forum.gif
27.-28.oktobrī Ogrē seminārs "Egona Spura ceļš"
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / 27.-28.oktobrī Ogrē seminārs "Egona Spura ceļš"
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.12 23:39
 citēt
OK, tiekamies rīt, būs interasanti! Kādam kurš vēlēsies patusēt, ļoti iespējams ka varēšu uzsaukt nakstmājs www.hotelclub1934.lv
Taujāt man personīgi. Ir divas dāvanu kartes kurām derīguma termiņš beidzās šodien bet ceru uz viesnīcas atsaucību to vienu dienu piemest klāt. :-)
Publicēts: 26.10.12 23:42
 citēt
dolldia:Es nemāku diskutēt... :D

Es jau nesaku, ka zirgs tur nedrīkt būt, patiesībā bilde nav galīgs mēsls... kā jau minēju zirgam neraksturīga vide, ar to bilde interesanta...

Un par smartinu, nekas viņš vēl dabūs! :D
bilde ir sūds, attēlotais notikums bildē - interesants
Publicēts: 27.10.12 04:04
 citēt
JaanisRainis:
Es tik nesaprotu, kāpēc jāiet Spura ceļš vai jāiet pa Buclera pēdām, vai ta ko citu nevar izdomāt?

Varbūt viens no iemesliem ir arī tas, ka nezinām mēs tos savus meistarus. Par ārzemju autoriem vēl kaut ko, bet savējie- it kā nebijuši. Un kas cits par tiem stāstīs, ja ne paši? :)
Publicēts: 27.10.12 21:42 labots
 citēt
Biju. Interesanti bija TIEŠAJĀ paklausīties Igora Muhina teikto. Sevišķi - viņa, kā maskavieša vērtējumu fotogrāfu (un visu pārējo ierindas cilvēku) dzīvi, darbošanos. Šodien. Maskavā. Ieintriģēja Alnis Stakle ar Nakts bildēm (nakts, privātmāju rajoni, ilgas ekspozīcijas). Ja ņem vērā "stihiju", apmeklētība bija virs prognozētā. Ilgas pārdomas izraisīja viena paziņas, pēc profesijas - draudzes gans - vērtējums: " ...kad zemnieks nokuļ labību, tad vētī graudus no pelavām. Radītājs ir veicis to pašu - ieinteresētie ir zālē, pelavas ir atsijātas... Skarbi. Pieļauju, laika apstākļu krasā maiņa tiešām dažiem liedza iespēju atbraukt.
Publicēts: 27.10.12 22:20 labots
 citēt
BET publika taču BIJA ? Visi nesildījās pa "Stūriem" ar blaškitēm ? Dzirdēju esot kā 1917 bijis publika mētēļos un cimdos ZĀLĒ :)
Publicēts: 27.10.12 22:31
 citēt
Bija,bija.Kas nu tur pa stihiju.Šoreiz mūžīgais konflikts izpalika,jo tā puse,kas ordeņus nēsā,nebij ieradusies.:face-grin:
Publicēts: 27.10.12 22:57
 citēt
viecha:Bija,bija.Kas nu tur pa stihiju.Šoreiz mūžīgais konflikts izpalika,jo tā puse,kas ordeņus nēsā,nebij ieradusies.:face-grin:

RĪTĀ ar vēl ir DIENA :D :D
Publicēts: 28.10.12 01:30
 citēt
Lunis:BET publika taču BIJA ? Visi nesildījās pa "Stūriem" ar blaškitēm ? Dzirdēju esot kā 1917 bijis publika mētēļos un cimdos ZĀLĒ :)

Bija, bija :) Mazāk kā pagājšgad, apmēram tik pat vai vairāk kā aizpagājšgad. Bet aukstumu arī mazliet juta. Cilvēki gāja arā un atgriezās mēteļos :) Muhins tiešām tā vērts, būs arī rīt :)
Publicēts: 28.10.12 02:36
 citēt
Jā CAUR ērkšķiem uz zvaigznēm youtu.be...
Publicēts: 28.10.12 07:04
 citēt
Nē, tomēr nesanāks arī šodien... :(
Publicēts: 28.10.12 11:16
 citēt
viecha:Šoreiz mūžīgais konflikts izpalika,jo tā puse,kas ordeņus nēsā,nebij ieradusies.:face-grin:

Tad vismaz izklaides pasākuma ziņā neko nebūšu zaudējis, tik par tēmu skāde, bet negribējās taisīt pirmo gada braucienu pa slidenu ceļu 170 km uz vienu galu.
Publicēts: 28.10.12 19:13
 citēt
Nu tad gaidu tagad kādu izvērstāku rezumē. Citādi pagaidām tā neko īpaši labu nedzirt,bet iekšēja balss saka,ka kādam būs ko konkrētu un labu teikt.
Publicēts: 28.10.12 19:38
 citēt
Ot jā , nekāntu par skādi savādāk liekas ka šodien neviens nav ieradies.
Publicēts: 28.10.12 20:17
 citēt
Lunis:Ot jā , nekāntu par skādi savādāk liekas ka šodien neviens nav ieradies.

