forum.gif
Spameris tomēr uzvar! :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Spameris tomēr uzvar! :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.11.12 10:28
 citēt
Schneider:
f-foto: 20 gadu posmā Dombrovskis, Vilks un Rimševics esot trīs vislabākie, izcili valstsvīri.

Par Vilku un Rimševicu lai izsakās ekonomisti, bet par Dombrovski pilnīgi piekrītu.
Tas pēc mazāko ļaunuma principa, ja skatās uz iepriekšējo klaunu fona.

Ja man atmiņa neviļ, tad Šķēles valdībai vienīgai ir bijis bezdeficīta budžets...
Sec. Dobrovskis baigi labais iebraucot manu bērnu kabatās (viņiem būs tie miljardi jāatmaksā), bet tie, kas mācēja iztikt ar paša naudu- klauni. :D
Lācītis sev bruģē ceļu uz Eiropu, un problēmas viņam pie vienas vietas... to spilgti apstiprina- Balsot vienmēr pret, lai ko opozīcija iesniegtu :D (Elton, skrien šurp, un piemet kādu brūno vārdu- krievi, komunisti :P, pie viena pastāsti, par ko tiki pie baltajiem lāčiem... tikai nestāsti, ka par brīvības cīņām :D ).
Publicēts: 08.11.12 10:50 labots
 citēt
Dombrovskis tikai strebj to, ko ievārījuši iepriekšējie.
Šķēle, par kura bezdeficīta budžetu pilnīgi piekrītu, nebija vienīgais premjers pirms Dombrovska, bija arī tādss, kurš lēkāja pa jumtiem, ar bērnišķu prieku rāvās pie stūres visam, kam tik iekšā rūc motoriņš, tajā pašā laikā pieprasot LR aizvākt Krēvicu, pārcēla savas rīta intervijas uz SWH mērkaķu būra reportāžu, iedibināja Ministru prezidenta biedra amatu tikai tādēļ, lai būtu kur nosēdināt Šleseru un pieprasīja sev tiesības atlaist Saeimu.
Tāpat arī tāds, kurš varēja aizmirst ēdnīcā portfeli ar tūkstošiem, bet skaitījās esam spējīgs būt par vienu no valsts pirmajām personām, bet ko es tev te stāstu, gan jau arī pats tajā laikā radio lasīji u avīzes klausījies. :face-grin:

Jā, par Šlesera uzturēšanās atļaujām jāpiekrīt, tāpat arī spītīgaā turēšanas pie domas, ka čakarēt pensionārus ir racinālāk nekā noteikt progresīvo nodokļu sistēmu.
Publicēts: 08.11.12 10:56
 citēt
Dombrovskis tikai strebj to, ko ievārījuši iepriekšējie.

neko viņš nestrebj,turpina vārīt to pašu putru.
Publicēts: 08.11.12 11:12
 citēt
ekoists:Dombrovskis tikai strebj to, ko ievārījuši iepriekšējie.

neko viņš nestrebj,turpina vārīt to pašu putru.

... un ar divtik lielu centību.
... kaut vai eiro- citas valstis nesaka nē, bet pārceļ gadus... mūsējais par katru cenu ieviesīšot... tātad Eiropā ir pateiks- gribi pie mums sēdēt, ievies eiro :D
Publicēts: 08.11.12 11:21
 citēt
viņu iesēdinās?
Publicēts: 08.11.12 11:26
 citēt
nu nezinu, man jau tas Valdis dikti patīk, tāds sakopts un vienmēr zolīds...
Publicēts: 08.11.12 12:27
 citēt
talavietis:nu nezinu, man jau tas Valdis dikti patīk, tāds sakopts un vienmēr zolīds...

