forum.gif
Tautieši kāda jēga no Flickr?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Tautieši kāda jēga no Flickr?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.10.12 00:02 labots
 citēt
Mani bez mana vedoma laikam kādu gadu vai divus atpakaļ piereģistrēja flickr.com kantorī kurā strādāju, kauč kādas bildes it kā kaut kas salika tur ari.
Bet es tur tam visam jēgu nesaprotu, tur gan vērtējumiem liek, gan vēl kaut kadai apskatei gan bilžu dalīšanai ka facebook vai kaut kā tur. Tulīt kāds teiks ka es po anglicki nesaprotu, saprotu gan, bet nesaprotu tieši sistēmu kā tur tas vis notiekas, tā pat kā facebooka nevaru lidz galam iebraukt, ok, es apstiprinu draugus kā draugos, un spiežu laikus, tas vis skaidrs, bet visadus tur vel papildielugumus un visadas birdināšanās tā pat kā twiteri nu nifiga neiebraucu, kam tas vis?

Un tas tak patērē daudz laika ari...
Publicēts: 08.10.12 00:04
 citēt
patīk tieši no bilžu web versiju uzglabāšanas un dalīšanās aspekta. nu un grupas, protams.
Publicēts: 08.10.12 00:12 labots
 citēt
Man tas pats bija ... bet man tam nebija laika. Ņēmu, uzspļāvu tam visam un aizčāpoju jau pirms gada... :D
Publicēts: 08.10.12 00:15
 citēt
Tad sakiet man lūdzu kam jaglabā tās bildes web versijā vispār, ja klientam vajag es parasti atdodu diskum vai uz servaku uzlieku, nu ja pavisam visi striķi trūkst uz failiem.lv uzlādēju.

A kas tur par dalīšanos un grupas neesmu ta ari iebraucis, jo tas tiešam patērē daudz laika lai visa taja dzīvot.
Publicēts: 08.10.12 00:17
 citēt
failiem.lv ir ok uzglabā... neviens Tev neko nepārmet, nesūta tur vēstules, neuzbāžas ar problēmām utt
Publicēts: 08.10.12 00:25
 citēt
Tas gan , tur var iemest un miers ja vairākiem klientiem bildes vajag dot. Un ja vēl tādi kuri FTP neprot lietot tad uz savu FTP mest pat nevaru, a drukas formātus nesanāk caur pastu sūtīt.
Publicēts: 08.10.12 00:26
 citēt
Tev dikti vajag to flickr or facebook? Vai arī Tu esi tāds, kas visu grib izzināt un būt informēts par visu un... populārs? :D
Publicēts: 08.10.12 00:34
 citēt
dolldia:Tev dikti vajag to flickr or facebook? Vai arī Tu esi tāds, kas visu grib izzināt un būt informēts par visu un... populārs? :D

Nee popularitāti nealkstu, vienkarši interesanti kas tur visus tā piesaista un ar ko to visu ēd, pa lielam visā taja murgā esmu tikai pēdējā gada laikā ielīdis, kad visa pasaule tur dzīvo jav ļoti sen, principā neko interesantu es tur neesmu sev atklājis tikai sapratis ka tas patērē daudz laika.
Pēdējā laikā man sakarā ar darbiem ko es daru sāk uzdot diezgan daudz jautājumus par šo tēmu un par komunikācijas lietām netā, es pat Skype un ICQ tolkom neesmu nekad lietojis, reizēm MIRC , bet i par to jav esmu aizmirsis gadus 5. Tapēc ari tādu kā izzināšanas tēmu te izveidoju.
Publicēts: 08.10.12 10:06
 citēt
Vairāku gadu laikā izveidojies autoru saraksts, kuru darbi man patīk un es viņu skatos iekš flickr, jo viņi tur liek! Tāpat arī tur lieku bildes apskatei un ja vajga ielinkoju uz turieni! Skatījumi nav daudz, vidēji 250-300 savācās katru dienu!
Kaut kadas diskusiju grupās nepārāk sēžu, jo nav laika īsti tam.
Publicēts: 08.10.12 10:41 labots
 citēt
savulaik baigi gribējās palūrēt reālus kadrus ar jauno Zeiss 15/2.8 bildētus. Fickrā visjēdzīgākos atradu.Citādi man tas tīkls ne visai. Kaut ko pa Pintrest paniekojos-tiem sūdiem laika pa maz
Publicēts: 08.10.12 10:44
 citēt
Kā viss nets,liela miskaste,lai ko atraktu diezgan stipri jārok.
Publicēts: 08.10.12 13:14
 citēt
Flickerā ir viegli ātri atrast dažādus piemērus visos variantos. Diskusiju grupas arī parādās daudz ja google meklē ļoti specifiskas lietas, ko ikdienā cilvēki nepiemin parastajos forumos.
+ caur flicker bildes ir ļoti ērti pielāgojamas blogošanai.
Viegli mainīt izmēru un iegūt linku, uz kura uzspiežot kam interesē var atvērt arī lielāku attēlu, arī iegūt exif utt.
Publicēts: 08.10.12 13:56
 citēt
nepatīk tā tizlā navigācija flickrā. arī reģistrēšanās kaut kāds pisec holandiešu valodā. ja aizmirsti lietotāja vārdu (tizlu yahoo e-mail adresi) vai paroli tad laikam ir kirdik. izmantojams tikai tādēļ, ka ir autori, kurus var palūrēt. ā, vēl grupas palūrēt, bet baigi daudz drazas kā jau internātā kopistiski.
Publicēts: 08.10.12 15:25 labots
 citēt
500px.com man domāt, ka ar savu kvalitāti un interfeisu sen ir galvastiesas 10 pārāks par analogiem resursiem.
Publicēts: 08.10.12 15:48
 citēt
Disfigurator:500px.com man domāt, ka ar savu kvalitāti un interfeisu sen ir galvastiesas 10 pārāks par analogiem resursiem.

