forum.gif
Nikon pārstāvniecība Latvijā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nikon pārstāvniecība Latvijā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.12.13 11:23 labots
 citēt
Senders:

Nezinu, kas viņiem ir vai nav. Es par to, ka ja man stiklu un kameru (1ds no 30cm augstuma uzkrita uz USB, kur bija vads iesprausts un USB nobira) var 3 - 4 dienu laikā salabot, tad man nevajag supermegaultrapro servisu.
Piemērs, Grieķijā Audi oficiālais serviss autiņu man 3 nedēļas taisīja. Papīros rakstīts 22 darba stundas, t.i. 3 darba dienas. Da nu i nafig tādu oficiālo profesinālo autorizēto unkāduturvēl...

Nu gan - salīdzināji... :D
Autoservisi netur visas detaļas uz vietas (iedomājies kādai jābūt noliktavai) arī ražotājam var nebūt ko uz sitiena piegādāt dīlerim.
Izjauktu fočiku var sabērt nelielā kuļķenē, izjauktam auto vajadzēs krietni vairāk vietas.
Kā arī viņiem var sagadīies rinda.

Tomēr izjaukt modernu telefonu/fotoaparātu utt. pa reizinātājiem vai izcelt automašīnai "tikai" dzinēju - ir mazliet atšķirīgs laika apjoms. Un paņēma naudu/norakstīja uz garantiju 22 stundas, nevis 3 nedēļas, vai ne?

Atgriežoties pie foto - nav jau tā, ka te neviens Latvijā nespētu veikt pēcgarantijas remontu tam vai citam N stiklam, man to savulaik izdarīja C servisā. Un? Tas arī bija dažu dienu jautajums...
Publicēts: 13.12.13 11:25
 citēt
dansiga:kad pavazājās pa Eiropu - tad redz, ka vairāk lieto Nikonu ...... tikai pie mums ir Canon fetišsss ....... joprojām neesmu sparatusi, kāpēc Nikon netaisa rekļamu LV ......

P.S> Sender .. istokā tādiem kā man - 2 nedēļas uz akceptu!!!!

Es atkārtošos. Tikai ar kamerām ir ļoti grūti virzīties mazā tirgū. Canon lielākoties pelna uz kopētāju un citu offisa iekārtu servisa, tāpēc viņi var atļauties, kaut vai ar zaudējumiem, bet uzturēt arī foto pusi, klientu piesaistei. Tas, ka tev mājās ir Canons, ir kā nepārtraukta reklāma. Piemēram, izdomā tu pirkt sev kopētāju, nu, protams, ka arī pie Canona apjautāsies, što po čom, un to viņiem arī vajag. Nikonam, diemžēl, uzturēt tikai foto (un viņiem tikai tas arī ir, pa lielajiem) nav variantu.

Par P.S. Kad vairums nogurs lādāt visus savus mps'us vai arī sapratīs, ka no tā nav jēgas, tad gan jau paātrināsies :)
Publicēts: 13.12.13 11:30 labots
 citēt
dansiga:kad pavazājās pa Eiropu - tad redz, ka vairāk lieto Nikonu ...... tikai pie mums ir Canon fetišsss ....... joprojām neesmu sparatusi, kāpēc Nikon netaisa rekļamu LV ......

P.S> Sender .. istokā tādiem kā man - 2 nedēļas uz akceptu!!!!