Fotogrāfa sindroms... iedomājies, kā tu spīdētu, kad tevi tā koptu- wot tas tik būtu prezidents mums, stalts, ar stāju un pat bildēt mak :D...
Un mūsu nelaimes no vienas puses ir šis fotogrāfa sindroms- balsojam par smukģīmīšiem :D
Publicēts: 08.11.12 14:32
 citēt
"Elton, skrien šurp, un piemet kādu brūno vārdu- krievi, komunisti :P, pie viena pastāsti, par ko tiki pie baltajiem lāčiem... tikai nestāsti, ka par brīvības cīņām"

Pff... atkal viens tukšpirdis demagogs izkārnījies...
Nē. bļin, Hauduk, par manām skaistajām neaizmirstuļu zilajām acīm!
Helsinkieši pat vēl nebija saorganizējušies, kad mani no trases noņēma, tik Gunāram dzīvoklī jūsējie vefa tranzistorus jau bija sabāzuši...
Tas lielais balamute Haiduks ir līdzīgs hruščovam: tas arī bļāva: tie disidenti ir absolūti traki, ka nemīl padomju savienību!
Nu nebija tā, ka visiem bija prieks sauļoties Vaidavas ezera krastā un maksāt savai mīļotajai partijai biedranaudas!
Publicēts: 08.11.12 15:17
 citēt
Eltons:"Elton, skrien šurp, un piemet kādu brūno vārdu- krievi, komunisti :P, pie viena pastāsti, par ko tiki pie baltajiem lāčiem... tikai nestāsti, ka par brīvības cīņām"

Pff... atkal viens tukšpirdis demagogs izkārnījies...
Nē. bļin, Hauduk, par manām skaistajām neaizmirstuļu zilajām acīm!
Helsinkieši pat vēl nebija saorganizējušies, kad mani no trases noņēma, tik Gunāram dzīvoklī jūsējie vefa tranzistorus jau bija sabāzuši...
Tas lielais balamute Haiduks ir līdzīgs hruščovam: tas arī bļāva: tie disidenti ir absolūti traki, ka nemīl padomju savienību!
Nu nebija tā, ka visiem bija prieks sauļoties Vaidavas ezera krastā un maksāt savai mīļotajai partijai biedranaudas!

Tvaika ielā vispār nedaudz vari apārstēties, bet izārstēt, tici man, tevi varēs tikai kaps.
Atšķirībā no tevis- mūsējie godīgi strādāja!!! un to, ko tu sien klāt visiem, kuri tev pasaka taisnību acīs, tas bija aktuāli 50-60 gados... pamosties, augstais karš ir beidzies, mēs esam Eiropā, mēs esam NATO.
Bet par Vaidavu- tā bija vieta, kur latvieši vairojās!!! mēs nekaunējāmies no kuplām ģimenēm, JO MŪSU KOLHOZS PAR CILVĒKIEM RŪPĒJĀS! Un arī es nekaunos par to, ka par ainavu ierīkošanu saņēmu VTSI(vissavienības tautu sasniegumu izstādes) medaļu :P... man to deva par MANU darbu, ne par tukšu diršanu, ar kādu nodarbojies tu!
Un tikai nesaki, ka tādi, kā tu ieguva Latvijai neatkarību no jauna!!! Tādi demagogi , kā tu šķel cilvēkus... un no tā mēs visi zaudējam, izņemot lielvaras un lielVečus, kas iegūst!!!
Publicēts: 08.11.12 15:47 labots
 citēt
He, he... medaļnieks... nu labi, ja tā padomā, man kautkur vēl jāmētājas pussprīža biezumā izgudrojumu un autorapliecību čupa elektronikas jomā... nu un kas? Tas ka Baikanūras SVČ sakari vai auto elektroniskie paneļi ir mazāk svarīgi par kolchoza centra puķu klumbu dod Tev tiesības te tā dirst? Vai pretendēt uz vispadomju savienības, kuras štatu sarakstos biji, pensiju, ko Viņķele aizrādīja? Augšminētā formējuma mantiniecei arī prasi, kāda problēma?
Neatkarībnieks atradies sašķeltais, jevrōpists... kvankšķ te aiz stūra...
Publicēts: 08.11.12 16:03
 citēt
Vecīt, tur jaf tā atšķirība, ka dirs tu!!! Kurš tev ir devis tiesības citādi domājošos zākāt? baltais lācis... vet brauc pie viņa un tur zākājies :D
Tieši tāpat, kā atdeva vecos īpašumus to saimniekiem, soc radītie īpašumi bija jāsadala to radītājiem, nevis jāatdod aruzrakstītiem spec likumiem nelielai ļaužu grupiņai! Un soc. gadu nostrādātais laiks nebūtu jāatmaksā no brīvalsts strādājošo nodokliem!!! Ja jaf esi tik taisns, kāpēc tad te tev rodās dilemmas?
Publicēts: 08.11.12 16:12
 citēt
Elton un Haidu! Būtu labāk dzeju rakstījuši.
Publicēts: 08.11.12 16:18
 citēt
VValdis:Elton un Haidu! Būtu labāk dzeju rakstījuši.

