Katru gadu strādāju, maxā vis maz 50ls/h. A tā pat nav jav ko darīt mājās, a te reāli nauda nopelnāma. Pēdējos 10 gadus ta ari neesmu svinējis Jauno gadu, protas ne vienmēr bildēšana ir bijusi, bet ari citi darbi Jaungada nakti ir ļoti labi apmaxājami.
TĀPAT , vidēji mans jaunais gads maksā ~300-400Ls kā pa kāzām. JAUTĀJUMS ko no tevis velās , citādi bieži šito prasa tādi ka iedomājas tāpat kā ar kāzam , mamma iedāvāj fočuku "Nu tik škipēlēs kāpostu.". Ir PASĀKUMU servissi kuri šos pakapojumus sniedz , viņiem ir SAVS cenrādis un 90% NAV JĒGAS par viņu cenrāžiem stradāt , jēdzīgāk ar ģmeni kāpostus pierīties Mana cena ir MANA STANDARTA cena par "Exstrēmiem darbiem" ne par konkrētu DARBĪBU kā tadu Zinu cilvēkus kuri šo darīs arō pa 50Ls un par 100Ls jau būs "Konkurence" uz gribētājiem
man šogad kāreiz iekrīt maizes darbā. Apmaksa dubultā un virsstundas. Trijkārtīgi saņemšu. Sanāk,ka es varu 2x lētāk kā Lunis startēt,bet man divreiz mazāk gribētos to darīt. Nē nu protams,ja runa būtu par labo kāpostu un zinātu,ka varu tikt galā ,viktos. Bet ceņiks nebūs konkurentspējīgs.
Lunis:TĀPAT , vidēji mans jaunais gads maksā ~300-400Ls kā pa kāzām. JAUTĀJUMS ko no tevis velās , citādi bieži šito prasa tādi ka iedomājas tāpat kā ar kāzam , mamma iedāvāj fočuku "Nu tik škipēlēs kāpostu.". Ir PASĀKUMU servissi kuri šos pakapojumus sniedz , viņiem ir SAVS cenrādis un 90% NAV JĒGAS par viņu cenrāžiem stradāt , jēdzīgāk ar ģmeni kāpostus pierīties Mana cena ir MANA STANDARTA cena par "Exstrēmiem darbiem" ne par konkrētu DARBĪBU kā tadu Zinu cilvēkus kuri šo darīs arō pa 50Ls un par 100Ls jau būs "Konkurence" uz gribētājiem
Atšķirība no kāzām ir ar to ka kāzas ir garāks pasāciens, un ari vēl visāda braukāšana un mākslas bilžas. A Jaungadā, rauta norises vietā ir kādā stūrī ministudija uzstellējama, kopumā bildējama reportāža un pa starpai studijā dalībnieki, apstrāde ar LR un bildes ja kāds velas par pāris latiem var dabūt tulītēji izdrukātas uz stelpi. Starp citu , bija viena reize ka bez honorāra uz drukāšanu vien gandrīz tik pat nopelniju klāt.
Lunis:TĀPAT , vidēji mans jaunais gads maksā ~300-400Ls kā pa kāzām. JAUTĀJUMS ko no tevis velās , citādi bieži šito prasa tādi ka iedomājas tāpat kā ar kāzam , mamma iedāvāj fočuku "Nu tik škipēlēs kāpostu.". Ir PASĀKUMU servissi kuri šos pakapojumus sniedz , viņiem ir SAVS cenrādis un 90% NAV JĒGAS par viņu cenrāžiem stradāt , jēdzīgāk ar ģmeni kāpostus pierīties Mana cena ir MANA STANDARTA cena par "Exstrēmiem darbiem" ne par konkrētu DARBĪBU kā tadu Zinu cilvēkus kuri šo darīs arō pa 50Ls un par 100Ls jau būs "Konkurence" uz gribētājiem
Atšķirība no kāzām ir ar to ka kāzas ir garāks pasāciens, un ari vēl visāda braukāšana un mākslas bilžas. A Jaungadā, rauta norises vietā ir kādā stūrī ministudija uzstellējama, kopumā bildējama reportāža un pa starpai studijā dalībnieki, apstrāde ar LR un bildes ja kāds velas par pāris latiem var dabūt tulītēji izdrukātas uz stelpi. Starp citu , bija viena reize ka bez honorāra uz drukāšanu vien gandrīz tik pat nopelniju klāt.
