forum.gif
Jautājums ainavistiem,Pentaxistiem?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Jautājums ainavistiem,Pentaxistiem?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.10.12 09:31
 citēt
Nu pie labas gaismas uz filmas arī 20mm f4 pavilks, ja uz kādiem f8-11 pieskrūvē ciet. Uz cipara gan nav provēts. Nav arī pārāk dārgs. Relatīvi, protams. Mazs un viegls.
Publicēts: 11.10.12 09:44
 citēt
Roland,varbūt vieglāk emulsiju uz stikla uzliet.
Publicēts: 11.10.12 09:52
 citēt
Santis:
AGNOS:?par stikliem var turpināt!

Ja tev cropēts digi pentaxis un maz ņaudas, tas pats pentaxa 18-55 kit ir gana labs, stikliņš uz goda

Visas bildes, izņemot pirmās 6, ir ar pentaxi K10D un 18-55

Lētākais kit's salidzini.lv 160ls :amazing: nu nez

AGNOS negribi no manis iepirkt Sigma 18-50 f2.8 (pa lēto), jo ir manāms back focus, kuru es veiksmīgi koreģēju K10D debug mode
Publicēts: 11.10.12 10:00
 citēt
Schneider:
Rolands66:mjā, es vsp nesaprotu kurā momentā radās ilūzija,ka ar krop digi var ainavas bildēt.

Un iemesli, kādēļ to nevarētu?
Pucē vaļā, es uzmanīgi klausos.

:D vispār var jau var. Ar mobilo telefonu arī var. Ja rezultāts šķiet tāds pats vai labāks kā lielam vai ļoti lielam formātam,tad var ar jebko.
Publicēts: 11.10.12 10:04 labots
 citēt
AGNOS:Nu un ko lims uz 43mm

Nebija iespēju pārbaudīt (tikai pasūtot), un šobrīd apgūstu 40/2,8, plāno. Izskatās cerīgs - man. Bez platāka tomēr neiztikšu, gribētu tieši 24mm, ir ilgs pieradums. Smieklīgi, paskatījos arhīvā šās vasaras NX 20-50 bildes, gandrīz viss bildēts +/- 24mm robežās. Garajā galā nav problēmu, un ikdienai pieejami arī abi kita zūmi, īsais un garais.
Publicēts: 11.10.12 10:13
 citēt
Mjā,24-31mm ir tomēr optimums.Armandk,par fiksu runa staigā,zooms nav intrešu lokā.
Publicēts: 11.10.12 10:20
 citēt
Kits DA18-55WR versija ne vairāk kā 199baksi,eiropā.
Publicēts: 11.10.12 10:21
 citēt
Skaidra lieta.

Es pirms kāda laika gribēju Pentax 14mm iepirkt, bet forumos daudz negāciju par šo fiksu sarakstīts.
Publicēts: 11.10.12 10:24
 citēt
Nu forumi ir tā lieta ,kas ar drusku to sabiedrisko domu pastumda uz vienu vai otru pusi(arī čakarē patiesu viedokli)
Publicēts: 11.10.12 10:28
 citēt
Tieši tā, kamēr pats nepatestēsi, tikmēr nesapratīsi.
Publicēts: 11.10.12 12:36 labots
 citēt
ArmandsK_:Tieši tā, kamēr pats nepatestēsi, tikmēr nesapratīsi.

Varbūt iemesls ne sevišķi precīzā vērtējumā ir mūsu skaitliski nelielā fotosabiedrība, forumos arī regulāri tusē vieni un tie paši.
Daudz lielākas iespējas kādu infu izfiltrēt esmu atradis tehniskajā club-foto.ru. Interesējoties par MF stikliem, iegāju penta-club.ru un sadaļā par patstāvīgu remontu un pašu izgatavotām fotolietām (samoģelki) atradu vairākas mani interesējošas nianses, sevišķi - veco filmu objektīvu izjaukšanā, un veiksmīgā salikšanā. Rietumu saitos vispār neko līdzīgu neesmu atradis. Iespējams - pierduši pie visa gatava, vai arī - Kuļibini nedzimst.:face-wink:
Publicēts: 11.10.12 13:11
 citēt
"Kam asuma josla uz digitālā aparāta, fokusējot ar roku, nav uztverama."

Īsti nesapratu, ko ar šo gribēji teikt.
Publicēts: 11.10.12 13:23
 citēt
Tas jau pēc zur citāta izklausās!:)
Nu penta -clubs.ru,,,un visādi ru ir dau izbradāti,gadās ar pa kādai pērlei,patīkami kad salīdzinot visus,gandrīz visus Demokrātu saitus,ir drusku vairāk sāls.
Publicēts: 11.10.12 13:25
 citēt
ArmandsK_:"Kam asuma josla uz digitālā aparāta, fokusējot ar roku, nav uztverama."

Īsti nesapratu, ko ar šo gribēji teikt.

Iespējams, tā ir tā asuma dziļuma skala, kas ir uz objektīva.
Bet par autora vēlmi - man ir 21mm. Neteikšu, ka detalizācija ir izcila, bet manas pieticīgās vajadzības apmierina tik ļoti, ka ceļojumos ņemu šo vienu stiklu un kitu atstāju mājās :)

Kas attiecās uz pretgaismu, tad to tur pat standarta helioss, ja piegriež līdz f4. Ainavām kaut kā neesmu manījis pretgaismas problēmas. Varbūt vienkārši neredzīgs esmu :)
Publicēts: 11.10.12 13:37
 citēt
Nu tagad jau sakarīgāk,skaidrs no kurienas viedoklis!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):