Negribu, man labāk patīk lasīt Puškinu... bet par to otru... foršs vecis, laps fotogrāfs, tikai nevaru paciest to, ka viņš savu naidu uz kaut ko senu, izgāž uz citiem, kuriem ar to PILNĪGI nekāda sakara!!!
Publicēts: 08.11.12 16:19 labots
 citēt
Ko nu es... bett takš izlien te kāds... В МОРДУ ПЛЮНЕШЬ - ДРАЦЦА ЛЕЗИТ...

Usjo! Acavainojos, ja kāds jūtas apbižots!
Publicēts: 08.11.12 16:24
 citēt
Eltons:Ko nu es... bett takš izlien te kāds... В МОРДУ ПЛЮНЕШЬ - ДРАЦЦА ЛЕЗИТ...

Usjo! Acavainojos, ja kāds jūtas apbižots!

Ūuuuuuuuuu... Elton, tu arī par divvalodību? :D
Publicēts: 08.11.12 16:55
 citēt
Riktīgie Delfi, kab jūsu māti!..
Publicēts: 08.11.12 17:22
 citēt
Zatlers savu personīgo ambīciju dēļ atlaida likumīgi vēlētu parlamentu un slaidi uzspļāva jebkurai demokrātijai.Publika klusēja.Kāpēc tad Dombrovskis sava labuma dēļ nevarētu īelīst pakaļā Eiropas bosiem un bez jebkādas mūsu piekrišanas un apspriešanas ieviest eirīšus?Publika atkal paklusēs.:face-sad:
Publicēts: 08.11.12 18:16
 citēt
es neesmu eltona fans, bet ja cilveks ir bijis pskp biedrs...nu kaut kaa labak butu pakluset. tam ir TIK viens nosaukums kolabrocionists...un tapec mes ari TIK sudigi dzivojam, ka isa atminja, lietas nesaucam ta ka tas ir un par to, ka smuka frizura iebalsojam valdishana nakamaja diena pec psrs sabrukuka komunaarus.
Publicēts: 08.11.12 18:17 labots
 citēt
- Zatlers savu personīgo ambīciju dēļ atlaida likumīgi vēlētu parlamentu un slaidi uzspļāva jebkurai demokrātijai.Publika klusēja.Kāpēc tad Dombrovskis sava labuma dēļ nevarētu īelīst pakaļā Eiropas bosiem un bez jebkādas mūsu piekrišanas un apspriešanas ieviest eirīšus?Publika atkal paklusēs.-