Ar drukāšanu uz vietas nopelnīji kad tas bija aktuāli, vai kaut kad nesen ?
Ar drukāšanu uz vietas nopelnīji kad tas bija aktuāli, vai kaut kad nesen ?
DRUKĀŠAN uz vietas varēj LABI nopelnīt treknajos gados un banku firmu koroprativos kur "Onkuļi" grib paspīdēt ar piķi un bildēm ar skuķiem , tad et vaļā "Palci vejerom" un 10 bildes no kadra Vēlāk jau mazāk , beidzamos gados gāja flašatmiņas ar bildēm
man labāk gribētos strādāt, ja vien pasūtītājs varētu formulēt savas vēlmes. Parasti ir sarakste- cik prasi par vakaru, es izstāstu, kas un par cik, tas laikam par sarežģītu un tā es varu mierīgi sagaidīt jaungadu ģimenes lokā. Varbūt tā ar labāk.
Jā jā , gluži manas domas. TAČU gadās ka 31 datuma "Pēcpusdienā" pēc ilga klusuma perioda PEKŠNI attopas un tad ar top maksāti pieminētie ~300-400Ls Kā parasti tas notiek kad "Ātri sarunātais" pēkšņi uzzina KO tad no viņa ISTI vēlās saņemt Tieši tāpēc ar kategorija "Ekstrēmā" parasti. PIEMĒRAM nepastāsta "meistaram" ka vēlās FOTO STŪRĪTI vai nepastāsta ka vēlās BILDES UZ VIETAS utt. TAS jau sapriecājies 50Ls "Paknipsē biški un svilpo" , beigās izrādās ka "Klients domājis" ka nu viss "Ka parasti CITIEM" bet tikai pa 5x zemāku cenu
Nu tik traki nav, nezinu kā banku korporatīvos, bet jaunajjā gadā vēl pagājušajā ar druku vien virs 100 ls pie visa pārejā sanāca. Protams viena daļa uz reiz fleškās bidija iekšā.
NIN:Mļin, uz šitiem ceņņikiem skatoties jābrīnās, ka vēl neesat LV miljonāru sarakstā tikuši...
Tie ceniki ir , bet tas nenozīmē ka to summu saņem katru dienu. 2-3 reizes mēnesī saņemot pa 300-400ls, no tiem samaksājot nodokļus, nekas miljonisks nesanāk. Viemn priekš normālas izdzīvošanas , uzsveru izdzīvošanas man poersonīgi aiziet ap 1k mēnesī.
Konjakus nedzeru, bet rēķini, dzīvoklis , kredīti un bērnam vēl naudu jasūta un tas sanāk jav kopā tur pat 700ls. Un vēl ir jaed un jaģerbjas ari, un transporta izdevumi un visādi sīkumi.
Var būt es nemāku dzīvot, bet bieži vien cilvēki ir izbrīnīti ka tik daudz naudas aiziet. OK, jaman būtu savs privatizēts vonungs tad nu būtu par kādiem 120ls mazāk, bet tāda nav , nu tur neko neizdarīsi. Paika, redz uz subproduktiem nedzīvoju, un vēl bez tam pēdājā gada laikā uz nopietnām dietām sēžu, līdz ar to tas ir dargāk , ne kā bomžpaketes rīt ar lēto doktoreni. Bet veselība ir tikai viena un tā jasāk sargāt pēc 40 gadiem, lai vecumdienās vien uz tabletēm nenāktos pelnīt.
