palūrēju darbu kalendārā un secināju,ka lielums ieplānoto darbu ir paveikts. Principā nav par ko īpaši kliegt,bet it kā nav arī par ko kaunēties. Ar mākslu gāja pašvaki,nebija laika. Tāpēc arī aktivitātes fotoklubā tika mestas pie malas. Bet tā kā Lunis faktiski uztaisīja un izvērsa jaunu projektu un biedrību,tad gads sanāca ļoti ražīgs. Vairums bilžu var redzēt saitā [url=www.latvianstories.com]www.latvianstories.com[/url] ,kuram šogad tūlīt paliek divi gadi. Pamatā tā ir notikumu un cilvēku vēsturiska iemūžināšana bildēs. Ir bijušas arī neveiksmes,bet pie tā tiek strādāts. Tā sakot ar cerīgu skatu urbjam tālāk. Es ceru,ka neizklausījās pēc lētas plātīšanās un pieļauju,ka blogeriem arī varbūt ir kaut kas izdevies,bet burzmā pārējiem palicis nemanīts.
Par savām protams,es tikai mēģinu sarunu uzsākt. Bet tu blēdi jau iedzelt provē,kau gan tava ceļojumu bilžu prakse man interesanta šķiet. Un kudi smukāk ,kā google vāģim sanāk.
par manām nav ko runāt. Gandrīz lielā daļa tapušas nenospiežot bremžu pedāli. Nedaudz vairāk ceļu, ceļmalu un retu reizi skatu leņķis, ko citi nevar ieraudzīt, jo sēžu augstu. Drīzāk varētu runāt par to, kam man tas vajadzīgs, jo biju stingri nolēmis vairāk ar to nenodarboties, tik fotoļaudis tādi simpātiski un erudīti cilvēki, (ne tikai foto jomā) un prom no šiem nekur tālu nevar aizdoties. Tā nu es te migrēju... ne īsti bildēju, ne īsti nebildēju. katrā ziņā, sen esmu atmetis kaut kādus pasūtījumus par naudu.
Tak tur jau tas joks,ka ir papilnam vēl fotogrāfētāju,kuri dara baigi labus darbus,bet tas paliek citiem nezināms. Teiksim ,kad bija tie novadu un pagastu svētki,gan jau daudzi sabildēja. Ja par mākslas izstādēm varbūt skaļi saukt,bet akurāta vēsturiska ekspozīcija kādā tautas namā pa manam ir tikpat cienījams un derīgs darbs. Kāpēc gan nepastāstīt citiem?
Man prieks ka tev patika tas ko darām Pagājis aptuveni pus otrs gads kopš lēmu koncentrēties uz manā skatījuma lietderīgiem projektiem nekā „Interneta satura pārstāstīšana ” , netērēt laiku manā skatījumā bezjēdzīgām tēmām aktivitātēm . Projektiem sadarbības partnerus izvēlos ļoti uzmanīgi tik no iepriekšējas sadarbība pieredzes . Esmu pietiekami daudz strādājis ar liela apjoma projektiem labi zinu ka tie prasīs visai ievērojamas investīcijas atbildības par rezultātu . Taka šaka man bija prieks ka Rolands izlēma pievienoties manām idejām un tēmām piemeta vēl savējās kā otrs autors un domu biedrs . Gads bija ļoti intensīvs projektiem un tēmām bagāts , nākamais solās būt uz pusi intensīvāks. Pamatā visi iesāktie projekti paredzēti 2-3 gadu posmiem , taka īstus pirmos rezultātus varēs prezentēt tikai pēc 2-3 gadiem , tā paredz mūsu darba plāni. Forši ka TU vari prezentēt kādus starp rezultātus , man gan šobrīd vēl neko rādīt negribas kad ko pabeigšu rādīšu. Forši arī ka sadalījām kopējas tēmas „Individuālos virzienos” tu vari rādīt savu virzienu negaidot kamēr es izkasos ar savējo BET šis tas pa sīkumam protams tiek likts WEBos , daļu gan liedz personu datu aizsardzības likums rādīt „Pusgatavu” un neapstiprinātu. Katrā ziņā man prieks ka tev šis gads likās lietderīgs un mana kompānija nav apnikusi , jā prieks ari par JAUNAJIEM sadarbības partneriem , toss gad es vēl „Pavērošu” lai var droši likt pie „Arkla” , bet pieskaitīti IR
es cik noprotu, latvianstorys iemūžina LV aktivitātes tīri ikdienišķā vidē. Mandomāt, ka tas ir lielāks projekts, kur kādreiz varētu vērsties gan publicisti, gan vēsturnieki, gan vienkārši cilvēki, kuri grib materiālus par konkrētu vietu, pasākumu un cilvēkiem. Vai tā?
talavietis:es cik noprotu, latvianstorys iemūžina LV aktivitātes tīri ikdienišķā vidē. Mandomāt, ka tas ir lielāks projekts, kur kādreiz varētu vērsties gan publicisti, gan vēsturnieki, gan vienkārši cilvēki, kuri grib materiālus par konkrētu vietu, pasākumu un cilvēkiem. Vai tā?
JĀ mums jau ir sadarbība ar attiecīgiem iestādījumiem un akcepts, principā ar to ar sākām. Vienīgais REĀLS pārsteigums bija ja tā var izteikties "Vietējo varu" attieksme tā bija vienkārši PERFEKTI varu kā tādu LV raksturojoša. Mēs taisam to par ārēju finansējumu tā teikt "Na haļavu" tiem kas "Virsū" un iedomājies ja pat PIĶI NEPRASA tad normāls novada galva pasaka "Ja man NEVAJAG citiem to ar nevajadzēs" ar domu JA ŠIM nav intereses šo nebildē tad kaut kādus lauķus mežā nafig bildēt ?
Ar ko ari apsveicu!!! Es tikai apbrīnoju , par kuru laiku vcar uzspēt, gan dzelzceļu apsekot, gan saimniecību fīrēt, gan bildēt un vēl saitā ņemties. Man kaut kā tas nesanāk...Bet gribētos lai diennaktī stundu būtu vairāk
chukmasoff_f:Ar ko ari apsveicu!!! Es tikai apbrīnoju , par kuru laiku vcar uzspēt, gan dzelzceļu apsekot, gan saimniecību fīrēt, gan bildēt un vēl saitā ņemties. Man kaut kā tas nesanāk...Bet gribētos lai diennaktī stundu būtu vairāk
TAS brīvaja laikā , wikendos, PĒC IESPĒJAS saplānojam visus izejot no BRĪVDIENĀM
Šo sarunu uzsāku kā turpinājumu iepriekšējai par mākslu un izstādēm. Kaut kurā brīdī pieleca,ka mākslinieks no manis sūdīgs,bet āķis sen lūpā un gribas darīt kaut ko VAJADZĪGU kādam. Es domāju tādu te ir papilnam. Apgūt tehniski pieņemami un cik necik radoši strādāt var vairums. Tāpēc Luņa ideja baigi aizrāva,jo nav nekas mokās jāizspiež un koncepti jādzemdē,kā arī ar galvu akadēmisks mūris jāgrauj. Pilnīgi pietiek ar vienkāršu akurātu darbu. Tas var būt jebkas. Bildes ceļvedim,brošūrai. Bildes kādā ofisā. Tas ļauj piepildīt to foto sapni. Un nejau es Lunis vai vēl daži,te vienīgie. Par piepildījuma rasšanu runa. Tāpēc jau mudinu uz sarunu,ka tas kādam var palīdzēt turpināt šo ceļu. Tālavietis piemērs šķiet ļoti zīmīgs.
chukmasoff_f:Ar ko ari apsveicu!!! Es tikai apbrīnoju , par kuru laiku vcar uzspēt, gan dzelzceļu apsekot, gan saimniecību fīrēt, gan bildēt un vēl saitā ņemties. Man kaut kā tas nesanāk...Bet gribētos lai diennaktī stundu būtu vairāk
TAS brīvaja laikā , wikendos, PĒC IESPĒJAS saplānojam visus izejot no BRĪVDIENĀM
Nja, Nu ar brīvdienu plānošanu man tikai sanāk lidz RCT sezdienrītā ailaist, un pecpusdienā atkal pa darbiem lidz auzīm, vel Liepājas projekti klāt un te pa Rīgu, nja, nav man brīvdienu normālu lai var saplānot, šodien ari pēcpusdienā viens piezvanija ka nokāvis cietni, a infu jaizdabū lidz rīt pusdienlaikam arā, ja nesanāks tad būžot liels ānus... tagad ari jamos ar to un lidz rītam nāksies vis ticamāk indexēt to ko izvilkšu ara.