nevar būt,kāds gan jau bija
Publicēts: 29.10.12 00:17
 citēt
Pasākums bija labs. Abas dienas.
1) Bija interesanti redzēt Muhinu dzīvē. Viens ir intervijas un foto, pavisam kas cits- iepazīt kā cilvēku. (Pavisam godīgi- es arī domāju, kas tas tāds? :) ) Man bija pārsteigums par viņa vienkāršību un labvēlīgo, demokrātisko attieksmi pret notikumu un dalībniekiem. Vēlreiz par tēmu: Kāpēc jāiet kāda ceļu vai pēdās?- Muhins pastāstīja, ka zināja Spuri un bija aizkustināts, ka viņu atceras un ar viņa vārdu notiek pasākumi pēc daudziem gadiem.
2) Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad bija daudzi jautājumi no zāles un katram autoram- arī tas palīdz labāk iepazīt mūsu pašu autorus. Turklāt Muhins gandrīz katram deva kādu komentāru, piešķirot papildus kontekstu ar to, kas notiek pasaulē un Krievijā.
3) Aizkustināja U.Balgas prezentācija par foto trepi, kurā vienas fotogrāfes klēpī bija bērniņš, kas vēl tikai nāks pasaulē, bet kāds no autoriem šo pasauli jau atstājis. Akcijai iesūtīto fotogrāfiju fonā tika lasītas autoru pievienotās vēstules. Un reakcija zālē bija ļoti dzīva.
4) Bija sarunas par foto tēmu- dāžādi viedokļi, dažādas pieredzes. Spēj tik iepazīt!
Un ko dotu, ja kāds ieliktu reportāžu ar 5 smejošām sejām? Rastos priekšstats, ka pasākums bijis humora vakars? Nebija ne sēras, ne nepārtrauktas zviegšanas :) Tāpat- vienam auksti, bet citam karsti. Arī interese par dažādiem autoriem atšķirīga- toties atmosfēra brīva- var ienākt vai atstāt zāli visu pasākuma laiku. Paldies Dievam, ka ne visu var nofotografēt, un pat ne nofilmēt. Kaut tādu kvalitatīvu foto pasākumu LV būtu vairāk- es piedalītos, kur vien spētu un secinātu pēc pašas pieredzēta.
Publicēts: 29.10.12 00:32 labots
 citēt
Oooo , nu re MUHINS zacepijis :) MANI ar šamais zacepija pirms ~20 gadiem , Auziņš mani ar viņu iepazīstināja Toreiz:) Lai arī mēs esam vienaudži es ar šamo TOREIZ satusēju emācījos šausmīgi daudz PRAKTISKAS fīčas , par kurām VĒLĀK brīnījās pat FRIČU PAPARAČI :D :D Sīs savi EKSTRĒMAJOS Krievijas bildēšanas apstākļos bija VAREN labas `fīcas iztukšojis , STRĀDĀ`IDEĀLI ari tīri tehniski ļoti labas :) Jā starp citu PIEKTDIEN nomira Muhinam skolotājs! Skolotājs kurš uzskatīja ka Muhins esot viņa VIENĪGAIS skolnieks , zini kā vīnu sauca ? LAPINS ! Savukārt Slusarevs [Spura čoms un labs draugs] savā pēdējā intervijā teica ka LAPINS ir psihiski slims GRAFOMĀNS un Muhins viņu neuzskata par savu skolotāju ;):) Jā nu skaisti MUHINS tātad attaisnoja cerības. NU un kur tad viss pārējais ? Kas vēl bija LABS ?
Publicēts: 29.10.12 00:41
 citēt
Un ko dotu, ja kāds ieliktu reportāžu ar 5 smejošām sejām? Rastos priekšstats, ka pasākums bijis humora vakars? Nebija ne sēras, ne nepārtrauktas zviegšanas :)
Nav jēga oponēt tikai oponēšanas pēc. Jēdzīgāk ir pilnveidoties un nākamreiz darīt gudrāk. No sīktmiem top lieli darbi un ņemot vērā fotoblog lielo auditoriju arī viedokļi . Es ticu,ka pasākums bija nozīmīgs un vērtīgs,taču nevar neņemt vērā arī lietas,ko var pilnvedot. Tas vienmēr tā bijis un būs.
Publicēts: 29.10.12 11:38
 citēt
Sorry.Biškiņ ne pa tēmu.Vot kāpēc Voldemorts nodzēsis savu reportāžu?Tāds ir jautājums.Tur bija forša diskusija sākusies,dažādi viedokļi un neviens jau neteica ,ka bildes ir galīgi mēsli.Nu bišķi padrūmi...tas izraisīja runas.Tieši to jau vajag.Nu vai tad tiešām tikai medutiņš jālej lai būtu labi un konstruktīvi.Tas pats par visu pasākumu kopumā.Skaidrs,ka derīgs un labs,Kaspars teica,ka baigais darbs tur jāpieliek...nu forši,malači!bet man redz tādas piezīmes,citam citādas un tā viņš ripo uz priekšu...nu nevajag raustīties no citādiem viedokļiem.:face-sad:
Publicēts: 29.10.12 11:57
 citēt
viecha:Sorry.Biškiņ ne pa tēmu.Vot kāpēc Voldemorts nodzēsis savu reportāžu?Tāds ir jautājums.Tur bija forša diskusija sākusies,dažādi viedokļi un neviens jau neteica ,ka bildes ir galīgi mēsli.Nu bišķi padrūmi...tas izraisīja runas.Tieši to jau vajag.Nu vai tad tiešām tikai medutiņš jālej lai būtu labi un konstruktīvi.Tas pats par visu pasākumu kopumā.Skaidrs,ka derīgs un labs,Kaspars teica,ka baigais darbs tur jāpieliek...nu forši,malači!bet man redz tādas piezīmes,citam citādas un tā viņš ripo uz priekšu...nu nevajag raustīties no citādiem viedokļiem.:face-sad:

mjā nodzēsa bik pa vēluman domāt labāk būtu bijis,ja nebūtu nemaz licis
Publicēts: 29.10.12 12:01 labots
 citēt
viecha:...nu nevajag raustīties no citādiem viedokļiem.:face-sad:

