forum.gif
Pēc Megaslavas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pēc Megaslavas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.12 10:09
 citēt
Nu re,beidzot ir aī savādāks viedoklis.

Kāpēc nepaskatīties uz sevi no malas? Ne jau vienmēr jājūsmo, bet kā lai kaut ko uzzina, ja vispār neko nerāda? Man tiešām tad jājautā- priekš kam tad fotografēt?
Vai tiešām Jums liekas, ka E.Spuris, G.Binde, I.Ruka, A.Grants- uzreiz tika muzejā? Cik zinu- piedalījās grupu izstādēs un arī Tautas namos. Arī viņi kādreiz bija jauni un mācījās. Bet kādam varbūt to muzeju nemaz nevajag, katram savs.
Man ļoti patika G.Bindes teiktas, ka, ja esi kaut ko paveicis, tad vajag palepoties. Viņš vienkārši ir kaut kāds cita veida cilvēks nekā tipiskais latvietis

Gribētos jau protams pajautāt,kas dod iemeslu cerēt,ka iekšā ir tāds potenciāls kā minētajiem autoriem????
Publicēts: 20.10.12 13:26
 citēt
Kapri:Manuprāt, jautājums, kāpēc izstādē rādīt savas bildes, ir ļoti tuvs jautājumam par to, kāpēc vispār fotografēt? Ja savam datoram un fotoblogam, tad viss kārtībā. Nevajag ne drukāt darbus, ne, pasarg dies, kaut kur kārt. Kur nu vēl kādu paaicināt skatīties! :)
Es no savas pieredzes un citu teiktā esmu pārliecināta, ka ir vērts darbus izdrukāt, atlasīt, padomāt, kā un kur parādīt. Uzklausīt, ko citi (tas pats Lunis :) ), domā. Kāpēc nepaskatīties uz sevi no malas? Ne jau vienmēr jājūsmo, bet kā lai kaut ko uzzina, ja vispār neko nerāda?

Tu tikko nosauci vairākus *filtrus* - izdrukāt, paskatīties, pieaicināt kādu citu paskatīties - tam visam izstāde nav vajadzīga - visu savā virtuvē var ar dabūt gatavu un ļoti labi, ka tikai tur.

Kapri: Man tiešām tad jājautā- priekš kam tad fotografēt?

Tas nu gan nav jautājums kuru uzdot kadam citam izņemot sevi. Tā vienkārši automātiski nevienam nav ne mazākās nepieciešamības bildēt.

Kapri:
Vai tiešām Jums liekas, ka E.Spuris, G.Binde, I.Ruka, A.Grants- uzreiz tika muzejā? Cik zinu- piedalījās grupu izstādēs un arī Tautas namos. Arī viņi kādreiz bija jauni un mācījās.

Tikko runāji par *paskatīšanos no malas* - ja to dara, tad mirklī redz, ka šī četrotne galīgi nav pār vienu kārti metama. + šeit FB ir ļaudis viņu gados kam nekad nav izdevies paskatīties uz saviem darbiem no malas - ne jaunība ne vecums galīgi neko fotogrāfijā negarantē.

Kapri:

Man ļoti patika G.Bindes teiktas, ka, ja esi kaut ko paveicis, tad vajag palepoties.

*izdarījis* automātiski nenozīmē, ka var palepoties - pārsvarā tas nozīmē, ka vajag aši noslēpt (nu ja spēj *paskatīties no malas*). Arī Bindes kungam, ja vien darba tapšanu nav konsultējis Plauža kungs, pārsvarā tā ir. Tur nav nekā dīvaina.

Kapri:
Kas tur slikts, ja autors no savas izstādes gūst prieku? Un parāda draugiem? Par to, ka neviens neskatās- nu tikai nevajag...

Nav nekādas vainas - tieši tāpat kā virtuvē uzdziedāt - smuki tak skan. Un tas ir forši.
Smieklīgi paliek kad ir piemirsies *paskatīties no malas* uz stiepj ārpus virtuves, virtuves formātu.

Kapri:
Par Māra teikto- ir taisnība, bet kamēr Latvijā šos laikus foto jomā sagaidīsim... bet dzīvot un darboties gribas tagad un te :)

Gaida tikai Laimeslāci Sūnuciemā. Ja ir vēlme strādāt, tad tam ir skaidra sistēma un atskaites punkti - un tos nenosaka draugi virtuvē.
Publicēts: 20.10.12 14:25
 citēt
BAIDOS ,KA IR NOSTIPRINĀJIES LOZUNGS MĀKSLU TAUTAI DEFORMĒTS LOZUNGS.

