rakstītam, arī kopēšanas parametrus. Galvenā priekšrocība, ka var izņemt ielikt atpakaļ un neceļas skāde. Un pati galvnā - filma mūžīgi mūžos kasetē, grūti saburzīt un noķēzīt. Pirms gadiem 10 optimisti prognozēja, ka 5 gadu laikā >50% profesionāļu pāries uz APS. Nevienu nezinu vēl šobaltdien.
Publicēts: 29.05.07 19:36
 citēt
Pirmā dzirdēšana, ka arī digitālais.

Nu precīzi jau nav tie izmēri kadram, bet ļoti tuvi. APS-C formāts ir 25.1 x 16.7 mm, bet, piemēram, Canon EOS 30D ir 22.5 x 15.0 mm.
Bet par to "nedzīvi dzimušo" formātu piekrītu.
Publicēts: 29.05.07 19:43
 citēt
Nu precīzi jau nav tie izmēri kadram, bet ļoti tuvi. APS-C formāts ir 25.1 x 16.7 mm, bet, piemēram, Canon EOS 30D ir 22.5 x 15.0 mm.
Jāsaprot, ka bija domāts, ka tā advancētība kadra izmēros izpaudās? Man jau fīlings, ka vairāk magnetiskajā celiņā un īpašajā kasetē. 1/2-kadra SLR jau reportierim, kuram nevajag super hifilītisku to bildi, jo šā kā tā nevar tā nodrukāt, ideaļņiks būtu bijis filmu laikmetā, Olimps laikam vienu tā kā taisīja, tā kā solīja. Krievi tikai solīja, "Narciss" saucās.
Publicēts: 29.05.07 19:53
 citēt
Jāsaprot, ka bija domāts, ka tā advancētība kadra izmēros izpaudās? Man jau fīlings, ka vairāk magnetiskajā celiņā un īpašajā kasetē. 1/2-kadra SLR jau reportierim, kuram nevajag super hifilītisku to bildi, jo šā kā tā nevar tā nodrukāt, ideaļņiks būtu bijis filmu laikmetā, Olimps laikam vienu tā kā taisīja, tā kā solīja. Krievi tikai solīja, "Narciss" saucās.

Es biju vairāk domājis, ka tas kadra izmērs ietekmē pašas kameras izmērus. APS cik zinu ir reāli redzēti tikai ziepīši (tas pats Fuji). Par SLR neesu dzirdējis. Nu jā un par tām kasetēm tā arī bij, ka tās bij baigi advancētās, ka varēja neizbildējot līdz galam izņemt un pēctam ielikt atpakaļ un sākt no tās vietas, kur izņēma.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):