Tur ir "ISTAIS viedoklis" un "Nepareizais" :):) SKUMJĀKAIS ka atklāti tev to nepateiks , sludinās pretējo :D :D PROTAMS ka milzīgs darbs , bez tā nekur. tāpēc jau tur braukt ir VĒRTS taču jārēķiņas ar "Problēmām" jeb tieksmē pie MEDUS MUCAS obligāti savilkt kādas KONKRĒTAS darvas karites kuras atbaida ļoti daudz INTERESENTI. Man piemēram nešiet ADEKVĀTI tērēt publikas laiku ar kaut kādu Marnicu vai Mihailovski . Ja otrais vismaz ir cienījams pļāpa un anarhists huļigāns tad pirmais ir VIENKARŠI "Slavas @ varas " kārs mudaks kurš GRĀMATU iemācijies no GALVAS un "Gudri lej" . Marnici , Vanagi un tāmlīdzigi "Varas @ Slavas" kāri lējēji kautkādā PUBLISKĀ veidā prezentēti mani tādus pasākumus padara vienkarši neaktuālus. Varbūt ALNIS @ ARNIS man nav tuva tēm TAČU tie čaļi vismaz PĀRSTĀV SAVU JOMU un viņu "Alternatīvs" viedoklis ir vismaz kādai daļai PUBLIKAS INTRESANTI uzklausāms es ar varu KLAUSĪTIES lai zinātu kas man tajā nepatīk , bet TUKŠUS LĒJĒJUS kam dod tik "Pasēdēt prezīdijā @ grāmatu atstāstīt" tādu staipīšana uz RADOŠU pasākumu man liekas STULBA MĀNIJA.
Publicēts: 29.10.12 12:12
 citēt
Ir jau cits reports tā pasākuma ietvaros-varbūt kādam labāk patiks

fotoklubsogre.lv...
Publicēts: 29.10.12 15:22
 citēt
Post scriptum. 1) Viecha, reportu dzēsu kā lieku - izņemot Tevi un Kapri, pārējie komenti bija KPSS kongresa delegāta līmenī - Solženicinu nelasīju, bet nosodu. Tā varētu būt arī atbilde uz Rolanda komentu reporta dzēšanas sakarā. 2) Luni, tas Muhins, kuru sakies pazinis divdesmīt gadus atpakaļ, šodien ir pavisam cits Muhins, manuprāt. Bija izdevība parunāt. Absolūti sakrita vērtējums par situāciju Krievijā pēdējos divdesmit gados - nogaidīšana. Tad, visjaunākie notikumi - režīma pretinieki, faktiski jaunā paaudze, šajos divdesmit gados izaugusi, izglītojusies, redzējusi un ar savu, krievisko mentalitāti vērtējusi Rietumus. Arī sistēmas vistumšākās šķautnes. Tagad ceļas visā auguma, vēloties teikt savu vārdu. Tieši tāpat, kā Krievijas inteliģence Bītlu laikos, par ko no augstskolu auditorijām nonāca psihiatriskajās slimnīcās, kolonijās. Simtiem cilvēku likteņu tika salauzti. Tieši tas atkārtojas šodien. To pauž, cenšas parādīt savos jaunākajos darbos šodienas Muhins. 3) Atkal, jau kuro reizi - tika neuzbāzīgi, bez reklamēšanās piegaršas, uzsvērts jaunākais fotodarbu prezentēšanas / saglabāšanas virziens. Fotogrāmata. Arī Muhinam. Ne jau tas, par ko šeit rakstīja - nu, mēs to jau sen zinām. Stop, vīri - tas, ko šai jomā zinājiet, ir sirma senatne jauno tehnoloģiju attīstības virpulī. Tādas ir dažas iespaidu drumslas un ieguvums (man) šajās divās ziemīgi aukstajās dienās.
Publicēts: 29.10.12 17:37
 citēt
Lunis: Kas vēl bija LABS ?

