forum.gif
Spoguļkameras un bezspogulenes.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Spoguļkameras un bezspogulenes.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.12 20:40 labots
 citēt
Tēmas turpinājums.
Katram, kurš izteicās iepriekšējā topikā, ir savs, argumentēts (vairāk vai mazāk) viedoklis. Atkarībā no prakses, kameras pielietojuma, reizēm - rocības. Par viedokļiem patika sekojošais: "...ir stingrs viedoklis, bet tas mainās, saņemot jaunu informāciju".
Iespējams, mainīsies līdz šim eksistējošais sadalījums: FF > APS-C (ar pentaprizmām, aizsargātiem korpusiem un stikliem) > APS-C (entry-level) > APS-C bez spoguļa, ar maināmiem stikliem.
Baumu līmenī (attiecīgā saitā ) atkārtoti parādās ziņas par iespējamām Pentax aktivitātēm. Šoreiz - detalizētāk.
Neapšaubāmi - spoguļkamera, labākajās firmas tradīcijās (ar dažām izstrādnēm no Ricoh). Jauna standarta matrica DFX (starp FX un DX). Kvadrāts. 21,94 MP. Izmērs 23,5x23,5, kā garākā mala APS-C matricai, 1,5 reizes lielāku laukumu. 3,5 fps, samazinātā DX izmērā 5,0 fps. Pentax K mount, visi esošie stikli nosedzot matricu (uz FF tikai daži, daudziem izteikta vinjete, taisnstūra diagonāle garāka).
Tālāk - tehniskas nianses, izrietošas no kvadrātveida matricas īpatnībām. Atkrīt kameras grozīšana vertikāliem / horizontāliem kardriem. Vienkāršojas gripi (nevajag dublēt vadības pogas), vienkāršojas statīvu galvas, vienkāršojas darbība ar uzliekamu z/spuldzi.
Pieļauju, dažiem tas nebūs nekas jauns, tikai baumas. Padzīvosim - redzēsim, firma mīl netradicionālus risinājumus.:face-wink:
Publicēts: 22.10.12 21:24
 citēt
man sen šķita, ka tā māžošanās ar spieģeļiem jāatmet, tak man nejautāja. :grimace:
Publicēts: 22.10.12 21:29
 citēt
haralds:man sen šķita, ka tā māžošanās ar spieģeļiem jāatmet, tak man nejautāja. :grimace:

Es ar tiko atmetu...
Publicēts: 22.10.12 21:32
 citēt
Spoguleņu nenoliedzama priekšrocība

www.discovermirrorless.com...
Publicēts: 22.10.12 21:46
 citēt
serjoga:Spoguleņu nenoliedzama priekšrocība

http://www.discovermirrorless.com/hybrid-photography/photog-denied-park-permit-because-his-mirrorless-camera-lacks-a-mirror/

Labs stāstiņš, vērtība ar laiku vēl celsies!
Publicēts: 22.10.12 21:54
 citēt
Jēziņ, tā taču 2009.g.12.februāra deprevjū bauma ar visiem pukseļiem un izmēriem, Valdi paskaties kalendārā, uz beigām iet 2012.gads un tūlīt jau būs pasaules gals!
Publicēts: 22.10.12 21:59
 citēt
galam jābūt decembrī, un glābiņš būs vien aiz spoguļiem
Publicēts: 23.10.12 20:40
 citēt
Nu reku vēl viens jaunumiņš diskusijas uzturēšanai: nikonrumors.com...
Man visintriģējošākais liekas jautājums, kas šoreiz Nikonam būs uztaisījis jaunu sensoru.
Publicēts: 23.10.12 21:04
 citēt
Uuuu:...ražo sensorus kino kamerām.

Kodak, AGFA vai SVEMA?
Publicēts: 23.10.12 21:07
 citēt
tak viģikiem, soņa ....
Publicēts: 23.10.12 21:11
 citēt
Kādiem viģikiem, Uuuuuu vēl mauc ar 8 mm Avroru un 16 kadriem sekundē uz ОЧ-45.
Publicēts: 23.10.12 21:48
 citēt
Uuuu:V1 sensors ir baig labs, taisa to viena kompānija, kas ražo sensorus kino kamerām.

Te šīs kompānijas (Aptina) viceprezidents stāsta, ka 1" formāts izglābšot kompaktkameras no mobilo telefonu uzbrukuma kā labākais kompaktuma un kvalitātes apvienojums: www.dpreview.com...
Es gan balsotu par 4/3.
Publicēts: 24.10.12 10:10
 citēt
Voldemorts:Tēmas turpinājums.
Baumu līmenī (attiecīgā saitā ) atkārtoti parādās ziņas par iespējamām Pentax aktivitātēm.

Pentax taču nesen izgudroja izcilu Q sistēmu ar 1/2.3 sensoru :)
Publicēts: 17.12.12 08:32
 citēt
Video ar nelielu devu ļaunu joku: www.youtube.com...#!
Mirrorless party :face-devil-grin:
Publicēts: 19.12.12 10:57
 citēt
GunarsII:
haralds:man sen šķita, ka tā māžošanās ar spieģeļiem jāatmet, tak man nejautāja. :grimace:

Es ar tiko atmetu...
es tā domājos uz to, ka vispirms ražotājiem jāatmet un jāuztaisa Nikon's (lai man nebūtu sistēma jāmaina!) bez spoguļa, kuram ar adapteri (pa latviski perehodņiku!) vai bez der SLR Nikon'a optika un vēl platleņķi, kuri labāki un / vai lētāki par SLR platleņķiem uz tā pamata, ka nav jāatstāj rūme spieģelim, kur vicināties. :face-sad:
Publicēts: 19.12.12 12:21
 citēt
Jautājums,vai ar bezspoguleni ir iespējams pilnvērtīgi fotogrāfēt makro. Uzliekot makro objektīvu+gredzenu vai kādu telekonverteru precizitātei jābūt ārprātā. Caur spoguli redzu precīzi, iztiekot tikai ar ekrāniņu šaubos.
Publicēts: 19.12.12 12:24
 citēt
ja , ar smaida ķeršanas funkciju, tad nebūs problēmas, tik vaboles jāsmīdina :bad_smile:
Publicēts: 19.12.12 12:29
 citēt
haralds:
GunarsII: Es ar tiko atmetu...
es tā domājos uz to, ka vispirms ražotājiem jāatmet un jāuztaisa Nikon's (lai man nebūtu sistēma jāmaina!) bez spoguļa, kuram ar adapteri (pa latviski perehodņiku!) vai bez der SLR Nikon'a optika un vēl platleņķi, kuri labāki un / vai lētāki par SLR platleņķiem uz tā pamata, ka nav jāatstāj rūme spieģelim, kur vicināties. :face-sad:

Varbūt arī uztaisīs,bet redz kur pretruna-bezspoguļa kamera tātad relatīvi maza un viegla savienojumā ar riktīgu 2,8 cauruma zūmu vai platleņķi...tāds ergonomisks kroplis sanāk,ne?Par televiķiem es pat nerunāju.:face-sad:
Publicēts: 19.12.12 12:32
 citēt
Juruss:Video ar nelielu devu ļaunu joku: www.youtube.com...#!
Mirrorless party :face-devil-grin:

Šis ir labais :)
Publicēts: 19.12.12 14:03 labots
 citēt
viecha:

Varbūt arī uztaisīs,bet redz kur pretruna-bezspoguļa kamera tātad relatīvi maza un viegla savienojumā ar riktīgu 2,8 cauruma zūmu vai platleņķi...tāds ergonomisks kroplis sanāk,ne?Par televiķiem es pat nerunāju.:face-sad:

Es arīdzan pagaidām tos priekus par bezspogulenēm nesaprotu (vismaz pašreizējā to attīstības līmenī). Ne īsti nopietniem darbiem der ar savu "neergonomiku", ne vaļaspriekam- ar samērā lielajiem gabarītiem (ja kopā ar pieklājīgu optiku).
Spoguleni pagaidām sev atstāju, kā neaizvietojamu ērtu darba štrumentu. Vaļaspriekam biju nopircis mazo superzūma ziepīti Fuji F550EXR (1/2" sensors, x15 zūms). Ceļojumiem un visādai ikdienai diezgan labi der, bet par kautcik nopietnu tomēr uzskatīt nevar. Eksperimenta turpinājumam nopirku Ebay šamā bik vecāko brāli- Fuji X10. 2/3", 28-112 mm (35 ekv) f2-2,8. Varbūt tas būs saprātīgs kompromiss starp darba un vaļasprieka aparātiem? Saņemšu nākamgad, tad jau manīs...:face-wink:
Publicēts: 19.12.12 20:23 labots
 citēt
Friidis:
viecha:

Es arīdzan pagaidām tos priekus par bezspogulenēm nesaprotu (vismaz pašreizējā to attīstības līmenī). Ne īsti nopietniem darbiem der ar savu "neergonomiku", ne vaļaspriekam- ar samērā lielajiem gabarītiem (ja kopā ar pieklājīgu optiku).
Spoguleni pagaidām sev atstāju, kā neaizvietojamu ērtu darba štrumentu. Vaļaspriekam biju nopircis mazo superzūma ziepīti Fuji F550EXR (1/2" sensors, x15 zūms). Ceļojumiem un visādai ikdienai diezgan labi der, bet par kautcik nopietnu tomēr uzskatīt nevar. Eksperimenta turpinājumam nopirku Ebay šamā bik vecāko brāli- Fuji X10. 2/3", 28-112 mm (35 ekv) f2-2,8. Varbūt tas būs saprātīgs kompromiss starp darba un vaļasprieka aparātiem? Saņemšu nākamgad, tad jau manīs...:face-wink:

Ko dod spogulene, ja maks neatļauj nopirkt prātīgu objektīvu līneālu. Personīgi visiem iesācējiem iesaku... www.dpreview.com... ... lai izjūt mm garšu, un kad saprot, ka grib bildēt, tād iegādājās lepnu tehniku (normālu spoguleni, bet ne ziepīti ar spoguli :D

Cena arī tīkama 210 Ls
Publicēts: 19.12.12 23:19
 citēt
Nē,nē veči.Es piederu pie tiem,kas paredz spoguļkameru kā šķiras galu.Nākotnē.Bet protams,ne jau ar kanona L vai tamlīdzīgiem "vecajiem" stikliem komplektētu bezspoguli.Ne par velti tās sistēmas rodas pilnīgi jaunas-uz attiecīgas matricas attiecīga objektīvu līnija.Starp citu,ar tiem matricu razmēriem arī haosiņš izveidojies-tik daudz saradies,ka es vairs nefilmēju kurš ir kurš.Gan jau ar laiku pāris standarti nostiprināsies un pārējie nomirs.Vienīgi žēl ,ka FF var pazust (ceru ka tā nebūs) aparāta izmēru dēļ.Es,vecs puika,pieradis,ka 50 mm arī Āfrikā ir 50,nevis jāreizina ar kropfaktoru.:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):