TAUTA IR MĀKSLINIEKI. nu ko,man kaut kā loģiskāks un saprotamāks tomēr Māra skatījums uz lietām. Nebija mans mērķis šeit spriedelēt kā vajag. Gribēju tikai viedokļus uzklausīt

:face-wink:
Publicēts: 20.10.12 15:21
 citēt
Kapri:Manuprāt, jautājums, kāpēc izstādē rādīt savas bildes, ir ļoti tuvs jautājumam par to, kāpēc vispār fotografēt? Ja savam datoram un fotoblogam, tad viss kārtībā. Nevajag ne drukāt darbus, ne, pasarg dies, kaut kur kārt. Kur nu vēl kādu paaicināt skatīties! :)
Es no savas pieredzes un citu teiktā esmu pārliecināta, ka ir vērts darbus izdrukāt, atlasīt, padomāt, kā un kur parādīt. Uzklausīt, ko citi (tas pats Lunis :) ), domā. Kāpēc nepaskatīties uz sevi no malas? Ne jau vienmēr jājūsmo, bet kā lai kaut ko uzzina, ja vispār neko nerāda? Man tiešām tad jājautā- priekš kam tad fotografēt?
Vai tiešām Jums liekas, ka E.Spuris, G.Binde, I.Ruka, A.Grants- uzreiz tika muzejā? Cik zinu- piedalījās grupu izstādēs un arī Tautas namos. Arī viņi kādreiz bija jauni un mācījās. Bet kādam varbūt to muzeju nemaz nevajag, katram savs.
Man ļoti patika G.Bindes teiktas, ka, ja esi kaut ko paveicis, tad vajag palepoties. Viņš vienkārši ir kaut kāds cita veida cilvēks nekā tipiskais latvietis :)
Kas tur slikts, ja autors no savas izstādes gūst prieku? Un parāda draugiem? Par to, ka neviens neskatās- nu tikai nevajag...
Par Māra teikto- ir taisnība, bet kamēr Latvijā šos laikus foto jomā sagaidīsim... bet dzīvot un darboties gribas tagad un te :)

Laikam nekad nesapratīšu tos cilvēkus kuri bildē un bildes izstāda lai apskatītu skatītāji un ar to apmierinātu savu pašapziņu, ka ir kas paveikts.
neesmu ne vienu bildi drukājis izstādei, un vis ticamāk nekad to nedarīšu, jo nav ari ko izstādīt, visas tās pabiras ko iemetu netā ir tapušas pa lielam no pa ceļam nobildētā, kad bildējams ir kāds konkrets pasūtijums klientam.
Un vis ticamāk ja man bildēšana nebūtu saistīta ar darbu , tad diez vai vispār būtu tie blakusprodukti.
Publicēts: 20.10.12 15:26
 citēt
Prīmā formāts ir izstādes kultūras/tautas namos, interešu izglītības centros - tās ir ļaužu vaļasprieku, blakusinterešu utt. vakaru pulcēšanās vietas. Parasti katram pulciņam ir valsts akreditēta programmiņa, principi, vadlīnijas un, pats galvenais, vadītājs - nu to tad vismaz vajadzētu piemeklēt ar *spēju paskatīties no malas*. Un ļoti forši ir kad gaitenī mainās šo dažādo pulciņu veikumi kurus apskata citu pašdarbības ķerto nozaru ļaudis - beidzas pūču knipelētāju izstāde, sākas bērza augoņu grebēju/lakotāju izstāde, tad rūķu meistarotāji un tad fotopulciņš. Ja arī kāds skatītājs iemaldās no ielas tam nerodas jautājums: *kas ellē te karājās?*

Aivars Āķis bija lielisks *skatītājs no malas* - nebūtu viņa darbu atlasīšanas spējas, FK*Rīga* septiņdesmito beigās, astoņdesmito sākumā, nebūtu pamanāms brends.
Publicēts: 20.10.12 18:35
 citēt
par knipelētājiem labais!!! Un vēl viens aspekts. Ja fotoknipelētāji,kuriem nereti arī aprīkojums trūcīgs, nolažo un neieliek ahūni spēcīgu ideju,bet mēģina ielīst lauciņos,kur saimnieko profi( domāts reklāmfoto teiksim tūrismam,arhitektūra un taml)_ rezultāts sanāk ne tikai sūdīgs, apsmieklā var iekrist.
Publicēts: 20.10.12 19:08
 citēt
Rolands66:par knipelētājiem labais!!! Un vēl viens aspekts. Ja fotoknipelētāji,kuriem nereti arī aprīkojums trūcīgs, nolažo un neieliek ahūni spēcīgu ideju,bet mēģina ielīst lauciņos,kur saimnieko profi( domāts reklāmfoto teiksim tūrismam,arhitektūra un taml)_ rezultāts sanāk ne tikai sūdīgs, apsmieklā var iekrist.

BET ja tūrisma bīdītāji finanses grib iehamīt par "menedžēšanu" ne profam...., TAD ir "latvijas centrs", vai kā to tur.:face-devil-grin:
Nu vobšem Tu redzēji. UN TĀ ir latvijas traģēdija, sadiršam visu un visus.:face-sad:
Publicēts: 20.10.12 21:44
 citēt
Loģiski,apetīte aug ēdot. Ja jau var izstādes rīkot,gan jau var jebko. Lunis daudz stāstījis ar ko tas beidzas. Un ne tikai viņš
Publicēts: 21.10.12 19:32
 citēt
izstādes vajag apmeklēt...., tikai es filtrēju, uz kurām iet, es no laukiem , degviela dārga ..... redzēts, jau dzīvē daudz, maz kas var pārsteigt......
pēdējā paziņu izstāde, uz kuru biju ir šī

uzņemts pagājušo gadu, ar sony dsc 73, no rokas .....

te vairāk, ja kādu interesē www.daiga-atvare.com...
Publicēts: 23.10.12 02:13
 citēt
Katram savs- viens fotografē tikai sev un bloga biedriem, cits gaida uz lielo atzīšanu un kuratoru. Bet ir jau kaut kas pa vidu virtuvei un Mākslas muzejam. Es pati apmeklēju ļoti dažādas foto izstādes. Un no katras kaut ko gūstu. Satieku cilvēkus, kas paši nefotografē, bet ir kādu izstādi redzējuši un viņiem ir, ko par to teikt. Man, savukārt, interesanti dzirdēt. Zinu, ka šie cilvēki izstādi pa ceļa uz teātri vai mēģinājumu Tautas namā apskatīs, bet fotoblogā vai citā mājas lapā nekad nenāks. Vai cilvēki, kas ieiet Tautas namos, ir kaut kādi otrās šķiras? Vismaz man nē :) Glaimus tā kā protu atsijāt. Un vismaz man pazīstamie fotogrāfi nebaidās arī kritiku acīs pateikt.
Neesmu likusi izstādes kafejnīcas, bet Tautas namā ļāvos pierunāties, un pati biju pārsteigta, ka bija sajūta- ir vērts.
Jā, Māri, var virtuvē, bet tad visi savā virtuvē arī jāieaicina :) Un nav nekas slikts dziedāt virtuvē, tikai tas par operas kvalitāti nav jāsauc :)
Man vienkārši ir sajūta, ka- ja ir labi darbi, interesanta tēma, tad ir jādalās. Un nekā slikta tur nav. Ir radošā enerģija- izpaudies un dalies. Kaut ko slāpēt un pašam sev pa pirkstiem sist- kāpēc?
(Es nesaku, ka viss ir māksla un jārāda muzejos, un arī kafejnīcas man neliekas īstā vieta :))
Un paldies Rolandam par tēmu- bija interesanti lasīt dažādas domas :)
Publicēts: 23.10.12 02:25
 citēt
Rolands66:

Gribētos jau protams pajautāt,kas dod iemeslu cerēt,ka iekšā ir tāds potenciāls kā minētajiem autoriem????

Nu un ko tad, ja tiešām nav? Nefotografēt? Nokārt galvu un mizot kartupeļus? Pirmkārt, nekad jau neuzzināsi, ja nepamēģināsi. Otrkārt, katram tiesības priecāties kā māk :) Ja nav Mārtiņš Rītiņš- tad ēst netaisīt? Ja nav Inese Galante- nedziedāt?
Ogrē plāno tikšanos plašākai auditorijai ar I.Ruku, A.Grantu- interesanti būs pajautāt, vai viņi jau sākumā, kad piedalījās grupas izstādes, juta, ka būs arī Mākslas Muzejā? :)
Publicēts: 23.10.12 09:47
 citēt
It kā šī tēma laikam būtu izrunāta. Kāreiz tikko pabeidzu lasīt rakstu par mūsdienu fotogrāfijas tendencēm,jā tiešām kaut ko jaunu radīt ir pagrūti. Tikpat grūti būs atkārtot jau sen sasniegto,jo redz citas tehnoloģijas un vērtēšanas skalas. Ar dziedāšanu laba paralēle,tiešām kāpēc mizot kartupeļus tā vietā var uzkāpt uz skatuves un nodziedāt ko visai tautai. Sevišķi,ja tas rada pozitīvas sajūtas. Vēl jo vairāk tāpēc,ka foto jomā vieglāk it kā izpausties, nekā glezniecībā vai tēlniecībā. Liekas jēdziens krutka stabili ieņēmis savu vietu cilvēku apziņā.
Publicēts: 23.10.12 09:53
 citēt
Rolands66:It kā šī tēma laikam būtu izrunāta. Kāreiz tikko pabeidzu lasīt rakstu par mūsdienu fotogrāfijas tendencēm,jā tiešām kaut ko jaunu radīt ir pagrūti. Tikpat grūti būs atkārtot jau sen sasniegto,jo redz citas tehnoloģijas un vērtēšanas skalas. Ar dziedāšanu laba paralēle,tiešām kāpēc mizot kartupeļus tā vietā var uzkāpt uz skatuves un nodziedāt ko visai tautai. Sevišķi,ja tas rada pozitīvas sajūtas. Vēl jo vairāk tāpēc,ka foto jomā vieglāk it kā izpausties, nekā glezniecībā vai tēlniecībā. Liekas jēdziens krutka stabili ieņēmis savu vietu cilvēku apziņā.

Tā nu tas ir , bet bieži vien greizi dziedoši kartupeļmizotāji, sāk mācīt akadēmiskus tenorus, un vēl ar līdzsaucēju baru kuriem nav vispār dzirdes....
Publicēts: 23.10.12 09:56
 citēt
bļāviens, Roland, it kā gudrs puisis, bet tādu lažu laid! Tak sen jau izrunāts, ka galvenais štruments ir smadzenes, tā ka tēlniecībā pat vieglāk kā foto...izdomā gaišu konceptu, noliec kluci uz FK vāka un izstādies jeb kurā muzejā! Bez koncepta tas būs huligānisms, bet ar MĀKSLA, gudri cilvēki staigās, gudri runās un tēlos, ka sajūt rožūdeni.
Publicēts: 23.10.12 10:45
 citēt
imgfoto,jā kaut kas tāds notiek. Pirms dažiem gadiem varbūt varētu to kluci,bet pats sevi tak neapjāšu. Kādreiz lūrēju Pikasso darbus un nevarēju saprast,bet šams jau viņus cepa ,kad perfekti mācēja arī tradicionālus. Mūsdienās var radīt fotoprojektus vispār nemākot bildēt,pat vēl vairāk-pat neizmantojot kameru . Liekas zūd šķirtne starp mākslu un vienkāršām komunikācijas izpausmēm. Daudz kādi procesi notiek,gribētos atrast savu ceļu,pie tam tā,lai nesanāk,ka kaut kas dzimst jau nedzīvs.
Publicēts: 23.10.12 11:03
 citēt
imgfoto:bļāviens, Roland, it kā gudrs puisis, bet tādu lažu laid! Tak sen jau izrunāts, ka galvenais štruments ir smadzenes, tā ka tēlniecībā pat vieglāk kā foto...izdomā gaišu konceptu, noliec kluci uz FK vāka un izstādies jeb kurā muzejā! Bez koncepta tas būs huligānisms, bet ar MĀKSLA, gudri cilvēki staigās, gudri runās un tēlos, ka sajūt rožūdeni.

Isķinu glagoļiš. Rotaļas ar plikā karaļa skroderu metodi jau sen ir visu veidu „mākslas dzīves” sastāvdaļa. Reizēm pat būtiskākā.
Nu ir jau pagrūti nosaukt īstā vārdā kārtējo tukšo pretenziju veidojumu, ko gudri cilvēki visapkārt gudri apspriež, analizē un sintezē, saskata koncepcijas tendences, pat mesidžus, kreatīvas aktualitātes vai aktuālu kreativitāti. Noturēs vēl par tumsoni…
Publicēts: 23.10.12 11:25
 citēt
Uz kaktu autoru fotoizstādēm praktiski neviens neiet ;) Atnāk tikai uz atklāšanu, jo tad par brīvu ir ieeja, par brīvu var dabūt šmigu un zaceni un gudri pavāvuļot ar pārējiem tādiem pašiem :D Pārējās dienās par ieeju ir kaut kas jāmaksā :( Šeit blogā MPSus var par brīvu skatīties un es netērēšu naudu lai tos skatītos kaut kādā izstādē un pie tam tur pie izstāžu zāles pārsvarā nav bezmaksas auto stāvieta.
Publicēts: 23.10.12 12:08
 citēt
Rolands66: jā kaut kas tāds notiek. Pirms dažiem gadiem varbūt varētu to kluci,bet pats sevi tak neapjāšu. Kādreiz lūrēju Pikasso darbus un nevarēju saprast,bet šams jau viņus cepa ,kad perfekti mācēja arī tradicionālus.

Iespējams nesaprotu kas domāts ir ar terminu *tradicionāli darbi*, bet pieņemsim, ka tie ir tādi kuru maniere ir *reālistiskāka* - gribētu jautāt kādēļ 2000kurā tajā gadā, būtu jāstiepj uz izstādi, šodien taisīti, dajebkādi darbi kuros nekas cits nav redzams kā vien AMATNIECISKA VARĒŠANA?

nafig?

Piemēram kkādus portretus kuros nekas cits nav redzams kā cilvēks un +/- viņa emociju atblāzma - nu kurš to nav redzējis? Nu ko šādā veidā *saka* skatītājam autors? Tādu izstādi savā virtuvē - ja tie ir kādas iestādes darbinieki tad viņu *virtuvē* (nu gaitenī pa provi) iekšā un, lai skatās - jo tikai tanī gadījumā parādās kāda jēga, konteksts - primitīvs, bet tomēr - iznesot šo izstādi ārpus pat tas pazudīs.

Ja cilvēkam pilnīgi nekā nav ko teikt/parādīt kā tikai tas, ka ko smuku *smuki* nobildējis tad tas ir amata pirmais solītis un ārpus tautasnama, kurā, pa vakariem, šo amatu mēģina apgūt, sienām tās kartiņas nav ko nest

Rolands66: Kādreiz lūrēju Pikasso darbus un nevarēju saprast,

Nevarēji saprast, ka tas uz ko ir tiešām vērts apskatīties ir *domāšana ārpus kastes*? Bezvērtās kastes kurā visiem viss ir +/- redzēts? Tiešām ir interesanti skatīties, kā rekur vēl viens prot iestādīt ekspozīciju un trāpīt asumu pa galveno objektu + nospiest pogu kad *objekts* +/- brīvi uzsmaidījis??? es ticu, ka tam kurš to apguvis ir vēlme palielīties, bet nu virtuvē tak - tāpat kā ar pareizi izceptu pankūku - tas ir virtuves ne mišelina restorāna formāts - kas tur ko nesaprast???

Rolands66: Liekas zūd šķirtne starp mākslu un vienkāršām komunikācijas izpausmēm.