* bezmaz dienas citāts
Publicēts: 08.11.12 18:17
 citēt
viecha:Zatlers savu personīgo ambīciju dēļ atlaida likumīgi vēlētu parlamentu un slaidi uzspļāva jebkurai demokrātijai.Publika klusēja.Kāpēc tad Dombrovskis sava labuma dēļ nevarētu īelīst pakaļā Eiropas bosiem un bez jebkādas mūsu piekrišanas un apspriešanas ieviest eirīšus?Publika atkal paklusēs.:face-sad:

protams, ka pakluses...latvieshi tak...TIK pa forumiem paburkshkjees
Publicēts: 08.11.12 18:57
 citēt
es tak ar ironioju pieminēju - dienas citāts .............. , tas par viechas izpratni ......... :bad_smile:
Publicēts: 08.11.12 20:05
 citēt
f-foto:Viņš gatavojas krieviski tulkotai 11. novembra parādei. Netraucē, Haiduk, atsvaidzināt zināšanas. Varbūt jauna bilde taps. Es gan tādās neko nesaprotu. Kraukļi gan man patīk. Gaļēdāji.

Lai nu ko, bet labu bildi Eltons prot taisīt :):):), un nekad uzskatu dēļ neiet ielai uz otru pusi... bet nāk pretim un sveicinās. :):):)
Publicēts: 08.11.12 20:08
 citēt
Ehh politika un poļitruki atkal modē :D
Publicēts: 08.11.12 20:17
 citēt
Par manu izpratni ironizēt drīkst cik grib.Tie paši 95% tagad kunkst,par pensijām un atkal jau pošas ierosināt atlaišanu.:face-grin:Par publiku es saucu daudzmaz domājošus cilvēkus,ne tos procentus.Tos,kuri jau no sākuma apjēdza ap ko lieta grozās un kur novedīs.Ne jau revolucionāros šnabja veikalu stiklu dauzītājus.
Publicēts: 08.11.12 20:20
 citēt
f-foto:
viecha:Zatlers savu personīgo ambīciju dēļ atlaida likumīgi vēlētu parlamentu un slaidi uzspļāva jebkurai demokrātijai.Publika klusēja.

Mēs tiešām dzīvojam divās atšķirīgās Latvijās.

Vienā Tu, otrā tie, kas 2011. gada 23. jūlijā gāja uz referendumu, un 95% no tiem nobalsoja par Saeimas atlaišanu.

Satversme saka:

"48. Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas."

"50. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse no nodotām balsīm izsakās pret Saeimas atlaišanu, tad Valsts Prezidents uzskatāms par atlaistu un Saeima ievēlē jaunu Valsts Prezidentu uz atlaistā Prezidenta atlikušo pilnvaru laiku."

Šo 95% balsojumu Tu un imgfoto uzskata par klusēšanu.

Ļoti vāji.

Nu gan nodevi ādā :D
... balsošana par atlaišanu bija tautas PROTESTS pret notiekošo valstī, kā tādā,
... un jaunās vēlēšanas bija tautas ATVAINOŠANĀS atlaistajai Saeimai ... Nekas neizmainījās praktiski posteņos palika tie paši un uzvārdi tie paši... nu nedaudz... tikai Zatlers gan izspēlēja Antiņa kārti- Antiņš balta apmetnī, zelta zirgā jāj stikla kalnā cīnīties ar kraukļiem... bet jaf pusceļā baltais apmetnis nokrita un zelta zirgs izrādījās pārkrāsots kleperis. Veikli jūs tikāt apjāti!!!
Aizdomājaties!!! Dobrovski atlaidām, lai DZĪVO Dombrovskis :D :D :D
Publicēts: 08.11.12 20:28
 citēt
Neizmainījās gan.Tikai Jūrmalā uzradās Zatlera partijas mērs Ražuks,par kuru NEVIENS jūrmalnieks nav balsojis,jo vēlēšanās tāda partija nepiedalījās(nebija vēl pat iecerēta,jo Valdis domāja,ka tiks atkal par prezi).Tas ir precedents,kas rāda,ka šeit tā drīkst darīt-ja es nevinnu konkursu,tad pārspēlēt pa jaunu.Bet ja vinnu,tad es mainu noteikumus lai jūs mani nevarētu izmest ārā(skat šodienas lēmumu par referundumiem).:face-wink:Tā lūk!Tautas protests.
Publicēts: 08.11.12 23:20
 citēt
f-foto:
viecha:Zatlers savu personīgo ambīciju dēļ atlaida likumīgi vēlētu parlamentu un slaidi uzspļāva jebkurai demokrātijai.Publika klusēja.

