forum.gif
Digitālās fotogrāfijas unikalā vērtība.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Digitālās fotogrāfijas unikalā vērtība.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.10.12 07:21
 citēt
f-foto:Nu, nez, nez. Te kaut kas ir veikli piepīts klāt.

Ir taču vienalga, vai rakstnieks ir rakstījis katru teikumu ar jaunu zoss spalvu ar zeltītu galu, vai bijis tāds talants, par kuru runājuši pat piedzērušies pilsoņi tā laika krogos. Svarīgākas jau emocijas, sajūtas, vīzijas, kas rodas pašā bez šīm pūļa, recenzentu vai citu (iespējams, ieinteresētu vai subjektīvi aizgrābtu) personu radītajām virsskaņām. Tas viss ir līdzjutības, personīgas pazīšanās vai citu iemeslu radīts fons, kas citiem var nebūt zināms. No sākuma galvenais, tikai pēc tam detaļas.

Nāk prātā visi tie stāsti, cik ātri kurš komponists ko sacerējis ... Bet, ja neuzrunā tas pīss?
f-foto:Nu, nez, nez. Te kaut kas ir veikli piepīts klāt.

Ir taču vienalga, vai rakstnieks ir rakstījis katru teikumu ar jaunu zoss spalvu ar zeltītu galu, vai bijis tāds talants, par kuru runājuši pat piedzērušies pilsoņi tā laika krogos. Svarīgākas jau emocijas, sajūtas, vīzijas, kas rodas pašā bez šīm pūļa, recenzentu vai citu (iespējams, ieinteresētu vai subjektīvi aizgrābtu) personu radītajām virsskaņām. Tas viss ir līdzjutības, personīgas pazīšanās vai citu iemeslu radīts fons, kas citiem var nebūt zināms. No sākuma galvenais, tikai pēc tam detaļas.

Nāk prātā visi tie stāsti, cik ātri kurš komponists ko sacerējis ... Bet, ja neuzrunā tas pīss?

Jautājuma būtība slēpjas nevis ar ko bilde saglabāta aparātā, bet gan kādā veidā ta ir padarīta skatāma, ja tā ir autordruka, tad viena vērtība, ja digitāls prints tad cita.. tas tā ļoti īsi.
Ja salīdzina ar grāmatu, tad jautājums ir navis ar ko tā sarakstīta, be gan kādā veidā nonakusi pie īpašnieka, vai paša Gūtenberga driķēta, vai arī digitālajā bibliotēkā redzama,,,
Publicēts: 10.10.12 07:27 labots
 citēt
Citagaisma domās skaidri saskatāms "interešu konflikts"- viņš taču praktiski vienīgais šeit strādā ar infrasarkano tehnoloģiju...:face-wink:
Tālākie loģiskie secinājumi saprotami?...:face-grin:
Publicēts: 10.10.12 10:35 labots
 citēt
Šausmīgi neiedziļinājos visā garajā disputā,tomēr domāju,konkrēta tvertā kadra unikalitāti nosaka pavisam citi apstākļi,ne jau tas ar kādu tehniku kadrs tapis.:face-wink:
Mazs piemērs no šisvasaras.Pēc vairāku gadu meklējumiem man izdevās bij.Zvārdes poligonā atrast Latvijas faunai jaunu putnu sugu-ceru ormanīti!Daudzi pieredzējuši profi steidza atradumu nodēvēt par unikālu!Pēc dažām dienām manam kompanjonam MankusAinaram izdevās putnu kvalitatīvi arī nobildēt.Bildes, kā skatītākās nenozuda no ļoti nopietnās Eiropas putnu vērotāju lapas, tarsiger veselu nedēļu(sen nebijis gadijums Tarsiger vēsturē,parasti tur galvgalī bildes nomainoties par 2 x dienā).Igauņu putnu vērotāju lapā visi izceļ mūsu retumu dokumentēšanas kvalitāti,jo Edmunds Račinskis ierakstīja arī ļoti kvalitatīvu balss(dziesmas)ierakstu.Arī es beigās tiku pie kvalitatīviem ceru ormanīša kadriem.Nevienam nenāca ne prātā ,ka bilžu vērtību noteiktu ar ko tās bildētas!!!:face-grin: Cita lieta ,putnus bildēt ar digitālo ir vieglāk un lētāk nekā ar filmu,tas nu gan! :face-smile:
Publicēts: 10.10.12 11:59 labots
 citēt
Pamēģiniet strādāt platynium print tehnikā. Priekš Latvijas būs pietiekoši unikālas bildes ar mūžīgu glabāšanās termiņu.
Cik no jums tādas ir rokā turējuši ?

Publicēts: 10.10.12 12:23
 citēt
f-foto:Stipri dzerošs čalis bārā, kam blakus sēž divi mazi dzīvnieciņi: "Es tikai gribēju, lai man vienmēr blakus būtu zaķis ar slapju vāveri." Ko tik nevar paturēt rokā, ja tā padomā...

Ja nepadomā-vēl vairāk var!!! :haha::haha::haha:
Publicēts: 10.10.12 19:28
 citēt
Friidis:Citagaisma domās skaidri saskatāms "interešu konflikts"- viņš taču praktiski vienīgais šeit strādā ar infrasarkano tehnoloģiju...:face-wink:
Tālākie loģiskie secinājumi saprotami?...:face-grin:

Frīdi, nav nekāda interešu konflikta, jo infra nav drukas tehnoloģija, tā ir veids kā iegūt cipariņu savārstījumu, kas vēlāk jādabon uz papīra... un šeit jau eksistē netikai digitālā, bet arī arī gumi druka pār cianotipiju un tempera, lai gan šķiet, ka arī tās man būs drīz noiets etaps pat tā kartīgi neieskrienoties, nu gumi over ciano ar temperu un nevis infra. Es sev esmu atklajis FKD 18x24 un tagad apceru iespeju ar to taisīt ambrotipus.... tik sieva nekādīgi negrib ka kramejos ar tiem dzīvsudrapa tvaikiem...
Publicēts: 10.10.12 19:31
 citēt
f-foto:

Autordruka ... niansēti Lielbrieža darbi. Dažos numurētos eksemplāros katrs. Vai ir aizgājuši tautās? Es priecāšos, ja dzirdēšu atbildi, ka katrs un ikviens (arī tāpēc, ka citu eksemplāru nebūs). Kinestētiķi, fetišs, individuāli kairinātāji... pasaule ir ļoti daudzveidīga.

Pie Raimo tehniskajām veiksmēm un tirgošanās neveiksmēm ir vainīgi nevis viņa darbi, bet viņa personība vai pat tās dažādās dimensijas...
Ak jā, viņš vēl aizvien skraida pa pasauli ar pistoli pie sāniem..?
Publicēts: 10.10.12 19:40
 citēt
Rolands66:Pamēģiniet strādāt platynium print tehnikā. Priekš Latvijas būs pietiekoši unikālas bildes ar mūžīgu glabāšanās termiņu.
Cik no jums tādas ir rokā turējuši ?

Platīns un palādijs ir ļoti labas tehnikas, kuru izmantošana ir ierobežota ar izejmateriālu cenu, tikpat lieliskas toņu pārejas var iegūt ar carbo un sāls druku, un abas ir stipri lētākas, bet karbodruka ir ilgmūžības čempions, savukārt tonētā sālsdruka ir ļoti bieži uzdota par platīndruku, tik iegūstama stipri lētāk. Taču jāatzīst, ka visas šīs minētās tehnikas ir viegli tiražējamas un druķierim viegli to visu novest līdz automātismam, jo mainīgo lielumu ir stipri mazāk par to pašu gumidruku.
p.s. Sakarā ar to, ka Latvijā nav mākslas darbu tirgus, tad darbi, kas ir unikāli priekš Latvijas, nav nekāda vērtība aiz tās robežām. Ko lieliski ilustrē Raimo fotogājums...
Publicēts: 10.10.12 21:47
 citēt
_AlterNative:Visu noliek vietā, ja saprot, ka māklsinieka rīks nav ota, zīmulis, kalts, bet smadzenes. Darba vērtība ir atkarīga no šī rīka. Vienalga, bvai iecere tiek realizēta ar jaunām tehnolōģijām vai vecām. Pavairošana nemazina domas unikalitāti. īpaši tas attiecas uz labu dizainu. arī Foto var būt dizaina objekts

Tik pat labi to varēji ... eh... vai nav vienalga kam teikt :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):