Ir valstis, kur ir pretēji trendi. Taču postpadomju telpā handikaps vispar bija nevis Canonam vai Nikonam, bet gan Pentaksam.:-) ..un arī tas Latvijā nav aizgājis.
Iemesls? Galvenokkārt, divu faktoru mijiedarbība.
1. Mātes kompānijas. ražotāja, reģionāli atbildīga distribūcijas centra kūtrums;
2. Vietējo kadru neesamība vai neatbilstība.
Šobrīd kaut ko mainīt Latvijā vienkārši ir bezjēdzīgi. Jaunais gaļas gabaliņš,/30 gadus atpakaļ Latvija, kas tika iemests fototirgū/ļ ir sagrābts, sakošļāts un norīts, un citiem pat drupačiņas nav palikušas. Un tas kurš grib situāciju mainīt, būs spiests investēt ~2x vairāk nekā Canons šajos trisdesmit gados ir investējis. Tas ir nerentabli. Arī kļūt par nišas spēlmani Latvijā nesanāks, jo tā niša būs tik maziņa, ka neko nevarēs nopelnīt, pat interneta komercija te nepalīdzēs.
Publicēts: 13.12.13 11:30 labots
 citēt
Senders:Nikonam, diemžēl, uzturēt tikai foto (un viņiem tikai tas arī ir, pa lielajiem) nav variantu.

Sarkasmam varētu piemest ka N ir jau arī vēl binoklīši un medicīnas optiskās uzpariktes... :D
Bet ja godīgi, tad faktiski tās ir mantas, kuras interesē vēl mazākam interesentu lokam.

Un tikai piekrist - ar C širpotrebam un birojam noderīgo verķu klāstu piemest servīzei tādu vai citu specifiku klāt ir krietni lētāk kā uzturēt faktiski monostruktūru. It īpaši vēl, ja neesi absolūts līderis pie kam ar mantām, kuras interesē salīzinoši nelielai sabiedrības daļai...
Publicēts: 13.12.13 11:30
 citēt
palaidniex:
Senders:

Nezinu, kas viņiem ir vai nav. Es par to, ka ja man stiklu un kameru (1ds no 30cm augstuma uzkrita uz USB, kur bija vads iesprausts un USB nobira) var 3 - 4 dienu laikā salabot, tad man nevajag supermegaultrapro servisu.
Piemērs, Grieķijā Audi oficiālais serviss autiņu man 3 nedēļas taisīja. Papīros rakstīts 22 darba stundas, t.i. 3 darba dienas. Da nu i nafig tādu oficiālo profesinālo autorizēto unkāduturvēl...

Autoservisi netur visas detaļas uz vietas (iedomājies kādai jābūt noliktavai) arī ražotājam var nebūt ko uz sitiena piegādāt dīlerim.
Izjauktu fočiku var sabērt nelielā kuļķenē, izjauktam auto vajadzēs krietni vairāk vietas.

Tomēr izjaukt modernu telefonu/fotoaparātu utt. pa reizinātājiem vai izcelt automašīnai "tikai" dzinēju - ir mazliet atšķirīgs laika apjoms. Un paņēma naudu/norakstīja uz garantiju 22 stundas, nevis 3 nedēļas, vai ne?

Atgriežoties pie foto - nav jau tā, ka te neviens Latvijā nespētu veikt pēcgarantijas remontu tam vai citam N stiklam, man to savulaik izdarīja C servisā. Un? Tas arī bija dažu dienu jautajums...

A tu domā, manam 85niekam viss bija uz vietas. Ņifiga. Sūtīja. Un arī USB plati 1ds sūtīja.

Man pa lielajiem pofig kur remontēt, ka tik nav 3 nedēļas vai pat 3 mēneši jāgaida. Tas arī viss, ko gribēju pateikt.
Publicēts: 13.12.13 11:33
 citēt
Senders:

A tu domā, manam 85niekam viss bija uz vietas. Ņifiga. Sūtīja. Un arī USB plati 1ds sūtīja.

Man pa lielajiem pofig kur remontēt, ka tik nav 3 nedēļas vai pat 3 mēneši jāgaida. Tas arī viss, ko gribēju pateikt.

