forum.gif
40D fokuss
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 40D fokuss
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.10.12 02:21 labots
 citēt
vai nu es neprotu fokusēties, vai arī bodijs mētā jociņus.. 1. bilde - fokuss uz sejas, centra AF punkts. 2. bilde - tieši tas pats un fokusa vieta arī tā pati. Parametri vienādi, viena un tā pati bilžu sērija. Nav vienīgais šāds gadījums, daudzas reizes bodijs itkā apstiprina fokusu, pat uz displeja kārtīgi nepievelkot nevar saskatīt, ka fokuss nav īsti vietā - pievelkot uz 100% viss skaidri redzams un bilde metama ārā. Abas bildētas ar 50mm f1.8 II, problēma tāda pati arī ar 18-55mm f3.5-5.6. Kāds var pateikt, kas par lietu?

1. failiem.lv...
2. failiem.lv...
Publicēts: 17.10.12 02:28
 citēt
Da fig viņu sazin, abi stikli ir tādi ka var taisīt brīnumus, japrovē ar augstākas klases stikliem vai ar kādu piešautu L stiklu, un tad var vainot rumpīti, ja tas pats notiekas.
Publicēts: 17.10.12 02:34
 citēt
chukmasoff_f:Da fig viņu sazin, abi stikli ir tādi ka var taisīt brīnumus, japrovē ar augstākas klases stikliem vai ar kādu piešautu L stiklu, un tad var vainot rumpīti, ja tas pats notiekas.

šie divi tik ir un nav pagaidām iespēja patestēt ar kādu L stikliņu. bet neesmu arī piefiksējis forumos, ka ar šo 50nieku būtu šādas fokusēšanās problēmas. front-focus un back-focus, ja nekļūdos, tad tam vaina ir kalibrācijā, 40D iekšēji arī nevar kalibrēt autofokusu katrai lēcai. arī, ja ir problēma kalibrācijā, tad problēma ir vienmēr, man problēma ir 10 bildēs no 20, ja nepaveicas.
Publicēts: 17.10.12 08:42
 citēt
Nes uz remontu, tur vaina var būt dajepkamā, AF sensors uz 0,02 mm neprecīzi uzlikts, spogulītis šķībs...
Publicēts: 17.10.12 08:59 labots
 citēt
Konkrētās bildes neizsaka NEKO. Ja bij AF režīms AI-servo, sensors varēja paķert priekšā lidojošās lapas... Parasti uz šādiem jautājumiem klientu pie zīlnieces sūtu, paskatīsies kristālbumbā un pateiks "kā ir". Pieļauju, ka te ar zīlnieki būs.
Ja gribi rezultātu, liec to rumpi uz statīva, galda, printē fokusdetektoru, un testē AF precizitāti.
Tad domā KO bildē,, kādus zežīmus liec, un kāpēc TO dari. Lai veicas.
Publicēts: 17.10.12 11:03
 citēt
ar 40D tas ir normāli, it īpaši kombinācijā ar šauru DOF un nenokalibrētiem stikliem un rumpi.

tiec labāk vaļā no tā sūda 40D, vai arī sāc fočēt ainavas.
Publicēts: 17.10.12 11:07
 citēt
Lachux:ar 40D tas ir normāli, it īpaši kombinācijā ar šauru DOF un nenokalibrētiem stikliem un rumpi.

Canons LV veiks neCanon stiklu kalibrēšanu?
Publicēts: 17.10.12 11:14
 citēt
Lachux:tiec labāk vaļā no tā sūda 40D.............

nu jau, nu jau...

par tēmu - tā gadās, ja fons ir spilgtāks par bildējamo objektu. Visiem gadās.
Par pārējo +Elmarss
Publicēts: 17.10.12 12:20
 citēt
Ritz:
Lachux:ar 40D tas ir normāli, it īpaši kombinācijā ar šauru DOF un nenokalibrētiem stikliem un rumpi.

