forum.gif
Par fotogrāfiju un grāmatām.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Par fotogrāfiju un grāmatām.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.10.12 19:57
 citēt
Sestdien, 20. oktobrī, plkst. 16.00, norvēģu fotogrāfs Mortens Andersens Birojnīcā (Berga Bazārā) sniegs lekciju par saviem darbiem un pieredzi neatkarīgajā izdevējdarbībā (self-publishing) – kustībā, kas šobrīd maina mākslas grāmatu tirgus likumus.

Visiem fotogrāfijas interesentiem un kultūras procesu sekotājiem būs iespēja bez maksas noskatīties Mortena Andersena darbu prezentāciju, kas sniegs ieskatu šobrīd mākslas un fotogrāfijas pasaulē aktuālajā neatkarīgās izdevējdarbības fenomenā. Aizvien vairāk mākslinieku izmanto šo iespēju, atsakoties no izdevniecību starpniecības un kontrolējot visu grāmatas veidošanas procesu – no izkārtojuma līdz fontu izvēlei, iesiešanai un drukai. Andersens rādīs savus fotogrāfijas projektus un grāmatas, kā arī sniegs praktiskus padomus neatkarīgajā izdevējdarbībā no autora perspektīvas, balstoties uz vairāk nekā desmit gadu ilgo pieredzi savu fotogrāfijas grāmatu izdošanā. Skatītāji tiek aicināti uzdot māksliniekam jautājumus un turpināt diskusiju pēc lekcijas.
„Visus manus darbus fotogrāfijā vieno zinātkāre un vēlme izpētīt dažādās vietas un vides – vai tā būtu Oslo pagrīdes rokmūzikas scēna, Norvēģijas meži, mans rajons vai starptautiskas metropoles. Kopš 1999. gada savus darbus galvenokārt prezentēju fotogrāmatu formā. Grāmata ir ne tikai mākslas objekts pati par sevi, bet arī demokrātisks, pieejams un intīms medijs, kurā atsevišķie attēli, kā romānā vai filmā, rada plašāku stāstu, paverot durvis uz jaunām vietām un pieredzēm,” stāsta Andersens.
Mortens Andersens dzimis Akershusā, Norvēģijā, 1965. gadā. Jau kopš 15 gadu vecuma viņš fotografēja savus draugus - pankrokerus, un veidoja paštaisītus mūzikas žurnālus (fanzines). Pēc vairāku gadu pieredzes mūzikas un preses fotogrāfijā, Andersens 1990. gadā pārcēlās uz Ņujorku, kur Starptautiskajā Fotogrāfijas centrā (ICP) mācījās pie tādām mākslas pasaules slavenībām kā Nena Goldina un Lerijs Klārks. Andersens ir izdevis četrpadsmit savu darbu grāmatas, no kurām liela daļa ir neatkarīgi izdotas. Šobrīd viņš dzīvo un strādā Oslo, Norvēģijā, kā arī veido izstādes un vada meistarklases dažādās pasaules vietās. Vairāk informācijas: [url=www.shadowlab.no
Andersens]www.shadowlab.no
Andersens[/url] ieradies Latvijā, lai vadītu Biedrības „ISSP” un Ziemeļu Ministru padomes organizētu četru dienu meistardarbnīcu 12 fotogrāfiem no Latvijas un citām valstīm, kuri veidos grāmatas no saviem ilgtermiņa projektiem . 24. oktobrī plkst. 19.00 visi interesenti aicināti uz meistardarbnīcas rezultātu prezentācijas vakaru Ziemeļu Ministru padomes birojā Berga Bazārā, kur būs iespēja apskatīt dalībnieku izveidotos grāmatu maketus.
Organizatori pateicas par sadarbību Valsts Kultūrkapitāla fondam un EPSON.

Papildu informācija:
Liāna Ivete Beņķe
+371 27842875
liana@issp.lv
Publicēts: 17.10.12 22:33
 citēt
Valdi MŪSDIENĀS izdot GRĀMATAS - ALBŪMUS pat ļoti izcilā kvalitātē var JEBKURŠ un dara to ne mazums cilvēku. Piemēram mani koleģi izdod grāmatas vai par katru savu projektu sākot no 1-2 eksemplāriem līdz kādiem 50 atkarībā cik PIĶA piejams . Nav dārgi atkarībā no izmera no dažiem Ls GABALĀ līdz piecdesmit simts Ls gabālā . Gan jau pusis atkal dimā ka ATKLĀJIS amēriku un aborigēni ko tādu pirmo reiz dzirdēs:):) Piēram šitas www.blurb.com mēs lietojam kādus gadus 7-8
Publicēts: 18.10.12 01:20
 citēt
Desmit gadi nav liela pieredze, protams, digitālajai drukai nav daudz ilgāks laiks. Svarīgāklais jautājums- vai atmaksājas tādas samoizdat grāmatas taisīt.
Publicēts: 18.10.12 01:53
 citēt
_AlterNative:Desmit gadi nav liela pieredze, protams, digitālajai drukai nav daudz ilgāks laiks. Svarīgāklais jautājums- vai atmaksājas tādas samoizdat grāmatas taisīt.

