čau Sen neesmu sekojis līdzi un salīdzinajis kameras. Tādēļ domāju varbūt vērsties pie kāda no jums kas seko un salīdzina Canon. Kas tavuprāt ir vienlīdz vērtīgs ar 40D , ņemot vērā cenu kategoriju ? Manuprāt 40D lieliska kamera, uzbūve super, parocīgums arī, iespējas ok... it kā viss cool, taču manuprāt divi mīnusi, kas man traucē ir zems ISO 1600 uz pilna formata ( L) un zema izšķirtspēja 10 mpix
Ilgu laiku bija 40D, bet tagad ir 550D. Protams, ka sākumā nevarēju pierast, ka nav divu ripuļu un tā nedaudz neērtāks, bet tagad atpakaļ uz 40D nemainītu. Bilde tomēr foršāka.
Ritz:Ilgu laiku bija 40D, bet tagad ir 550D. Protams, ka sākumā nevarēju pierast, ka nav divu ripuļu un tā nedaudz neērtāks, bet tagad atpakaļ uz 40D nemainītu. Bilde tomēr foršāka.
man ir 40d, paņēmu māsas 550D un uzreiz sapratu par ko visi runā par to ērtumu rokās mazs plastmasas sūds, bez ripuļiem un otra ekrāna. bildes gan nav sanācis vēl salīdzināt.
tā jau bildes noteikti ir labākas, tomēr kamera 3 gadus jaunāka. bet nu xxxD sērija tāda trausla rokās liekās xD
zuhast:man ir 40d, paņēmu māsas 550D un uzreiz sapratu par ko visi runā par to ērtumu rokās mazs plastmasas sūds, bez ripuļiem un otra ekrāna. bildes gan nav sanācis vēl salīdzināt.
tā jau bildes noteikti ir labākas, tomēr kamera 3 gadus jaunāka. bet nu xxxD sērija tāda trausla rokās liekās xD
A es maziņš un roķeles arī maziņas! + man vēl ir grips!
werwolf:
Ritz:Ilgu laiku bija 40D, bet tagad ir 550D. Protams, ka sākumā nevarēju pierast, ka nav divu ripuļu un tā nedaudz neērtāks, bet tagad atpakaļ uz 40D nemainītu. Bilde tomēr foršāka.
zuhast:man ir 40d, paņēmu māsas 550D un uzreiz sapratu par ko visi runā par to ērtumu rokās mazs plastmasas sūds, bez ripuļiem un otra ekrāna. bildes gan nav sanācis vēl salīdzināt.
Ar 10 Mpix pietiek atliektiem galiem, neiespringstot 40x60 cm savulaik mierīgi nests drukāt, tikai kādu nieku šopā uzasinot. Jā, kamera veca, tak ir pilnīgi o.k.
Pašam bija 40d līdz tika nolietots līdz kliņķim un neatmaksājās remontēt. Tad tika iepirkts 50D (~3gadus atpakaļ). Vienīgais, ka spietrūkst ir FF bet visādi citādi ļoooti labs 40d sekotājs.
werwolf:čau Sen neesmu sekojis līdzi un salīdzinajis kameras. Tādēļ domāju varbūt vērsties pie kāda no jums kas seko un salīdzina Canon. Kas tavuprāt ir vienlīdz vērtīgs ar 40D , ņemot vērā cenu kategoriju ? Manuprāt 40D lieliska kamera, uzbūve super, parocīgums arī, iespējas ok... it kā viss cool, taču manuprāt divi mīnusi, kas man traucē ir zems ISO 1600 uz pilna formata ( L) un zema izšķirtspēja 10 mpix
Skaidru piektdienas vakaru
Nesaprotu un nesapratīšu tos cilvēkus, kas skrien pēc augstiem ISO (varbūt tikai kāzu bildētājus). Procentuāli, cik daudz kadrus tu uzbildē pie augstiem ISO, kaut vai lielākiem par ISO 800? 5-10%?
Tāpat tā dzīšanās pēc Mpix... cik lielākajā izmērā esi izdrukājis bildi? A3, A2, lielāku?
Un kāpēc jāskatās kaut kas, kas ir vienlīdzīgs 40D? Kāpēc ne labāks? kaut vai 5D?
uljens, nu, nezinu - man patīk bildēt ar dabisko gaismu, piemēram, ballītēs, kad puskrēsla - tad arī f/1.8 bieži ir par tumšu, ISO 800 ir zemākā robeža tad.
versatile:uljens, nu, nezinu - man patīk bildēt ar dabisko gaismu, piemēram, ballītēs, kad puskrēsla - tad arī f/1.8 bieži ir par tumšu, ISO 800 ir zemākā robeža tad.
versatile:uljens, nu, nezinu - man patīk bildēt ar dabisko gaismu, piemēram, ballītēs, kad puskrēsla - tad arī f/1.8 bieži ir par tumšu, ISO 800 ir zemākā robeža tad.
arī es esmu dabīgās gaismas cienītājs, + piederu pie tiem, kas pie augstiem ISO bildē noteikti <10%, tad nu, vai nu ceļu ISO līdz solim, kamēr grauds ir ciešams, vai krāmēju virsū zibspuldzi un piegaismoju man tomēr būtiskāk, lai pie zemiem ISO matrica zīmētu (thumbs up)
tāpēc arī bija jautājums, cik % no uzņemtajiem kadriem ir pie augstiem ISO.
kopā pa šo gadu iekš library ir 17000 bildes no tām ISO100 - 4000 ISO200 - 2700 ISO400 - 2600 ISO800 - 2000 ISO1600 - 5000 ISO3200 - 670 Tā kā sanāk 34% ja 1600 skaitās augsts iso!