Canons LV veiks neCanon stiklu kalibrēšanu?

veikt jau veiks, un tas noteikti uzlabos situāciju, ja tur tiešām ir pastāvīgs front/back fokuss, bet... ir divi bet:
1) fokusa punkts ir daudz lielāks nekā tas kvadrātiņš- precīzi trāpīt piem. modeles acī būs grūti. drīzāk trāpīs uz kādu tuvāku objektu.
2) fokusa sistēma ir neprecīza - būs gan front, gan back fokuss;

un jo mazāks F un ciešāk esam pie objekta, jo lielākas problēmas. liela daļa cilvēku nekad neizmanto tik gaišus objektīvus,tādēļ ir baigi apmierinātie ar jebkuru kameru.

salīdzinājumam, 7D beidzot bija normāla AF sistēma.
Publicēts: 17.10.12 12:54
 citēt
Man uz 10D bija atlīmējusies matrica , fokuss apstiprinājās bet uz bildes asums bija plnīgi citā vietā
Publicēts: 17.10.12 19:51
 citēt
Elmarss:Konkrētās bildes neizsaka NEKO. Ja bij AF režīms AI-servo, sensors varēja paķert priekšā lidojošās lapas... Parasti uz šādiem jautājumiem klientu pie zīlnieces sūtu, paskatīsies kristālbumbā un pateiks "kā ir". Pieļauju, ka te ar zīlnieki būs.
Ja gribi rezultātu, liec to rumpi uz statīva, galda, printē fokusdetektoru, un testē AF precizitāti.

es tās continous AF metodes pat sportā neizmantoju, ja subjekts pakustās, ātri nofokusējos pa jaunu.

īsāk sakot, jāsāk vairāk bildēt ar MF un strādāt ar kreiso rociņu :)
Publicēts: 17.10.12 21:35
 citēt
sociofobs:
Elmarss:Konkrētās bildes neizsaka NEKO. Ja bij AF režīms AI-servo, sensors varēja paķert priekšā lidojošās lapas... Parasti uz šādiem jautājumiem klientu pie zīlnieces sūtu, paskatīsies kristālbumbā un pateiks "kā ir". Pieļauju, ka te ar zīlnieki būs.

es tās continous AF metodes pat sportā neizmantoju, ja subjekts pakustās, ātri nofokusējos pa jaunu.

No merša velo būvēsi???? Padomāji, cik šim riteņi smagi?
Ja nopietni, nekas nesanāks, JO "uz aci" to fokusu skatumeklētājā vien faķīri redz, normālam TAS nav dots...:face-grin:
Bet Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 17.10.12 22:28
 citēt
Elmarss:
sociofobs: es tās continous AF metodes pat sportā neizmantoju, ja subjekts pakustās, ātri nofokusējos pa jaunu.

Ja nopietni, nekas nesanāks, JO "uz aci" to fokusu skatumeklētājā vien faķīri redz, normālam TAS nav dots...:face-grin:

turi pogu līdz pusei un kamera fokusu apstiprina :) bet tas jau tas pats, kas AF. kaut gan, manuālais fokuss var būt super precīzs, ja izmanto live view. vienīgais, tas nav diez ko parocīgi, kur vēl ja ātri vajag bildi dabūt.
Publicēts: 17.10.12 22:54
 citēt
40-tajam un vispār, cik zinu, visām digitālajam spoguļkamerām pamatkomplektācijas skatumeklētāji nav piemēroti manuālajai fokusēšanai... Kanonam tad tur kkādi EG-D vai EF-D jāizmanto, vai...
Publicēts: 18.10.12 01:20
 citēt

danulabi. Viss kārtībā kā ta iztika pirms tam? Es ar ar šādiem tādiem izjātiem sikliem(ar sačakarētu motoru) esmu ņēmies un ilgstoši. un viss ir for-ši.
Publicēts: 18.10.12 11:33
 citēt
viencmuzikanc:40-tajam un vispār, cik zinu, visām digitālajam spoguļkamerām pamatkomplektācijas skatumeklētāji nav piemēroti manuālajai fokusēšanai... Kanonam tad tur kkādi EG-D vai EF-D jāizmanto, vai...

