forum.gif
Platleņķis, Canon, crop
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Platleņķis, Canon, crop
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.10.12 00:43 labots
 citēt
Sveiki!
Ir doma par sava pirmā platleņķa iegādi. Zinu, šeit jau n-tās tēmas ir bijušas, bet lielākā daļa ir vecas, + daudz lieka spama tajās, tāpēc sāku jaunu, lai nebūtu pārmetumu par veco topiku augšā celšanu. :)

Tad varianti Canon crop'am ir šādi:
1) Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM (zemākā cena LV: 500 Ls);
2) Sigma 10-20mm F3.5 EX DC HSM (380 Ls);
3) Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM (320 Ls);
4) Sigma 12-24 f4.5-5.6 EX DG Aspherical HSM (450 Ls);
5) Sigma 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM (390 Ls);
6) Tokina AT-X 107 DX 10-17mm f/3.5-4.5 (340 Ls);
7) Tokina AT-X 124 AF PRO DX 12-24mm f/4 (360 Ls (?), drīzāk 420 Ls);
8) Tokina AT-X 116 PRO DX AF 11-16mm f/2.8 (460 Ls);
9) Tamron AF 11-18mm F/4.5-5.6 Di II LD Aspherical [IF] (330 Ls);
10) Tamron SP AF 10-24mm F3.5-4.5 Di II LD [IF] (275 Ls);
11) Vēl kāds, kuru būtu palaidis garām?

Bāc, nebiju domājis, ka tik daudz kopā sanāks.... Jāsaprot, kurā virzienā sākt skatīties, t.i., par ko sākt lasīt. :)
Kā ar jūsu pieredzi? Lai nav lēns AF; nesver tonnu, bet nav arī no plastmasas taisīts; nebūtu lielu aberāciju; optiski vismaz vidējā līmenī... Ceru, ka negribu pa daudz... :D
Interesētu lietots, tāpēc pieņemu, ka lielākā daļa LV nebūs atrodama, vai ne?

P.S. Ja kādam ir kāds piedāvājums, tad dodiet ziņu! :)
Publicēts: 21.10.12 01:02
 citēt
Šis ir normāls variants www.ss.lv... , tik lietotam cena parasti ir 220+/-

Vajag kaulēties (tirgoties)
Publicēts: 21.10.12 08:48
 citēt
Ir tokina 11-16/2,8, baigi labs; bij canons nepatika...:face-smile:
Publicēts: 21.10.12 09:01 labots
 citēt
Kādreiz šādā situācijā izvēlējos Sigmu 12-24- ar naivu cerību, ka tikšu pie FF. Pie FF diemžēl netiku, bet Sigma palika..:)
Domāju, ka nav slikts- jo sevišķi, ja tāpat cer, ka kādreiz tiks pie pilnformāta kameras. Tad tas platums tiešām ir iespaidīgs, kropļojumi arī nav manāmi..
Publicēts: 21.10.12 11:45
 citēt
No visa tevis nosaukta esmu bijis Sigmas 10-20 ipasnieks, nu ta bija mana pedeja Sigma. Lai gan atrs AF, nebija FB focus (laikam paveicas), bet pa malam neass, zimejums ari nu taaa katra zina es par piekrasanu un lietotu Canon neka jaunu Sigmu.
12-24 Sigmu nesen biju panemis pameginat un uzreiz atcerejos savu veco 10-20... + 12mm uz crop nudien nav nekas ipasi plats, + ka der FF.
Cenas gan tagad celusas - 250 LVL par lietotu es nemaksatu, pats pa 150 LVL pirku, skiet pirms gadiem 3, salidzinosi halava :face-wink:
Publicēts: 21.10.12 14:48
 citēt
Vish: - 250 LVL par lietotu es nemaksatu, pats pa 150 LVL pirku, skiet pirms gadiem 3, salidzinosi halava :face-wink:

Var jau paveikties arī pa polšu vai kāsīša devu nopirkt, ja kādam grūtdienim galīgi švaka dūša.:face-wink:

Bet tas nenozīmē, ka arī citiem vajadzētu savu tehniku pa sviestmaizi atdot...:face-grin:
Publicēts: 21.10.12 16:21
 citēt
Friidis:
Vish: - 250 LVL par lietotu es nemaksatu, pats pa 150 LVL pirku, skiet pirms gadiem 3, salidzinosi halava :face-wink:

Var jau paveikties arī pa polšu vai kāsīša devu nopirkt, ja kādam grūtdienim galīgi švaka dūša.:face-wink:

