forum.gif
"Ticības" maiņa?!?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / "Ticības" maiņa?!?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.12 06:29
 citēt
Sveiki! :face-wink:

Gribētu pajautāt jūsu viedokli par to, vai ir kādi iemesli, kāpēc būtu jāpāriet no fočuku ražotāja viena brenda pie kāda cita? Varbūt paši esat to darījuši? Mani savā ziņā ieinteresēja tas, ka kāds izteicās - Canon un Nikon "zīmē" savādāku bildi. Varbūt vienkārši gribas pamēģināt kaut ko jaunu...
Publicēts: 26.10.12 07:13
 citēt
Bet vai nav vienalga ar kādas firmas ražojumu Tu bildē? Šis nav jautājums par ticību, bet gan par stulbību un kādas konkrētās firmas mārketinga instrumentu efektivitati..
Publicēts: 26.10.12 07:26
 citēt
Es jau nezinu, vai ir vienalga, es jau tikai ar vienu esmu fočējis. :D Bet, ja nopietni - ir taču vairāki apstākļi (īpaši LV?), kas izvēli iespaido, vai ne?
Publicēts: 26.10.12 07:31
 citēt
es savā laikā pārgāju no zenit uz nikonu. tagad nesen - no nokias uz samsung androiidu. it kaa viss normaali ziimee...

a tos muldeetaajus... savaakt vienaa barinjaa uz blaindtestiem... "ziimee savaadaak" :D novilkt bikses un pa purnu. Vajag vispirms vispaar iemaaciities kaut ko galvaa uzziimeet
Publicēts: 26.10.12 07:34 labots
 citēt
Mana pirmā "apzinīgā migrācija" (par Smenu-2 nerunājot) bija no dažādiem "Zenitveidīgajiem" (S, E, 11, TTL, 19) uz Minoltas SRT komplektu (Rokkori 28. 50 un 135 mm) - zviedru kolēģis komandējuma laikā praktiski uzdāvināja. Kā nojaušat, iespaidi pēc Zenīta bija satriecoši..:face-grin:
Otrā migrācija (vēl filmu laikos) bija uz Kanonistu nometni, jo gadījās pa ļoti labu cenu nopirkt Canon EOS 100 ar 28-105 mm.
Minolta vēl kādu laiku bija otrais aparāts, bet automātikas priekšrocības uzvarēja slinkumu...:face-wink:

Tagad vienīgais iemesls. kas reāli varētu iespaidot manu "migrāciju" uz citu brendu- kāds bagāts draugs ar milzīgu optikas lērumu, kuru es varētu izmantot, kā savu..:) Tāda nav un neredzu iemeslus pamest Kanonistu nometni..:face-crying:
Pagaidām kategoriski nemigrētu uz Olympus dēļ mazā sensora.
Par pārējiem- "neko nevar skaidri zināt"...:face-wink:

Par ziepīšiem un fototelefoniem nerunāju- pašlaik ir Fuji F550 ziepis un Sams Galaxy- abi diezgan bieži noder.

Bezspoguļus pagaidām īsti neizprotu un par kandidātiem neuzskatu- ne šis ne tas- kabatā neiebāzīsi, spoguļkameras operativitātes nav.:face-sad:
Publicēts: 26.10.12 07:38
 citēt
Ai, man dzīves apnikums, gribas [varbūt] kaut ko pamainīt! Tas jau skaidrs, ka palielam tas pats. A, ja es nopirkšu Sigmu un tai kaut kas notiks, cik ilgā laikā to LV sataisīs?
Publicēts: 26.10.12 07:46
 citēt
jebkuru kameru ar nopietnaaku defektu labos kaut kur taalu taalu kur ir laboratorijas. un ilgi. uz vietas - tikai to, ko var ar lielo skruuvgriezi.

Ritz - galerijaa viena shvaka bildite. KO TĀDU Tu fotografee no kaa ir apnikums lai kaut kas buutu jaamaina?
Publicēts: 26.10.12 08:01
 citēt
No nokia n82 pārēju uz galaxy tab 10.1, tad atpakal uz nokia n82. Zīmē labāk
Publicēts: 26.10.12 08:22 labots
 citēt
Tikai, lūdzu, neieciklējaties uz to "zīmēšanu"! :D Atkārtošos - pa lielam jau būs viens un tas pats... Bet, piemēram, taču var teikt, ka lielāks vai mazāks dinamiskais diapazons ietekmē to kā izskatās bilde?
Publicēts: 26.10.12 08:30
 citēt
Ritz:Tikai, lūdzu, neieciklējaties uz to "zīmēšanu"! :D Atkārtošos - pa lielam jau būs viens un tas pats... Bet, piemēram, taču var teikt, ka lielāks vai mazāks dinamiskais diapazons ietekmē to kā izskatās bilde?
katrai bildei, katrai idejai kas tai apakshaa buus kaut kaads neabsoluuts optimaalais dinamiskaa diapazona pietiekamiibas liimenis. runaat par to vispariigi ir tas pats, kas auto gadiijumaa drachiit par zirgspeeku. Nju kaada nah starpiiba vai Tu seedi sastreegumaa ar 400 vai 500 zirgspeekiem? vai uz mezha celja...
Publicēts: 26.10.12 08:44 labots
 citēt
Filmu laikos, ja paskaita no 5.klases, migrēju kā čigāns: Smena - Čaika-3 - Mir - Zenit-E.
Ap 96.g. nopirku Praktiku, 99.g. Pentaxu P-3n. Pentakšu bija 4 gb, tad par ļoti izdevīgu cenu piedāvāja EOS 1N HS, nomainīju ticību uz Canoni. Tā DSLRi bija veseli trīs, ar visām blicēm un labiem stikliem, domāju, ka ar tiem pietiks visam mūžam, beigās vēl pasaules galu nobildēšu, bet parādījās tāds parametrs kā zemi trokšņi pie augstiem ISO, kur pēc visādiem testiem labākais savā klasē izrādījās K-5, gāju apakaļ uz Pentaxi.
Ticības ziņā laikam izskatos pēc K.Dimitera, bet pagaidām esmu apmierināts, tomēr galvu uz sliedēm nelikšu, ka tas ir pēdējais variants, ja nu pēkšņi kāds ko izdomā...
Publicēts: 26.10.12 09:41
 citēt
Ritz:Tikai, lūdzu, neieciklējaties uz to "zīmēšanu"! :D Atkārtošos - pa lielam jau būs viens un tas pats... Bet, piemēram, taču var teikt, ka lielāks vai mazāks dinamiskais diapazons ietekmē to kā izskatās bilde?

manuprāt līdzīgu klašu kameras gan n gan c uzvedīsies līdzīgi, nevis identiski-bet līdzīgi varbut viens modelis labāk cits sliktāk.. bet +/- nekādu dižu izlecienu :big_smile:
p.s.zīmē stikls nevis kamera :grimace:
Publicēts: 26.10.12 10:03
 citēt
Skaidrs, ka šad un tad tā ticība jāpamaina. Cilvēka dabā ir apnikšana - apnīk darbs, vecā automašīna, sieva, mīļākā....Ir arī izņēmumi - draugi neapnīk, bet kamera nav izņēmums.
Publicēts: 26.10.12 10:11
 citēt
Citagaisma:Bet vai nav vienalga ar kādas firmas ražojumu Tu bildē? Šis nav jautājums par ticību, bet gan par stulbību un kādas konkrētās firmas mārketinga instrumentu efektivitati..

Un tomēr ir kaut kas , kas spoguleņu (nopietnos īpašniekus) notur pie viena brenda :)... un tie ir objektīvi, kurus mainot brendu izmetīsi (par lēto pārdosi) laukā. Varbūt būtu noprovējis nikon, bet man canonam ir nosegts līneāls no 12- 800 mm.
Kāda jēga kaut ko mainīt uz nezināmu un mistisku :D
Publicēts: 26.10.12 10:21
 citēt
Es savu ticību izvēlējos pēc oliņ-boļin principa. Nav tā labākā metode, bet dižas atšķirības nav, amatieru galā it īpaši.
Esmu kanonists un ir doma pāriet uz nikon. Galvenais iemesls, ka normāla FF tagad. :(
Man 5D ir vecs un lēns lūznis. Patīk tāpat.
5D II ir novecojis tomēr. Milzīgu atšķirība no 5D I neredzu.
5D III bik pa dārgu... :/
6D ir tikai tāpēc, ka Nikon ir 600D un noliktavā mētājās vecas detaļas. čap-šļap un gatavs.
1Dx ir dārgs. Tāpat arī 1Ds III. Vecāki modeļi būs nolietoti :/
Publicēts: 26.10.12 10:53
 citēt
Būtu vienādas bajonetes un brendus aizmālētu kā Austrālijā uz pīpjiem, sāktos masveidu pašnāvības fotosaitu spameru vidū laikam

:face-devil-grin:
Publicēts: 26.10.12 12:08
 citēt
Par ticības maiņu nezinu, jo tādas nav. Mainīt aparāta ražotāju neredzu jēgas, ja nemaina kādu no visbūtiskākajiem aparātu (sistēmu) parametriem. Digitālajiem par tādu skaitu matricas izmēru.
Ja nu noder kādi apsvērumi no pieredzes - pašam tāds jautājums bija, kad noskaidrojās, ka no Oly jaunu 3ciparu klases (kādu E-700) nesagaidīšu. Izvēle bija –
a) palikt pie 4/3 lieluma matricas (un vecās vai micro bajonetes);
b) pāriet uz APS-C;
c) samierināties kar kādu superziepi (kam RAW, M, A, S burtiņi un iespējamas garas ekspozīcijas).
APS-C atkrita pirmie, jo iecienītajam 70-300 teleobjektīvam līdzvērtīgu uz crop 1,6 nenes ne mugura, ne maks, pie tam maznozīmīga pāreja nešķita gana laba, ja ko maina, tad pamatīgi. Ziepīši pirkšanas brīdi piemēroti neatradās, kaut tāds variants tika skatīts nopietni (neesmu jau fotogrāfs). Atlika 4/3, jo micro šķita vēl nenobriedusi sistēma (pietrūka arī dažas man būtiska īpašības) , tātad viens pats Olympus E-5. Daudz par augstu epizodiskam knipsētājam, tomēr pirkumu nenožēloju. Kad šis būs savu laiku nokalpojis, gan jau bezspoguleņu barā būs uzradušies manām iegribām atbilstoši grabulīši, dižziepji āri attīstās.
Publicēts: 26.10.12 12:33
 citēt
kamēr spēsi atšķirt tikai ražotāju nosaukumus, tikmēr nekur nevajag pāriet - kad sapratīsi vairāk tad arī nomainīsi uz to kas tev vajadzīgs.
Publicēts: 26.10.12 12:44 labots
 citēt
Canon A400 > Fujifilm S5600 > Canon 400D > Canon 5D > Canon 1Ds Mark II, pašlaik esmu apstājies, vajadzība nespiež pēc kaut kā cita.
p.s. kā jau iepriekš minēja, tad vairāk svarīgs, kādu glāzi tam fotoaparātam priekšā stelē
Publicēts: 26.10.12 12:56
 citēt
Es jau dažus gadsus CERU pāriet vismaz uz A4 formāta kameru un NEKĀ , nav man interesanta piedāvājuma
Publicēts: 26.10.12 12:59 labots
 citēt
Lunis:Es jau dažus gadsus CERU pāriet vismaz uz A4 formāta kameru un NEKĀ , nav man interesanta piedāvājuma

Ņem ciet. Tik autofokuss dažreiz gļuko....:face-grin:

www.ebay.de...

Šamais vēl krutāks, kaut arī dārgāks . Bet kas ta Lunim 1,5 kiloEUR...;

www.ebay.de...

Publicēts: 26.10.12 13:16
 citēt
Ui, ja tādam pieliek atbilstošu teleobjektīvu, tad uz haubices lafetes, 6 zirgi priekšā… ņemtu.
Publicēts: 26.10.12 13:41 labots
 citēt
A VOT , šitāds kuras pilns E-bay man nevajag , ir tādi 40-50 gadsu KODAK ražojuma ARMIJAS KAMERAS formāts A4 un kas savādi Airopā viņas ar šad tad gadās , , tādu ar gribyu cenā ~500 USD ar visām kasetām utt. REIZ vienam čalim LV redzēju un BAIGI ieptikās , vot man ar tādu vaig . Kocenes ir STUDIJAS kameras man vaig CEĻOJUMA . Kocenes laba leita bet 99% ir nelietojamas. Esmu kādas 20 apskatījis NEVUNU nerentējās pirkt pat pa 20-30Ls. TAČU ja mienētais FKD būti normālā stāvoklī ar kādām 3 PLASTMASAS KASETĒM kādas viņam BEIGĀS NĀCA es viņu pa kādism 100Ls paņemtu.

Ja man vajadzētu kādu "Vecu koka tarataiku" es drīzāk šitā www.my-photo-blog.com... būtu darijies :):)
Publicēts: 26.10.12 14:24
 citēt
Es pārgāju no Pentax uz Canon, ja runa ir par dslr. Bet arī tikai tāpēc, ka vajadzēja strādāt presē, kur Pentax K10D nu galīgi nespēja pildīt savu uzdevumu.

Canon A610 > Pentax K10D > Canon 30D > Canon 5D > Canon 5D mk II
Publicēts: 26.10.12 14:26
 citēt
getLost:Es savu ticību izvēlējos pēc oliņ-boļin principa. Nav tā labākā metode, bet dižas atšķirības nav, amatieru galā it īpaši.
Esmu kanonists un ir doma pāriet uz nikon. Galvenais iemesls, ka normāla FF tagad. :(
6D ir tikai tāpēc, ka Nikon ir 600D un noliktavā mētājās vecas detaļas. čap-šļap un gatavs.

5D II ir novecojis? Nu gan, puisīt, tu dod :D :D :D
Publicēts: 26.10.12 14:40
 citēt
Santis:
getLost:Es savu ticību izvēlējos pēc oliņ-boļin principa. Nav tā labākā metode, bet dižas atšķirības nav, amatieru galā it īpaši.

Izlepusi tauta..
Publicēts: 26.10.12 14:49
 citēt
Ticību mainīt nedrīkst!Pēc šariata likumiem par pirmo reizi nocērt pāris pirkstu.:face-grin:Otru reizi jau pavisam sūdīgi.Bet redz ielenes atkal stāsta,ka pirmā reize esot tā grūtākā,jo īsti nevarot saprast aiz mīlestības vai par naudu(kas tad piecītis par naudu).
Publicēts: 29.10.12 01:56
 citēt
Ritz:Sveiki!... vai ir kādi iemesli...

ja rokas līkas. var mēģināt pāriet. bet pieļauju iespēju, ka tas ar nepalīdz. tikai paildzina mokpilno procesu
Publicēts: 29.10.12 08:13
 citēt
Santis:

Elektronika noveco 1,5- 2 gadu laikā, bet tas nenozīmē, ka nevar lietot :D. Un ka tas jaf ir ar bārdu pierāda, ka ir 5D mIII :P
Publicēts: 29.10.12 10:24
 citēt
Bildes:es savā laikā pārgāju no zenit uz nikonu. tagad nesen - no nokias uz samsung androiidu. it kaa viss normaali ziimee...

a tos muldeetaajus... savaakt vienaa barinjaa uz blaindtestiem... "ziimee savaadaak" :D novilkt bikses un pa purnu. Vajag vispirms vispaar iemaaciities kaut ko galvaa uzziimeet

:D Jap :D
Publicēts: 30.10.12 09:39
 citēt
mani varētu motivēt tas, ka es atrastu atslegu no dzīvokļa, kurā pilns ar Canon'a optiku!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):