nu kredīti un alimenti manā uztverē neiet paketē "just izdzīvošanai";-))) Bet naudu dajebkuru var pa mēnesīi iztērēt - no pieredzes zinu ) un šķitīs, ka neko tācu nešikoja ;-p
dansiga:nu kredīti un alimenti manā uztverē neiet paketē "just izdzīvošanai";-))) Bet naudu dajebkuru var pa mēnesīi iztērēt - no pieredzes zinu ) un šķitīs, ka neko tācu nešikoja ;-p
Ne vienmēr kredīti ir ņemami izklaidēm vai sadzīves tehnikām, man kredīti ir tikai darba tehnikai paņemti ar ko ari pelnu. Alimenti- neiederās pie izdzīvošanas? Var jav būt , var jav tos nemaxāt, vai maxāt tikai valsts noteikto minimumu, bet par to pat izdzīvot nevar un bērnu pabarot.
krediits par tehniku darbam - tie ir uznjeemuma izdevumi Un ja tas ir kaut vai IU - to arii nevajag jaukt ar algu un idziivoshanas izdevumiem! N ulabi - par alimentiem varbūt arī pasteidzos....
dansiga:krediits par tehniku darbam - tie ir uznjeemuma izdevumi Un ja tas ir kaut vai IU - to arii nevajag jaukt ar algu un idziivoshanas izdevumiem! N ulabi - par alimentiem varbūt arī pasteidzos....
Nu nav tik vienkarši uzņēmumam dabūt kredītu, tas jaņem kā prīvātais kredīts ko no algas ari jaatmaxā, a tehniku uz patapinājuma līguma īrē uzņēmums, nosedzot izdevumus ar tehnikas remontu un visu parejo, protams maxāt uzņēmums neko par to nemaxā.
da vienalga kā Tu to nosauc un kādas Tev attiecības ar uzņēmumu (štrunt[īgs uzņēmums, ja nevar pats nopirkt vai paņemt kredītu vai līzingā - tas aizdomīgi) ....
dansiga:da vienalga kā Tu to nosauc un kādas Tev attiecības ar uzņēmumu (štrunt[īgs uzņēmums, ja nevar pats nopirkt vai paņemt kredītu vai līzingā - tas aizdomīgi) ....
Nu man uzņēmums nedod tādas lietas kā kompi un monitoru, to man pašam jagādā un tas kopā izmaxā ne dažus simtus ls bet daudz vairāk, bez tam programmatūra ar kuru strādāju nav pieejama krekotajos variantos, bet tikai legālā un tas maxā ne mazāk kā kompis. Vienkarši ir strādāt vietējos budžeta vai saistītos ar budžetu uzņēmuos, ne vis izpildīt arzemju pasūtijumus, kur visam pie tam jabūt caurspīdīgam.
budžeta uzņe'mumos es esmu strādājusi ļoti neilgu laiku ... un pēdējos 7 gadus strādāu ārzemju uzņemumos un tieši tur ij domas nav, ka varētu pieņemt darbā darbinieku ar visu tehniku. Iepriekšējā darbā man tika nopirkts laptops arī ne par dažiem simtiem , bet gan pliki dzelži maksāja ap 1500 ls, neskaitot progrmmas, jo viņiem tāds dators kā man ir vajadzīgs uzņe'mumā nebija . PIe tam - lielāko laiku strādāju no mājām un mājas dators vēl pavilka man vajadzīgās programmas. Uz ofisu gāju tikai tad, kad bez ofisa nevarēju iztikt ....Tā ka ..... tas Tev tomēr ir kāds "kaktu kantoris"
dansiga:budžeta uzņe'mumos es esmu strādājusi ļoti neilgu laiku ... un pēdējos 7 gadus strādāu ārzemju uzņemumos un tieši tur ij domas nav, ka varētu pieņemt darbā darbinieku ar visu tehniku. Iepriekšējā darbā man tika nopirkts laptops arī ne par dažiem simtiem , bet gan pliki dzelži maksāja ap 1500 ls, neskaitot progrmmas, jo viņiem tāds dators kā man ir vajadzīgs uzņe'mumā nebija . PIe tam - lielāko laiku strādāju no mājām un mājas dators vēl pavilka man vajadzīgās programmas. Uz ofisu gāju tikai tad, kad bez ofisa nevarēju iztikt ....Tā ka ..... tas Tev tomēr ir kāds "kaktu kantoris"
Redzi ir viena lieta kad Tevi pieņem darbā kā speciālistu , bet otra kad Tu izpildi konkrētus pasūtījumus.