Kas tā māksla tāda un kas tās vienkāršās komunikācijas izpausmes tādas? 99,9% bildētāju ir pilnīgā pakaļā ar elementāru *vizuālo komunikāciju* (vizuālā komunikācija ir spēja, ar attēlu, skaidri un mirklī uztverami nodot savu domu skatītājam un izsaukt skatītājā tieši tās izjūtas kuras autors ir vēlējies izsaukt) - kadri ir pilni ar liekām, neveiklām detaļām kuras *cīnās* ar galveno domu, pārsvarā gadījumu to padarot par sekundāro vai vismaz vienkārši pataisot kadru par neveiklu.... un tā ir vēl galīga amatniecības joma... kapeiciņu augstāk par asuma iestādīšanu, bet tomēr amatniecība... Nākamais līmenis būtu ne tikai skaidri nodot skatītājam domu, bet darīt to *ar šiku* - veikli, asprātīgi, *ar kadra blakusdetaļām uzsveroši*.... kur Tu tādus kadrus redzi? Un arī tas ir amatnieciskusms... veikls, profesionāls amatnieciskums - klubā pie sienas, kluba biedriem apčolēt.

Rolands66: Daudz kādi procesi notiek,gribētos atrast savu ceļu,pie tam tā,lai nesanāk,ka kaut kas dzimst jau nedzīvs.

Izklausās, ka Tu te runā/domā par ko pilnīgi ar vizuālo komunikāciju nesaistītu - sava statusa faktu kā *galamērķi* - tas taču ir *Tava stāsta skatītājam* blakusfaktors - kuram tad tas interesē? Stāsts interesē (un ne tradicionāls) un interesē cik veikli un spoži to pasniegsi, cik spēcīgas emocijas izraisīsi...

Nevienam nahren neinteresē, ka kāds iemācījies sarīmēt banālu četrindi ar atskaņām. Ar tādām lietām lielās sešgadnieks mammai virtuvē.

Vai tādēļ nerīmēt, nedziedāt, nebildēt? Nu ne taču - skaidrs, ka vālēt tik - savam priekam, virtuvei ar draugiem, klubiņa gaitenim. Kādā brīdī var palikt *tautai* nesaprotams jo *domāšana ārpus kastes* visbiežāk ir saistīta ar kontekstiem, citātiem kuros *tauta* neorientējās - lērums ļaužu, pārzinot tēmu, funktieri sapratīs un priecāsies - vēl lielāks lērums nevella nesapratīs... tāpat kā stāstus par jebkuru citu jomu kurā totāli neorientējās.
Publicēts: 23.10.12 12:09 labots
 citēt
Kapri:
Ogrē plāno tikšanos plašākai auditorijai ar I.Ruku, A.Grantu- interesanti būs pajautāt, vai viņi jau sākumā, kad piedalījās grupas izstādes, juta, ka būs arī Mākslas Muzejā? :)

