forum.gif
Par autortiesībām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par autortiesībām
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.10.12 18:33
 citēt
Jautājums, kādus autortiesību dokumentus vajag iesniegt galerijai un kur tos ņemt kad perk no manis bildes. Mana juriste nespēja atbildēt uz šo jautājumu. A iesniegt vajag nedēļas laikā.
Publicēts: 31.10.12 18:45 labots
 citēt
chukmasoff_f:Jautājums, kādus autortiesību dokumentus vajag iesniegt galerijai un kur tos ņemt kad perk no manis bildes. Mana juriste nespēja atbildēt uz šo jautājumu. A iesniegt vajag nedēļas laikā.

DUNDUKI galeristi :) Pirkšanas pārdošans līgumu kurā inēts KO TIEŠI tu pārdod KOPIJU Nr.X , tiesības uz "Tālak `pardošanu" bez turpmākas papildus izmaksām tev kā autoram , vēl visu ko utt. AUTORTESĪBAS kā tādas LV pārdot būs pagrūti MANTA VIŅU et AUTORS vienalga paliec TU "A.Č" . Kautgan es savulaki pēc dažu vecmaistaru ieraduma TIRGOJU arī "Autortiesības" bet tas nelegāli .apmēram tā ka BILDĒ TU un PARDOD kādam pēkšnu talantu sajutušam bet spējas neatradušam "Diž Maxsliniek" tiesības PARAKSTĪTIES zem šis bildes un saut par SAVU :D :D . Zinu vairākus tādus gadijumus gan LPSR gan LV par visādīem "Ieskaišu darbiem" nerunājot tis esmu tasjis GRĒDĀM :):)
Publicēts: 31.10.12 18:53
 citēt
Nu tur cik sapratu šamie grib pie katras bildes kaut kādu papīru kas apliecina tās zcelsmi. Bildes drukātas, un atdodamas ar visu negatīvu. Tās nav digibilžaas.
Publicēts: 31.10.12 19:59 labots
 citēt
chukmasoff_f:Nu tur cik sapratu šamie grib pie katras bildes kaut kādu papīru kas apliecina tās zcelsmi. Bildes drukātas, un atdodamas ar visu negatīvu. Tās nav digibilžaas.

Nu,ja negatīvs nav izcelsmes dokuments,kau kāds sviests sanāk. Ta vajag bumāgu no liecinieka,kurš bija blakus,kad bildēji
Publicēts: 31.10.12 20:08 labots
 citēt
chukmasoff_f:Nu tur cik sapratu šamie grib pie katras bildes kaut kādu papīru kas apliecina tās zcelsmi. Bildes drukātas, un atdodamas ar visu negatīvu. Tās nav digibilžaas.

Negatīvs ir ORĢINĀLS , bilde ir tikai kopija , tad parasti min "Orģnāla īpašnieku" bet viss pārejais tipa "Autora VARDS" VIENALGA ir tavs , pat ja neko par to turpmāk nesaņem.
Publicēts: 31.10.12 23:51
 citēt
Da man neko nevajag tūrpmāk saņemt, tikai es nesaprotu kurā kantorī to apliecinājuma papīri izdod un vēl jautājums cik tas vatr izmaxāt ja kādā LAIPA vai AKA tas jakarto. Redz problēma esot ar izvešanu uz arzemēm un muitošanu, ja nav tāda papīra. Saprastu ka būtu kaut kādi vērtīgie mākslas darbi, tad vis ok, bet pāris desmiti analogo bilžiu, kuras bildētas hren viņ zin kad .
Publicēts: 31.10.12 23:54
 citēt
MĀCĪBA........ņefig bija tik māksliski bildēt!!! digisūdu fleškā notirgotu bez bēdām! :grimace::haha:
Publicēts: 31.10.12 23:57
 citēt
Rolands66:MĀCĪBA........ņefig bija tik māksliski bildēt!!! digisūdu fleškā notirgotu bez bēdām! :grimace::haha:

Da nu, tur uz tām bildēm jav laiku atpakaļ viena dāma cierējās, man vēl jaatrod negatīvi vispār. Bet ar to esmu pārliecinājies, ka katrs sūds ar laiku kļūst ar vien vērtīgāks :D:face-sad:
Publicēts: 01.11.12 00:08
 citēt
Autortiesības ir divu veidu:
1. Autora personiskās tiesības un 2. Autora mantiskās tiesības
Pārdot var tikai Autora mantiskās tiesības!

Autora personisko tiesību dokumentus nekur nevarēsi ņemt tie ir pats darbs + tavi pases dati līgumam, ja kāds šaubās lai pierāda pretējo.
Paraksties uz bildes un būs šiem tavs apliecinājums,
Publicēts: 01.11.12 00:31
 citēt
Morfijs:Autortiesības ir divu veidu:
1. Autora personiskās tiesības un 2. Autora mantiskās tiesības
Pārdot var tikai Autora mantiskās tiesības!