Ja mantu sariktē 3-5 dienās, un tas nav garantijas remonts - tak vienalga kur to skrūvē - Stokholmā, Frankfurtē vai Rīgā...
Publicēts: 13.12.13 11:40
 citēt
Senders:
palaidniex:

nepūt nu pīles... 3 dienu laikā neko nevar atsūtīt!
Publicēts: 13.12.13 11:42
 citēt
Jā. Es patiesībā esmu no IB servisa un taisu šeit reklāmu.
Publicēts: 13.12.13 11:46 labots
 citēt
Senders:Jā. Es patiesībā esmu no IB servisa un taisu šeit reklāmu.
nu nē, vnk - vai nu Tu kaut ko noklusē, vai arī pārspīlē! :amazing:

ps. tā citādi jau Tu esi normāls džabars!
Publicēts: 13.12.13 11:47 labots
 citēt
Par to piegādes ātrumu jā un nē. Ir pirdzīvoti gadījumi divu dienu laikā saņemt tās vai citas detaļas no Eiropas noliktavām, ja uzstādījums ir URGENT, baigi vajag un tā ir ražotāja goda lieta. ...pat vairākus desmitus Kg smagas lietas, ko ved uz paletēm...

Kā notiek citur - Vācijā, piemēram, daudziem ražotājiem eksistē sistēma - aiznes uz veikalu, kur pirki, tie pa nakti aizsūta uz "centrālo remontnīcu", tur pa dienu saremontierē, pa nakti atsūta atpakaļ uz bodi, kur nodevi remontā. Itogo - 48h serviss (24h serviss +loģistika) - atliek tik noskaidrot - remonts ir bezmaksas vai maksas...
Tas viss dēļ tā, ka loģistika strādā kā šveices pulkstenis un nav nemaz tik dārgia
Piemēram, šeit Bosch servīze uztur MEGA noliktavu un arī lielākoties spēj nodrošināt 24h servisu precei kas pie viņiem Rīgā nodots.

Un te maza darvas karotīte vietējā mēroga loģistikai - pie mums reizēm aizsūtīt kastīti uz Daugavpili ir ilgāk un dārgāk, nekā saņemt paciņu no kaut kādiem Vācijas vai Lielbritānijas "mazpisāniem"...
Publicēts: 13.12.13 11:52
 citēt
Bildes:
Senders:Jā. Es patiesībā esmu no IB servisa un taisu šeit reklāmu.
nu nē, vnk - vai nu Tu kaut ko noklusē, vai arī pārspīlē! :amazing:

ps. tā citādi jau Tu esi normāls džabars!

Es rakstīju - 3 - 4 dienas. Precīzi neatceros, pirms kāda gada, pusotra tas bija. Kāpēc saku, 3 - 4 dienas. Labi atceros, ka tas bija otrdien, kad nesu, jo pirmdienas fotosesija, kur nobira 85nieks labi palikusi atmiņa. Saņēmu tajā pašā nedēļā. Man nav nodoma fantazēt vai pārspīlēt. Varbūt pavaicās, jo tieši tika komplektēts sūtījums un manējo piemeta klāt vai kas cits.
Publicēts: 13.12.13 12:48 labots
 citēt
Bildes, būtiskākā starpība starp Nikon un Canin servisu Latvijā ir, ka Canonu saremontē caurmērā 1-2 nedēļu laikā, bet Nokonam kā saprotu tas aizņem 1-3 mēnešus. Gan jau ka arī servisu tehniskā varēšana abos gadījumis ur līdzīga. Tas arī ir Nikon lielākaus trūkums profesionālās foto tehnikas lauciņā
Publicēts: 13.12.13 12:55 labots
 citēt
ak34:Bildes, būtiskākā starpība starp Nikon un Canin servisu Latvijā ir, ka Canonu saremontē caurmērā 1-2 nedēļu laikā, bet Nokonam kā saprotu tas aizņem 1-3 mēnešus. Gan jau ka arī servisu tehniskā varēšana abos gadījumis ur līdzīga. Tas arī ir Nikon lielākaus trūkums profesionālās foto tehnikas lauciņā

Khmm. man ir jautājums, vai tiešām aizsūtīt iekārtu uz N servisa centru Igaunijā, Zviedrijā, Polijā vai kur mazliet tālāk, mūsdienās aizņem no 2 nedēļām līdz 2,5 mēnešiem? Vai tas tikai tad, ja izvēlās Zirgu pastu?
Jo man nav nekādu ilūziju par to, ka N kaut vai pa sīkumiem tiek šeit oficiāli remontēts... Ar to es nedomāju matricas notīrīšanu, ko var paveikt klients pats vai JEBKURAS markas fototehnikas labotuve...