Man bija dikti interesanti kas tie par zvēriem - focusing screen... bet nebija neviens pie kura to ievērtēt pašam tāpēc pasūtīju pats gan Ef-D gan Ef-S... lai gan mani brīdināja ka rezultāts ganjau no Ef-S nebūs tas ko īsti gaidu :)... kautgan negaidu īsti neko... eh...:amazing:
Publicēts: 18.10.12 12:08
 citēt
armiz:
viencmuzikanc:40-tajam un vispār, cik zinu, visām digitālajam spoguļkamerām pamatkomplektācijas skatumeklētāji nav piemēroti manuālajai fokusēšanai... Kanonam tad tur kkādi EG-D vai EF-D jāizmanto, vai...

Man bija dikti interesanti kas tie par zvēriem - focusing screen... bet nebija neviens pie kura to ievērtēt pašam tāpēc pasūtīju pats gan Ef-D gan Ef-S... lai gan mani brīdināja ka rezultāts ganjau no Ef-S nebūs tas ko īsti gaidu :)... kautgan negaidu īsti neko... eh...:amazing:

Nu, un kā bija? Ir/nav vērts?
Publicēts: 18.10.12 16:25
 citēt
kā tie fokusa 'ekrāni' darbojas, kāds var pastāstīt no pieredzes, cik viņi ir noderīgi/nenoderīgi?
Publicēts: 18.10.12 16:58
 citēt
viencmuzikanc:
armiz: Man bija dikti interesanti kas tie par zvēriem - focusing screen... bet nebija neviens pie kura to ievērtēt pašam tāpēc pasūtīju pats gan Ef-D gan Ef-S... lai gan mani brīdināja ka rezultāts ganjau no Ef-S nebūs tas ko īsti gaidu :)... kautgan negaidu īsti neko... eh...:amazing:

Nu, un kā bija? Ir/nav vērts?

mazliet parakņājos, ja kādam interesē, no 40D manuāļa -
failiem.lv...
Publicēts: 18.10.12 23:09 labots
 citēt
viencmuzikanc:Nu, un kā bija? Ir/nav vērts?

vēl neesmu saņēmis :bad_egg:
IB serviss solīja nedēļas... max divu nedēļu laikā būs... tad arī iečekošu un ja tev ir "compatible" EOS tad atbrauc ciemā un varēsi pac iečekot :)...
pēc manuāļa domājams ka ikdienā lietošu ef-D... bet ziņkārība mocīja noskaidrot kā izpaudīsies arī ef-S :)... tāpēc arī pasūtīju abus... eh...:beaten:
Publicēts: 18.10.12 23:55
 citēt
armiz:
viencmuzikanc:Nu, un kā bija? Ir/nav vērts?

vēl neesmu saņēmis :bad_egg:
IB serviss solīja nedēļas... max divu nedēļu laikā būs... tad arī iečekošu un ja tev ir "compatible" EOS tad atbrauc ciemā un varēsi pac iečekot :)...
pēc manuāļa domājams ka ikdienā lietošu ef-D... bet ziņkārība mocīja noskaidrot kā izpaudīsies arī ef-S :)... tāpēc arī pasūtīju abus... eh...:beaten:

kad saņemsi ef-s, pasaki lūdzu cik viņš ir noderīgs līdz f2.8, kā solīts uz papīra :)
Publicēts: 28.10.12 18:49
 citēt
tad nu piektdien bija pienākuši abi stikliņi - EF-S un EF-D...
uz ātru roku patestējot, kā jau iepriekš domāju, uz palikšanu paliek EF-D - ar ērtām strīpām skatu meklētājā vieglākai kadrēšanai vertikāli/horizontāli... pretējā gadījumā tādas strīpas bija pieejamas tikai live view... šī manuprāt ir ļoti ērta un noderīga fīča...
par otru - EF-S... itkā neko īpašu no tā negaidīju, tāpēc laikam pat neesmu vīlies :)... bet nu no mana arsenāla tikai viens objektīvs atbilst prasībām ar F mazāku/vienādu ar 2.8... un tas ir EF 50mm F1.4... meklētājā skats labs... gaišs (EFS 15-85 manāmi jūtams tumšums...)... par fokusēšanos... pāris reizes mainīju EF-S ar EF-A (A = defaultā komplektācijā)... atšķirība protams ir... un izpaužas tā, ka kadra nefokusa daļas ir lielākā blūrā nekā standarta variantā... tobiš izskatās tā itkā DOF būtu šaurāks palicis (?)... tas gan protams uz bildi neatstāj iespaidu, bet jā - nedaudz tomēr vieglāk ir fokusēties manuāli... bet tāpat pietiekami sarežģīti :)... vēl kautkad patestēšu arī dienasgaismā... varbūt ka izskatīsies pavisam savādāk...
tas nu pagaidām divos vārdos...
Publicēts: 28.10.12 18:54
 citēt
tad tomēr būtiski fokusēšanos neatvieglo...?
Publicēts: 28.10.12 18:55
 citēt
armiz:tad nu piektdien bija pienākuši abi stikliņi - EF-S un EF-D...
uz ātru roku patestējot, kā jau iepriekš domāju, uz palikšanu paliek EF-D - ar ērtām strīpām skatu meklētājā vieglākai kadrēšanai vertikāli/horizontāli... pretējā gadījumā tādas strīpas bija pieejamas tikai live view... šī manuprāt ir ļoti ērta un noderīga fīča...
par otru - EF-S... itkā neko īpašu no tā negaidīju, tāpēc laikam pat neesmu vīlies :)... bet nu no mana arsenāla tikai viens objektīvs atbilst prasībām ar F mazāku/vienādu ar 2.8... un tas ir EF 50mm F1.4... meklētājā skats labs... gaišs (EFS 15-85 manāmi jūtams tumšums...)... par fokusēšanos... pāris reizes mainīju EF-S ar EF-A (A = defaultā komplektācijā)... atšķirība protams ir... un izpaužas tā, ka kadra nefokusa daļas ir lielākā blūrā nekā standarta variantā... tobiš izskatās tā itkā DOF būtu šaurāks palicis (?)... tas gan protams uz bildi neatstāj iespaidu, bet jā - nedaudz tomēr vieglāk ir fokusēties manuāli... bet tāpat pietiekami sarežģīti :)... vēl kautkad patestēšu arī dienasgaismā... varbūt ka izskatīsies pavisam savādāk...
tas nu pagaidām divos vārdos...

Secinājums, divos vārdos, "pieliku mersim pedāļus, mēģinu mīties, uz priekšu kust, tik gliemeža gaitā, nodarbošos ar kultūrismu, lai palielinātu ātrumu". Veiksmi, darbībā...:face-grin:
Publicēts: 28.10.12 19:05
 citēt
viencmuzikanc:tad tomēr būtiski fokusēšanos neatvieglo...?

būtiski - diez vai :)... bet nedaudz vieglāk paliek gan... vismaz pēc pirmās pusstundas iespaidiem...

par mersi doma laba... un apmēram uz to pusi ir... man bija galvenais EF-D... dabuju ko gribēju... par EF-S - tikai ziņkārība pavilka to pasūtīt... ganjau noderēs moš dienasgaismā... :grimace:
Publicēts: 28.10.12 19:08
 citēt
tā viš ir,nu nekad nebūs kā 6x6 šahtā lūrot. Kam tur,laikam Ļubiteļ pirmoreiz,kad pavēros žoklis atkārās.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):