dansiga:BĻIN - nu tad tu esi IU un tad Tev ir jābūt "inventāram" ar ko strādāt .... un neiet tas "izdīvošanas groziņā"!!!!!
Un kur tad tas "jābūt inventāram" lai rodas? Ne visiem ārzemju onkulis pērk laptopus par 1500+ Ls.
Nu 1500ls priekš portatīvā cena ir ļoti nosacīta. Nezinu protams ko dansiga ar viņu dara, bet tādus kompīšus un vēl dargākus parasti izmanto geimeri ja tas ir portatīvais. Protams ari 3D grafikas renderingam bet tādam nopietnam un video montažai ar visādu tur Afterefektu izmantošanu. Ne vienam citam darbam tāda videokarte un pārejie resursi nav īpaši vajadzīgi, pat Autokads un Arhikads tādus resursus nepatērē. Protams ir kompji no sērijas pa dargo bet nekas īpaš kā šis
Tādas pašas konfigurācijas analogie, un pat ar nopietnāku videokarti ir uz pusi lētāki. Bet nu tas nu tā. Rezjume ir viens par 1500ls var paņemt Mac book pro 15" ar retinas displeju, ja tāu arzemju onka nopirka tad vis ok, bet ja kautko no pīsļiem nu tad sory...
imgfoto:it kā fotogrāfi, it kā inteliģenti cilvēki, bet lielās cik dārgu datoru kantoris nopircis, skumji
Kāds sakars fotogrāfam ar inteliģentu cilvēku ???
P.S. toties ir pilnīgi skaidrs,ka tas kurš lielās ar kantora pirktu kompi gan nav fotogrāfs ( toties ir inteliģents cilvēks),jo fotogrāfi kas pēdejos 20 gadus ar šo lietu profesionāli ir nodarbojušies zin ka kantora pirkta fototehnika Latvijā ir rets izņēmums.
imgfoto:it kā fotogrāfi, it kā inteliģenti cilvēki, bet lielās cik dārgu datoru kantoris nopircis, skumji
Kāds sakars fotogrāfam ar inteliģentu cilvēku ???
P.S. toties ir pilnīgi skaidrs,ka tas kurš lielās ar kantora pirktu kompi gan nav fotogrāfs ( toties ir inteliģents cilvēks),jo fotogrāfi kas pēdejos 20 gadus ar šo lietu profesionāli ir nodarbojušies zin ka kantora pirkta fototehnika Latvijā ir rets izņēmums.
Starp citu fototehniku LV kantori kā tik perk un to profi pa lielam izmanto kantorsko, te es no savas pieredzes, un no kolēģu pieredzes ...
tā jau ir, chukmassoff .... ārzemju onka ir galīgs muļķis, kurš neskaita naudu un neko nesaprot ;-ppp Būtu labāk nopircis priekš manis kādu rozā krāsā notebuku, ieliekamu rokassomiņā, pa 300 ls un būtu laimīgs viņš un es;-pppp Ja strādā ar ārzemju kompānijām, kā tu visu laiku stāsti, tad būtu jāzin, ka tur nu katru santīmu skaita un izvērtē vai ir vērts izdot ....ir speciālisti - IT grupa, kas ar to nodarbojas ....