Domāju, ka pat ELKOR serviss ir tikai papildus (zirgu) pasta nodaļa ceļā uz citas valsts servisa centru...
Publicēts: 13.12.13 13:00
 citēt
palaidniex:Domāju, ka pat ELKOR serviss ir tikai papildus (zirgu) pasta nodaļa ceļā uz citas valsts servisa centru...

Tā jau arī ir. Pentaxi K10D sūtīja garantijas remontam uz Holandi. Ja kas, laika ziņā, liekas, aizgāja tikpat, cik manējam EOS 10D slēdža maiņa tepat IB Servisā.
Publicēts: 13.12.13 13:01
 citēt
Schneider:
palaidniex:Domāju, ka pat ELKOR serviss ir tikai papildus (zirgu) pasta nodaļa ceļā uz citas valsts servisa centru...

Tā jau arī ir. Pentaxi K10D sūtīja garantijas remontam uz Holandi. Ja kas, laika ziņā, liekas, aizgāja tikpat, cik manējam EOS 10D slēdža maiņa tepat IB Servisā.

par ko arī stāsts...
Publicēts: 13.12.13 13:28
 citēt
Nikona serviss - alternatīva elkor/zviedriem, nesena pieredze: Jobņijās D3 slēdzis( drusku virs 200 000), vēl LCD ekrānam jau labu laiku bilde ar gļukiem bija un viens kartes slots gļučija. Elkors neko par remonta cenām pateikt nevarēja,Andre blogā rakstIts, ka slēdzis ~ Ls600. Pie tādas remontējamo lietu buķetes prognozējamās zviedru cenas lika apšaubīt remonta lietderību.Kā alternatīvi servisi, pēc citu atsauksmēm, tika izskatīti servisi Polijā un Čehijā, poļi bija slinki uz komunikāciju, neviennozīmīgas atsauksmes, un mani aizspriedumi, lika izvēlēties Čehus.Čehi pieņem pa pastu no dajebkurienes,remontē, komunicē, BET!© atpakaļ sūta tikai uz Čehiju un Slovākiju, tātad atpakaļsūtīšana jāorganizē pašam ar kurjerpastu,kuram ir savākšanas pakalpojums.Pēc diagnostikas izrādijās, ka jāmaina sekojošas lietas: CF karšu sloti, slēdzis,uzvilkšanas mehānisms,diafragmas mehānisms,bajonets,CF karšu slota vāks,LCD ekrāns,un visas gumijas.= Ls ~ 445. + Ls 57( TNT lēnais turp) + 95( TNT ātrais atpakaļ). Izsūtīts 15.07.2013 saņemts atpakaļ 6.09.2013. Viss strādā perfekti,visas vecās nomainītās detaļas bija ieliktas līdzi .Diemžēl pasta izdevumu dēļ Čehus ir jēga izmantot tikai augšas gala kamerām.
Publicēts: 13.12.13 13:37 labots
 citēt
Tīri interesanti palika - cik diez tas C EOS-1 D MkIII būtu aizņēmis laika un cik tas maksātu te - vietējā ib servisā...
Publicēts: 13.12.13 14:17
 citēt
palaidniex, sēdže maiņa, plašu maiņa un citi līdzīgi remonti ir 1-2 nedēļas mūsu vietējā servisā. tas pēc pieredzes ar 1D Mark III. cenas grūti salīdzināt, bet 600 Ls nekad šiem neesmu maksājis.
Publicēts: 13.12.13 14:26
 citēt
ak34:palaidniex, sēdže maiņa, plašu maiņa un citi līdzīgi remonti ir 1-2 nedēļas mūsu vietējā servisā. tas pēc pieredzes ar 1D Mark III. cenas grūti salīdzināt, bet 600 Ls nekad šiem neesmu maksājis.