Autora personisko tiesību dokumentus nekur nevarēsi ņemt tie ir pats darbs + tavi pases dati līgumam, ja kāds šaubās lai pierāda pretējo.
Paraksties uz bildes un būs šiem tavs apliecinājums,

Par to es jav biju runājis, bet šamie prasa lai būtu vl kaut kāds dokuments ko apliecina valstisks vai kads tur kantoris.
Publicēts: 01.11.12 00:46
 citēt
Atļauja mākslas un antīko priekšmetu izvešanai uz ārvalstīm
www.latvija.lv...
Publicēts: 01.11.12 01:06
 citēt
Morfijs:Atļauja mākslas un antīko priekšmetu izvešanai uz ārvalstīm
[url=https://www.latvija.lv/LV/PublicServices/Service.aspx?pubcatid=51ATLAUJAS&pubsrvid=URN:IVIS:100001:PP-KM1.VKPAI-002

Njaaa,]https://www.latvija.lv/LV/PublicServices/Service.aspx?pubcatid=51ATLAUJAS&pubsrvid=URN:IVIS:100001:PP-KM1.VKPAI-002

Njaaa,[/url] visus papīrus noformējot , nomaksājot nodokļus un vēl cik laika būs paērēts, beigās labi ja puse no pardošanas summas sanāks...
Publicēts: 01.11.12 02:42
 citēt
Lunis rakstīja:"Negatīvs ir ORĢINĀLS , bilde ir tikai kopija , tad parasti min "Orģnāla īpašnieku" bet viss pārejais tipa "Autora VARDS" VIENALGA ir tavs , pat ja neko par to turpmāk nesaņem. "
Savukārt sarunas ar Bindi esmu nācis pie citas atziņas- negatīvs ir izejmateriāls, autorkopija ar parakstu ir oriģināls. kam ticēt?
man liekas, ka digifails ir oriģināls, un ka arī manas izdrukas vai datorapstrāde ir oriģināls, jo visas stadijas ir manis radītās.
Publicēts: 01.11.12 10:39
 citēt
Galerijai ir neadekvātas prasības.

Lai apliecinātu autorību šādos gadījumos pietiek ar: 1) autortiesību zīmi uz fotogrāfijas vai 2) apliecinājumu uz A4 lapas, ka esi fotogrāfijas autors.

Var, protams, iekļaut fotogrāfiju AKKA/LAA administrējamo darbu sarakstā un saņemt galerijas pieprasīto apliecinājumu, kas izskatīsies skaisti noformēta dokumenta veidā. Kad bildes "eksports" pabeigts, izbeigt ar AKKA/LAA līgumu, lai AKKA/LAA nebūtu tiesību pretendēt uz Tavu atlīdzību. Slēdzot līgumu, nevajag informēt AKKA/LAA par to, ka no fotogrāfijas izmantošanas paredzēts gūt atlīdzību.
Publicēts: 01.11.12 11:09
 citēt
chukmasoff_f:
Morfijs:Atļauja mākslas un antīko priekšmetu izvešanai uz ārvalstīm
[url=https://www.latvija.lv/LV/PublicServices/Service.aspx?pubcatid=51ATLAUJAS&pubsrvid=URN:IVIS:100001:PP-KM1.VKPAI-002

Njaaa,]https://www.latvija.lv/LV/PublicServices/Service.aspx?pubcatid=51ATLAUJAS&pubsrvid=URN:IVIS:100001:PP-KM1.VKPAI-002

Njaaa,[/url] visus papīrus noformējot , nomaksājot nodokļus un vēl cik laika būs paērēts, beigās labi ja puse no pardošanas summas sanāks...

Tātad runa ir par ~100-200 Ls par bildi? Par tādu ciparu neviens pidars(šads apzīmējums manuprāt visnotaļ taisnīgi pienakās personāžam ar miljardiera ambīcijam un bomža budžetu) nevar pretendēt uz oriģinālnegatīvu,punkts! Vēl apšaubu,ka izvešanas papīru kārtošana ir autora problēma,kam vajag,lai kārto un realizē savas ambīcijas,vai risina savas problēmas, par savu naudu.
Publicēts: 04.11.12 17:16 labots
 citēt
It kā papīri + atļaujas mākslas un antīko priekšmetu izvešanai uz ārvalstīm jākārto tikai tad:
1. darba vērtība virs Ls. 300
2. darbs vecāks par 50 gadiem.

Domaājams nevajadzēja nofomēt kā mākslas fotogrāfijas, bet lielformāta izdrukas/foto un varētu šo murgu apiet.
Publicēts: 04.11.12 17:31
 citēt
griezite:It kā papīri + atļaujas mākslas un antīko priekšmetu izvešanai uz ārvalstīm jākārto tikai tad:
1. darba vērtība virs Ls. 300
2. darbs vecāks par 50 gadiem.

Domaājams nevajadzēja nofomēt kā mākslas fotogrāfijas, bet lielformāta izdrukas/foto un varētu šo murgu apiet.

Redz tur sanāk vis kopa ap 2000ls.Un tikai vis kopa ir par dodas.Vecaks par 50 gadiem nav protams .
Publicēts: 04.11.12 19:57
 citēt
chukmasoff_f:
Redz tur sanāk vis kopa ap 2000ls.Un tikai vis kopa ir par dodas.Vecaks par 50 gadiem nav protams .

A, ko nevar sadalīt pa daļām?
Publicēts: 04.11.12 23:07
 citēt
griezite:
chukmasoff_f:

A, ko nevar sadalīt pa daļām?

Da neko tur nevar, jo tas ir viens cikls un kā viens cikls kopumā ari ir vērtīgs un tapēc to papīros ta ari grib formēt. Da beigās nospļaušos uz visu un neko nevienam nepārdošu ja tada papīru ņemšanās bet nokurināšu un miers.
Vispār es nesaprotu ka tiem maniem ķēpājumiem ko figviņzin kad bildēju grib piepīt kaut kādu tur pieliekamo vērtību.
Tā nav pirmā reize, ta bija gadus 5 atpakaļ ar divām akrila gleznām. Kuras gandrīz vai nelegāli izveda uz vāciju, lai nepiepītu māksliniecisko vērtību un lielu cenu neuzrādītu papīros, noformēju kā glezniecības izejmateriālus :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):