forum.gif
kāpēc tā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kāpēc tā?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.10.12 23:02
 citēt
kāds var paskaidrot, kādēļ canon 50mm f1,8 II, tiek uzskatīts kā mēsls? manuprāt, pavisam labs
Publicēts: 15.10.12 23:06
 citēt
tāpēc ka neizskatās tik smuki kā 50/1.2 un nemaksā tikpat smuki. kautgan mans uzskatas ka normāli izmeklētam eksemplāram būs krietni labāka price/performance attiecība
Publicēts: 15.10.12 23:06
 citēt
Kurš tā uzskata?
Publicēts: 15.10.12 23:34 labots
 citēt
Līkās rokās jebkurš pats krutākais izstrādājums par nez cik štukām būs mēsls kā arī vienkarša pataise pa nieka pikīti dos gana VAUUU rezultatu. Man 50mm f1,8 II, pa 70Ls simt gan nevaig varu daudz lietderīgāk izmantot 58mm f.2 pa 5Ls :) Ir arī Canon EF 50mm f/2.5 Macro Lens pa 250Ls ir bijis 50mm f/1.4 for Canon ar par 250Ls un NEVIENU no vīniem es neizmantoju vispār vai ne regulāri , taču ar 58mm f.2 pa 5Ls bildēju praktiski katru dienu.
Publicēts: 15.10.12 23:40
 citēt
Par m\eslu uzskata tie kuri neprot bildēt bet kuriem patīk zīmēties ka var nopirkt ko dargu.

Bildēts ar vēl veco EF 50mm F1.8

Publicēts: 15.10.12 23:47
 citēt
Lētucim nepatika tā dzinkstēsana un stumdīšanās asumu meklējot. Uzz ff 85/1.8 pa manam ideāls,daudzas ziņas patīk labak par to kluci 85/1.2
Publicēts: 15.10.12 23:51
 citēt
Rolands66:Lētucim nepatika tā dzinkstēsana un stumdīšanās asumu meklējot. Uzz ff 85/1.8 pa manam ideāls,daudzas ziņas patīk labak par to kluci 85/1.2

Klucim savi plusi un savi mīnusi, plus ir zīmējums, mīnus svars un AF lēnums, neesmu otro provējis bet pirmais ir lēns.
85 F1.8 ir erts un mzs, zīmējus ne vienmēr patīk, bet ļoti labs portretēšanai uz FF.
50 F1.4 , vis ok, tikai uz FF matricas, uz crop, nepatika kā zīmē, bet tomēr zīmējums ir sintetiskāks ne kā uz lētā gala F1.8, kurš patīk labāk zīmējuma dēļ, protams kaitina tā stumdīšanās un trokšņošana, bet to var pieciest rezultāta dēļ.
Publicēts: 16.10.12 00:08
 citēt
man galvenais nekam nederēja 50F/1,8 pretgaismā, totāli aizplīvurojās. Vairāk, kā 24-105, kas mani pārsteidza. F/1,4 labāks.
Zīmējums- gaumes lieta. man labāk patīk F/1, 4 uz abām matricām.
Izšķirtspoēja laikam F/1,8 lielāka, nedaudz pie F/5,6
Publicēts: 16.10.12 08:54 labots
 citēt
chukmasoff_f:
Rolands66:Lētucim nepatika tā dzinkstēsana un stumdīšanās asumu meklējot. Uzz ff 85/1.8 pa manam ideāls,daudzas ziņas patīk labak par to kluci 85/1.2

Klucim savi plusi un savi mīnusi, plus ir zīmējums, mīnus svars un AF lēnums, neesmu otro provējis bet pirmais ir lēns.
85 F1.8 ir erts un mzs, zīmējus ne vienmēr patīk, bet ļoti labs portretēšanai uz FF.
50 F1.4 , vis ok, tikai uz FF matricas, uz crop, nepatika kā zīmē, bet tomēr zīmējums ir sintetiskāks ne kā uz lētā gala F1.8, kurš patīk labāk zīmējuma dēļ, protams kaitina tā stumdīšanās un trokšņošana, bet to var pieciest rezultāta dēļ.

Es svaru nekad neesmu uzskatījis par "-", bet jā, salīdzinot ar to pašu 85mm f/1.8, tiešām klucis. Runājot par AF, tas arī atkarīgs uz kāda body viņu skrūvē virsū (uz 1D* uzvedas pavisam savādāk). Fokusēšanās problēmas manāmas pavājākos gaismas apstākļos.
F/1.2 II no F/1.2 I atšķiras tikai ar to ka ir 2x ātrāks AF. Bet asums centrā, krāsas, fona zīmējums ir to "+".