a tur kaut kā dīvaini, cik esmu lādējis, bildes ir tikai manā neredzāmajā galerejā kuras gaida kaut kādu apstiprinājumu, un pēc tam atnāk vēstule ka neatbilst standartiem un vis.
Publicēts: 08.10.12 15:58
 citēt
Nez, nekad tā nav bijis.
Publicēts: 08.10.12 16:22
 citēt
Tikpat labi var uzdot tādu pašu jautājumu par Fotoblog...
Publicēts: 08.10.12 16:42
 citēt
Disfigurator:Nez, nekad tā nav bijis.

Vis aizgāja, tur iestatijumos vajadzeja vairāk saraxtīt vis kaut ko
Publicēts: 08.10.12 18:55
 citēt
Disfigurator:500px.com man domāt, ka ar savu kvalitāti un interfeisu sen ir galvastiesas 10 pārāks par analogiem resursiem.

nu, bet tur pamanītam kļūt... tad jāliek ik pēc pāris minūtēm jauna bilde, savādāk, ieliec bildi, gribi palūkot, bet bilde jau lapas apakšā...
Publicēts: 08.10.12 19:27 labots
 citēt
Uuuu:
Billy:Tikpat labi var uzdot tādu pašu jautājumu par Fotoblog...

Šito pašu var teikt arī par oho, kur čukmāsovs lovī "modeles" hihihi...:D

Chukmasoff ir reģistrēts visos iespējamajos saitos, un ne es to pats esmu darijis tas bija vienam projektam domāts un es pat paswordus pa lielam nezinu, a oho ir laba vieta klaču pasist un sexi dabūt, bet katrs spriež pēc sava, kurš modeles a kurš sexi tur meklē :D
Publicēts: 08.10.12 20:00
 citēt
flickr šarpo bildes baigi
Publicēts: 08.10.12 21:27
 citēt
- Flickr.com - ir vairāki labumi kurus citas SOCIĀLAS BEDRES nepiedāvā (fotojomā)
1. Atstrādāta darbu licensēšanas sistēma katram iesūtītajam darbam (tāpēc arī daudzi PRO fotogrāfi lieto šo vietu)!!! -
Gan A. © All rights reserved
Gan B. CC Creative Commons licenses
creativecommons.org...
Gan C. var piedāvāt pirkt caur Getty Images.
2. Fantastisks minimāls lapas dizains (papētat cik daudz aizņem menju sadaļa un cik atvēlēts bildēm :) )
3. ļoti labs bilžu JPG algoritms + 8 izmēru automātiska sagriešana + labs sharpotāj (Medium formātam) (kāds te rakstīja, ka slikti :P )
Photo - All sizes: Square 75 (75 x 75), Square 150 (150 x 150), Thumbnail (100 x 66), Small 240 (240 x 159), Small 320 (320 x 213)
Medium 500 (500 x 332), Medium 640 (640 x 425), Large 1024 (1024 x 680)
3. Fotogrāfiju GEO map.
4. Fantastiskas grupu veidošanas iespējas + katrai savs mini diskusiju forum !!!
4. Eksporētjams Slideshow..., bilžu seti... u.t.t
Publicēts: 08.10.12 21:39
 citēt
griezite:- Flickr.com - ir vairāki labumi kurus citas SOCIĀLAS BEDRES nepiedāvā (fotojomā)
1. Atstrādāta darbu licensēšanas sistēma katram iesūtītajam darbam (tāpēc arī daudzi PRO fotogrāfi lieto šo vietu)!!! -
Gan A. © All rights reserved
Gan B. CC Creative Commons licenses
creativecommons.org...
Gan C. var piedāvāt pirkt caur Getty Images.
2. Fantastisks minimāls lapas dizains (papētat cik daudz aizņem menju sadaļa un cik atvēlēts bildēm :) )
3. ļoti labs bilžu JPG algoritms + 8 izmēru automātiska sagriešana + labs sharpotāj (Medium formātam) (kāds te rakstīja, ka slikti :P )
Photo - All sizes: Square 75 (75 x 75), Square 150 (150 x 150), Thumbnail (100 x 66), Small 240 (240 x 159), Small 320 (320 x 213)
Medium 500 (500 x 332), Medium 640 (640 x 425), Large 1024 (1024 x 680)
3. Fotogrāfiju GEO map.
4. Fantastiskas grupu veidošanas iespējas + katrai savs mini diskusiju forum !!!
4. Eksporētjams Slideshow..., bilžu seti... u.t.t

A priuekš kam licenzēt?
Priekš kam Geo map vajag?
Un ko ar tām grupām darīt? man grupa asocejas uz reiz ar grupovuhu , grupuci vai grupņiku ....
Publicēts: 08.10.12 21:48
 citēt
Ja uzdod tādus jautājums ... tad kāpēc grozies pa šo (foto) lauciņu?
Tad tik uz tevis pieminētajām grupā dodies un ... :D
Publicēts: 08.10.12 21:51
 citēt
griezite:Ja uzdod tādus jautājums ... tad kāpēc grozies pa šo (foto) lauciņu?
Tad tik uz tevis pieminētajām grupā dodies un ... :D

Nu manis pieminētās grupas ir hobijam, bet tieši fliceri es nesaprotu kas tur par grupām visu dienu šodie tur pētiju un ta ari neko nesapretu, tā pat kā tagad lasu to licenzēšanas linku, i nafigam tik gari raxtīt par to visu, un nekur nav raxtīts ka jamaksā vai nav jamaksā, bet obligāti personas dati jaliek, nevar uz jeb kādu nikneimu to visu nolicenzēt cik sapratu.
Publicēts: 09.10.12 10:14
 citēt
viencmuzikanc:nu, bet tur pamanītam kļūt... tad jāliek ik pēc pāris minūtēm jauna bilde, savādāk, ieliec bildi, gribi palūkot, bet bilde jau lapas apakšā...

Tāpat kā jebkurā lielākā vietā. DA, piemēram, tas pats. Bet ar laiku, ar gadiem, izveidojas savs skatītāju loks.
Publicēts: 09.10.12 11:13 labots
 citēt
Ir jēga, ir. Flickr koncentrējas uz to, ka ir sociāls portāls, kā arī mēģina sevī apvienot daudz pievilcīgas opcijas. Tikai ne vienmēr viss universālais ir tas, kas labpatīk visvairāk. Lietoju flickr jau trīs gadus,tiesa gan, neesmu interesējusies par visām piedāvātajām opcijām.Ir doma "pārvākties" uz vietu, kur ir ne tik ierobežots bilžu augšupielāžu limits (200 bildes!smieklīgi!)
- - -
Plusi
+ Kad ātri gribas uzzināt, kas jauns kādā interešu sfērā - pietiek aplūkot flickr groups - group pool. Mazliet ieekonomē laiku - nav jāsērfo atsevišķi interešu mājas lapās.
+ Braucot uz ārzemēm ļoti noder kādas valsts pilsētas grupas vai visas valsts grupa, lai rastos priekšstats par to, kādi apskates objekti ir cērtami. Panoramio.org noder labāk, jo tur mēdz būt precīzas koordinātes, flickr.com nav tik aktīvi uz atzīmēšanos kartē, bet vienmēr var aizsūtīt PM :)
+ Katram fotoaparātam ir sava grupa. Pat superekskluzīviem. Pērkot jaunu fotoaparātu, vērts uzmest aci flickr.com liktajām bildēm, jo ar tajiem fotosempļiem, kas ir dpreview, bieži vien ir stipri par maz.
+ Aplūkot lokālus brīnumus. Ir daudz kas interesants, bet ja tas nav interesanti vai "pareizi" nofotografēts, tas nenonāk līdz fotoblog vai kādai citai latviešu foto saitei. Flickr var sabāzt visu :D
+ Vari sekot konkrētiem cilvēkiem, kuru fotogrāfijas iet pie sirc. Protams, draugiem.lv vari favorītos piedraugot 1001 tīkamu fotogrāfu un sekot līdzi tur, bet draugiem.lv atkal jāpīpē pēc 1 titulbildes un galerijas nosaukuma, kuras ir neinteresantās privātās galerijas un kuras - interesantās :D
+ flickr daudz biežāk kāds uzraksta un pajautā kaut ko par fotogrāfijām nekā draugiem.lv :D Tā nu latviešiem ir tāda īpatnība, ka aiz "alter ego" daudz vairāk izsakās, nekā tad, kad jāvēršas pie cilvēka ar Vārds_Uzvārds (bailes no uzbāzības?). Hehehe, kaunīgie latvieši.

