forum.gif
Spameris tomēr uzvar! :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Spameris tomēr uzvar! :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.11.12 19:28
 citēt
Vācu: un zviedru penši nav vainīgi pie tā, ka bāliņi tā vietā, lai krātu, ņem šamējo piķi patēriņa kreditēšanai. Nodokļu administrēšana ir bikiņ cits jautājums. Bet nav jāaizmirst, ka šodis strādājošajiem ir gan janopelna sev, gan jāuzkrāj, gan pensijām tagadējiem penšiem jānopelna. Strādājošo paliekbarvien mazāk, pnsionāru aizvien vairāk. Cerībai, ka nākotnē pieaugs vslsts pensijas navnekāda racionāla pamata. Viss pašu rokās tāpat kā to dara rietumos - uzkrāj paši.
Publicēts: 07.11.12 19:37
 citēt
Es vispār nesapratu, kur aizgāja padumjlaikos maksātie nodokļi. Komunālie maksājumi bija kapeikas, toties pēc dzīvokļa varēja nomirt rindā, kad to tomēr dabūji, gaidīji nākamajā rindā - pēc telefona, lielākā daļa vidusmēra kolchozu bija valstij parādā, veikali tukši, preču eksports tikai uz SEPP valstīm, Angolu un Bangladešu, stutējām visu "progresīvo cilvēci", bruņojāmies uz velna paraušanu, kaut arī:
...есть ли сейчас у какой-либо страны такие цели, ради которых она может нанести ядерный удар по СССР или вторгнуться на нашу территорию? Вообразим даже гипотетическую вероятность успеха, такой акции — что она принесет супостату? Разваливающуюся экономику, народ, теряющий в поисках пропитания и одежды последние признаки цивилизованности, истощенные химикатами земли, отравленные реки. Да захотим сдаться — никто не возьмет!

Žurnāls Смена 1989.g. septembra numurs.
Publicēts: 07.11.12 20:05 labots
 citēt
Eltons:

Tāds Haiduks varbūt retajos brīžos starp bērnu ražošanu arī godprātīgi kalpoja padomju savienībai savā Vaidavas partkomā un šodien var bļaut par Viņķeles atstādināšanu, jo esot godīgi strādājis Latvijas labā...

Eltons dažreiz paliek smieklīgs ar savu pārspīlēto fanātismu- kaut arī pats no tās pašas "padumjlaiku" paaudzes.
Ko tad šams pats padomjlaikos darīja- ja ticēt skaļajām runām- gandrīz vai sarkanbaltsarkano mežabrāļu rindās karoja par brīvo Latviju un meža zemnīcā pārtika no zila gaisa?:face-wink: :face-grin:
Vai tomēr kautkur nīstos padomju rubļus iztikai pelnīja?...:face-wink:
Publicēts: 07.11.12 20:41 labots
 citēt
He, he... interesē gan... bet, jā, paralēles var vilkt- Haiduks kalpoja mīļotajai partijai, līdz ar to šim retorika velk uz tām pašām vecajām dogmām... es vairāk pa čekas pagrabiem, līdz ar to pazīstu drēbi, kā saka un varu padalīties... rubļus, ja tik dikti interesē, arī: Haiduks godīgi atpelnīja partijas kases līdzekļus, man bija pašam jākruķijās, jāizgudro un jāražo elektronika, par cehovikiem tādus sauca krievu laikā, Tev, Frīdi, kā mentam tas jāzin labi.
Bet... neredzu nevienu pretargumentu savām tēzēm...

Lunis, re, mēģināja neauglīgu tēmu pagriezt... varu no savas puses piemetināt: jā diemžēl Amerikas visu veidu minoritātes atkal ievēlējušas savu kandidātu. Tad jau ar jaunu sparu varēs Rīgu aplaimot ar pede...(oi!) varavīksniešu gājieniem, jo mums tas esot baigais ieguvums... TPFŪ!
Publicēts: 07.11.12 20:52 labots
 citēt
Friidis:
Eltons:

Tāds Haiduks varbūt retajos brīžos starp bērnu ražošanu arī godprātīgi kalpoja padomju savienībai savā Vaidavas partkomā un šodien var bļaut par Viņķeles atstādināšanu, jo esot godīgi strādājis Latvijas labā...

Eltons dažreiz paliek smieklīgs ar savu pārspīlēto fanātismu- kaut arī pats no tās pašas "padumjlaiku" paaudzes.
Ko tad šams pats padomjlaikos darīja- ja ticēt skaļajām runām- gandrīz vai sarkanbaltsarkano mežabrāļu rindās karoja par brīvo Latviju un meža zemnīcā pārtika no zila gaisa?:face-wink: :face-grin:
Vai tomēr kautkur nīstos padomju rubļus iztikai pelnīja?...:face-wink:

Elton... atkal vēsture... izslauki brunos putekļus no acīm, pamosties ...
1940. gada grupējums latviešu pielīenot Maskavai likvedēja Ulmaņa plaukstošo diktatūras valsti, un LPSR tika ieveidota uz šīs bāzes...
1990. gadā atjaunoja Latvijas brīvvalsti un toreizējajiem īpašniekiem atdeva īpašumus.
Bet 1990. gadā izmantojot tautas lētticību pie varas nonāca grupējums, kas iedzīvošanās nolūkā izlaupīja valsti... novedot visu uz grunti un lēti prihvatizējot. Likumi tika pat rakstīti precīzi objektam :D
Pagājis ir 20 gadi, un laiks atdot mums to, kas mums pieder, to, ko uzbūvējām padomju gados un ar kādu mantojumu ienācām jaunajā brīvvalsti un tā varēja eksistēt ( te daudzi teiks, ka viss no tiem laikiem ir sūds, bet daudzās vietās mēs braucam pa tiem sūda ceļiem vēl uz šodienu). Daugavas ūdeņi tek, HESi griežās... mums padomijas pensionāriem pilnīgi pietiks no HESiem :P Laiks atdot īpašumu!!!
Bet Elton, atceries, ka neatkarīgi, kurā lielvalstu armijas pusē karoja mūsu tēvi, abās pusēs bija brīvprātīgie un bija iesaukums. Abās pusēs bija asins kāri bandīti (vārda vispilnā nozīmē), un bija, kam bija jāšauj, jo savādāk nošaus viņu ģimenes :). Tu esi tik tālu aizrāvies ar brūno krāsu, tēlojot vacu patriotu, bet ar saviem konkrētajiem darbiem tieši tu un tādi, kā tu nes ūdeni un lej uz krievijas "ūdens dzirnavu " ratiem. Un aizkulises rāda, ka krievija uztur šito kustību, jo krievijai izdevīgi, ka nacionālisti šķeļ valsti, neļaujos tai uzplaukt. Ko esi panācis- neko. Bet man tu atgādini sētas kranci, kurš visus aprej, un garāmgājēji iet garām, jo naf ko darīt mājās, kur saimnieks nemāk suni apsauk :D

Bet par Vaidavu, tu pajolīt nedirs!!! Tas bija moderns lauku ciemats... pa kuru negāja neviena gaisa vadu līnija, visi ceļi asfaltēti, ar savu skolu, ar lielo sporta zāli, ar kultūras manu, kurš bija pilns ar pašdarbības pulciņiem, veikalu, ēdnīcu, (viss manis nosauktais ir uzbūvēts uz klaja lauka sociālisma gados, un ēkas krāšnotu daudzu rajonu centrus) . Tagad pa 20 gadiem tur valda caurvējš... viss ir kaput un tas viss ir izdarīts brivvalsts 15 gados!!! Un pateicoties eltoniem!!!
Elton, atceries dziemu par to sēnalu maisu- cik ilgi tu staigāsi ar to?
Publicēts: 07.11.12 21:03
 citēt
Vadie', vadie' kas par demagoģijas plūdiem... [žāvājas]... ies ka pulti paspaidīt, vai...
Publicēts: 07.11.12 21:06
 citēt
tā tā tā, kara cirvji lido... brūnie ar prievītēm pret sarkanajiem ar kakla siksnām... un aiziet! eju pēc čipšiem!!!
Publicēts: 07.11.12 21:25
 citēt
Mana nabaga stulbā latviešun tauta!, cik maz vajag, lai Tu sāktu bļaustīties. Viena pliekana bilde, ko jevrosojuza bļodlaižas par labu tur, un viens onka, kas sevi par mākslinieku tur.... nožēlojami.:face-crying:
Publicēts: 07.11.12 21:38
 citēt
Elmarss:Mana nabaga stulbā latviešun tauta!, cik maz vajag, lai Tu sāktu bļaustīties. Viena pliekana bilde, ko jevrosojuza bļodlaižas par labu tur, un viens onka, kas sevi par mākslinieku tur.... nožēlojami.:face-crying:

nemētājies ar vārdiem - liec pretī savu mākslu - lai tautiņa redz, ar kādu gara milzi ir darīšana
Publicēts: 07.11.12 21:43
 citēt
swenorue:
Elmarss:Mana nabaga stulbā latviešun tauta!, cik maz vajag, lai Tu sāktu bļaustīties. Viena pliekana bilde, ko jevrosojuza bļodlaižas par labu tur, un viens onka, kas sevi par mākslinieku tur.... nožēlojami.:face-crying:

nemētājies ar vārdiem - liec pretī savu mākslu - lai tautiņa redz, ar kādu gara milzi ir darīšana

Kāpēc???
Publicēts: 07.11.12 21:49
 citēt
Elmarss:
swenorue:

Kāpēc???
tieshaam - kaapeec? visi taapat zin, ka Elmaarinsh mums GaraMilzis...
Publicēts: 07.11.12 21:50
 citēt
Schneider " lielākā daļa vidusmēra kolchozu bija valstij parādā"

---------------------------------

es varu tikai piebilst par 70. un 80. gadiem. Bet par kolhoziem vispār cits stāsts, jo tiem ar valsti pēc idejas maz sakara, tie ir privātuzņēmums vai kooperatīvs. Un bija kolhozi, kur tiešām naudu nezināja kā tērēt un viens no tādiem bija arī Alūksnes rajona kolhozs "Vireši" un tikai tāpēc, ka to vadīja uzņēmējs. Ja Haiduks uzskaitīja asfaltētus ceļus, tad šim kolhozam bija savs asfalta cehs un ceļi uz katru fermu bija asfaltēti, pat vēl vairāk, pat uz ganībām un uz tālākām pļavām bija asfalts. Bija savs veikaliņš, kurā varēja nopirkt deficītus, kurus sagādāja no krievijas, Ukrainas... zivis svaigas un kūpinātas no Pleskavas. Tādas zivis es vairāk neesmu redzējis, ne ēdis. Bija pašdarbības kolektīvi, savs instrumentālais ansamblis ar visu aparatūru, bija kultūras pasākumi, bija bērnudārzs, uzbūvēja poliklīniku, cilvēkiem būvēja privātmājas, vajadzēja tik gribēt tās...
Algas? Nu es pelnīju ap 300 - 400 rbļ.
3 gadus kamēr mācījos saņēmu 30 rbļ stīpi, pie brīvām kojām un pārtikas.
Pēc dienesta tika izmaksāti 150 rbļ (saucās uzvalka nauda)
Bija 13. alga, kura bija kā gada piemaksa.
Par izstrādēm kā prēmiju vēl deva graudus, kurus varēji pārdot vai izņemt naudā (atkal prēmija), bet tiem, kuriem bija savi lopi, mala miltos vai baroja vistas.
Kolhozs bija miljonārs, spēja aizdot citiem kolhoziem, lai tiem būtu ko izmaksāt algas. te jautājums- vai tā bija cita iekārta, jeb tomēr noteicošais ir un paliek saimnieks savā zemē?
Publicēts: 07.11.12 21:51 labots
 citēt
Taisnība gan vieniem gan otriem, jā, pa ceļiem braucam un hesi griežas... Bet, ja nebūtu pēseresa, mēs staigātu kājām cauri mežu biezokņiem un dzīvotu būdās pie skala gaismas? Kādēļ mēs (un arī citi soclēģera iedzīvotāji) braucam uz UK labas dzīves meklējumos, cik ir atbraukuši šurp no turienes, kur nekad nav celts komunisms?
Par kolhoziem - jā, arī es strādāju tādā, ar Darba sarkanā karoga ordeni apbalvotajā. Bet pajautā sev - kāda bija šo pirmrindas kolhozu skaita attiecība pret pārējiem? Un cik vidusmērā pelnīja laukkopības brigādes tantiņa, kura, nosalušiem pirkstiem rudenī rāva bietes un ar trulu nazi tīrija zemes un grieza lakstus? Mana sievasmāte teļu fermā ar gumijas zābakiem sabendēja kājas un nopelnīja pensiju kā modernā cena veikalā - 19,90 rbļ. Un tas bija sovhozs, par kolhozu kā privātīpašumu iekš PSRS, kur priekšsēdētāju iecēla no rajona un labā roka bija partorgs, labāk paklusēsim. Ko 80-tajos mēnesī varēja nopirkt veikalā par 19,90, ja partijas dokumentos lasījām, ka valsts cenas uz galvenajiem pārtikas produktiem neesot cēlušies jau nezcikdesmit tur gadus, tik neviens nevarēja parādīt, kas un kur tās valsts cenas ir atrodamas.
Publicēts: 07.11.12 21:56
 citēt
kaut kā nesaturīgi tie srpiedumi :( vai tad piedzērušies vai līmi saostījušies, ko... vo!
Publicēts: 07.11.12 21:58
 citēt
Schneider:Taisnība gan vieniem gan otriem, jā, pa ceļiem braucam un hesi griežas... Bet, ja nebūtu pēseresa, mēs staigātu kājām cauri mežu biezokņiem un dzīvotu būdās pie skala gaismas? Kādēļ mēs (un arī citi soclēģera iedzīvotāji) braucam uz UK labas dzīves meklējumos, cik ir atbraukuši šurp no turienes, kur nekad nav celts komunisms?

---------------
būtībā jau ne sociālisms vainīgs, bet valsts vadīšana. Palūk uz Poliju vai Čehiju! Nemaz ne tik tālu... ir labs piemērs Igaunija. Igauņus visā Rietumeiropā ciena un ne jau tāpēc, ka šiem somi aizbildņi, bet gan tāpēc, ka igaunim cita stāja.
Bet, ja nebūtu sociālisms, protams, ka būtu kapitālisms un viss attīstītos līdzīgi kā tas ir Skandināvijā... tikai te ir šī bēda, ka bija sociālisms un pēc tā notiek stagnēšana vai atsevišķa grupējuma pašlabuma iegūšana, izmantojot savu tautu.
Nedrīkst tā būt, ka uz katriem 5000 iedzīvotājiem viens miljonārs. tas nav normāli dažos gados. To atbildēs jebkurš kapitālists.
Publicēts: 07.11.12 22:03
 citēt
Šeit tev pilnīga taisnība, tādēļ arī es esmu par to, ka jāpiesaka karu Gotlandei un pēc pusstundas jāpadodas. Zviedrijā Freivaldei bija kaukāds sīks sadzīves nesmukums un izmeta no amata kā kaķi no pienotavas, mums ministrs pilnīgi "neko nezina" ar kādām mahinācijām nodarbojas sieva, bet viss kārtībā, var būt par partijas ģenerālsekretāru.
Publicēts: 07.11.12 22:05
 citēt
Hugo:kaut kā nesaturīgi tie srpiedumi :( vai tad piedzērušies vai līmi saostījušies, ko... vo!

Tu nemaisies kur pieauguši onkuļi strīdas, spēlējies ar savu Furby-3012! :grimace::grimace::grimace:
Publicēts: 07.11.12 22:07
 citēt
Te jau pa hesiem strīdās, bet bildē malku zāģē, līme laikam toč...
Publicēts: 07.11.12 22:09
 citēt
Bildes:
Elmarss:
Kāpēc???
tieshaam - kaapeec? visi taapat zin, ka Elmaarinsh mums GaraMilzis...

Es pigmejs, bet pie niecībām kā milzis liekos. Piedod, ka galvu atliekt nācās, lai mani redzētu. ...:face-smile:
Publicēts: 07.11.12 22:09 labots
 citēt
Hugo:...līme laikam toč...

Nu neko, každij za svoju komandu boļejet, tev labāk zināms...
Publicēts: 07.11.12 22:18 labots
 citēt
Protams, sava taisnība ir katram.
Taču man jau no padumjlaikiem ir iesakņojusies dziļa skepse pret skaļo lozungu bļāvējiem.
Kā toreiz komunisti no tribīnēm bļaustījās par lielo ideju un gaišo nākotni, bet paši aiz augstajiem žogiem cēla sev "pilis" un uzdzīvoja ar m..kām elitārajās somu pirtīs, tāpat tagad pārspīlētie nacionāļi bļauj par brīvu Latviju kaut plikām pakaļām, bet paši to nabaga Latviju par slaucamu govi sev pataisījuši!
Kaučkā ne visai ticu arī Eltona pasakām par "brīvības cīnītāja mocībām čekas pagrabos". Drīzāk jau dabūja trūkties par kādām kreisā biznesa jebšu valūtas kombinācijām vai pārspīlētu klanīšanos Rietumu virzienā...:face-grin:
Publicēts: 07.11.12 22:22
 citēt
Es nezinu, par Brežņevu anekdotes stāstījām pilnīgi atklāti, Slade, Led Zeppelin klausījāmies, Piecīšu un Dzeņa repertuāru dziedājām, kā bija Staļina laikos, nezinu.
Publicēts: 07.11.12 22:26
 citēt
Friidis:Protams, sava taisnība ir katram.
Taču man jau no padumjlaikiem ir iesakņojusies dziļa skepse pret skaļo lozungu bļāvējiem.
Kā toreiz komunisti no tribīnēm bļaustījās par lielo ideju un gaišo nākotni, bet paši aiz augstajiem žogiem cēla sev "pilis" un uzdzīvoja ar m..kām elitārajās somu pirtīs, tāpat tagad pārspīlētie nacionāļi bļauj par brīvu Latviju kaut plikām pakaļām, bet paši to nabaga Latviju par slaucamu govi sev pataisījuši!
Kaučkā ne visai ticu arī Eltona pasakām par "brīvības cīnītāja mocībām čekas pagrabos". Drīzāk jau dabūja trūkties par kādām kreisā biznesa jebšu valūtas kombinācijām vai pārspīlētu klanīšanos Rietumu virzienā...:face-grin:
:D :D :D

Tūlīt dabūsi bāreņa asaru plūdus :D
Publicēts: 07.11.12 22:27
 citēt
He,hē.Mainoties formācijām,dramatiski mainījās mūsu "stāvoklis turnīra tabulā".Hokeja valodā runājot cik tālu atrodamies no play off zonas.:face-wink:Ne visai valstij vai tautai,bet katram no mums personīgi.Tie,kas, pārejot no sociālisma uz kapitālismu,ir krituši pa sociālajām trepēm uz leju(un tādu ir tūkstošiem),protams,neko labu par kapitālismu neteiks.:face-sad:Tie,kas ir kāpuši uz augšu(arī tādu nav mazums),tie paklusēs.:face-smile:
Publicēts: 07.11.12 22:29
 citēt
lai kāds kāptu uz augšu, kādam jākāpj lejā. Tā uzbūvēta šī pasaule, jo visiem nepietiek ar to kas ir. Vaidētāji parasti ir tie kas kāpj lejā.
Publicēts: 07.11.12 22:41
 citēt
Jā protams.Svarīgs ir mans personīgais stāvoklis attiecībā pret pārējiem.Ja runājam vispār,tad mūsu kopējais dzīves līmenis ir cēlies nesalīdzināmi ar padomju laikiem.Zinu,ka būs iebildumi,bet tā nu es uzskatu.Un tas nav tikai tehnoloģiskais progress,ko mēs šodien izbaudām un uztveram kā pašu par sevi saprotamu,bet ko pat iedomāties nevarēja pie komuņakiem.:face-glasses:
Publicēts: 07.11.12 22:46 labots
 citēt
lauku skoliņā bija vesela revolūcija, lai varētu ienākt tehnoloģisks brīnums- lodīšu pildspalva :D jaunajiem to nesaprast.

Viecha, tehnoloģiskais process domāts jaunais canon fočuks? :D
Publicēts: 07.11.12 22:48 labots
 citēt
Frīdi... pag... 1970-jā laikam jau skolu biji beidzis?

"Piecīšu un Dzeņa repertuāru dziedājām, kā bija Staļina laikos, nezinu." nevajag tik agri nemaz... mani noķēra izplatām savu zīmēto Trīs no Pārdaugavas plakātu... čekai atkal bija kārtējais iemesls manai lietai pievienot "nopelnu" komplektu... brežņevlaikos.
Par nejauši nobildētu čali aiz dzeloņstielpēm ... pagrabā rakstīju paskaidrojumu, ka nemaz nebiju domājis to ka cilvēks skatās pāri Dzelzs aizkaram uz skaito Kapitāla pasauli... utt.
Publicēts: 07.11.12 22:51 labots
 citēt
Eltons:Frīdi... pag... 1970-jā laikam jau skolu biji beidzis?

1969. Nu un tad?
"Čekas pagrabos" pabiju 1968.g, taču nevis par varai nevēlamu latvju ziņģu popularizēšanu, bet gan par riktīgu "spiegošanu"..:face-grin:
Lauku zēns atbrauca uz Rīgu (laikam fizikas olimpiādi).:face-wink:
Brīvā brīdī aizbraucu uz Rumbulu pabildēt/pafilmēt puikas sapni- īstās kara lidmašīnas (pie sētas bija "noparkots" bumbvedējs Tu-22, no skrejceļa, kopā ar civilajiem, lidinājās MiG-21).
Tur arī "nojūdza"- papriekš miliči, vēlāk aizveda uz stūra māju. Kad saprata, ka puišelis ir tikai avio-fanāts, palaida vaļā, bet kinopulciņa kinokameru atdeva tikai pēc pāris mēnešiem- kad attīstīja filmiņu un palūrēja, ko es saspiegojis. Pat novēlēja veiksmīgu iestāšanos aviācijas institūtā..:face-grin:
Tad jau es arī varu lepoties ar cīnītāja un režīma upura statusu?..:face-grin:
Publicēts: 07.11.12 23:01
 citēt
Friidis:

1969. Nu un tad?

Nu, jā tā arī paskaitīju... būtu gadu agrāk, tad varbūt atcerētos tos apkārtrakstus skolām, kā visus stādīja obligātajās skolas līnijās, kur vieslektori uzvalciņos izveda politmācību par antisovetčinu tieši jūsu padevīgā kalpa personā...
Publicēts: 07.11.12 23:08
 citēt
Eltons:
Friidis:
1969. Nu un tad?

Nu, jā tā arī paskaitīju... būtu gadu agrāk, tad varbūt atcerētos tos apkārtrakstus skolām, kā visus stādīja obligātajās skolas līnijās, kur vieslektori uzvalciņos izveda politmācību par antisovetčinu tieši jūsu padevīgā kalpa personā...

Tīnis- revolucionārs? Nu-nu...:face-wink:
Publicēts: 07.11.12 23:11 labots
 citēt
Friidis:
Eltons:

Tīnis- revolucionārs? Nu-nu...:face-wink:

He, he... ģenerāļi tā uzpūta to "lietu", ka maz nelikās... būtu smieklīgi, ja nebūtu bijis pa īstam (nošaut, teica, žēl, ka nevarot... neesot vairs tie labie laiki)... Šveiks atpūšas... memuāros pieminēšu...
Miera jau nebija lidz pašām čekas beigām... pēdējā lieta bija par Mūrnieka bižutērijas krustu manā disenē...
Publicēts: 07.11.12 23:36
 citēt
Protams, tagad, pēc gadiem, tas viss liekas tīrie sīkumi.
Toreiz gan smiekli nenāca- visu turpmāko dzīvi šie varēja sabojāt...:face-sad:
Publicēts: 07.11.12 23:45
 citēt
Friidis:

"Čekas pagrabos" pabiju 1968.g, taču nevis par varai nevēlamu latvju ziņģu popularizēšanu, bet gan par riktīgu "spiegošanu"..:face-grin:
Lauku zēns atbrauca uz Rīgu (laikam fizikas olimpiādi).:face-wink:
(..)
Kad saprata, ka puišelis ir tikai avio-fanāts, palaida vaļā,
(..)
Tad jau es arī varu lepoties ar cīnītāja un režīma upura statusu?..:face-grin:

Ko tu,
Eltonam reāli ieskauž! :face-wink:
Publicēts: 07.11.12 23:50 labots
 citēt
a mani 4. klasē par pretpadomju domu rakstu taisījās izlidināt...
pēc tam vēlāk nez cikreizes mani glāba mācībdaļas vadītājs, tik draudot, ka reiz es pie baltiem lāčiem tikšot... tā i netiku, nebiju lecīgs. lūk tā parteigenosse! katram mums savs padomju grēciņš. Dažus kā paņēma aiz olām, tā i maisos iekšā :D

ak, aizmirsu... skolā kāškrustu uzmālēju uz sienas. bļin, mamma nelaimīga :D kā redzat, esmu vēl pat dzīvs. tādi sīkumi pat piemirstās ..
Publicēts: 08.11.12 00:00
 citēt
Friidis:Protams, sava taisnība ir katram.

Kaučkā ne visai ticu arī Eltona pasakām par "brīvības cīnītāja mocībām čekas pagrabos". ...:face-grin:

Čeka ne ar vienu nespēlējās, pakazuku , ka spēlējās taisīja tikai ar stukačiem (pēc papīriem saucās- Ārštata .... un pakāpe pēc čekas stila (mūsējais bija KGB Ārštata inspektors). Ja kāds lielās, ka 4x bijis čekas pagrabos, un neostīja taigu pēc tam, droši meklējiet čekas maisos :)
Starp citu mans atmaskotais stukačs uzreiz pazuda no Vaidavas,... un pēc tam visa Latvija redzēja viņu televizijā- pasniedza R. Paulam sivēnu... šo bija pa fikso pārcēlusi uz citu kolhozu par g.dispečeru :D
Publicēts: 08.11.12 00:01
 citēt
Es gan nekādu pretpadomju cīņu nevedu un neko tādu nesastapu.Runas pa virtuvēm un kojās pa dzērumu neskaitīsim par cīņu pret režīmu.:face-sad:Čekas mājā vēl līdz šim neesmu bijis.Vienreiz videnē visiem ņēma rokraksta paraugus-esot kaut kādas lapeles bijušas ar jautājumu kāpēc nav gaļas.:face-grin:Un kad šancēju mēbeļu cehā ,vienu kolēģi aizsauca uz čeku dot paskaidrojumus par anekdotēm pīppauzēs.Esot bijuši stukači visās studentu grupās...nezinu,tā jau runāja,bet konkrēti nevienu nezinu.Ā..un tad vēl tā slavenā mediju eksperte,kas mums tagad dod padomus par skandināvu demokrātiju.Kad viņa aizbrauca stažēties uz Zviedriju ap 75-76 gadu,tad jau runāja gan...
Publicēts: 08.11.12 02:18 labots
 citēt
"tik draudot, ka reiz es pie baltiem lāčiem tikšot... tā i netiku, nebiju lecīgs."

He, he... man akkurāt gadījās tieši otrādi: biju lecīgs un tieši pie baltajiem lāčiem tā arī tiku... nostaļģijas pēc nesen atradu jūtūbē to slēgto pilsēteli Galējos Ziemeļos... izmirusi... bet! Mans piemineklis "ņikto ņe zabit, ņi što ņe zabito" joprojām stāv, šie piekrāso tik acīmredzot... vo ku savas pēdas esmu atstājis, līdz ar leģendām, kādi fašisti pie šiem atsūtīti... skaitījos tā kā mākslinieks pie tiem urkām... nu neko, interesanti atcerēties... sīkas cingas sekas, štrunts...
Publicēts: 08.11.12 06:33
 citēt
njaa... varoņsāga - 'kā mēs gāzām padojmu režīmu..." :D
Publicēts: 08.11.12 09:04
 citēt
f-foto: 20 gadu posmā Dombrovskis, Vilks un Rimševics esot trīs vislabākie, izcili valstsvīri.

Par Vilku un Rimševicu lai izsakās ekonomisti, bet par Dombrovski pilnīgi piekrītu.
Tas pēc mazāko ļaunuma principa, ja skatās uz iepriekšējo klaunu fona.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt