1-14.10. Ogres Mākslas skola. Izstāde "Mirklis Latvijas centra kalnos". 3.10 - 20,11. Ogres Kultūras centrs. Valentīnas Doneiko personālizstāde "Pilsētas pulss". 6-30.10. Suntažu Kultūras nams. Fotokluba Ogre vasaras plenēra bilžu izstāde. 8.10 - 10.11. Ogres centrālā bibliotēka. Edmunda Glūdiņa izstāde "Rīga, mana Rīga". 10.10 - 30.11. Madlienas Kultūras nams. Mārtiņa Vīlipsona izstāde "Ar Dabu uz tu". 12.10 - 20.11. Lauberes Kultūras nams. Vitauta Mihalovska personālizstāde. 13.10 - 10.11. Ogres Kultūras centra Kamerzāle. Starptautiska izstāde "Pilsētvide dokumentālajā fotogrāfijā". Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Nīderlandes, Uzbekistānas, Turcijas un Sīrijas fotogrāfu darbi. Atklāšana 18:00 / 13.10. 15.10 - 4.11. Ogres Mākslas skola. Aleksandra Gronska, World Press Photo 2012 laureāta personālizstāde "Pastorāle". Atklāšana 18:00/ 15.10. 15 - 18.10. Ogres Vēstures un Mākslas muzejs. Egona Spura darbu retrospekcija "Rīga 19.gs. un 20.gs. sākuma proletāriešu rajonos", LNMM kolekcija. Atklāšana 17:00 /15.10. 24 - 26.10. Ogres Kultūras centra Kamerzāle. Aļņa Stakles meistardarbnīca "Nevietas topogrāfija". 26.10. Ogres Mūzikas skola. Portfolo skate. Vada fotoGrāfs Igors Muhins. 19:00 / 26.10. 27 -28.10. Ogres Mūzikas skola. Seminārs "Egona Spura ceļš". Lektori Igors Muhins (Krievija) un Inese Baranovska (Latvija). Debatēs - Alnis Staklis, Harijs Liepiņš, Vilnis Auziņš, Arno Marnics. Detalizētāk: [url=www.fotoklubsogre.lv]www.fotoklubsogre.lv[/url]
Elmarss:Vispār to "Laiberi" par Lauberi sauc... Un kā redzams, cilvēki "personālizstādes" jo čakli kolekcionē... Lai veicas "radošajās" izpausmēs.
Par blakus ( uz klaviatūras) esošo burtu nejaušu sajaukšanu - atvainojos. Par izstādēm. Kad izstādīsi ko tikpat dvēseliski apgarotu, mani interesantu, kā, teiksim, Mārtiņa Vilipsona darbi - tūlīt pametīšu visu iepriekš plānoto, un došos kaifot. Apsolu, pri vsjom čestnom narodje! P.S. Nedaudz personiski vērojumi par Mārtiņa Vīlipsona ceļojošo izstādi. Kad pavasarī T/C "Dauga" zālē satiku pašu mākslinieku, viņš akurāti un nesteidzīgi gatavoja ....bilžu rāmjus. Viekāršus koka rāmjus, tik ļoti pieskaņojošos viņa vienkāršo Latvijas dabas norišu tvērumam fotogrāfijās.
1-14.10. Ogres Mākslas skola. Izstāde "Mirklis Latvijas centra kalnos".
- Ak dies, kas pa "šedevriem" tur izstādīti , nez mākslasskolas izstāžu zālē visi idioti&diletanti aicināti izlikties , vai kā? Pārējie pasākumi gatavojas to pašu līmeni ieturēt?
griezite:1-14.10. Ogres Mākslas skola. Izstāde "Mirklis Latvijas centra kalnos".
- Ak dies, kas pa "šedevriem" tur izstādīti , nez mākslasskolas izstāžu zālē visi idioti&diletanti aicināti izlikties , vai kā? Pārējie pasākumi gatavojas to pašu līmeni ieturēt?
p.s. netīšām gadījās ieklīst.
O jopcik,galīg nav laika braukt-tiešām tik sūnaini ???
Es vienreiz (pagājšgad)uz foto dienu biju.Nosēdēju līdz pat galam.Nezinu,man bija interesanti paskatīties ko citi dara.Kurš tur šedevrs,kurš diletants ne man spriest.Jāprovē šogad arī tikt,nez kā sanāks.No tiem debatētājiem tā drusciņ Auziņu tikai zinu,nu tipa kāds domu gājiens.Pārējie tikai zināmi pēc uzvārdiem un kādas bildes varbūt.Kā tur veselas divas dienas?No malas skatītājus ar pieņem?Vai iepriekš jāpiesakās kā pagājšgad?
viecha:Kurš tur šedevrs,kurš diletants ne man spriest.
No Tavas galerijas liela daļa bilžū uz izstādē izstādīto fona būtu šedevri - tāpēc jau atļāvos muti pabrūķēt, ka varbūt varēja kādu izstādi mazāk rīkot, jo ne kvantitāte ir galvenais, bet saturs.
Papētīju [url=www.fotoklubsogre.lv]www.fotoklubsogre.lv[/url] lapā detalizētāk un izskatās, ka būs arī kas labāks (vienīgi vai ieklīdīšu tajā pusē?)
Protams pozitīva visa tā rosība, bat varbūt nevajag ar apjomu pārspīlēt - jo kas par daudz tas par skādi!
p.s. arī FOTO DIENU 12 grafisko stilu tīri labu izveidojuši pasākumam (atskaitot nelielas problēmas ar izvēlētā fonta izturētu pielietojumu visos plakātos un materiālos)
Zin,griezīte,es tev pilnīgi piekrītu tai punktā,ka pie mums foto izstāžu ir smagi par daudz.Nu grēkojam,nu gribas tak...katrai otrajai valsts iestādei,kas gadās TV ekrānā,vestibilā uz sienas ir fotomāxla!Kafuškā izstāde,bibliotēkā izstāde,supermārketā izstāde,stacijā izstāde,uz ielas izstāde.Bet vajadzētu gan padomāt cik no mūsu darinājumiem(kā redzi es sevi neizslēdzu,lai gan neesmu liels grēcinieks šai lauciņā) tiešām interesē kādu no apkārtējiem,cik no tā varbūt varēs interesēt pēc gadiem 20-30 un cik var uzskatīt par kaut ko radošu.Tā vienkārši atsevišķas ainaviņas,portretiņus vai puķītes ko sakarināt uz sienām, gada laikā jebkurš didžika īpašnieks saklapēs elementāri un vairākas reizes.Vajadzētu sākt rubīt,ka izstādes bilde nav tas pats,kas ielikt blogā apskatei.
Ehh, no ko lai te saka - nu kā lai izdomā kas ir un kas NAV fotoizstāde? Kā to izmērīt? Ar skaitu? Pēc bilžu izmēra? Pēc krāsas kas izlietota? Vieta kur izkārta? Kāpēc gan Lauberē nevajag cilvēkiem bildes rādīt? Tikai Rīga mums ir rādītājs? Citiem varbūt tikai NY derēs Ir ko samežģīt galvu, vai ne? Var jau "spīdēt" tepat vai citur netā, slēpties zem nikiem, ērti visu aplikt utt. Man gan labāk patīk satikties ar reāliem cilvēkiem un klātienē smuki pastrīdēties (ja ir par ko) kas ir un kas nav. Un joprojām bilde uz papīra un ir un paliek vērtība, pavisam cita nekā jebkura (superduper) ekrāna rādījums. Bet ne1 neparko neaģitēju - gribi nāc, negribi nenāc, brīva izvēle
PS. Labprāt no anonīmās (diemžēl, bezbilžu) griezītes uzzinātu kas tajā Zilo Kalnu izstādē ir tik slikts? Man ar tur pāris bildes ir, tāpēc gribu zināt. Nekā personīga
ZG, visticamāk, ka no "griezītēm" (pēc maniem datiem, persona ar iniciāļiem O.K. - zināma kā diezgan "īpatnēju" uzskatu paudēja) neko vērā ņemamu nesagaidīsi. Pietika jau ar vienu teikumu:"netīšām gadījās ieklīst..." Netīšam var uz ielas iekāpt suņu mēslos. Par tikpat mazvērtīgu uzskatu spriedelēšanu par pārspīlētiem apjomiem. Pasākumu apjoms un blīvums ir Ogres Fotokluba dalībnieku GADA darbības rezultējums. Kluba potences apliecinājums. Lai vai kā tas dažiem nepatiktu. Par bildēm. Šodien neieklīdu nejauši, bet aizgāju otrreiz, lai bez burzmas pavērotu. Vislabāko iespaidu atstāja Anitas Ozoliņas darbi. Sevišķi silapurenes. Normāla dabas draugu bilžu izstāde par ļoti šauri noteiktu tēmu. Faktiski - plenēra mājasdarbs, visus gadalaikus iekļaujot. Starp citu, tur satiku angļu studentu grupu, tās gids teica - jauniešiem darbi patikuši. Pavisam cita kalibra notikums ir Aleksandra Gorska (World Press Photo 2012 laureāts) personālizstāde. Kad sarakstē ar Maskavas bildētāju (club-foto.ru) pieminēju par šo izstādi, viņš bija stipri pārsteigts, sākumā pat negribēja noticēt. Uz autora izstādes rīkošanu esot rinda - Krievijā...
f-foto. manuprāt - kāds no mums nedaudz nav iedziļinājies rakstītajā. Atkārtošos. Mārtiņa Vīlipsona izstāde "Ar Dabu uz tu" ceļo pa Latviju vairāk kā gadu. Galvenokārt - mazpilsētās. Par Ieguvumiem izstādoties viņam ar daudziem F/bloga amatniekiem varētu būt stipri atšķirīgs viedoklis. Viņš ir FotoGrāfs.
Neviens tak neapgalvo,ka Laubere būtu kas slikts.Un arī dabai ne vainas.Dieva dēļ.Ja tik ir cilvēki,kam tas patiešām interesē.Precīzi zinu par Jūrmalu-mums daudzas izstādes ir tautai pilnīgi pie kājas.Patīk mums tas vai ne,bet tā ir realitāte.
Nav jau tik traki ar iecietību .. Izstādes kā tādas manuprāt ir uz zināmas robežšķirtnes, taču pagaidām labi izdrukātas bildes, uz laba papīra, gaumīgi noformētas, neviens ekrāns nekādi nekonkurē. Par pārējo - uz vietas .. Tiekamies Ogrē
Nav. nav vietējiem kultūras centriem ne vainas Ja patur prātā, ka izstādes tur apskata ne tikai tieši uz izstādi atnākuši skatītāji, bet visi, kas Tautas namos iet uz deju kolektīviem, koriem, koncertiem, teātriem- tātad aktīvākā iedzīvotāju daļa. Tas ir kā kādreiz teātri brauca ar izbraukuma izrādēm- aizvest savu foto izstādi pie tautas Tikko atklājām izstādi Suntažos- vasaras plenēra darba rezultātu. Tādu kā šī brīža Suntažu un to cilvēku dokumentējumu. Turklāt daudzi portretējamie cilvēki iepriekš tika īpaši izvēlēti un uzrunāti. Vairāki bija arī uz izstādes atklāšanu un bija abpusēji interesanti- gan vietējiem ieraudzīt sevi, gan fototgrāfiem dzirdēt skatītāju domas par darbiem. Un nebūt nebija tā, ka viss visiem patika...
viecha:.Bet vajadzētu gan padomāt cik no mūsu darinājumiem(kā redzi es sevi neizslēdzu,lai gan neesmu liels grēcinieks šai lauciņā) tiešām interesē kādu no apkārtējiem,cik no tā varbūt varēs interesēt pēc gadiem 20-30 un cik var uzskatīt par kaut ko radošu.Tā vienkārši atsevišķas ainaviņas,portretiņus vai puķītes ko sakarināt uz sienām, gada laikā jebkurš didžika īpašnieks saklapēs elementāri un vairākas reizes.
Pilnīgi piekrītu- foto izstāde var būt ar domu, kas nav tikai savu spēju parādīšana. Un tad cits gandarījums ir arī pašiem autoriem
Voldemorts:"...(pēc maniem datiem, persona ar iniciāļiem O.K. - zināma kā diezgan "īpatnēju" uzskatu paudēja)
Ja uzskati(un ne tikai) nesakrīt ar vairākumu, tad tie jāuztver kā novirze(?!) no normas(?!), t.i., kā nepareizi(?!)?! Jebšu kā savādāk jāuztver "īpatnējs"?! Izlikās kā tāda diagnoze - "īpatnējs" = nepareizs...
Voldemorts:"...(pēc maniem datiem, persona ar iniciāļiem O.K. - zināma kā diezgan "īpatnēju" uzskatu paudēja)
Ja uzskati(un ne tikai) nesakrīt ar vairākumu, tad tie jāuztver kā novirze(?!) no normas(?!), t.i., kā nepareizi(?!)?! Jebšu kā savādāk jāuztver "īpatnējs"?! Izlikās kā tāda diagnoze - "īpatnējs" = nepareizs...
Diagnozes neuzstādu. Uzskats par norisi vai personu veidojas no tobrīd pieejamā infas. Tai mainoties, noteikti mainās arī uzskati. Vienmēr ir darījuši uzmanīgu nepamatoti apgalvojumi. Ja ar "idioti&diletanti" garāmgājējs var atļauties apzīmēt tādu fotogrāfu kā Fotokluba Ogre vadītāju Vitautu Mihalovski (bildes eksponētas izstādē), uzskatīju par pienākumu paskatīties - kas tas par putnu, kurš te dzied. Pietika jau ar i-netā pieejamo, nopietnāki avoti tikai apstiprināja manas domas. Process atgādina nesen Rīgas Autoostā redzēto. Gaumīgi ģērbusies dāma gaida Tallinas busu. Pāri lido kaija, un apķēza kundzei rudens mētelīti. Vai puišeļus, kuri izklaidējas, no balkona metot garāmgājējiem ar ūdeni pildītiem gaisa baloniņiem...
Voldemorts: ...nopietnāki avoti tikai apstiprināja manas domas.
Par šito, lūgtum, nevarētu sīkāk?
Atkal uz "kašķīti" pavilka? Jau domāju - kur esi pazudis. Vai vajadzētu domāt, ka atbalsti tāda veida aplikšanu, un pats tikai noslaucītu pakausi un domātu - varbūt tā Dieva rasa? Nu, mēģināšu paskaidrot. Kad meklēju (90-to sākums) golfiņu, pakonsultējos ar zināmajiem rallija vīriem (bieži bija jābrauc pa gruntovku). Kad (2002-trajā) pametu filmu un mēģināju saprast digitālā būtību, griezos pie mūsu fotokluba vīriem. Par katru iedzīvotāju ir zināms informācijas daudzums, vairāk vai mazāk pieejams. Lielāks vai mazāks. Likumpaklausīgam pilsonim, kurš nezīmējas i-netā, nepopularizē kādas "sektas", mazākuma praidus - tur parasti parādās tikai vārds, uzvārds un personas kods.
Voldemorts: Par katru iedzīvotāju ir zināms informācijas daudzums, vairāk vai mazāk pieejams. Lielāks vai mazāks. Likumpaklausīgam pilsonim... tur parasti parādās tikai vārds, uzvārds un personas kods.
Atmetot tukšo muldēšanu, esi tik laipns un atbildi uz tiešu jautājumu - KURĀ VIETĀ TEV IR PIEEJAMA INFORMĀCIJA PAR JEBKURU LIKUMPAKLAUSĪGU PILSONI?