P.S. AutoCad prasa maz resursus, par ArHcad nezinu, bet programma ko es lietoju, prasa gana lielus resursus..... un ja strādā ar lieliem failiem, tad ļooti jūt, cik jaudigs dators...
dansiga:tā jau ir, chukmassoff .... ārzemju onka ir galīgs muļķis, kurš neskaita naudu un neko nesaprot ;-ppp Būtu labāk nopircis priekš manis kādu rozā krāsā notebuku, ieliekamu rokassomiņā, pa 300 ls un būtu laimīgs viņš un es;-pppp Ja strādā ar ārzemju kompānijām, kā tu visu laiku stāsti, tad būtu jāzin, ka tur nu katru santīmu skaita un izvērtē vai ir vērts izdot ....ir speciālisti - IT grupa, kas ar to nodarbojas ....
P.S. AutoCad prasa maz resursus, par ArHcad nezinu, bet programma ko es lietoju, prasa gana lielus resursus..... un ja strādā ar lieliem failiem, tad ļooti jūt, cik jaudigs dators...
Nu par rietumu kompāniju IT grupām man un ne tikai man ir diezgan savdabīgs viedoklis, vien saistībā ar to kādus staceonāros datorus un par kādām cenām vienai vācu fīrmas pārstāvniecībai saveda, un kurus mēs apkalpojam te uz vietas.
A ja par resursiem cik patērē kompis un cik nē, tas protams no programmatūras atkarīgs, bet vis lielāko patēriņu apēd , kā jav minēju lieli grafiskie faili, tobiš foto un visada veida bildes, 3D renderēšana nu un ja ir apstrādājams video materiāls(ne no fočika vai amatjorskās HD kameras) , nu protams spēles tas ir pats trakākais kas praa resursus. Bet vēl ir viena lieta ar ko ir nācies saskarties, un tieši ar arzemju kantoriiem, kur ir izmantojamas kaut kādas savstarpēji saistitās datubāzes kolektīvai failu apstrādei, tie gan patērē resursus, un pats dīvainākais ka paši faili nav nekas īpaš bet kompis pa maxi noslogots. Es esmu par šo lietu ar dažiem programmeriem runājis, un šamie ari šokā bija ... Protams bieži tas negadās bet bija diviem kantoriem ar tādu lietu saistīts.
werwolf:Ja, jums ir vai būtu iespēja strādāt jaungada naktī 5 stundas. Vai tu tam piekristu ? un ja piekristu, cik tu prasītu par reportāžu ?
Ticīgie visi var strādāt Jaungada naktī, viņi jaf savu ir paveikuši mums uzspiestā Kristus dienā(naktī) :P Es gan jaungadu svinu, un ja kāds prasa, lai strādāju, atšuju nosaucot kosmisku cīparu. Ja neesi pa gadu nopelnījis, Jaungada naktī caurumu neaizbāzīsi
werwolf:Ja, jums ir vai būtu iespēja strādāt jaungada naktī 5 stundas. Vai tu tam piekristu ? un ja piekristu, cik tu prasītu par reportāžu ?
Ticīgie visi var strādāt Jaungada naktī, viņi jaf savu ir paveikuši mums uzspiestā Kristus dienā(naktī) :P Es gan jaungadu svinu, un ja kāds prasa, lai strādāju, atšuju nosaucot kosmisku cīparu. Ja neesi pa gadu nopelnījis, Jaungada naktī caurumu neaizbāzīsi
A vot kā tad jasvin, man piemēram jaungada nakts neatšķiras no visām pārejām ne ar ko, izņemot to ka 12 naktī visi sāk šaudīties. Varētu vienīgais piedzerties, ja dzertu, a tā vakars kā vakars, tā pat pie kompja pavadāms.
ehhh. cjukmasooffff - tu man paarliecinaaji un sashaavi vienlaiciigi (( .. es domaaju ka man kruts dators, a izradas - fignja vien (( ... I nafig es shamo atpirku no kompaanijas, ejot projaam?;-(((( .....