Bet tas nenozīmē, ka arī citiem vajadzētu savu tehniku pa sviestmaizi atdot...:face-grin:

Nu beidz, ka vakar atceros pa 180 LVL kastite un visa cita tikai viens kadrs pazvanija un tas pats kaut ko nokauleja... nez nez! No jauna atlaizam 30% un tip ta ir godiga cena... :D ja vel ir garantija nu OK, bet bez garantijas no rokas. Tapat ka 85 mm tirgo, ss.lv kad gribeju pirkt neviens zemak par 200-210 nepakam nedos, jaunu ar garantiju panemu pa 249 LVL, manta nu loti laba, bet galu gala kaut kadai cenu starpibai starp lietotu un jaunu tacu ir jabut...?
Publicēts: 21.10.12 16:49
 citēt
Vish:
Friidis:

Nu beidz, ka vakar atceros pa 180 LVL kastite un visa cita tikai viens kadrs pazvanija un tas pats kaut ko nokauleja... nez nez! No jauna atlaizam 30% un tip ta ir godiga cena... :D ja vel ir garantija nu OK, bet bez garantijas no rokas. Tapat ka 85 mm tirgo, ss.lv kad gribeju pirkt neviens zemak par 200-210 nepakam nedos, jaunu ar garantiju panemu pa 249 LVL, manta nu loti laba, bet galu gala kaut kadai cenu starpibai starp lietotu un jaunu tacu ir jabut...?

Tirgus, poņimaješš. Pirms gadiem pieciem viskrutāko heliosu-40 par 45Ls nopirku, konstatēju sūūū... un par tikpat pārdevu... Tagad šams ap 300Ls maksā... Gadās.:face-devil-grin:
Publicēts: 21.10.12 18:14
 citēt
Tur jau ta lieta, ka LV tada jedziena ka tirgus ta tiesakaja izpratne nepastav, ir tikai dazi individuali pardosanas/pirksanas gadijumi... visa jau problema ir taja fakta, ka nav pardeveju un nav pirceju. Ja viens calis pardod 10-20 pa 250 LVL un velviens noperk, tad ta nav tirgus cena... par tirgus cenu varam runat no 10 20 30 50 pardotiem objektiviem...
Publicēts: 21.10.12 19:20
 citēt
Vish:Tur jau ta lieta, ka LV tada jedziena ka tirgus ta tiesakaja izpratne nepastav, ir tikai dazi individuali pardosanas/pirksanas gadijumi... visa jau problema ir taja fakta, ka nav pardeveju un nav pirceju. Ja viens calis pardod 10-20 pa 250 LVL un velviens noperk, tad ta nav tirgus cena... par tirgus cenu varam runat no 10 20 30 50 pardotiem objektiviem...

Tad jau visi Rembranti, kas pārdoti ir podjobka????? Padomā, puis. Un savu bijušo 10-22 canonu par 350, laikam pārdevu.... Gadās.:face-grin:
Publicēts: 21.10.12 20:10
 citēt
Ka teica man viens draugs nesalidzini p*** ar plausam, kads rembrantam sakars masveida konvejera linija razotu budzeta stiklu... kuriem puse ir ar FB focus problemam. Puis... padoma pats :face-wink:
Publicēts: 21.10.12 20:52 labots
 citēt
Elmarss:Un savu bijušo 10-22 canonu par 350, laikam pārdevu.... Gadās.:face-grin:

pfffffff.... par puscenu.... kimko.lv...
:haha:

P.S. A pa čom ninče Rembrants?
Publicēts: 21.10.12 21:31
 citēt
Sapper:
Elmarss:Un savu bijušo 10-22 canonu par 350, laikam pārdevu.... Gadās.:face-grin:

pfffffff.... par puscenu.... kimko.lv...
:haha:

P.S. A pa čom ninče Rembrants?

Nu re.
Es pārdevu, bet kimko mēģina pārdot, uztvēri atšķirību???
Ja nē tad paskaidroju, es ieguvu tokinu tā mēsla vietā, BET kimko visiem stāsta, ka viņiem ir TĀDS stikls(tobiš onanē) :face-devil-grin:
Par tirgus principiem pat nerunāšu(Rembranta izsoles):face-grin:
Publicēts: 25.10.12 08:49
 citēt
Kā ir ar tiem attēla "kropļojumiem"? Pie vieniem un tiem pašiem mm būs stikls, ka attēlos bildi labāk cits - sliktāk? Kā tas izpaužas, mucu taisa? Un kā angliski tie "kropļojumi" saucas? Varētu pats paskatīties. :) Paldies.
Publicēts: 25.10.12 09:36
 citēt
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):