forum.gif
neass objekts
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / neass objekts
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.10.12 08:30
 citēt
Labrīt, gribēju Jums uzjautāt, problema tāda, ka bildējot objektu fokusējos uz viņu, bet neredzu viņu asu, bet gan miglainu, bet kad nobildē viņš ir ass. Kur ir problēma, tas ir objektīvā, ka es neredzu uzreiz viņu asu vai ir kameras problēma..?
Publicēts: 29.10.12 08:32
 citēt
Pagrozi/pabīdi (nu tas atkarīgs no tā kāda modeļa tev kamera) skatumeklētāja dioptrijas pļurķi un bilde noskaidrosies
Publicēts: 29.10.12 08:40
 citēt
Michs:...bet gan miglainu...

Varbūt viss ir pat vēl banālāk - kads iebraucis skatumeklētājā ar speķainu pirkstu?
Publicēts: 29.10.12 08:42
 citēt
lika nedaudz pasmaidīt,gadās. Zinu fotokursu vadītāju,kura nejauši bija pārslēgusies bilžu rādīšanas režīmā kur redzamas uzreiz daudzas ,un nezināja ko darīt. Kaut gan zināja daudzas citas sarežģītākas lietas. Tas tagad šķiet vairs nav nekas īpašs.
Publicēts: 29.10.12 08:46
 citēt
Schneider:
Michs:...bet gan miglainu...

Varbūt viss ir pat vēl banālāk - kads iebraucis skatumeklētājā ar speķainu pirkstu?

Es arī domāju, bet ar vates kociņu visu noslaucīju, tāpat miglaini, ja gar malām itkā redzama bilde skaidri, bet tieši kur fokusējos ir miglains.
Publicēts: 29.10.12 08:48
 citēt
Maris:Pagrozi/pabīdi (nu tas atkarīgs no tā kāda modeļa tev kamera) skatumeklētāja dioptrijas pļurķi un bilde noskaidrosies

Es bildēju AF un domāju, ka to pļurķi, kā Tu devē grozīt ir bezjēdzīgi.
Publicēts: 29.10.12 08:52
 citēt
Michs:
Maris:Pagrozi/pabīdi (nu tas atkarīgs no tā kāda modeļa tev kamera) skatumeklētāja dioptrijas pļurķi un bilde noskaidrosies

nu tad mokies tālāk.
tītars arī domāja.
Publicēts: 29.10.12 08:53
 citēt
Michs:

Pagrozi gan.
Publicēts: 29.10.12 08:53 labots
 citēt
Dioptriju regulātoram nav nekāda sakara, vai bildē AF vai MF :) Bet to sagrozot nepareizi, vari redzēt miglainu skatu ;)
Ripiņa pie skatu meklētāja. ar +/- virsū.
Publicēts: 29.10.12 09:00
 citēt
Michs:

:D

Nu nav vēl Bonda cienīgu kameru kurās bildētāja redzes korekcija skatumeklētājam būtu sajūgta ar AF :D Lai bildētājs pats redzētu kas uz matstikla, dioptrijas joprojām koriģējas manuāli ar to fļurķi (sūdīgam ražotājam -2 līdz +2 ietvaros, bet dažam ir manīts arī -6 līdz +6 (loti ērti - ļaudis ar brillem var tās bildējot ņemt nost) ) Jebkurā gadījumā ar divu dioptriju nobīdi pilnīgi pietiek, lai tu skatumeklētājā redzētu galīgu ķīseli ja nu tas fļurķis nav noregulēts pēc tavas redzes.

Nu aizstāvot ideju vari šo fļurķi nolauzt - tad vairs nekad neredzēsi skadru bildīti skatumeklētajā un kamera derēs tik tiem ļaudīm kuru redze atbilst pirmsnolaušanas regulējumam :D
Publicēts: 29.10.12 09:01
 citēt
Skaties caur skatumeklētāju uz baltu debesi un grozi/stumdi, kamēr AF sensoru atzīmes kļūs asi redzamas.
Publicēts: 29.10.12 09:29
 citēt
Michs:

Pareizi saki puis! Aci skatumeklētājam piejustē tikai idoti un pediņi :bad_smile:
Publicēts: 29.10.12 10:44
 citēt
Michs:
Schneider: Varbūt viss ir pat vēl banālāk - kads iebraucis skatumeklētājā ar speķainu pirkstu?

Es arī domāju, bet ar vates kociņu visu noslaucīju, tāpat miglaini, ja gar malām itkā redzama bilde skaidri, bet tieši kur fokusējos ir miglains.

Tad ar vates kociņu izslauki sev aces , bet vispār gribās pasmaidīt, vai nu esi dum......, vai tiešām izliecies :D
Publicēts: 29.10.12 10:53
 citēt
Neticu, ka cilvēks nesaprot par kādu pļurķi ir runa :D

Publicēts: 29.10.12 11:28
 citēt
Maris:
Michs:

Nu nav vēl Bonda cienīgu kameru kurās bildētāja redzes korekcija skatumeklētājam būtu sajūgta ar AF :D Lai bildētājs pats redzētu kas uz matstikla, dioptrijas joprojām koriģējas manuāli ar to fļurķi (sūdīgam ražotājam -2 līdz +2 ietvaros, bet dažam ir manīts arī -6 līdz +6 (loti ērti - ļaudis ar brillem var tās bildējot ņemt nost) ) Jebkurā gadījumā ar divu dioptriju nobīdi pilnīgi pietiek, lai tu skatumeklētājā redzētu galīgu ķīseli ja nu tas fļurķis nav noregulēts pēc tavas redzes.

Nu aizstāvot ideju vari šo fļurķi nolauzt - tad vairs nekad neredzēsi skadru bildīti skatumeklētajā un kamera derēs tik tiem ļaudīm kuru redze atbilst pirmsnolaušanas regulējumam :D

Paldies tagad es saprotu par ko iet runa;) Laikam tā ir arī tā vaina, iepriekš nezināju ka šādas lietas ir izdomātas lai atvieglotu tiem cilvēkiem kuri nēsā brilles.;)
Publicēts: 29.10.12 11:33
 citēt
Michs:

Es to pašu saku, kad guļu automātiskajā režimā, pilnīgi vienalga, vai uz acī man brilles ir -3,5, vai +3,5 :D
Publicēts: 29.10.12 11:35
 citēt
Michs:
Maris:

Paldies tagad es saprotu par ko iet runa;) Laikam tā ir arī tā vaina, iepriekš nezināju ka šādas lietas ir izdomātas lai atvieglotu tiem cilvēkiem kuri nēsā brilles.;)

Tā jau arī ir, bet neviens nav teicis, ka kamera tavās rokās nokļūst (ja tev ideāla redze) iestatīta uz ciparu nulle, vai somā bāžot pļurķis neaizrullējas auzās, vai draugs neizgroza utt.
Publicēts: 29.10.12 13:05
 citēt
Schneider:Skaties caur skatumeklētāju uz baltu debesi un grozi/stumdi, kamēr AF sensoru atzīmes kļūs asi redzamas.

Vai tad debesis ir baltas??? :amazing::amazing::amazing:
Publicēts: 29.10.12 13:11
 citēt
Nemaz nesmejas!Es pirmo nedēļu valkāju brilles un nefiga nevaru pierast.Tālumā der,tuvumā neder-lasīšanai vajag citas vai tās ar dalītām lēcām.Reizēm aizmirstas kaut kur...čakars pamatīgs!:face-grin:Bet nu jāmācās,ko darīt?
Publicēts: 29.10.12 13:26
 citēt
viecha:Nemaz nesmejas!Es pirmo nedēļu valkāju brilles un nefiga nevaru pierast.Tālumā der,tuvumā neder-lasīšanai vajag citas vai tās ar dalītām lēcām.Reizēm aizmirstas kaut kur...čakars pamatīgs!:face-grin:Bet nu jāmācās,ko darīt?

ot tam arī ir tas mazais verķītis... pa visu laiku vienreiz pamēģināju ar brilēm uz acim, beidzās ar to , ka brilli iespiedu acī :P
Publicēts: 29.10.12 14:58
 citēt
Haiduks:
viecha:Nemaz nesmejas!Es pirmo nedēļu valkāju brilles un nefiga nevaru pierast.Tālumā der,tuvumā neder-lasīšanai vajag citas vai tās ar dalītām lēcām.Reizēm aizmirstas kaut kur...čakars pamatīgs!:face-grin:Bet nu jāmācās,ko darīt?

ot tam arī ir tas mazais verķītis... pa visu laiku vienreiz pamēģināju ar brilēm uz acim, beidzās ar to , ka brilli iespiedu acī :P

Nu es ar savu -4 nevaru ciparnīcu (nu vismaz tās ar kurām knipsēju) bez acenēm pieregulēt a putekļainā/dzirksteļainā darba dēļ lēcas nenēsāju. A pierod... cilvēks nav cūka - pie visa pierod :)

Vislabākās atmiņas man ir par šito verķi:

bilde nepatika, bet tā prizma gaišā, kurai acenes nevajadzēja... laba...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):