Jā, tas arī bija labs- nebija Mihalovskis, arī Marnics turējās rāmjos :) Runāja tikai par fotogrāfiju, nevis plašākai publikai nezināmiem kašķiem :)
Muhins teica, ka Spuri caur Sļusarevu iepazinis. Pieminēja arī Sļusarevu, bet - tikai kā mākslinieku, iedvesmas avotu, bez kāda kašķa. Piemēram, ka ticis tajā mājā, kur Sļusarevs ilgi dzīvojis, un nodomājis, ka tagad varētu tik pat labas bildes radīt :) Joks, protams.
Balčus nedzirdēju pati, nespriedīšu pēc citu izteikumiem, kaut gan tie bija ļoti interesanti... Bet Alni bija interesanti klausīties, piemēram, Anita viņam jautāja apmēram tā- ko viņš domā par fotografēšanu 70-to gadu stilā. Un viņš teica, ka katram laikam ir sava valoda un tajā jārunā ar skatītāju (kaut arī foto nav tas pats, kā valoda).
Atšķiras katru gadu pasākumi- man šogad likās tāds raits un runīgs, viss par tēmu un nevienam nebija nekas jāvelk ārā. Otrā dienā dēļ tā pa stundu atvirzījās programma, bet domāju, ka tas nevienam netraucēja.
Publicēts: 29.10.12 18:25
 citēt
Nu vooo POLDĪS Kapri par Info.
Publicēts: 29.10.12 19:34
 citēt
Solženicinu nelasīju, bet nosodu. Tā varētu būt arī atbilde uz Rolanda komentu reporta dzēšanas sakarā.

Nederēs gan,reportāža bija redzama un varēja to tavu solžeņicinu lasīt cik uziet
Publicēts: 02.11.12 23:58
 citēt
Marnics lej no grāmatas, jo pašām nav pietiekamas pieredzes, tik, cik iemācījies. Viņš bijis kaut kāds nekustamo īpašumu tirgotājs, foto ir viņa iedomātais nākamais biznesa veids.
Publicēts: 03.11.12 01:46 labots
 citēt
_AlterNative:Marnics lej no grāmatas, jo pašām nav pietiekamas pieredzes, tik, cik iemācījies. Viņš bijis kaut kāds nekustamo īpašumu tirgotājs, foto ir viņa iedomātais nākamais biznesa veids.

TAS JŪTAMS līdz tiko šams MUTI atver , ka viss ko šams LEJ nav absolūtu nekā saistīts ar REĀLO PIEREDZI un dzīvi:):) Man vienkarši parasti smiekl nāk par cilvēkiem kuri spēj GRĀMATU NO GALVAS IEMĀCĪTIES bet ir par stulbu vai aprobežotu lai kaut ko no tā PAŠI SPĒTU pārbaudīt dzīvē vai reāli izdarīt :D :D Principā jau tas arī NAV jādara TAČU vismaz aptuvenai nojēgai par REALITĀTI jābūt un tas šarmam nav PILNĪGI NEKĀDAS :D ;D Bet uzcītīgs un mērķtiecīgs jau nu ĻOTI kā reiz "Aunu baru" ko stūrēt šitādam prasās:) Man piemēram ir SMIEKLĪGI viņā klausīties , taču redzot kāda publika ŠAMO KLAUSĀS un nesmejas man jau sāk reāla rēka nākt , tas tik liecina par ši publikas pašas pieticīgām zinībām un jelkādas pieredzes neesamību. Īstenībā vienkārši žēl parasti tērētā laika.
Publicēts: 07.11.12 17:08
 citēt
Voldemorts: ...KPSS kongresa delegāta līmenī - Solženicinu nelasīju, bet nosodu.

Tas bija teikts 1958.gadā PSRS Rakstnieku savienības kongresā par Pasternaka Doktoru Živago.
Publicēts: 05.12.12 20:19
 citēt
Diemžēl, tāda ir mūsu izglītība, jo labiem fotogrāfieoem nemaksā tik, cik vajadzētu, lai tie būtu ieinteresēti mācīt citus. tas pats Aļeksikovs- man aizdomas, saputro galvu ar saviem pretrunīgajiem vēstījumiem un, no manas paša pieredzes, tīri normāli fotogrāfi pārtrauc bildēt vai turpina ražot kaut ko klišejisku, zemā tehniskā līmenī. Otrs fenomens- vienveidīgie Granta bērni.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):