Būsi pārsteigta , pastāstīšu pastāstiņu. Iepazinos ar Spuri kā ar KRUTU PROFESIONĀLU KOMERCIĀLU FOTOGRĀFU !!! Tev to nepastāstīs NEVIENS jo tie cilvēki kuri šodien par viņu runā NEKAD nav bijuši PROFESIONĀLI FOTOGRĀFI bet gan foto mīlētāji kuri viņu zina kā "Amatieru fotokluba vadītāju" , es viņu tādu NEPAZINU kad uzzināju man bija pārsteigums , viņš mani personīgi uzaicināja uz OGRES fotostudiju. Man tas bija pārsteigums , ikdienā viņš nodarbojās ar profesionālu darbu , taisīja grāmatas , reprodukcijas , skatu kartiņas, albumus. TIEŠI TAD Ogrē es arī pirmo reiz ieraudzīju viņa CITUS DARBUS pirms tam tādus nekad nebiju redzējis tik KRUTU KOMERCIJU piemēram JOPROJĀM ir vietas kur SUPRIS redzams kā reāls profesionāls autors visualrian.ru... , nebūt ne "Askētisks dīvainis" , tas par TO pirmkārt kāpēc viņa pasākumam Ogrē bija TĀDS LIMENIS un prestižs. Būtībā tas būtu tas pats ja PATREIZ kādu "Fotoklubu" vadītu Valts Kleins vai Jānis Deinats . Turpmākais tikai LIKUMSAKARĪGI , kamēr Spuris bija FK vadītājs vēl brīdi pēc tam pēc inerces VISAS kluba izstādes notika LIELAJOS RĪGAS MUZEJOS !!! Ogres klubu aicināja izstādīties PĒTERBAZNĪCĀ kas bija nenormāli prestiži tais laikos , tālāk izstāžu zāle Latvija gan Latvijas vēstures muzejs gan Kara muzejs gan vēl visas iespējamās RĪGA prestižās izstāžu vietas kur SPURA ATLASĪTU DARBUS izstādīja . Smieklīgi bet KN lika tikai "Personālās atskaites" līmeņa darbus un kaut kādu "Kluba plenēru" atskaites. Tradīciju rīkot izstādes OGRĒ savulaik ieviesa tikai Rimo Lielbriedis , pirms tam OGRE Klubs izstādes nerīkoja tik "Atskaites par padarīto" . Man atšķirībā no dažiem nav "Atmiņu fragmentācijas" es atceros gan laikus no 1988-1990 kad Spuris vadīja klubu. Gan arī PARĒJOS laikus kad klubs ĻOTI AKTĪVI darbojās tieši Ogre + Rīga , pirms tam Ogre bija tikai "Bāzes vieta" pamatā Rīgas publikai:) Tev noteikti nav zināms viens būtiska fiška , 1988 gads ES Spura uzaicināts atnācu uz Ogres klubu , notika tas ~1988 gada Pavasarī uz "Viena diena Ogrē" akciju klubs tieši vācās iekšā jaunajās KN telpās no Zvaigžņu ielas vasara bija ļoti intensīva gan akcija gan viss kas citss . TAGA moments kurš tev iespējams nav zināms bet SAPRATĪSI , pirmā kluba NODARBĪBA sākas ar savdabīgu pasākumu APSAVEIKUMU izrādījās jokaina sakritība jāsveic bija 3 gabali SPURIS , VITAUTS un ES !! Izrādās ar nedēļas starpību SPURIS , VITAUTS , ES bijām radikāli pavilkuši strīpu iepriekšējam dzīves posmam , mēs visi trīs bijā apņēmuši jaunas laulenes :):):) Kas šeit zīmīgi JAUNĀS bija vārda tieša nozīmē JAUNAS un pilnīgi no "Citas dzīves" , šis tas ir tas IEMESLS kāpēc SPURA Biogrāfija ir visai JOCĪGA tā sākas no 80 gadu nogales PIRMS TAM tās "Itkā nav" jo kas bija AGRĀK tam AR VIŅEIM nav nekāda sakara :D :D Ja uzmanīgi palasīsi ar SPURI saistītos materiālus atradīsi divus variantus , VIENU raxsta tie kam Spuris bija no ~1950-80 otru tie kam no 1980-1990 :) NE Vieni ne otri posmus kur VIŅU NAV nepiemin!! Taga par sarunu Spura darbnīcā ~1989 gadā , bijā ciemos pie viņa un Intas , notika bilžu rādīšana un sarunas. Inta toreiz lai gan bija boss jaunā laulene joprojām bija viena no mums arī BILDES bija būtībā tādas pašas kā MUMS , te nu gadījās moments viņi bija sakopējušu Intas bildes pa laukiem sabildētās Berni , Omas , Suņi kaķi VISU TO ko TU [Dace @ SKUĶI] Bildē šodien , tik viņas bija ATLASĪTAS un smuki nokopētas , boss jautā NU KO SAKAT ? Es biju kā reiz atbraucis no kaut kāda Foto skolas sasmēlies "Jaunās vēsmas" bliezu lauka "Darbi super , TU BŪSI veiksmīgākā dārgākā fotogrāfe Latvijā" , kā taga atceros Inta kārtīgi apjuka sāka taisnoties "Nē ne , es jau tik savam priekam , bērnus laukus visu kas patīk prieka pēc " toties Boss pasmaidīja viņam bija tāds variants , neko neteica tā paklapēja pa plecu apmēram "Es ar tā domāju" , viņš labi prata PAMANĪT talantus . Mums nodarbības bija 2x nedēļā Otrdien un Ceturtdien , pārējiem kluba biedriem Ceturtdienās kad brauca arī Rīdzenieki :) Tas par LĪMEŅIEM un "Izstādēm MUZEJOS" , kamēr neizgāji LĪMENI tikmēr AUDZ , kā izaugi tā Rīgā krutā
zālē :)
Publicēts: 23.10.12 12:16 labots
 citēt
manis teiktais, ka nevaig neko tādu darīt, ar ko nevar lepoties, nepatīk? :grimace:
Publicēts: 23.10.12 13:01
 citēt
haralds:mani teiktais, ka nevaig neko tādu darīt, ar ko nevar lepoties, nepatīk? :grimace:

Der,bet gribējās saprast ,kāpēc masveidā tomēr lepojas.
Publicēts: 23.10.12 13:12 labots
 citēt
Rolands66:
haralds:mani teiktais, ka nevaig neko tādu darīt, ar ko nevar lepoties, nepatīk? :grimace:

Nu cilvēki tak dažādi - re Binde ar esot propogandējis, ka par katru oliņu jākladzina :)

un ir tak tik ērti pārstāt domāt pieņemot kkādas frāzes par patiesību - uz to tak milzu režīmi balstījušies kur nu vēl mazakas aktivitātes.
Publicēts: 23.10.12 13:44
 citēt
Maris:un ir tak tik ērti pārstāt domāt pieņemot kkādas frāzes par patiesību - uz to tak milzu režīmi balstījušies kur nu vēl mazakas aktivitātes.

Tev taisnība - polšs no Tevis! :big_smile:
Publicēts: 23.10.12 14:05
 citēt
Visu te izlasot,rodas secinājums,ka teorētiski ir iespējams uztaisīt portfolio,parādīt dažiem drēbes pazinējiem,kuri reāli kaut kad ir devuši ticamas prognozes,dabūt verdiktu,ka esi radošs cirvis un rimties dolbīt sienu ar pauri. Ja nevar bez foto paliek tak jūra iespēju, kā amatniekam,tas ir kārtīgi iemācīties bildēt kaut vai skatu kartiņas. Atklāts paliks tikai jautājums,kur jemt drosmi šādam solim,kad jau tā kā iepaticies būt tipa māksliniekam.
Publicēts: 23.10.12 14:23 labots
 citēt
Rolands66:Visu te izlasot,rodas secinājums,ka teorētiski ir iespējams uztaisīt portfolio,parādīt dažiem drēbes pazinējiem,kuri reāli kaut kad ir devuši ticamas prognozes,dabūt verdiktu,ka esi radošs cirvis un rimties dolbīt sienu ar pauri. Ja nevar bez foto paliek tak jūra iespēju, kā amatniekam,tas ir kārtīgi iemācīties bildēt kaut vai skatu kartiņas. Atklāts paliks tikai jautājums,kur jemt drosmi šādam solim,kad jau tā kā iepaticies būt tipa māksliniekam.

Nu ja dikti vajag birku *mākslinieks* tad to var *dabūt* visādi - ar PR, ar skolas diplomu, ar FIAP visvieglāk - tur tik pasts vajadzīgs - *medaļas* var dabūt ne tik par samērā viegli vinnējamiem konkūriem (ar tik nežēlīgi daudz apakšrubrikām, ka gandrīz visi iesūtītāji vinnē), bet arī par bilžu iesūtīšanas skaitu, regularitāti utt. + tā nozīmīte tak tautai saprotama - nu ķip kā *udarņik truda*, *GDA normatīvs* utt.... cita lieta, ka nav 70tie, bet 2012 - paskaties kas šobrīd FIAP pasākumos ņem dalību un kā strādā federācijas šefs Riccardo Busi

Vienīgais kam skunstnieks patiesi notic ir ja sauja citu amata brāļu, tādu kuru darbus un domas Tu pats vērtē MAX augsti, nāk klāt (bez uzaicinājuma) un saka: *nu vecais šitais darbs/bi gan ir ūberā klase - fantastiš!*

šito beidzamo formātu gan sekmīgi dabū gatavu virtuves formātā :D - vienvārdsakot skaties kas ta Tev sit uz tā pleca :)
Publicēts: 23.10.12 14:48
 citēt
Maris:paskaties ... kā strādā federācijas šefs Riccardo Busi

ar sūdīgu un / vai nopļūtītu objektīvu mauc pret āra gaismu ar lampas WB! :big_smile:
Publicēts: 23.10.12 20:46
 citēt
Patik maris nostāja - elastigums ... te "virtuve" ir tas slitkais, pēc brīža ... "virtuve"ir superīga vieta ;-)))))
R.Bussi nav NEKĀDA sakara ar to, kādas bildes vinnēe FIAP konkursos ..... Maris, Tu pats esi piedalījies vismaz kados 5 konkursos dažādās valstīs!?!!?!?!
Publicēts: 23.10.12 20:46
 citēt
f-foto:Roland66, paskaties uz to lietu vienkāršāk: ja Tev to vajag, ja Tev ir bildes, ko gribi izkarināt, ja Tev ir vieta, kur to var darīt, dari tā. Prasot citiem, Tu saņemsi pārāk daudzus atšķirīgus padomus un viedokļus, kas Tev tikai sagrozīs galvu. Vai Tu esi sācis fotografēt tāpēc, ka Tev kāds to ieteica/neieteica?

Galvu nebūs tik viegli sagrozīt,pirms uzsāku diskusiju daudzas lietas bija skaidras,bet ja vēl kāds saka ko līdzīgu,tas kaut kā dod papildus pārliecību. Un kāda jēga no funktiera,kuru viegli var izmainīt.
Toties šeit izvērtās šim saitam neraksturīga korekta diskusija par jautājumiem,kas var interesēt daudzus. Kamēr nav kas galvā sakāpis.
Publicēts: 23.10.12 20:49 labots
 citēt
dansiga:Patik maris nostāja - elastigums ... te "virtuve" ir tas slitkais, pēc brīža ... "virtuve"ir superīga vieta ;-)))))
R.Bussi nav NEKĀDA sakara ar to, kādas bildes vinnēe FIAP konkursos ..... Maris, Tu pats esi piedalījies vismaz kados 5 konkursos dažādās valstīs!?!!?!?!

Kaut kas izrauts no koteksta. Runa bij par ko citu. Nu nebija iekšā izteikt savu viedokli vai attiesmi,labi. Nav jau spiesta lieta.
Publicēts: 23.10.12 21:03
 citēt
Maris:
Rolands66:

Nu cilvēki tak dažādi - re Binde ar esot propogandējis, ka par katru oliņu jākladzina :)

un ir tak tik ērti pārstāt domāt pieņemot kkādas frāzes par patiesību - uz to tak milzu režīmi balstījušies kur nu vēl mazakas aktivitātes.