Atmaksājās, bet ne priekš sevis- kā prezentācijas materiāls ir taisītas kādas 20, pa nelielam metienam, protams ar foto bija sakara maz, jo tikai manis bildētas bildes tur bija, par rūpniecību, celtniecību un turismu saistītas. Pasūta ik pa reizei viena vai cita fīrma vai kāds cits kantoris, kur liek nezinu, pašizmaksa ar visu drukāšanu nelielos metienos sanāca kaut kur 50-60ls par grāmatu 120 lapās aptuveni. Pašam nav ne viena palikusi, jo atdevu tikai maketus un dzīvajā esmu rezējis tikai divas. Puse no maketiem bija taisāma kaut kādām arzemju kompānijām, kur bija nosūtāmi maketi un drukājams arzemēs, man ir dziļas aizdomas ka tās grāmatas LV dzīvajā nav neviens redzējis, un maketēja tikai tāpēc pie mums ka tām kompānijām te LV pieder zavodi un tūtrisma objekti.
Publicēts: 18.10.12 06:28
 citēt
Es no tekslta sapratu, ka nevis kā pasūtījums, bet kā pašapliecināšanās darbs tiek taisītas ''fotomākslas'' gŗamatas.
Publicēts: 18.10.12 06:45
 citēt
Autors skarbās rietumu konkurences apstākļos tam visam ir izgrauzies cauri. Kaut ar to nav nekāda sakara, pat šeit peltajās lokālajās izstādēs nepiedalos (vienīgā izstādītā bilde ir Dabas muzeja noformēšanai - fblg.me...), centīšos aiziet. Interesē tieši Tevis pieminētais - kvalitāte un metienu apjoms. Arī tie divpadsmit autori, kuru darbi grāmatu formātā būs apskatāmi dažas dienas vēlāk - 19:00 - 24. oktobrī. Vēl - Ziemeļu Ministru padome un ISSP kā organizatori. Visnotaļ nopietnas iestādes. Varbūt mūsu bāleliņiem vajag parēķināt - īslaicīga izstāde, par kuras esamību bieži vien ir informēts ļoti ierobežots cilvēku loks vai norāls grāmatas formāts ar paliekošu pievienoto vērtību. :face-wink:
Publicēts: 18.10.12 09:51
 citēt
Voldemorts:Autors skarbās rietumu konkurences apstākļos tam visam ir izgrauzies cauri. Kaut ar to nav nekāda sakara, pat šeit peltajās lokālajās izstādēs nepiedalos (vienīgā izstādītā bilde ir Dabas muzeja noformēšanai - fblg.me...), centīšos aiziet. Interesē tieši Tevis pieminētais - kvalitāte un metienu apjoms. Arī tie divpadsmit autori, kuru darbi grāmatu formātā būs apskatāmi dažas dienas vēlāk - 19:00 - 24. oktobrī. Vēl - Ziemeļu Ministru padome un ISSP kā organizatori. Visnotaļ nopietnas iestādes. Varbūt mūsu bāleliņiem vajag parēķināt - īslaicīga izstāde, par kuras esamību bieži vien ir informēts ļoti ierobežots cilvēku loks vai norāls grāmatas formāts ar paliekošu pievienoto vērtību. :face-wink:

Nu nezinu vai lokālās izstādes ari ir rādītājs, to ko bieži var redzēt pašmāju izstādēs no visādu žanru knipsētāju veikumiem ne būt nav tas ko vispār vajedzētu izstādīt publiskai apskatei. Bet nu fig s nim. Tas pats ari ar grāmatām, ja savam priekam un maciņu tas nespiež tad jav var drukāt uz nebēdu, ja izdot kā nopietnu darbu albumu ar kaut vai necilu metienu, ir labi japadomā vai bildes ir tik vērtigas klai tās iemūžinātu tādā veidā un dalītu apkārt.
Pat viens cits nopietns kantoris ar savām grāmatām izgāžas, kā pie,mēram RD ar A.Argaļa rīgas prezentācijas albumu, protams Argalis diez vai tur bildēja to visu, bet bilžuki sanākuši šausmīgi...
Publicēts: 18.10.12 10:10
 citēt
f-foto:Par to "nopietno iestādi" - Ziemeļu Ministru padomi.

www.pietiek.com...

Man ar vienu viņu nesen atbalstīto grāmatu pietika līdz ūkai.

Kā jau letiņi, Vēl no padomjzemes laikiem, ārzemju latvietis ir vismaz latvietisarkvalitāteszīmi... Un ārzemnieks vismaz pārcilvēks, kaut tik vakar no miskastes izlīdis... Tāpēc jau visādi frīki te lien mūs dzīvot mācīt, ka ļaujamies. Tikko viens dīvainītis vispār izdomāja, ka te var būt eksperimentu poligons, un ne bez pamata, daži te eksperimentē jau pasen un veiksmīgi.:face-smile:
Publicēts: 18.10.12 14:19 labots
 citēt
f-foto:Par to "nopietno iestādi" - Ziemeļu Ministru padomi.

www.pietiek.com...

Man ar vienu viņu nesen atbalstīto grāmatu pietika līdz ūkai.

Oi CIK es savulaik uz viņu PROJEKTIEM Zviedrijā Geteborgā un Mallmē neesmu zaļi padzīvojis , ja vēl atcerās leģendāro "Vaverīšu-krāniņu projektu" kas ar taka viņu idejās balstīts bij , tad man vismaz grēks būtu žēloties desmiti un desmiti štuku naudiņu savulaik tā tika izlaists pa gaisu :face-grin::face-wink::face-kiss:
Publicēts: 18.10.12 21:03
 citēt
Atkārtošos. Čigānzēns uz mācītāja sprediķi par atturīgu dzīvesveidu un pēc nāves gaidāmajiem paradīzes labumiem atteicis: Ne tu tur biji, ne es tur biju. Aiziesim, redzēsim.:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):