Mīnusi
- 200 augšupielādējamas bildes. Nu negribu es maksāt tos dolārīšus ik gadu, ja citur augšupielādēt var tik, cik uziet. Grr.
- ir tāda sērga, parasti itāļi negrib vai neprot lasīt fotogrupu aprakstus un saspamo kaudzi ar grupas tēmai nesaistītām bildēm. Besī! Var, protams, opcijās sariktēt to, ka varu katru bildi atsevišķi izvērtēt un apstiprināt, bet tas atkal ir gaužām neērti un nav laika tādam čakaram.
- videoklipu augšupielādes ir smieklīgi īsas - 30 sekundes vai 1 minūte. Nožēlojami. Bet daudzi, kā zināms, ne tikai fotografē, bet arī filmē, žēl, ka flickr nepiedāvā youtube embed fīču. :( Flickr domubiedru grupās man, piemēram, ir ļoti svarīgi, kā uztaisīt attēlā redzamo lietu, bet iedomājos - daudz labāk būtu to apskatīt video nevis bildēs. :bad_egg:
Publicēts: 09.10.12 11:44 labots
 citēt
mīnus 200 augšupielādejamas bildes :D es pa pēdējiem 10 gadiem nesalasīšu tik dauz to ko uzskatu par rādāmu.
Publicēts: 09.10.12 21:20
 citēt
Viss atkarīgs no mērķa, kam gribi šo izmantot. Ja tikai saviem šedevriem, tad tiešām 200 bildes būs daudz. Ja kādai darba/hobija/whatever atskaitei, ko izlikt publiskai apskatei, tad limits beidzas ļoti ātri. Ja čivināšanai, tad ar limitu 200 bildes stundā var nepietikt.

Ja neskaita greizo ielogošanos (laikam atkal esmu veiksmīgi aizmirsis savus datus), man šis resurss patīk, jo atrodu vajadzīgas lietas (vizuālo informāciju), kas citādāk būtu tikai par naudu (maksas stokos gan izvēle lielāka tam, kas man vajadzīgs).

Visas tās grupas un pārējā socializēšanās praktiski neinteresē, nav kad ar to nodarboties.
Publicēts: 09.10.12 23:36
 citēt
jtphoto:Viss atkarīgs no mērķa, kam gribi šo izmantot. Ja tikai saviem šedevriem, tad tiešām 200 bildes būs daudz. Ja kādai darba/hobija/whatever atskaitei, ko izlikt publiskai apskatei, tad limits beidzas ļoti ātri. Ja čivināšanai, tad ar limitu 200 bildes stundā var nepietikt.

Ja neskaita greizo ielogošanos (laikam atkal esmu veiksmīgi aizmirsis savus datus), man šis resurss patīk, jo atrodu vajadzīgas lietas (vizuālo informāciju), kas citādāk būtu tikai par naudu (maksas stokos gan izvēle lielāka tam, kas man vajadzīgs).

Visas tās grupas un pārējā socializēšanās praktiski neinteresē, nav kad ar to nodarboties.

Nu priekš bezlimita lādēšanas vien lai lādētu pa taisno no fočika ir poga.lv , fotki.lv un tam līdzīgi resursi pa pilnam ari arzemēs :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):