Disfigurator: a) nodrošiniet darbiniekam pilnu darba dienu bez dīkstāves. Ja ir dīkstāve (nav pasūtījums/vai darbinieks ātrāk izpildījis), darbiniekam blenzt e-pasta klientā visu darba dienu vai iet sakopt teritoriju, vai tēlot, ka strādā?
Es jau nu šo argumentu strīdā ar darba devēju neizmantotu. Visos darba līgumos parasti ir norma, ka darbiniekam ir pienākums celt savu kvalifikāciju vai rūpēties par jaunu zināšanu apguvi. Tādējādi, ja nav tiešo pienākumu, ko pildīt attiecīgajā brīdī, tad internetā var meklēt un lasīt lietas saistībā ar savu kvalifikāciju, profesiju, izglītību, darba specifiku. Galu galā esi parakstījis līgumu, ka darba laiku veltīsi darba devējam un par to saņemsi algu. Darba laiks nav tavs laiks, tas ir darba devēja laiks.
Es zinu uzņēmumus, kur konkrēti tam seko līdz, ko darbinieks dara, ik pa stundai darbiniekam jānosūta atskaites epasts par attiecīgajā stundā padarīto, bet ja nav darba attiecīgajā brīdī, tad par jauniegūtajām zināšanām. Ja pamet biroju, tad jāatskaitās pie sekretāres, uz kurieni dodas, vai varēs sazināties, cik ilgi būs prom u.t.t. Tie gan nav vietējie Latvijas, tie ir ārzemju uzņēmumi.
Labi, tas varbūt tā drakoniski, labāk ir atrast kādu vidējo aritmētisko attiecībās starp darba devēju un darbinieku, bet sūdzēties, ka darbā nav pieejami sociālie tīkli, tomēr ir nekaunīgi no darbinieka puses.
Neesmu arī dzirdējis nevienu ko tādu pieprasām. Tomēr nekaunīgi ir uztvert darbinieku kā īpašumu. Beigu galā priekšnieks pēc būtības pērk no darbinieka pakalpojumu vai produktu. Abpusējas attiecības, nevis vergu būšana. Labi ir, ja abiem labi. Zģelal ģelo, guļai smelo. A kā celsi kvalifikāciju, kā kaut ko mācīsies, ja nets nogriezts? Ja nu čoms feisbūkā kā reiz ir ielicis linku uz krutu rakstu kā tikt galā ar to un to lietu tajā un tajā sfērā. A ja nu ir kādā raksta gabalā kontakta links uz profesora vai cita zinātāja profilu feisbūkā. Mājās mācīties? Skolnieks ar mājasdarbiem, vai? Nevar mācīties, ja katrs desmitais links ved uz feikotu 404 vai skaidru paziņojumu, kuru jāmēģina apiet.
Un ikstundas atskaites vispār ir vājprāts - nogalina laiku, kurā varētu strādāt. Bet nē, stundu jāštuko kādas muļķības rakstīsi par pašreizējo stundu, kamēr jau nākamā stunda pienāks. Un visa diena paiet atskaitēs.
Disfigurator:Neesmu arī dzirdējis nevienu ko tādu pieprasām. Tomēr nekaunīgi ir uztvert darbinieku kā īpašumu. Beigu galā priekšnieks pēc būtības pērk no darbinieka pakalpojumu vai produktu. Abpusējas attiecības, nevis vergu būšana. Labi ir, ja abiem labi. Zģelal ģelo, guļai smelo. A kā celsi kvalifikāciju, kā kaut ko mācīsies, ja nets nogriezts? Ja nu čoms feisbūkā kā reiz ir ielicis linku uz krutu rakstu kā tikt galā ar to un to lietu tajā un tajā sfērā. A ja nu ir kādā raksta gabalā kontakta links uz profesora vai cita zinātāja profilu feisbūkā. Mājās mācīties? Skolnieks ar mājasdarbiem, vai? Nevar mācīties, ja katrs desmitais links ved uz feikotu 404 vai skaidru paziņojumu, kuru jāmēģina apiet.
Un ikstundas atskaites vispār ir vājprāts - nogalina laiku, kurā varētu strādāt. Bet nē, stundu jāštuko kādas muļķības rakstīsi par pašreizējo stundu, kamēr jau nākamā stunda pienāks. Un visa diena paiet atskaitēs.
Neredzu nevienu iepriekš minam, ka man intervija nepieciešama. No pirksta neko izzīst tāpat nevar. Bet jā, liela deva pozitīvisma manā galerijā - nav īstā vieta, kur meklēt. "Pozitīvisms" enīvej ir garlaicīgs - apmēram kā ielikt neitrālajā un pļurināties pa taisnu ielu ar seju bez izteiksmes.
Atgriežoties pie tēmas - vai tiešām visādi artūrtiesību knīpas un knaukšķi negribētu piesieties manam mākonītim. Vai arī, ja pa taisno citādi pieslēdzies pie mājas PC, no kura strīmo mūziku.
Disfigurator:Neredzu nevienu iepriekš minam, ka man intervija nepieciešama. No pirksta neko izzīst tāpat nevar. Bet jā, liela deva pozitīvisma manā galerijā - nav īstā vieta, kur meklēt. "Pozitīvisms" enīvej ir garlaicīgs - apmēram kā ielikt neitrālajā un pļurināties pa taisnu ielu ar seju bez izteiksmes.
Atgriežoties pie tēmas - vai tiešām visādi artūrtiesību knīpas un knaukšķi negribētu piesieties manam mākonītim. Vai arī, ja pa taisno citādi pieslēdzies pie mājas PC, no kura strīmo mūziku.
Piesieties jāveic var provēt,tikai nav pamatojuma tam visam juridiska.Nav lidz galam likumi ne izdomāti ne izstrādāti.
chukmasoff nu zini, ja darbiniekam nav pieejami draugi un par visām vrītēm viņš negribēs strādāt tu tiešām domā, ka viņš neatradīs citu ar ko nosist laiku? Ha! tā arī viņš tev strādās! aizies pa taisno uz inbox spēlītēm un dzenās mumbiņas. atrast vienmēr būs ko citu padarīt. Jautājums ir par personāla atlasi, tas arī viss.
nogriezti trauki galīgi nav sliktākais kas ar tevi cilveecinj var darbaa notikt. priecaajies par to! rietumos dzīvojot esmu piedzīvojis pat to, ka darba devējas reālā laikā monitorē tavu datoru. ieej yahuu meilaa un peec pusstundas esi atlaists! bieži tā nav paranoja vai paverdzināšana - tur ļoti nopietni izturas pret komercnoslēpumiem un hedhanteru aktivitātēm.
un kā lai jūtas tie nabadziņi, kam dators ir tikai termināls konkrētu funkciju veikšanai? kas bankas filiāles darbiniekam ar jāapvainojas ka nevar tik traukos vai ka nevar paspēlēt mūziciņu, no mājas PC pastrīmot kaut kādu huiņu kā tam disfunkcionētajam labpatiktos?
Bildes, tu izklausies kā iedzēris kretīns - ka tik personiski piepisties. Par ģēlu, abstrahējoties no liekām personifikācijām, nejēdz? Runājot par real-time monitoringu, es, piemēram, tādā kantorī nemaz nesāktu strādāt. Sajūta, kad vēro katru tavu soli, noteikti nav vide, kurā es vēlētos atrasties. Un nē, tam nav sakara ar to, ka gribu dirnēt, piemēram, draugos. Dirnēšana enīvej sākas tad, kad darbs izpildīts un cits nav uzdots.
Tu runā par: specifisku jomu, kurās darbiniekam pēc noklusējuma nekam tādam fiziski neatliek laika - jāveic tieši pienākumi ar drošības kamerām aiz muguras, jārūpējas par uzņēmuma reprezentēšanu un kvalitatīvu klienta apkalpošanu.
Es runāju par: fotoapstrādes kantori vai, piemēram, administratīvo darbu, vai, piemēram, cita veida ofisa darbu, kur nav nekādas tiešās saskarsmes ar klientu un kur ir lieki ieviest dažādus drastiskus monitoringus.
Disfigurator:Bildes, tu izklausies kā iedzēris kretīns - ka tik personiski piepisties. Par ģēlu, abstrahējoties no liekām personifikācijām nejēdz? Runājot par real-time monitoringu, es, piemēram, tādā kantorī nemaz nesāktu strādāt. Sajūta, kad vēro katru tavu soli, noteikti nav vide, kurā es vēlētos atrasties. Un nē, tam nav sakara ar to, ka gribu dirnēt, piemēram, draugos. Dirnēšana enīvej sākas tad, kad darbs izpildīts un cits nav uzdots.
Tu runā par: specifisku jomu, kurās darbiniekam pēc noklusējuma nekam tādam fiziski neatliek laika - jāveic tieši pienākumi ar drošības kamerām aiz muguras, jārūpējas par uzņēmuma reprezentēšanu un kvalitatīvu klienta apkalpošanu.
Es runāju par: fotoapstrādes kantori vai, piemēram, administratīvo darbu, vai, piemēram, cita veida ofisa darbu, kur nav nekādas tiešās saskarsmes ar klientu un kur ir lieki ieviest dažādus drastiskus monitoringus.
nemuldi jau no rīta. te nav fotogrāfu saits, bet amatieru - katrs savā darbā, nevis fotoapstrādes kantorī. vienkārši domā plašāk - ir ļoti dažādas situācijas un specifiski nosacījumi. Par mūziku ir tā - katram savs. Man mūzika traucē, jo man to gribas klausīties. Ok, man ir tā privilēģija diktēt noteikumus, BET - katrs ar savām mazajā čerkstošajām tumbiņām, vai nedod Dievs - sūdīigajām austiņā - cs cs cs cs - ir PILNĪGI GARĀM. Protams risinājums ir viena mūzika birojā uz labām tumbām, bet tad mūzikas izvēle paliek "bosa" ziņā. Un tā ir tā pati vardarbības forma, kas nogriezt traukus - kādam traumatiski ir nespēja ielīst soc tīklos, citam - piespiedu mūzikas klausīšanās.
bet īsais rezumē - Tu esi taisnprātīgs letiņš pietrūkst tikai prievīte, šorti un zeķes zandalēs. gan jau ka esi arī homofobs
Friidis:Grūta gan dzīve tiem "mākslas napoleoniņiem" prasto letiņu barā....
a par ko tad Tu raudi? Vajag izteikt kaut kādu pozīciju un pamatoti argumentēt! Attaisnot traukus ar argumentiem, ka brīdī, kad "plāns izpildīts" tu ej draugos izlasīt kāda profesora referātu kas dod tev jaunas zināšanas darba vajadzībām ir SMIEKLĪGI!!!!!!!!!!!
man ir iespēja salīdzināt produktivitāti birojā ir pilnīgu visatļautību un pilnīgu kontroli - kad tavu darbu monitorē un vēl apsargi izčamda darba dienas beigās. tā tāda latviešu vaimanāšanas ģēla... oi oi oi - man lūdzu traukus un savu mūziku un vispār labāk mazāk darba un lielāku algu
Muļķīgi ir ierobežot pieaugušus cilvēkus, kā tādus skolaspuikas! Mans darbs, piemēram, arī ir "pažarnieka režīmā", 2 diennaktis no vietas- ja ir izsaukumi- braucu, ja nav izsaukumu un visas bildes sataisītas un atdotas- varu mierīgi "garlaikoties". Kāpēc gan nepadzīvoties Internetā? "Trauki" mani neinteresē tik daudz, lai tērētu tiem laiku, taču ir gana daudz vietu, kur lietderīgi pavadīt savu no darba pienākumiem brīvo laiku. Bet stulbais dienesta Internets man visu laiku brīdina, ka skatīties dajebko, ārpus dienesta instrukcijām, nav labi un mans "serfings" pilnībā tiek uzskaitīts un ka jebkurā brīdī varu tikt represēts.... Labi, ka esmu pensionārs un varu tiem brīdinājumiem uzspļaut (tālāk pa penziju neaizsūtīs)...
Nē, smieklīgi ir tas, ka Bildes kā veca tante ir uzēdies uz vienu soc. portālu un rājās. Laikam kaut kas traumatisks tur būs pagadījies - droši vien būs maksājis kādam, kas darba darīšanas vietā sēdējis tur un nav strādājis. Tie paši mīļotie draugi ir tikai vide (bez vainas īpašībām, kuras piezīmēt), kurā var ievietot jebkādu informāciju. Līdz ar to, jā, teorētiski arī tur var gadīties atrast noderīgu informāciju, sevišķi, ja tur apgrozās kāds zinošs draugs/paziņa, whatnot.
Vai nav tā, ka darbinieks drīkstētu padarīt huiņu, ja darbs izpildīts un nav citu uzdevumu ko dot? Vai arī dzīsi viņu sakopt teritoriju vai atnest kafiju, saslaucīt grīdu un sakopt tualeti? T.i., darīt citu huiņu, kas nav amata aprakstā (ja neskaita punktu - klausīt priekšnieku) un par ko papildus netiks maksāts.
Friidis:Muļķīgi ir ierobežot pieaugušus cilvēkus, kā tādus skolaspuikas!
mūsu zemītē, salīdzinot ar rietumeiropu ir ĻOTI ZEMA DARBA RAŽĪBA. mums pat bija ministrs, kas caurām dienām sēdēja fotoblogā
A kāda Tev daļa gar cita cilvēka darba režīmu? Varbūt sākumā ieskaties spogulī? Pats caurām dienām dirni Fotoblogā, bet citiem gribi mācīt kārtību? Visiem viens likums?...
Bildes:ūsu zemītē, salīdzinot ar rietumeiropu ir ĻOTI ZEMA DARBA RAŽĪBA. mums pat bija ministrs, kas caurām dienām sēdēja fotoblogā
A kāda Tev daļa gar cita cilvēka darba režīmu? Varbūt sākumā ieskaties spogulī? Pats caurām dienām dirni Fotoblogā, bet citiem gribi mācīt kārtību? Visiem viens likums?...
es saprotu, ka Tev gribas piepisties, nekādi nespēj neko aizmirst, BET - ar to spoguli ir tā - ko gribu, to daru: nodokļus maksāju, darba vietas radu, darbiniekiem ļauju diezgan daudz. Pats strādāju cik GRIBU un KAD gribu.
Friidis:
es saprotu, ka Tev gribas piepisties, nekādi nespēj neko aizmirst, BET - ar to spoguli ir tā - ko gribu, to daru: nodokļus maksāju, darba vietas radu, darbiniekiem ļauju diezgan daudz. Pats strādāju cik GRIBU un KAD gribu.
Morfijs:A, kur problēmas uzņēmumam nopirkt legālas programmas, tie ir attaisnotie izdevumi un no nodkļos maksājamās naudas atskaitās nost. Vai šis uzņēmums neko nepelna, tad priekš kam strādā?
cirvis! Viens jautā kā nodzēst nevajadzīgu programmu otrs piedāvā viņu nopirkt!
Man šāda problēma nepastāv, jo reizi 2 mēnešos pārientalēju datoru... windows par daudz apaudzis , pēc pārinstalēšanas nekas lieks tajā naf, tikai tas, ko atkal ielieku (nelegālu). Bet pamatā cenšos neturēt darba kompī neko kompromitājošu- progas, un datus :P Tauta teiciens- sargi sevi un Dievs tevi sargās
Ritz:O tad neesmu vienīgais, kuram liekas, ka konkrētam personāžam patīk kasīties ar citiem...
Ja tu par sevi, tad esi kritisks... , Ja tu par mani, tad fotoblogs ir vieta, kur izvēdināt plaušas, un ierādīt aizgaldas , bet ja par kādu citu, tad tomēr esi tik mīļš un konkrētāk... savādāk visi 10000 pasažieri tavus vārdus vilks uz savu pusi, ... un var gadīties, ka tevi noliņčo
Haiduks:Man šāda problēma nepastāv, jo reizi 2 mēnešos pārientalēju datoru... windows par daudz apaudzis , pēc pārinstalēšanas nekas lieks tajā naf, tikai tas, ko atkal ielieku (nelegālu). Bet pamatā cenšos neturēt darba kompī neko kompromitājošu- progas, un datus :P Tauta teiciens- sargi sevi un Dievs tevi sargās
Ja katrus 2 mēnešus Tev nākas pārinstalēt datoru, tad japiesakas pie manis datorkursos un nekas neapaugs vairs kompī, kā ari pārinstalēt nākies reizi 2-3 gados. Parasti tik bieži japārinstalē ja sadara visādas muļķibas.
Disfigurator:Lietotājs ar taisnām rokām dzīvos arī 4 gadus ar nepārinstalētu WINOS
Kur Tu esi redzējis "lietotāju" ar taisnām rokām? Es pēdējo 10 gadu laikā esmu tikai vienu tādu sastapis, kur kompis bija idiālā kartībā un nonāca pie manis tikai tapēc ka bija sadedzis barošanas bloks, a sistēma kā biju uzlicis pirms gadiem 5 , tā ari nebija mainīta, un kompī nekā lieka nebija sabāzts, un ja ari bija ko instalējis un kas vairs nebija vajadzīgs tad tas bija vis izvākts ārā. Bet tas ir tikai viens gadijums 10 gadu laikā.... A vis pārejais... Mani izbrīna kur to visu savāķī kompī un priekš kam tas vis vajadzīgs ko tur sainstalē un sagroza, jo 90% no tā visa ir visādas glupas sīkprogramiņas, kuras pat izklaidei nav īpaši vajadzīgas, kur nu vēl darbam.
Disfigurator:Vai ne. Paši instalē huiņas un tad brēc, ka WINOS smird, jo karas, nestabila un whatnot.
Kā gribu, tā daru... ne tev taisnumu rokām mērīt... bet te neviens nebrēc (ja neskaita tevi dižojoties :P ), un tikai pieminu, ka regulāri iztīru sev kompi un MAN NAF PROBLĒMU!
Es to minēju vienkārši tā iemesla dēļ, lai lieki norādītu, ka ar WINOS var dzīvoties arī gadiem, nepārinstalējot. Reizi divos mēnešos ja būtu jākrāmējas ar to hrenovo pārinstalēšanu, kalibrēšanu, pielāgošanu, progu instalēšanu un pielāgošanu - vāks. Tur tak puse dienas aiziet. Un ar brēcējiem domāju lielāko daļu no tiem, kas brēc, ka WINOS nestabila kaka. Īstenībā pašiem rokas šķības.
Disfigurator:Es to minēju vienkārši tā iemesla dēļ, lai lieki norādītu, ka ar WINOS var dzīvoties arī gadiem, nepārinstalējot. Reizi divos mēnešos ja būtu jākrāmējas ar to hrenovo pārinstalēšanu, kalibrēšanu, pielāgošanu, progu instalēšanu un pielāgošanu - vāks. Tur tak puse dienas aiziet. Un ar brēcējiem domāju lielāko daļu no tiem, kas brēc, ka WINOS nestabila kaka. Īstenībā pašiem rokas šķības.
nav nekaadas puse dienas - visu var uzinstalēt ar vienu spiedienu ninite.com
Disfigurator:Es to minēju vienkārši tā iemesla dēļ, lai lieki norādītu, ka ar WINOS var dzīvoties arī gadiem, nepārinstalējot. Reizi divos mēnešos ja būtu jākrāmējas ar to hrenovo pārinstalēšanu, kalibrēšanu, pielāgošanu, progu instalēšanu un pielāgošanu - vāks. Tur tak puse dienas aiziet. Un ar brēcējiem domāju lielāko daļu no tiem, kas brēc, ka WINOS nestabila kaka. Īstenībā pašiem rokas šķības.
nav nekaadas puse dienas - visu var uzinstalēt ar vienu spiedienu ninite.com
Njaaa, vispār priekš pārinstalācijas pats taisu sborkas ar programatūru kuru regulāri atjaunoju, tas attiecas uz sīkprogrammām, kuras turu vienā fleškā un uzinstalēju 10 minūtēs, bet bez sīkprogrammām ir vēl ap 10 darba programmas, kuras jainstalē katru atsevišķi, un katra instalācija paņem diezgan daudz laika, principā ar pus dienu nepietiek, ja vēl vis jakalibrē . Protams profili ir saglabājami un pie pārinstalācijas tos ari izmantoju, bet gadās ka kaut kas nav kā vajag un tad vis no jauna mokāms.
Disfigurator:Notbad. Vēl tikai iemācīt backupus automātiski sabakstīt attiecīgajās direktorijās, pielāgot interfeisus, u.tml. Tad noteikti puse dienas nepaietu.
Ir biku citādāk, ar minimālajām lietotājprogrammām, kuras neprasa īpašu konfigurāciju, kā Adobes un Corel progas, ir taisāms Acronis bekap disks. Parasti tos taisu katram klientam, kad kompis ir pārinstalēts , updatēts, un saliktas visas sīkās lietotājprogrammas ar Office. Ja ko nobrucina un atnes tad tas vis ir atceļams ar vienas pogas spiedienu.
Bet vis labāk man patīk frukti, kuri domā ka kompis ir bezizmēra un piedzen ar visādiem failiem C disku lidz lūpai, un tad kad vairs nestartējas atnāk raudādami, ka ko nu darīt, un vēl tur datus vajagot saglabāt jo esot svarīgi. Protams datu saglabāšana iet atsevišķā taxā, bet tie "svarīgie dati" parasti ir visādi mp3 un bildes, un bildes ne jav paša bildētas, bet no neta savilkti visādi mēsli ar smejošām govīm un pupainām tantēm un tad starp tās visas drazas ir kādi 50mb kaut kādi exeļa vai word faili, kas varētu būt noderīgi.
Disfigurator:Notbad. Vēl tikai iemācīt backupus automātiski sabakstīt attiecīgajās direktorijās, pielāgot interfeisus, u.tml. Tad noteikti puse dienas nepaietu.
Ir biku citādāk, ar minimālajām lietotājprogrammām, kuras neprasa īpašu konfigurāciju, kā Adobes un Corel progas, ir taisāms Acronis bekap disks. Parasti tos taisu katram klientam, kad kompis ir pārinstalēts , updatēts, un saliktas visas sīkās lietotājprogrammas ar Office. Ja ko nobrucina un atnes tad tas vis ir atceļams ar vienas pogas spiedienu.
Bet vis labāk man patīk frukti, kuri domā ka kompis ir bezizmēra un piedzen ar visādiem failiem C disku lidz lūpai, un tad kad vairs nestartējas atnāk raudādami, ka ko nu darīt, un vēl tur datus vajagot saglabāt jo esot svarīgi. Protams datu saglabāšana iet atsevišķā taxā, bet tie "svarīgie dati" parasti ir visādi mp3 un bildes, un bildes ne jav paša bildētas, bet no neta savilkti visādi mēsli ar smejošām govīm un pupainām tantēm un tad starp tās visas drazas ir kādi 50mb kaut kādi exeļa vai word faili, kas varētu būt noderīgi.
kaut kāds marazms- ar kompi, kā ar sex, nepamēģināsi - nezināsi. Un naf ko te pārgudros tēlot... viens krievu milicis teica pareizos vārdus- Das mahen, biss duhen collen gēne (tieša viņa izruna) moj išak, sam jedu, sam jebu :P
Man ir daži paziņas kuriem kompja pārinstalācija reizi 2-3 mēnešos ir kā tradicija, bet nu tas ari ir viņu hobijs, un starp citu šamie to sauc par regulāru kompja tīrīšanu Bet ja ar kompi ir jastrādā no dienas dienā, tad tas jatur tīrībā un kārtībā , jo nesanāk laika tādām tīrīšanām.
Kas tu gribi teikt, ka ikdienas tīrīšana neprasa laiku , es to nedaru un reizi pa reizei varu atļauties pārinstalēt... tāpat naf ko darīt, ja tai brīdī maucu ar otru