Ja ar "idioti&diletanti" garāmgājējs var atļauties apzīmēt tādu fotogrāfu kā Fotokluba Ogre vadītāju Vitautu Mihalovski (bildes eksponētas izstādē), uzskatīju par pienākumu paskatīties - kas tas par putnu, kurš te dzied. Drazu var arī Vitauts sašķilt
No 15.okt. tajā pašā zālē būs A.Gronska "Pastorāle", blakus Tautas namā E.Spuris (abām atklāšana 15.okt.), Valentīna Doneiko, Pilsētvide mūsdienu dok. fotogrāfijā. Tag gan vismaz mazo loku ir vērts pa Ogri izmest Tik daudz vērtīgu foto izstāžu vienā vietā pie mums (LV) nav bieži
Rolands66:Ja ar "idioti&diletanti" garāmgājējs var atļauties apzīmēt tādu fotogrāfu kā Fotokluba Ogre vadītāju Vitautu Mihalovski (bildes eksponētas izstādē), uzskatīju par pienākumu paskatīties - kas tas par putnu, kurš te dzied. Drazu var arī Vitauts sašķilt
Hmm... Tiešām? Visi jau ir tikai cilvēki, bet šajā gadījumā nepiekrītu... Varbūt lai priekšstats nerastos tikai no griezītes un Rolanda komentāriem- šī izstāde tapa sadarbībā ar Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības centru ar konkrētu uzdevumu- parādīt Ogres Zilos kalnus, nevis dabu vispār. Noteikti var parādīt arī citādāk... Un būtu interesanti arī redzēt to konkrētos darbos. Kāpēc nepiedalījies?
Rolands66:Ja ar "idioti&diletanti" garāmgājējs var atļauties apzīmēt tādu fotogrāfu kā Fotokluba Ogre vadītāju Vitautu Mihalovski (bildes eksponētas izstādē), uzskatīju par pienākumu paskatīties - kas tas par putnu, kurš te dzied. Drazu var arī Vitauts sašķilt
Hmm... Tiešām? Visi jau ir tikai cilvēki, bet šajā gadījumā nepiekrītu... Varbūt lai priekšstats nerastos tikai no griezītes un Rolanda komentāriem- šī izstāde tapa sadarbībā ar Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības centru ar konkrētu uzdevumu- parādīt Ogres Zilos kalnus, nevis dabu vispār. Noteikti var parādīt arī citādāk... Un būtu interesanti arī redzēt to konkrētos darbos. Kāpēc nepiedalījies?
Pirmkārt es rakstīju VAR,nevis ,ka ir sasķīlis,bilde ,kura patika vislabā-. ir viņa darbs. Otrkārt es nekur nepaudu viedokli,lai rastos priekštats. Treškārt ,ta uzreiz vajadzēja informēt,ka tas ir nevis fotomāksla,bet pasūtījuma darbs tūrisma attīstībai. Tālāk,man pofig ar kādu mērķi radīts-RĀDI BILDI . Un beidzamais,ja nebūru paraksti apakšā-neviens nekad neuzminētu ,ka tie ir Ogres fotokluba darbi. Izstāde nav no labākajām,ko klubs radījis. Tagad ir arī mans viedoklis. Lai vērtētu man NAV sava blakus jāliek,man tā darba bez jēgas,lai vēl vicotu tūrismam bildi taisīt
Roland, šis jau ir interesanti. Var padiskutēt. Mulsina, ka viss izstādītais / publicētais bieži tiek nolikts zem lupas, kura saucas Māksla. Par parakstiem. Vecs eksperiments - RU saitos pasen tika publicēti pasaules foto korifeju mazāk tiražēti darbi, kuri saņēma iznīcinošus vērtējumus. Jā, liels paredzamā veicamā darba apjoms - tas ir labs rādītājs. Kurš maksā, tas pasūta mūziku. Profi saka - Tūrisma aģentūru pasūtījumi esot ļoti gaidīti, t.i. labi finansēti...
Voldemort, tu jau atbildēji. Atslēgas vārds -profi. Baidos,ka minēto ražojumu nevarēs nosaukt par profesionālu izpildījumu,vēl jo vairāk tu nemaz nezini kā to dara. Un es nezinu. Tāpēc nedaru. Pielec? Neredzu cepienam pamatu. Man kā prastam apmekletājam nepieleca nafig tur puse darbu kaut kāda figņa. Un viss. Kāds būs sajūsmā. Arī labi.
Roland, paldies! Viss skaidrs. A es jau domāju - pēc tekstiem - te jau visi profi vai pusprofi salasījušies. Naudiņu taisa bildējot - es viens tāds neapķērīgs amatieris. Sajūsmināties jau arī seviški nebija par ko. Ja par šo tēmu, mūsu vecmeistara Vīlipsona k-ga darbi patīk. Nu un Andris Eglītis favorītos dabas bildēs, protams.