50mm F/1.4 patika, bija 1mais fix kuru iegādājos, bet viņiem lielajam vairumam ar laiku rodas problēmas ar AF motoru vai zobratu un tad remonts uz 40-60Ls

pašam bija doma priekš platāka gala paņemt 50mm f/1.8 II, domāju, domāju un paņemu 40mm f/2.8, dēļ konstrukcijas, kompaktuma un performance
Publicēts: 16.10.12 09:37
 citēt
ja ir minimaalas iemanjas apstraadee, tad arii ar kitiniekiem var normaalas bildes taisiit
Publicēts: 16.10.12 09:49
 citēt
Vavers:ja ir minimaalas iemanjas apstraadee, tad arii ar kitiniekiem var normaalas bildes taisiit

A es par ko, man pat kitenieka naff a bilžas taisu no kā sanāk :D
Publicēts: 17.10.12 17:15
 citēt
Atkarīgs kur un kam izmanto. Cenas un snieguma attiecība, protams, laba, bet kāda jēga no objektīva, ja viņu nevar izmantot tad kad visvairāk vajadzētu gaišu objektīvu. Ir apstākļi un vajadzības, kur 50/1.8 reāli nav lietojams zem f4, bet tas jau sanāk par tumšu.
Patīk:
+cena
+aizņem maz vietas
+samērā gaišs

Nepatīk:
-bokeh kantainums
-pretgaismā aizplīvurojas un saķer "saules zaķīšus"
-ziezgan mīksti stūri pie atvērtas diafragmas
-kaitinošs autofokuss
-vāja konstrukcija

Rezultātā tā arī nekad šamējo nenopirku.
Publicēts: 17.10.12 17:22
 citēt
Ir lietots... pilnīgi labs par to cenu.
Publicēts: 18.10.12 13:13
 citēt
wibi:Kurš tā uzskata?

Lo*i !!!
Publicēts: 18.10.12 13:21
 citēt
Tak nopirkuši "leģendāro Heliosu" un beiguši čīkstēt. Nupat viens kā pa velti tirgo...
www.ss.lv...
Un būtu šedevri.:face-smile:
Publicēts: 18.10.12 16:59 labots
 citēt
Elmarss:Tak nopirkuši "leģendāro Heliosu" un beiguši čīkstēt. Nupat viens kā pa velti tirgo...
www.ss.lv...

Njaa, cena biku par traku šamam... lidz 160ls tie parasti iet.
Publicēts: 18.10.12 17:44
 citēt
chukmasoff_f:
Elmarss:Tak nopirkuši "leģendāro Heliosu" un beiguši čīkstēt. Nupat viens kā pa velti tirgo...
www.ss.lv...

Njaa, cena biku par traku šamam... lidz 160ls tie parasti iet.

JĀ jo pa 180Ls var jau tādu MODERNU Korejiešu-Ķinīzeru ražojuma iepirkt :)
Publicēts: 18.10.12 17:53
 citēt
Man ir, man nepatīk, izmantoju kā vācinju 35mm kenonam
Publicēts: 18.10.12 18:06
 citēt
serjoga:Man ir, man nepatīk, izmantoju kā vācinju 35mm kenonam

Tas būs tāds kultūristu vāciņš, tak tomēr kilograms stikla, metāla konstrukciju.:face-devil-grin:
Publicēts: 18.10.12 19:04
 citēt
A ne es par 50mm f/1.8 II :D
Publicēts: 19.10.12 03:42
 citēt
serjoga:A ne es par 50mm f/1.8 II :D

Kādā stāvoklī? Iemainīšu pret īstu vāciņu!!! :face-grin:
Publicēts: 19.10.12 10:12
 citēt
Man ir bijuši visi canon nespecializētie 50mm kas šobrīd pieejami pārdošanā. Gan 1.8, gan 1.4 un tagad ir arī 1.2.

1.8 nav slikts, bet uz viņu nevar paļauties gan konstrukcijas ziņā gan arī precizitātē un ātrumā, bet tās nav problēmas ar ko saskaras ikdienas hobijists-fotogrāfs tapēc objektīvs der tam priekš kā viņš ir arī buvēts. Lēts, vienkāršs viens no pirmajiem objektīviem ko pērc savai spoguļkamerai.
1.4 ir labākais starp visiem 3 cenas un kvalitātes attiecību ziņā, bet jāsaka, ka viņš dažās jomās ir cimperlīgāks kā 1.8 versija. Slavens ar savu vājo AF motora konstrukciju. Kamēr man bija 1.4 paspēju aiznest uz servisu 3 reizes dēļ AF motora problēmām.
1.2 neapšaubāmi ir labākais no visiem 3 kvalitātes ziņā. Burvīgs bokeh zīmējums, precīzs AF. Nav jāauklējas kā ar mazu bērnu visu laiku. Cena, protams ir sāļa, bet 1.2 ir priekš cilvēkiem, kas ļoti bieži izmanto un mīl tieši 50mm diapazonu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):