Kas ir tas ir,absolūti brīva laīka,lai teiksim nogulētu dienu jūrmalā man nav faktiski vispār. Bet tas ar ko ņemos man sagādā prieku. Nav tas sliktākais,jo tā ir MANA izvēle. Citiem gan jau ir savādāk.
chukmasoff_f:[pēcpusdienā viens piezvanija ka nokāvis cietni, a infu jaizdabū lidz rīt pusdienlaikam arā, ja nesanāks tad būžot liels ānus... tagad ari jamos ar to un lidz rītam nāksies vis ticamāk indexēt to ko izvilkšu ara.
A bija ieplānots romantisks vakars
NŪ tas jau tā NEGADĪJUMS
Man vienkārši biški noriebās "Pa kaktiem šttelīšu pinēji visvari" jomās kurās neko nejedz bet aktīvi uzņemās arī "Radošuma imitācijas" aktīva simulēšana. Nolēmu ka NAFIG labāk daru kaut ko KĀDAM VAJADZĪGU un paliekošu nekā "Pēcvārdā" taisnojos par kārtējo dēlī salaisto lažu un mistiskiem solījumiem tēmās kurās solītājiem PILNĪGI tumša bilde Tāpēc lēmu PATS plānot sev tēmas , atbildēt par rezultātiem un pīties tikai ar feisiem kuri ari SPĒJ ATBILDĒT gan par to ko saka gan to ko DARA , kopš tā laika ESMU LAIMĪGS No pārējiem prasu TIEŠI to pašu un man patīk ka viņi to pieņem spēj tādos apstākļos darboties. REĀLI DARBI un nekas vairāk mani un MŪS nerausta. Ar stāstiem par "Radošu krīzi un radošām mokām" var iet pasist d... pret zemi PLĀNS - UZDEVUMS - REZULTĀTS viss un cilvēku PALDIES no pilnīgi svešiem cilvēkiem , ziniet cik forši ka uz iela tev kruts cienījams vecuis pienāk klāt pasak "tas KO `JŪS DARĀT IR superīgs , PALDIES" es pilnīgi mēms paliku , jo mēs jau šancējam SEV + VĒSTUREI
talavietis:es cik noprotu, latvianstorys iemūžina LV aktivitātes tīri ikdienišķā vidē. Mandomāt, ka tas ir lielāks projekts, kur kādreiz varētu vērsties gan publicisti, gan vēsturnieki, gan vienkārši cilvēki, kuri grib materiālus par konkrētu vietu, pasākumu un cilvēkiem. Vai tā?
Gan jau ka kaut kā tā. Stratega ir tomēr Lunis,viņš ar savu pieredzi redz tālāk un savādāk. Es pagaidām redzu tikai to to,ka neskatoties,ka katram ir kamera,konkrētas lietas tiek pakāstas neglābjami. Tas ir pamanīts,bet kādam būs jāmēģina labot. Nevajag policistus. Iedomājies vienkārši cilvēku,kurš gadus piecus nodzīvojis Madagaskarā sadomās pameklēt netā bildes par Līgo svētkiem Krapē 2009.gadā. Nez ko viņš atradīs?
Nu ar tiem negadijumiem ir gana bieži, nobrūk servaks naktī un mani ceļ no gultas ara Un tas ari nav rets gadijums. Par radošām mokām nezinu , kas tās tādas, tikai to ideju radīšanai bieži vien laika aptrūkstas, un vis biežāk finansējuma. Tapēc ari ar foto lietām esmu piebremzējis pa lielam , un taisu tikai kantorskos pasūtijumus, jo tehnisko līdzekļu dēļ nākas reizēm atteikt personīgos peļnas darbiņus. Tapēc jav iebraucu tajos ilgtērmiņa projektos, lai ar laiku varētu atgriesties pie radošākām lietām gan ar personīgo tehnisko bāzi gan ari laika vairāk tam varēs veltīt, nepārkrāmējot kompjus, kas reizēm rutīniski piegriežas.
chukmasoff_f:tikai to ideju radīšanai bieži vien laika aptrūkstas, un vis biežāk finansējuma. Tapēc ari ar foto lietām esmu piebremzējis pa lielam .
Nū man bišk savādāk , par cik man visu dzīvi FOTO tā bijusi gan komercija gan IZKLAIDE es esmu radis kaut kā "Diferencēt" un ja man cilvēki stāsta ka vīni taka "Kaut ko radīs" bet paši lien iekšā KOMERCIJĀ par kuru neko nejēdz ne CENŠAS JĒGT es to TEICAMI nofiksēju man tās GARLAIKO vienkārši apnīk VIENU , OTRU , TREŠO reiz , es vairs nespēlējos J vēl ar tām IDEJĀM ietu kaut cik bet ar tām jau var vairums "Mokās" līdz ar to paliek viena ideja "Mož sīku biznesi saštukot". Man šai ziņā vienkārši , esmu gana daudz no labiem speciem `mācīts lai IDEJAS spētu ģenerēt uz PIRKSTU KLIKŠĶI vienu pēc otra , PAR PIĶI gan FANAM tas vienkārši LABI TRENĒ smadzenes un FORŠI ja darba procesā var BLIEZT kā no `pārpilnības raga Mani tas relaksē un kolēģu līdzdarbošanās tādās reizēs MANI arī iedvesmo Tā`teikt "Nav JĀMOKĀS ir jādara to KO GRIBAS" ja to vajag arī CITIEM tad jo foršāk Citādi "Mokās" un mokas ar tik dumji "Moku pēc"
chukmasoff_f:tikai to ideju radīšanai bieži vien laika aptrūkstas, un vis biežāk finansējuma. Tapēc ari ar foto lietām esmu piebremzējis pa lielam .
Nū man bišk savādāk , par cik man visu dzīvi FOTO tā bijusi gan komercija gan IZKLAIDE es esmy radis kautkā "Diferencēt" un ja man cilveki stās ka vīni taka "Kautko radīs" bet paši lien iekšā KOMERCIJĀ par kuru neko ne jedz ne CENŠĀS JĒGT es zin to TEICAMI nofiksēju un man tās GARLAKO vienkarši apnīk VIENU , OTRU , TREŠO reiz un es vairs nespēlējos J avēl ar tām IDEJĀM ietu kautcik bet ar tām jau avr vairums "Mokās" līdz ar to paliek viena ideja "Mož sīku biznesesli saštukot". Mna šai ziņā vienkārši esmu gana daudz no labiem speciem `macīts lai IEDEJAS spētu ģenerēt uz PIRKSTU KLIKŠĶI vienu pēc otra , PAR PIĶI gan FANAM tas vienkarši LABIU TRENNĒ smadzenes un FORŠI ja darba pricesē var BLIEZT kā no `parpilnība sraga Mnai tas relaxse un kolēģu līdzdarbošanās tadās reizēs MANI arī iedvesmo
Tev te pilnīga taisnība, par to finanšu lietu un visu pārejo kas attiecas uz biznesu, es tam tapēc sadarbojos ar cilvēku, kurš kā tik jēdz isu perfekti kā uz papīra uzraxtīt, zin kur iesniegt un ar ko runāt par finansējumu un visu pārejo, no manis ir tikai ideju ģenerēšana un to tehniskā realizēšana. LV ir viena muļķiga lieta, ka nepietiek ar ideju un tās tehnisko risinājumu, lai varētu dabūt finansējumu un juridiskos papīrus, birokreātijas aparāts no katra individuālā kūrpnieka grib uztaisīt finansistu un juristu, jo papīru ir tik daudz, un tādā terminoloģijā ka hren ko sapratīsi...
Te jebkurš stāsts var pilnīgi novirzīties no kursa. Vai arī nē. Atkarīgs no tiem,kas raksta. Oliss varētu par savu jauno bombas recepti uzrakstīt. Man bija funktieris palūrēt, ko pats esmu darījis un palasīt kā citiem gājis. Man interesē,ko un kā vēl dara šīs vietnes pasažieri,kad nebildē kāzas vai netaisa konceptuālo mākslu.
Neticu, ka kāds mākslas darbs vai pašizpausme ir bez koncepcijas. ja tās nav, tad kā gan lai sāk? Es bildēju ielu skatus, kas man liekas interesanti, arī darbs ir ļoti interesants, līdz ar to pēc mākslas kā pašizpausmes īpaši netiecos. Dažkārt kopīgi ar draugiem taisām teatralizētus portretus. tas laikam viss. Dažkārt izpalīdzu ar bildēm un piedalos izstādēs. teiksim, papildinu podus ar procesa bildēm pie sienas izstāžu zālēs.
Oi, man pa šogadu bijušas kādas četras labas bildes, bet tās pasūtījuma, nu, tip` privātas - uztaisīji, atdevi, lūdzu, paldies, mello materiālu izdzēsi i vsjo... taisni sirds apskrējās, par piemiņu atstāju tikai kkādas tur 600x400 px pastmarciņas, ko garajos ziemas vakaros aci papriecēt... A pārsvarā sanāk bildēt arhīviem. Tagad jau dažām bildēm sāk vērtība celties
viencmuzikanc:Oi, man pa šogadu bijušas kādas četras labas bildes, bet tās pasūtījuma, nu, tip` privātas - uztaisīji, atdevi, lūdzu, paldies, mello materiālu izdzēsi i vsjo... taisni sirds apskrējās, par piemiņu atstāju tikai kkādas tur 600x400 px pastmarciņas, ko garajos ziemas vakaros aci papriecēt... A pārsvarā sanāk bildēt arhīviem. Tagad jau dažām bildēm sāk vērtība celties
oppā, nu re! Tiem arhīviem tagad gan jau arī ar digitālo. Neticu, ka kāds šiem platīna tehnikā mūžīgās kopē. Kas attiecas teiksim uz pilsētvidi neskatoties uz krīzi Rīgā piemēram tā būvējas,ka lērums vietu jau pēc gada būs vēsture.
Tā gan ir,šajā forumā iegājies,ka cieņā vairāk runas par to kādu objektīvu piemukļīt vai reitingiem pacepties. Varbūt bija infa,bet pazuda ceļā. Jāsaka, ka redzēt Baltā Tēva procesa bildes kopā ar gatavajiem podiem patiesi būtu bijis interesanti. Vēl jo vairāk tāpēc,ka no šī autora arī šo to mācos. Cik nu šeit publicēts.
BaltaisTeevs:Neticu, ka kāds mākslas darbs vai pašizpausme ir bez koncepcijas. ja tās nav, tad kā gan lai sāk?
ISTENĪBĀ ir tāda fīča dažās jomās ka galvenais koncepts ir KONCEPTA neesamība. DĪVAINĀKAIS tais ka tas REĀLI arī strādā. Zinu ka ir feisi kuri MĒĢINA "Plūkt laurus" tieši konkrtētos virzienos un sāk SASTĀDA KONCEPTU un velkās "Realizēt" mēģinot visus piečakarāt no sērija "Lej lej ka PATS SANĀCA , gan jau plānoji !" . Istenībā šo lietu saviem skolniekiem ATKLĀTI stāsta gan Andreis Grants gan Aleksandrs Sļusarevs ka "Eju REDZU SPIEŽU" . UN VIŅIEM tā reāli arī sanāk , tas ir apmēram "Sveša roka mani vada" , esmu daudz stāstu no viņiem dzirdējis KĀ TAS TAISĪTS un pilnīgi reāli EJU REDZU SPIEŽU un IR !! Tik redz nepieredzējusi publika jau NEJĒDZ ja cilvēkam ir KONKRĒTU IZJŪTU VARĀ viņš tā arī DARBOJĀS itkā pilnīgi nejauši un pats no sevis un SANĀK JA SPECIĀLI mēgina "Plānot nejaušibas" tās ir vai nu LAŽAS vai nekas nesānāk TAČU ja tā ir PARLIECĪBA - IZJŪTA tad reāli sanāk un sāk notikties pats no sevis TĀ notiek PROFESIONĀLIEM REPORTIERIEM kad NOTIKUMI sāk tevi vajāt , tur aibrauc KAUTKUR un tur sāk notikt NOTIKUMI spēj tik bliezt ! Nezinu vai `ta ir PRIEKŠNOJAUTA vai kā saka "Cilvēki kuri pievelk sūdus" bet tā ir , man visādā gadījumā tā ir bjis gana daudz gadus , ĻOTI PIESTRĀDĀJU lai no šīs fīčas TIKTU VALĀ ignorētu un "Minimalizētu" pēc gadiem IZDIDAS bet tāpat reizēm notiek ķa skolotāji saka EJU UN NOTIEK !
Jā, te Lunim pilnigi piekrītu par to, ka dažiem vienkārši veicas būt īstā laikā un īstā vietā. Visbiežāk laika domāt nav daudz, spied un ir... Tāpat ja man jāsaka, esmu reti kad piedalījies tusiņos vai kaut kādos izbraucienus un ja esmu, tad man vairāk interesē šo cilvēku klātbūtne, tuss vai ieraut graķīti, bet foto... nu foto potom Nav jau tā, ka neko nekad prātīgu neuzbildēju tādos brīžos, bet nu pa lielam, tomēr patīk bildēt vienam.
Par to notikuma priekšnojautu Aivars Liepiņš bieži stāsta,par notikuma"apsteigšanu".Zin,grūti strīdēties.Koncepts eju,redzu ,spiežu ir kā kulaks uz acs.Tikai ar to starpību,ka Grantam sanāk,bet man nē.Lielākajai daļai knipsētāju koncepts ir lai būtu skaisti.Bet skaistums lieta nosacīta-kam skaisti,kam drūmi banāli liekas.Vai vēl biežāk-dabā bija skaisti,bet uz bildes haoss un bardaks.Un tad sāk skaidrot mutiski,ko tur ir gribējis uzbildēt.Jautrība sākas no šīs vietas.
Tās ir tikai manas domas, kas radušās mēģinot saprast, ko un kāpēc fotografēju (bez naudas pelnīšanas un nevarēšanas nefotografēt). Vai- ko un kāpēc rādu plašāk. Ja Tev ir ideja ne tikai parādīt, cik skaisti mēs mākam salikt pareizu kompozīciju, gaismas un īstajā brīdī nospiest slēdzi, bet ar savu darbošanos kaut ko citiem pastāstīt- Tavām bildēm ir papildus vērtība. Un šajā projektā tā ir gan cilvēciska, gan izzinoša, gan vēsturiska. Tad arī citiem rādīt ir cita sajūta, jo ne jau ar savām prasmēm un mākslinieciskajiem untumiem plāties, bet liec tos lietā, lai par cilvēkiem un notikumiem pastāstītu. Un cilvēki skatīsies uz to, kas bildēs, nevis, kā iepriekš izteicies citā diskusijā, domās par Tevi, megaslavu un tml. Tādu biļžu trūkst- ar piesaisti vietai un laikam. Laba ideja, un kā saka reklāma- labas idejas piepildās vienmēr!
Oliss:Kad tad "dižā" fotoknipsētāja personīgā izstāde būs?????
Tu atkal bremzē, iepriekšējā diskusijā Māris ļoti labi apskaidroja,kas ir izstāde,lai nav jāsarkst. Šeit tika runāts ,uz ko vēl bez izstādēm var mērķēt. Jā pieļauju,ka tiks darbi drukāti un kaut kur izlikti, bet tas nebūs tajā izpratnē. Runa varētu būt par tematiskām vēsturiskām ekspozīcijām,bez punķiem un slavas dziesmām.
_AlterNative:Roland, ja jau esi sācis par izstādēm rakstīt, laikam morāli uz to briesti. lai veicas!
pALDIES ! Īstenībā situācija ir drīzāk pretēja.jo ilgāk fotolietās urbjos,jo šī vēlme mazinās. Šai sakarā uzsāku divas diskusijas,jo man likās ,ka vairums tā dēvēto izstāžu ir daiļamatnieku amatieru kaut kādas tā kā atskaitītes. Man negribētos gluži tādā veidā izrādīties. Ja ir,kas jauns,ko pateikt tad tam arī kāds nopietnāks fundaments jāuzbūvē. Šī diskusija no sākotnējā virziena aizvirzījās vairāk tā kā uz alternatīviem risinājumiem. Tauta gan izrādījās diezgan inerta un maz patalījās pieredzē ,kā darbojas un gūst gandarījumu no bildēšanas. Te varēja pastāstīt par vinnētiem konkursiem,izveidotiem bukletiem ,kalendāriem, par jebko. Tādi reiz šamie ir. Pakritizēt ir vieglāk,nekā tā tīri cilvēciski palepoties vai kolēģi uzlielīt.
KAS kam labs?? tajā jautājumā vienprātības nekad nebūs. Vai nu jāatgriežas pie diskursu tēmas un jāstrādā konkrēti priekš kādiem no tiem,vai arī jāņem vērā kaut kādi valdošie sabiedrībā. Mutē skatīšanās tā kā tā.