forum.gif
Iz dzīves
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Iz dzīves
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.10.12 14:58
 citēt
Nesen ar draudzeni gāju pa ielu. Pieskrien klāt meitene ar fočiku un lūdz atļauju nofotografēt manu draudzeni. tas tā,bet pēc tam es aizdomājos.

Ielu portrets,kad cilvēks nezina,ka Tu viņu fotogrāfē ir publicējams bez paša cilvēka atļaujas,bet ja Tu palūdz cilvēku,vai drīksti viņu nofotografēt,bet nepalūdz atļauju viņu likt internetā-tas jau ir likumpārkāpums?

Kā tad ir?
Publicēts: 29.10.12 15:00
 citēt
Publicēts: 29.10.12 15:09 labots
 citēt
www.likumi.lv... ... ja tas ir tas
Publicēts: 29.10.12 15:25
 citēt
Fizisko personu datu aizsardzības (FPDA) lik. 7.p.: "Personas datu apstrāde pieļaujama, ja ir saņemta piekrišana no datu subjekta."
Publicēts: 29.10.12 15:52 labots
 citēt
Vai tad nevar vadīties pēc intuīcijas? Ētika ar tur ir iejaukta.
Tava draudzene varēja paprasīt tīri cilvēciski vai publicēs/nepublicēs.

Es personiski paprasītu atļauju...

Lai tie likumi iet ieskrieties :D
Publicēts: 29.10.12 15:58
 citēt
dolldia:Vai tad nevar vadīties pēc intuīcijas? Ētika ar tur ir iejaukta.
Tava draudzene varēja paprasīt tīri cilvēciski vai publicēs/nepublicēs.

Es personiski paprasītu atļauju...

Lai tie likumi iet ieskrieties :D

Laikam jau tā ir :) :face-glasses:
Publicēts: 29.10.12 16:45 labots
 citēt
Var sanākt šitā: www.tvnet.lv... ja nepalūdz atļauju :haha:
Publicēts: 29.10.12 16:59
 citēt
Tad pamatā TV ziņu raidījums jābūvē ciet ... tik daudz darbinieku viņiem naf , lai panorāmējot gājienu, visiem pieskrietu palūgtu, piefiksētu, atļauju :D
Pamatā ielu fotogrāfijā, pat pēc tam pieejot un sarunājot, tas būs tikai mutisks... ja neaizskārsi, nesacūcināsi cilvēku, problēmu nebūs... nu ja gadīsies ķašķeviks- izņemsi bildi un āmen. Problēmas var sākties, kad uzbildēsi skūpstoties, bet izrādīsies, ka ne TIE skūpstās :D,
Publicēts: 29.10.12 18:28
 citēt
FOCĒT DRĪKST JEBKO ! Ja negribi tev ir tiesības IEBILST !
Publicēts: 29.10.12 19:16
 citēt
šitos ielu skatu fotoknipsētājus visus vajaga piekārt pie vanšu tilta vantīm, par biedējumu citiem.........

p.s. ja es manīšu ka mani fotografē bez manaas atļaujas kirdik tam knipsētājam būs :beaten: :haha:
Publicēts: 29.10.12 19:52 labots
 citēt
Oliss:šitos ielu skatu fotoknipsētājus visus vajaga piekārt pie vanšu tilta vantīm, par biedējumu citiem.........

p.s. ja es manīšu ka mani fotografē bez manaas atļaujas kirdik tam knipsētājam būs :beaten: :haha:

Un katram 5tajam par godu uzrīko 1/2 st salutu :D
Publicēts: 29.10.12 19:53
 citēt
Oliss:šitos ielu skatu fotoknipsētājus visus vajaga piekārt pie vanšu tilta vantīm, par biedējumu citiem.........

:amazing: Man tak par Tevi vienalga :face-kiss: Es Tevi tik un tā nepazīstu :bad_smile:
Publicēts: 29.10.12 20:17
 citēt
Oliss:[/cite ja es manīšu ka mani fotografē bez manaas atļaujas

Bet kā tu zināsi, ka esi noknipsēts? Un ja arī būsi, tad, jautājums, vai varēsi pierādīt, ka esi bildē redzamā persona? :face-grin:
Publicēts: 29.10.12 20:25
 citēt
backspin:
Oliss:[/cite ja es manīšu ka mani fotografē bez manaas atļaujas

Bet kā tu zināsi, ka esi noknipsēts? Un ja arī būsi, tad, jautājums, vai varēsi pierādīt, ka esi bildē redzamā persona? :face-grin:

Ar lodāmura palīdzību parasti visi atzīstās :D :D :D
Haiduks:
Oliss:

Un katram 5tajam par godu uzrīko 1/2 st salutu :D

puslitrs acetona + puslitrs dīzeļa man nav žēl :D:grimace::haha:
Publicēts: 30.10.12 09:35
 citēt
slapja lieta jau nav, bet. a kur juridiski atšķirība / robeža starp parastu cilvēku un publisku?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):