kaut kā neticās gan, ka Binde varētu būt teicis ko līdzīgu. manā atmiņā, no n-tajām tikšanās reizēm, nekas pat tuvu līdzīgs, nav atmiņā palicis

uzņemts, kaut kad ap 1985gadu, varbūt nedaudz agrāk, kas to lai vairs atcerās .... :bad_smile:
Publicēts: 23.10.12 22:03
 citēt
Ir Dinamo profesionāļi,kas nupat nogrūda kārtējo reizi un ir Dubultu Namsaimnieks,kur zēni sanāk 3x nedēļā pēc darba padzenāt šaibu un iedzert pāris aliņus.Un vēl var pastrīdēties kuriem tas prieks un apmierinājums ir lielāks.:face-wink:
Publicēts: 23.10.12 22:33
 citēt
viecha:Ir Dinamo profesionāļi,kas nupat nogrūda kārtējo reizi un ir Dubultu Namsaimnieks,kur zēni sanāk 3x nedēļā pēc darba padzenāt šaibu un iedzert pāris aliņus.Un vēl var pastrīdēties kuriem tas prieks un apmierinājums ir lielāks.:face-wink:

nebūs īsti korekti,tie veči vnkārši naudu pelna-Dinamo tobish
Publicēts: 23.10.12 22:45
 citēt
Tāpēc.ka vienkārši naudu pelna,arī zaudē visu un visiem pēc kārtas!Bez sirds nekas nesanāks ne hokejā ne fotogrāfijā.
Publicēts: 23.10.12 22:51
 citēt
Rek normāli izdarits darbņš

Publicēts: 23.10.12 23:49 labots
 citēt
dansiga:Patik maris nostāja - elastigums ... te "virtuve" ir tas slitkais, pēc brīža ... "virtuve"ir superīga vieta ;-)))))

viss kas harmonisks (savā vietā) ir ok. Virtuve nav slikta - virtuve ir virtuve un švaki ja šo faktu aizmirst.

Jā man ir pdf sertifikāts, ka esmu vinnējis Ņujorkas kaķu konkūrā (rīkotājs bij zils krievs kas pasākumu propogandēja *photosight.ru*) un vēl viens franču konkūrs ar.... kā lieku tā pirmā prīze - esmu piedalījies 3 konkūros ārpus LV un 3 konkūros LV - vinnēju 4 jeb 66,6666%

nu Tu tak vari paskatīt FIAP citu činavnieku bildes ar un beidzamo 10 gadu NESKAITĀMOS/MO FIAP konkūru rezultātu šļuru...
Publicēts: 23.10.12 23:52
 citēt
negatIvs: kaut kā neticās gan, ka Binde varētu būt teicis ko līdzīgu. manā atmiņā, no n-tajām tikšanās reizēm, nekas pat tuvu līdzīgs, nav atmiņā palicis

Nepretendēju uz patiesību - nocitēju tik šā topika dalībnieci - kapri
Publicēts: 24.10.12 07:40
 citēt
Maris:
negatIvs: kaut kā neticās gan, ka Binde varētu būt teicis ko līdzīgu. manā atmiņā, no n-tajām tikšanās reizēm, nekas pat tuvu līdzīgs, nav atmiņā palicis

Nepretendēju uz patiesību - nocitēju tik šā topika dalībnieci - kapri

to jau sapratu, kad dragāju savu tekstu. ar to gribēju pateikt, ka viņš vienmēr pieminēja lielu atlases darbu, bieži pieminēja , ka no 10 filmiņām, labi , ja viens rādāms[ izstādes ] kadrs. pašam tūkstošiem nepublicētu, izstādēs neatrādītu darbu ...... nezinu, varbūt pie vecuma, pēdējos gados sācis deklarēt pretējo..... , par ko gan stipri šaubos :bad_smile:
Publicēts: 24.10.12 09:21
 citēt
Maris:

viss kas harmonisks (savā vietā) ir ok. Virtuve nav slikta - virtuve ir virtuve un švaki ja šo faktu aizmirst.

Jā man ir pdf sertifikāts, ka esmu vinnējis Ņujorkas kaķu konkūrā (rīkotājs bij zils krievs kas pasākumu propogandēja *photosight.ru*) un vēl viens franču konkūrs ar.... kā lieku tā pirmā prīze - esmu piedalījies 3 konkūros ārpus LV un 3 konkūros LV - vinnēju 4 jeb 66,6666%

nu Tu tak vari paskatīt FIAP citu činavnieku bildes ar un beidzamo 10 gadu NESKAITĀMOS/MO FIAP konkūru rezultātu šļuru...

Tie tevis dēvētie "konkūri" ir FIAP patronāžas salonu rīkotie? Jā, es varu palūrēt un arī lūru - papīra formātā piesūtītos katalogus :-) Varu teikt tikai to, ka FIAP konkurss no konkursa atšķiras - ir jāizvērtē kurā piedalīties, kurā nē ... Viss atkarīgs no rīkotājas valsts, organizatoriem un žūrijas ...
Publicēts: 24.10.12 09:32
 citēt
Rolands66:

Kaut kas izrauts no koteksta. Runa bij par ko citu. Nu nebija iekšā izteikt savu viedokli vai attiesmi,labi. Nav jau spiesta lieta.

A kā iespējams bez viedokļa/attieksmes kaut ko izteikt!?!??! Šitādā lauciņā, kur nav etalonu ar ko salīdzināt!?!?
Publicēts: 24.10.12 14:01
 citēt
Dansiga,lai lasitu vajag arī pateikt priekšā kādā valodā rakstīts? tāpat nevar iebraukt krievu vai angļu. Etalons :) :) :) kāds nu kuram pašam ir . Par to arī runa.

:grimace:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas