Morfijs:A, kur problēmas uzņēmumam nopirkt legālas programmas, tie ir attaisnotie izdevumi un no nodkļos maksājamās naudas atskaitās nost. Vai šis uzņēmums neko nepelna, tad priekš kam strādā?
cirvis! Viens jautā kā nodzēst nevajadzīgu programmu otrs piedāvā viņu nopirkt!
Nez, varbūt lasīt jāiemācās, pirms spīdi saulstariņ *** Nelegālā programmatūra uz darba datora *** nevis nevajadzīgā, bet zagtā, tikai vēlme uz audita laiku būt "tīriem un pūkainiem". Tipiski LV šļupatām
Rolands66:Nez kas tur ellē tāds sainstalēts,ko nevarēja nopirkt. Kaut kas astranomisks sanāk,ja licenzētas saliek??? Bet nu runa ir par tiešām vajadzīgām ,nevis pašām krutākajām.
Vajadzīgo progu cenas uzņēmumam , ar kādu es sadarbojos.
COREL DRAW GRAPHICS SUITE 400ls Adobe PS CS5 vai cs6 600ls (ar zemāku nav jēgas strādāt) ADOBE Illustrator CS6 400ls, (ari nav starpības vai cs5 vai cs6, cenas ziņā, bet ar zemāku versiju nav jēgas strādāt) ADOBE INDESIGN CS6 500ls Adobe LR 100ls ADOBE DREAMweaver 300ls
Tad tas vis vēl dublējams uz Mac
Un gala rezultātā sanāk 5000ls tikai par progām, neskaitot licenzētos OS un vēl kaudzītes progu pa kādu 1000ls.
Protams tas vis prof darbam. Users ausainītis var iztikt ar LR un vēl ar Adobe Element kas izmaxā no 200 lidz 300ls.
Ir nedaudz pāršauts pār strīpu Priekš kam Corelis ja Adobes paka? Diez vai vajag visu dublēt jo vienlaicīgi diez vai viss "griezīsies un skursteņi kūpēs" šinī gadījumā būtu jāpērk Adobes CS5 - 6 paka nevis pa daļām (ietaupījums 200-300Ls)
Corelis ir korekts un Adobe ir Adobe.Ir iekārtas un tehnoloģijas kur tieši CDROM faili vajadzīgi un nekas cits neder.Protams to visu ražotnē var pārkārtot bet ne jāveic man ražotne pieder.
Bildes:vienmēr esmu brīnijies kas tie par lohiem kas ar koreli strādā...
Nu nav nekādi logi,viena daļa Plāteru strādā tikai ar cerēt failiem,vēl ir dažas drukas iekārtas ka piemērs drukā ar pārtikas krāsām, kur neder nekas cits ka cdr.
Bildes:vienmēr esmu brīnijies kas tie par lohiem kas ar koreli strādā...
Nu nav nekādi logi,viena daļa Plāteru strādā tikai ar cerēt failiem,vēl ir dažas drukas iekārtas ka piemērs drukā ar pārtikas krāsām, kur neder nekas cits ka cdr.
ķīniešu lētā gala lūžņi tie ploteri kuri tikai darbam ar Coreli paredzēti. Cik nu ar lielo druku ir bijusi darīšana (ne kaktu kantoros) Adobes PDFi vai EPS (ne bildēm) kā ieteicamais formāts parasti ir pieprasīti.
Un vēl, Adobes licensē ir viena patīkama nianse: 1 licenses īpašniekam ir tiesības Adobes progu izmantot gan uz stacionaŗā, gan laptopa vai uz darba un mājas datora (tātad uz 2 kompjiem) tikai ne veinlaicīgi.
griezite:Un vēl, Adobes licensē ir viena patīkama nianse: 1 licenses īpašniekam ir tiesības Adobes progu izmantot gan uz stacionaŗā, gan laptopa vai uz darba un mājas datora (tātad uz 2 kompjiem) tikai ne veinlaicīgi.
Būsi pārsteigta, bet riebeklim maikrosoftam TĀDA pati nianse.... Arī, instalē kaut uz pieciem dzellžiem, BET vienlaicīgi tik uz viena lieto.... Jauku svētdienas vakaru.... P.S Un korelim, autodeskam.... utt arī TĀPAT.... Jocīgi, vaine???
Te visi kaut ko runā, bet... mēs neesam miljonāri... ja piem aglim pa mēneša algu iznāk visas legālās mums vajadzīgās progas, tad mums vajag gadu strādāt ... Tāpēc vajag likt klāt ārējo un visu lieko instalēt tur ... kad uznāks kontrole, neviena proga neverās, pieslēdz ārējo un viss iet. Un naf ko te iespringt, pasaule ir negodīga... cik maksā Windows Ķīnā, un cik pie mums ??? te ir atbilde, kāpēc zogam!!! Ja cena būtu adekvāta algām (firmas peļņai) lielākā daļa nezagtu!!!
Dēļ tādiem kā Djūks, daudz kas arī iet uz grunti. Īstermiņā, protams, profits, bet ilgākā periodā stagnācija. Nemaz nerunājot par to, ja pieķer. Stulbi.
Haiduks:Te visi kaut ko runā, bet... mēs neesam miljonāri... ja piem aglim pa mēneša algu iznāk visas legālās mums vajadzīgās progas, tad mums vajag gadu strādāt ... Tāpēc vajag likt klāt ārējo un visu lieko instalēt tur ... kad uznāks kontrole, neviena proga neverās, pieslēdz ārējo un viss iet. Un naf ko te iespringt, pasaule ir negodīga... cik maksā Windows Ķīnā, un cik pie mums ??? te ir atbilde, kāpēc zogam!!! Ja cena būtu adekvāta algām (firmas peļņai) lielākā daļa nezagtu!!!
nevajag idealizēt. Tu zini, cik anglijaa maksaa: nekustamaa iipashuma nodoklis, apkure, sab transports, elektrība, aiziet uz restoraanu utt/? Tagad uzmini - KURes labaak dziivoju ar 1000 latiem - te vai UK??????? Tā ka nevajag, ja?
Haiduks:Te visi kaut ko runā, bet... mēs neesam miljonāri... ja piem aglim pa mēneša algu iznāk visas legālās mums vajadzīgās progas, tad mums vajag gadu strādāt ... Tāpēc vajag likt klāt ārējo un visu lieko instalēt tur ... kad uznāks kontrole, neviena proga neverās, pieslēdz ārējo un viss iet. Un naf ko te iespringt, pasaule ir negodīga... cik maksā Windows Ķīnā, un cik pie mums ??? te ir atbilde, kāpēc zogam!!! Ja cena būtu adekvāta algām (firmas peļņai) lielākā daļa nezagtu!!!
nevajag idealizēt. Tu zini, cik anglijaa maksaa: nekustamaa iipashuma nodoklis, apkure, sab transports, elektrība, aiziet uz restoraanu utt/? Tagad uzmini - KURes labaak dziivoju ar 1000 latiem - te vai UK??????? Tā ka nevajag, ja?
Nedirs!!! Tu domā, ka tie ir idioti, kas dzīvo Anglijā, izdzīvo un sūta uz šejieni naudu... (kādiem mērķiem, katrs pats zin) Bet par tevi nebrīnos... tur maukas 200 paundi ņem par īsu brīdi :P
man ir trīs kompji, uz visiem legāls Windovs. Uz viena XP un uz diviem 7 tais home premium. Lietoju tikai pirktu un legālu fotoprogrammu. Ja man būtu jāsaka, cik paliek Vācijā manam kolēģim pāri no algas, tad teiktu, ka stipri mazāk, jo viņš dzīvo, bet es taupu un te ir tā starpība. Viņš iet ēst uz tankštelles ēstūzi, bet es ēdu konservus vai taisu uz gāzes plītiņas pusfabrikātus. Man naudas paliek stipri vairāk pāri, jo nemaksāju par māju, nemaksāju par vieglo auto nodokli, par radio, par veselības apdrošināšanu un daudzām lietām, kuras būtībā vajadzētu maksāt. Arī baznīcas nodokli nemaksāju. Ja runājam īsāk, tad abi saņemam 1800 euro uz rokas, tik es dzīvoju kabīnē, šis mājā... un te rodas nauda, ko vest mājās.
par to naudu, ko vienā gadā Anglijā jāsamaksā par īri, Latvijā var nopirkt māju.. nevar nolikt blakus tikai algas UK un LV, tad jāliek blakus arī visi izdevumi..
Bildes:Haiduk, vai svētdienas vakars un esi piedzēries vai kārtējā koma? Tu tur esi dzīvojis? Ko TU DIRS, celtniek???
Kas ta nu, valodiņa palikusi nabaga... ka spēji tikai- celtniek ... kādreiz laidi kā Puškins :P. Es vismaz esmu celtnieks, bet kas tu esi bloga pirdieniņš un viss... Vienīgais kaut cik cienījams bija Anirs!!!, bet mainot nikus mainījās arī tavs vecums, prāts un asprātība,... žēl ka uz slikto pusi. Ja kādreiz par taviem tekstiem varēja jauki pasmaidīt, tad tagad ar vēmienu uz pusēm :P
talavietis:man ir trīs kompji, uz visiem legāls Windovs. Uz viena XP un uz diviem 7 tais home premium. Lietoju tikai pirktu un legālu fotoprogrammu. Ja man būtu jāsaka, cik paliek Vācijā manam kolēģim pāri no algas, tad teiktu, ka stipri mazāk, jo viņš dzīvo, bet es taupu un te ir tā starpība. Viņš iet ēst uz tankštelles ēstūzi, bet es ēdu konservus vai taisu uz gāzes plītiņas pusfabrikātus. Man naudas paliek stipri vairāk pāri, jo nemaksāju par māju, nemaksāju par vieglo auto nodokli, par radio, par veselības apdrošināšanu un daudzām lietām, kuras būtībā vajadzētu maksāt. Arī baznīcas nodokli nemaksāju. Ja runājam īsāk, tad abi saņemam 1800 euro uz rokas, tik es dzīvoju kabīnē, šis mājā... un te rodas nauda, ko vest mājās.
paldies Tālavieti, man laut ko līdzīgu bija slunkums rakstīt vecajam perdelim. es intereses pēc nodzīvoju UK pusgadu, nostrādāju dažādās stipri apšaubāmās vietās, satiku simtiem austrumeiropas imigrantu un diemžēl es neloloju ilūzijas par viņu dzīves kvalitāti un arī pietiekami drāmu redzēts, personības pilnīgas degradācijas. ja shancee 12 stundas pa 5.50 paundiem, 200 samaksaa par vienu istabu komunaljnjikaa, eed pilniigus meeslus no veikaliem kur iepeerkas tikai padibenes... protams, ka paliek paari (vienkaarshi nav KUR un kaa izteereet, jo ir jaagulj) ko atsuutiit uz LV. Man tā bija interesanta cilvēku skola - gribēju uz brīdi prom no LV, strādāju lai kaut kā nosistu laiku, lai gan varēju atļauties nestrādāt. Un tur tā izdzen katru sekundi, kā mans viens kolēģis saka - viņi māk ar dakšām sauli turēt. Tāpēc arī man likās tā Disfakuātirs (vai kāda bija kļička) spriedelējumi tepat augstāk par to, ka darba devējs ir kretīns ja neļauj draugos sēdēt vai muzonu klausīties Manu draudzeni atlaida no viena kantora pusstundu peec tam, kad vinja bija iegaajusi nochekot jahuu meilu.
bet ja par programmatūru, tad es zi u pāris kantorus UK, kur joprojām strādā ar windows 3.1 un word perfect. Un ne jau aiz skopuma. Un kopētājam ir atslēga klāt un pildspalvas ir tādas ka būtu kauns nest ārā no biroja. aaa - un jā, man ir tāda trofeja - kā padomju laikos, tikai pusi garumā - parakstīt var, tikai drusku roka tirpst. sameklēšu ielikšu bildi
Haiduks:Te visi kaut ko runā, bet... mēs neesam miljonāri... Ja cena būtu adekvāta algām (firmas peļņai) lielākā daļa nezagtu!!!
A, ko tu iesaki galdnieku darbnīcai darīt - arī zagt iekārtas ko? Jefiņš No šādiem arī rodas izkropļots tirgus (dempinga cenas) un nevienlīdzīgi konkurences apstākļi. Ataisnojumus savai zagšanai katrs blēdis atradīs...
Haiduks:Te visi kaut ko runā, bet... mēs neesam miljonāri... Ja cena būtu adekvāta algām (firmas peļņai) lielākā daļa nezagtu!!!
A, ko tu iesaki galdnieku darbnīcai darīt - arī zagt iekārtas ko? Jefiņš No šādiem arī rodas izkropļots tirgus (dempinga cenas) un nevienlīdzīgi konkurences apstākļi. Ataisnojumus savai zagšanai katrs blēdis atradīs...
Uzliec roku uz sirds, paskaties debesīs, un tad uzraksti, ka dari VISU godīgi. Pēc tam, ja tā uzrakstīsi, tiešām lūgšu, lai tu mani pieņem uz 5 min... jo tikties ar Latvijas pirmo svēto ir katra goda lieta!!! Pieredze man rāda citu- lielākie zagļi ir tie, kuri tēlo godīgos!!!
chukmasoff_f:
ķīniešu lētā gala lūžņi tie ploteri kuri tikai darbam ar Coreli paredzēti. Cik nu ar lielo druku ir bijusi darīšana (ne kaktu kantoros) Adobes PDFi vai EPS (ne bildēm) kā ieteicamais formāts parasti ir pieprasīti.
Tas pats par sevi, bet klienti ir dažādi, ne jav pats drukāju tikai taisu maketus vai ko zīmēju priekš klientiem. Vis lielākā problēma rodas tad kad daž labs klients atsūta CDR formātā taisītu failu gadus 10 atpakaļ, un to protams ilustrātors never vaļā, un lai to pārveidotu EPSi vai kādā citā civilizētā formātā bez coreļa nevar izrtikt. Protams ir ari visādas tur utilitas konvertācijai, bet cik ir provēts nenostrādā koreti. Vienu laiku nācās uz Mac strādāt, un tur bija vesala problēma ar coreļa failiem, jo pēdējā corel versija priekš mac bija izstrādāta 2002 gada.
griezite:Un vēl, Adobes licensē ir viena patīkama nianse: 1 licenses īpašniekam ir tiesības Adobes progu izmantot gan uz stacionaŗā, gan laptopa vai uz darba un mājas datora (tātad uz 2 kompjiem) tikai ne veinlaicīgi.
Tas ir tipa uzinstalē uz abiem a lieto nevienlaicīgi?
chukmasoff_f: Tas ir tipa uzinstalē uz abiem a lieto nevienlaicīgi?
Aga, izlasi šo:
Can I use my software on two computers?
If you own, or are the primary user of, a single-user or volume license Adobe product that is installed on a computer at work, you can also install and use the software on one secondary computer of the same platform at home or on a portable computer. However, you may not run the software simultaneously on both the primary and secondary computers.
No more than one user can use a single-user license Adobe product.
Note: AVL customers have to buy two different licenses to use both operating systems, even if they have two different computers. They can only use the same license on another computer (not simultaneously) with the same platform at home.
chukmasoff_f: Tas ir tipa uzinstalē uz abiem a lieto nevienlaicīgi?
Aga, izlasi šo:
Can I use my software on two computers?
If you own, or are the primary user of, a single-user or volume license Adobe product that is installed on a computer at work, you can also install and use the software on one secondary computer of the same platform at home or on a portable computer. However, you may not run the software simultaneously on both the primary and secondary computers.
No more than one user can use a single-user license Adobe product.
Note: AVL customers have to buy two different licenses to use both operating systems, even if they have two different computers. They can only use the same license on another computer (not simultaneously) with the same platform at home.
griezite:Vo, vo jau pa debesīm vālē, kas ir viss? Te disputs par uzņēmumiem ne tavu guļamistabu. Tiešām Ku-Kū!
Ot , īsto seju parādīji... tātad tomēr dvesele mella... fuj un tā gribējās citus pamācīt, nu nesanāca Par guļam istabu pieminēji, značit arī tur nederi!!! Disputs ir ne par uzņemumiem, bet par nelegājajām progām tavā datorā, + zagtajām dziesmām tavā... jā, tavā dzīvē!!! Bet man naf zagtās musikas :P
Bildes:pildspalva no saulainās Baiduka paradīzes Anglijas
Haiduks:
Lai saprastu vajag PRĀTU :d
un visi jau zin kā Tev ar to prātiņu vecumdienās = ZERO
Lai nu dies tevi apžēlo un dod kaut pusi no mana prāta vecumdienās... tav tā jaf tagad trūkst ... vai naf laiks niku mainīt??? pārāk esi ap sevi aptaisījis :P
chukmasoff_f: Ir tikai viena problēma, tas vis attiecas uz prīvātpersonām un var būt uz individuālā darba veicējiem, a uz uzņēmumu tas ir pavisam kas cits.
Nu, tak nē - "Adobe volume license" (AVL) nav paredzētas privātpersonām tās ir pieejamas uzņēmumiem un mācību iestādēm (pērkot vairumā (tur apakšā ir stingri pinķerīga cenu politika - garš stāsts)) takš rakstīts par darba un mājas datoriem + laptopiem
f-foto:Darba dators un programmas ir viena lieta, bet tiešām nav saprotams, kāpēc personīgajos datoros zēni un meitenes turpina izvairīties no L/K-Ubuntu un Apache Office. Un vispār vairs nav saprotams, par ko te īsti diskutē.
te tagad diskutē par Vectēva prāta spējām. Par to, kā vectēvs UK maukas pa 200 paundiem ņēma. Un par to, kāpēc programmas zagt IR labi, bet kokzāģētavā zāģis jāpērk par rietumnieku cenām - to tak nozagt nevar... Ka vectēvam guļamistabā viss kas SOFT ir na haļavu, bet viss kas HARD - tur liela nauda jāmaksā... (vecums tak...)
Ja par tēmu, man personīgi nepatīk tie open office - tik ļoti pierasts ciet acīm šortkati, fīčas - darbā strādā ar vienu, atnāc mājās un pēkšņi jābakstās... esmu mēģinājis
f-foto:Darba dators un programmas ir viena lieta, bet tiešām nav saprotams, kāpēc personīgajos datoros zēni un meitenes turpina izvairīties no L/K-Ubuntu un Apache Office. Un vispār vairs nav saprotams, par ko te īsti diskutē.
Nu priekš Linux faniem varētu būt ka vis ir ok, bet ir viena lieta, ka pa lielam uz Linux neiet visas tās progas kas iet uz Mac un Win. Ir protams analogi, bet pie tiem vajag piešauties, bez tam visas operācijas ir veicamas ar comand line ja ko pa nopietno jādara. Ir man uz viena kompja Ubuntu, dažādām vajadzībām, un neesmu par to baigajā sajūsmā, priekš servaka vis ok, kā ari kodēšanai noder bieži vien, bet visam pārejam tomēr citi OS ir ērtāki lietošanā, protams pieraduma lieta pa daļai bet tomēr nepatīk. Tas ir tā pat kā Android telefonā un mobilajos divaisos. Esmu salīdzinājis ar Mac, un varu pateikt vienu ka Mac taisa to visu priekš cilvēkiem, a Android priekš tiem kuriem patīk savas smadzenes gruzīt ar liekām fīčām. Servisa ziņē Mac divaisus parinstalēt un savest sajēgā ir daudz vienkaršāk ne kā Android, jo Mac nav nekā lieka un darbojas gan autonomi gan tīklā, ko nevaru pateikt par android dažādu programmu darbību autonomi. Tagad man teiks ka Mac ieņem tikai 15% no mobilo OS lietotāju skaita, jā tā nu ir bet ari piedāvājums ir mazāks ne kā Android, un cenas lielākas. Personīgi ja būtu iespēja un vajadzība lietotu tikai Mac mobilās iekārtas, sākot no iPhone un beidzot ar miniPad.
Nu priekš Linux faniem varētu būt ka vis ir ok, bet ir viena lieta, ka pa lielam uz Linux neiet visas tās progas kas iet uz Mac un Win. Ir protams analogi, bet pie tiem vajag piešauties, bez tam visas operācijas ir veicamas ar comand line ja ko pa nopietno jādara. Ir man uz viena kompja Ubuntu, dažādām vajadzībām, un neesmu par to baigajā sajūsmā, priekš servaka vis ok, kā ari kodēšanai noder bieži vien, bet visam pārejam tomēr citi OS ir ērtāki lietošanā, protams pieraduma lieta pa daļai bet tomēr nepatīk. Tas ir tā pat kā Android telefonā un mobilajos divaisos. Esmu salīdzinājis ar Mac, un varu pateikt vienu ka Mac taisa to visu priekš cilvēkiem, a Android priekš tiem kuriem patīk savas smadzenes gruzīt ar liekām fīčām. Servisa ziņē Mac divaisus parinstalēt un savest sajēgā ir daudz vienkaršāk ne kā Android, jo Mac nav nekā lieka un darbojas gan autonomi gan tīklā, ko nevaru pateikt par android dažādu programmu darbību autonomi. Tagad man teiks ka Mac ieņem tikai 15% no mobilo OS lietotāju skaita, jā tā nu ir bet ari piedāvājums ir mazāks ne kā Android, un cenas lielākas. Personīgi ja būtu iespēja un vajadzība lietotu tikai Mac mobilās iekārtas, sākot no iPhone un beidzot ar miniPad.
nezinu ar ko Tu esi saskāries - man ir 4 androiid devaises - i 2,3 i 4tais - viss funciklieree kaa vajag, turklaat skaidri un saprotami
Lasot n-tos apgalvojumus, ka Apple ir cilvēkiem un pārējie ir lieki sarežģīti mēsli, jāsecina (ne gluži vairs starp rindām), ka Apple fanpuikas cieš no smadzeņu atrofijas?!?!
nezinu ar ko Tu esi saskāries - man ir 4 androiid devaises - i 2,3 i 4tais - viss funciklieree kaa vajag, turklaat skaidri un saprotami
Es katru dienu saskaros ar dažādiem Android dzelžiem, pārsvara ar tabletēm. sākot no lētā gala , un beidzot ar Samsung dargā gala un tam līdzīgiem, ar Mac planšetēm retāk jo to ir mazāk un ari problēmas laikam nerodas tik bieži jo nenes tos uz servisu. Nesaku ka Android ir slikts, bet , visu laiku ir kaut kādi gljuki.
Androidiskajos smartfonos, ir piebāzts tik daudz lieku programmu ka divas trešdaļas jadzeš ara. Tieši tas pats ari ir ar planšetēm.
Protams ir vēl tāda lieta vai smartfons vajadzīgs kā telefons
Redzēs ko Microsoft ar mobilo versiju būs dzemdējuši, būs japaņem testam kāds Nokia telefons ar win8. Pati OS Win 8 priekš kompjiem ir vēl stipri jēla, un atgādina problēmu ziņē Vistu pirmsākumos. Pie lielām slodzēm ar grafiskajām lietām, tobiš spēles un viscits kam grafika lietojama pa maxi, Win 8 uzvedas ne visai labi, jo kļūdu skaits ir milzīgs...Salīdzinot ar Win7. Manas domas ir ka Win8 vis ticamāk paliks kā OS priekš mobilajām ierīcēm un diez vai aizvietos Win 7 tuvākajā laikā. A Win 7 aizvietos vis ticamāk kāds no Win9 vai kādā citā vardā nosaukts OS, kuram tagad darba nosaukums ir "BLUE".
Disfigurator:Lasot n-tos apgalvojumus, ka Apple ir cilvēkiem un pārējie ir lieki sarežģīti mēsli, jāsecina (ne gluži vairs starp rindām), ka Apple fanpuikas cieš no smadzeņu atrofijas?!?!
Ir pavisam vienkarš skaidrojums, vienkaršam userim, nevajag sevi sagruzīt ar visada veida programmatūras sarezģītībām, jo vienkaršais users strādā savu darbu kas nav saistīts ar programmēšanu vai ko līdzīgu, bet izmanto savu smartu vai tableti, kā sakaru līdzekli un piezīmju grāmatu. Tieši tapēc Apple to visu lietu ir noveduši lidz primitivitātei, lai māksliniekam vai autoinženierim nevajedzētu burties programmās ar to uzstādijumu un savietojumu, pēc principa, nospied pogu un vis darbojas, tehnika pati zin kas un kā.Un nav javelta laiks tās tehnikas apgūšanai.
Disfigurator:Lasot n-tos apgalvojumus, ka Apple ir cilvēkiem un pārējie ir lieki sarežģīti mēsli, jāsecina (ne gluži vairs starp rindām), ka Apple fanpuikas cieš no smadzeņu atrofijas?!?!
Ir pavisam vienkarš skaidrojums, vienkaršam userim, nevajag sevi sagruzīt ar visada veida programmatūras sarezģītībām, jo vienkaršais users strādā savu darbu kas nav saistīts ar programmēšanu vai ko līdzīgu, bet izmanto savu smartu vai tableti, kā sakaru līdzekli un piezīmju grāmatu. Tieši tapēc Apple to visu lietu ir noveduši lidz primitivitātei, lai māksliniekam vai autoinženierim nevajedzētu burties programmās ar to uzstādijumu un savietojumu, pēc principa, nospied pogu un vis darbojas, tehnika pati zin kas un kā.Un nav javelta laiks tās tehnikas apgūšanai.
eeeee - un KAS androiidam neshancee????? Un kaa Tavaa kakainajaa ai-pribambasaa var normaali iedabuut JEBKO nevis tikai caur itunes konkreetus failus??? es nevaru iedomaaties ko NEVAR izdariit uz androiida, bet ir desmitiem darbiibu ko NEVAR izdariit uz ai-meesla