skaidrs - summā tās ir ~tas pats - 3-4 reizes pa 1-2 nedēļām un rēķinu 150-200 latiem dod tos pašus 1-2 mēnešus un 400-700 latus... :D
Publicēts: 13.12.13 14:40
 citēt
ak34:palaidniex, sēdže maiņa, plašu maiņa un citi līdzīgi remonti ir 1-2 nedēļas mūsu vietējā servisā.

Uhu. Vasaras vidū slēdzis nosprāga, aizvedu, pateica, ka tūrisma sezona, ārzemniekus jāmīl, divu nedēļu laikā piezvanīšot. Nogaidīju trīs nedēļas, zvanīju pats, jā, pēc pāris dienām būs gatavs, parīt brauciet pakaļ.:anger:
Publicēts: 13.12.13 14:54 labots
 citēt
palaidniex, no 2 1D Mark III, kas man ir bijuši slēdzis ir mainīts vienam, jo pie ~250k kadru izbeidzās spoguļa pacelšanas mehānisms tad pie reizes nomainīja slēdzi. cena bija ~250 Ls par visu. Otram ~5gadu vecumā nobeidzās kaut kāda plate - cena bija ap 100 Ls ar visu nomaiņu. Abi remonti bija ap 1-2 nedēļām. Ja gribas ātrāk - jābaksta. Nevienā brīdī nav 2 mēneši un 600 Ls uz aparātu ;)

Un nav arī tā, ka aparāti tiek izmantoti studijā vai kāzu bildēšanai - temperatūras maiņas, putekļi, lietus, dubļi, grabēšana auto pa zemes un meža ceļiem tiem ir ikdiena.
Publicēts: 13.12.13 15:14
 citēt
Latvija ar saviem nepilniem 2 milj. iedzīvotājiem, no kuriem tikai daži % ir spējīgi iegādāties kaut ko vairāk par mazi un pienu, ar neadekvātām cenām, likumiem, nodokļiem un sovdepisko tautas attieksmi nevienam nav vajadzīga kā vērā ņemams tirgus....
Publicēts: 13.12.13 15:20
 citēt
ak34:palaidniex, no 2 1D Mark III, kas man ir bijuši slēdzis ir mainīts vienam, jo pie ~250k kadru izbeidzās spoguļa pacelšanas mehānisms tad pie reizes nomainīja slēdzi. cena bija ~250 Ls par visu. Otram ~5gadu vecumā nobeidzās kaut kāda plate - cena bija ap 100 Ls ar visu nomaiņu. Abi remonti bija ap 1-2 nedēļām. Ja gribas ātrāk - jābaksta. Nevienā brīdī nav 2 mēneši un 600 Ls uz aparātu ;)

Un nav arī tā, ka aparāti tiek izmantoti studijā vai kāzu bildēšanai - temperatūras maiņas, putekļi, lietus, dubļi, grabēšana auto pa zemes un meža ceļiem tiem ir ikdiena.

Nu labi - 4 nedēļas un 500 lati... :D

Principā jau teksts par to, ka visu var saremontēt, ko nevar saremontēt ātri un lēti var saremontēt mazliet ilgākā laikā un/vai par lielāku naudu.

Pro/Semipro tehnikai garantijas un pēcgarantijas remonta laiks būtiski tāpat neatšķiras, kā arī nemaz tik bieži nav nepieciešams. Un visi remonti maksā tik cik tie maksā un tie aizņem tik laika, cik aizņem. Vienmēr gadīsies kaut kāds ūberzibensremonts par asarām un var sakrist ūberilgais un dārgais, ka vai raudāt gribas...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):