Mēs tiešām dzīvojam divās atšķirīgās Latvijās.

Vienā Tu, otrā tie, kas 2011. gada 23. jūlijā gāja uz referendumu, un 95% no tiem nobalsoja par Saeimas atlaišanu.

Satversme saka:

"48. Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas."

"50. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse no nodotām balsīm izsakās pret Saeimas atlaišanu, tad Valsts Prezidents uzskatāms par atlaistu un Saeima ievēlē jaunu Valsts Prezidentu uz atlaistā Prezidenta atlikušo pilnvaru laiku."

Šo 95% balsojumu Tu un imgfoto uzskata par klusēšanu.

Ļoti vāji.

Par to jau aŗi skumstu... Ka gaismu demokrātiskā sistēmā tuneļa galā nekad neieraudzīt - 95% ir idioti. Un droši vien 4% bija doļā ar pāris šlesera šleseru čomiem. Viens procents noblasoja PRET stulbumu.

Pret to pašu stulbumu, ko varam lasīt f-foto komentārā arī šeit.

Valsts pārvaldīšana,
tas nav dārzā burkānus audzēt.

Tas ir kaut kas tāds, kur šodien investē bērnudārzos, pēc 30 gadiem gaidi rezultātu.
Publicēts: 08.11.12 23:32
 citēt
Es nevienu neatbalstu un nekur nesastāvu un nepiedalos.Man riebj,ka ir tādi noteikumi kā kuram vajag.Ja nepieciešams mainīt šo sistēmu,tad lūdzu mainam satversmi un nākošās vēlēšanas vairs nav pēc partiju sarakstiem,bet kaut kā citādi.Kā nu vairākums nolemj,kaut vai referendumā un kāds tur tas mehānisms ir tālāk...Bet tagad mani ievēl no republikāņiem,tad es pāreju pie demokrātiem un mierīgi turpinu "strādāt",lai arī par mani kā demokrātu vērtību un programmas pārstāvi,neviens iedzīvotājs nevienu balsi nav devis.Tā nav īsti atbilde uz f-foto jautājumu,bet manas tādas domas.Tas,ka 95% no atnākušajiem balsoja par ,ir vienkārši pūļa efekts un dažu demagogu prasme izmantot mūžīgo latviešu nedomāšanu.Un padomjlaika vainīgā meklēšana.Tā Saeima,kuru tik vareni atlaida,nekādus lielos sūdus nesavārīja un ne ar ko nebija sliktāka par pašreizējo.Tas fakts,ka daudziem tā nepatika,vēl nedod iemeslu tās atlaišanai.Ir likuma burts(pēc kura it kā galus var savilkt kopā un attiecīgu pantu Satversmē atrast)un ir likuma gars,kurš nu absolūti tika ignorēts.Ja es zaudēju čempionātu,tad tas nav iemesls to pārspēlēt par jaunu,lai kā man to gribētos.Bet man ir jāgatavojas un jāgaida nākošais čempionāts,ja jau reiz šo pats sačakarēju.
Publicēts: 08.11.12 23:41
 citēt
Olšteina sešinieks!Vot bitvaimaķ,kas tie tādi un kurš viņus ievēlēja,ka tagad tik raženi rukā pa parlamentu?:face-grin:Viņi jau izstājās no jenotiem pirms pirmās Saeimas sanākšanas!Vēl nemaz nezināja,kur tur pogas jāspiež un kur ir bufete.
Publicēts: 08.11.12 23:52
 citēt
Haiduk- a vai tad Vaidava bija kolhozs? Ja pareizi atceros, un biju tur "tajos gados" ne reizi vien... Vaidava bija padomju saimniecība... Ar sveci blakus nebiju, bet viens no iemesliem kāpēc partija un valdība grūda iekšā ne mazo naudu bija tas, ka pavisam blakus bija kolhozs tā vārda pareizajā nozīmē, es domāju saimniekošanas nozīmē, Rubene. Tā kolhoza dvēsele, vīrs ar Lielo burtu, vārdā uzvārdā Ansis Liezers, konkrēti nesagājās ar partijniekiem un padomju saimniecībām, bija viens no nedaudzajiem kolhozu priekšsēžiem nepartejniekiem tajos laikos. Nu un bija partijai/valdībai jāparāda, ka P/S saimnieko ne sliktāk kā kolhozos... Nu nesanāca... Vaidava kā miests skaista vieta, Dieva dota vieta, bet ar to ūber-saimniekošanu, Haiduk, nu tā pa vidu... :)
Publicēts: 09.11.12 00:47 labots
 citēt
UldisS:Haiduk- a vai tad Vaidava bija kolhozs? Ja pareizi atceros, un biju tur "tajos gados" ne reizi vien... Vaidava bija padomju saimniecība... Ar sveci blakus nebiju, bet viens no iemesliem kāpēc partija un valdība grūda iekšā ne mazo naudu bija tas, ka pavisam blakus bija kolhozs tā vārda pareizajā nozīmē, es domāju saimniekošanas nozīmē, Rubene. Tā kolhoza dvēsele, vīrs ar Lielo burtu, vārdā uzvārdā Ansis Liezers, konkrēti nesagājās ar partijniekiem un padomju saimniecībām, bija viens no nedaudzajiem kolhozu priekšsēžiem nepartejniekiem tajos laikos. Nu un bija partijai/valdībai jāparāda, ka P/S saimnieko ne sliktāk kā kolhozos... Nu nesanāca... Vaidava kā miests skaista vieta, Dieva dota vieta, bet ar to ūber-saimniekošanu, Haiduk, nu tā pa vidu... :)

Vaidava bija kolhozs, un viens no retajiem Latvijā(varbūt vienīgais), kuru vadīja vacu luftvaftes zaldāts Laimonis Mīlenbergs, līdz ar to viņš vienkārši nevarēja būt partijā... :P, un viņš arī nesagājas ar kaimiņkolhoza nekomunistu- dzērāju :)... tāpēc naf jābrīnās, ka saejoties ar "dvēselīti" esi nedaudz no smadzenēm nodzēris. Rubene nekad nebija ciemats un nebija kolhozs- tās bija Kocēnu ciems un kolhozs Kopsolis, Vaidava bija ciemats jo pēc infrastruktūras atbilda un bija Vaidavas kolhos (:D sakritība- priešsēdētājs dienēja vācu armijā un kolhoza nosaukums nebija būvēts uz saukļiem- Ļeņina ceļs, Kopsolī :D ) :)... tā kā redzi- demagoģiskais uzbrauciens neizdevās- palūgšu atvainoties!!! un rādītāji rajona mēroga mums bija nedaudz labāki, kā Kopsolim, līdz ar to bijām nedaudz bagātāki. Mēs varējam algot daiļdārzniekus, pie mūsu kantora durvīm nezāles neauga... visā ciematā tās neauga, ko gan nevarēja teikt par tava kumira valdījumiem :P
Vēl, kad radās atjaunotā brīvalsts, Vaidava bija pirmā republikā, kas atdeva visu!!! zemi zemniekiem, atstājot tikai kantori un zīmogu, jo īsti vēl nevarēja saprast, kādi vēji pūtis... balsošana par brīvvalsti notika mēnešus 8 vēlāk :P
Wot ta demagog! Iekriti, kā circenis pelnos, ne tai vietā nodzerotis :D

Un te redzam demagoģijas kroni!!!
UldisS- "Vaidava kā miests skaista vieta, Dieva dota vieta",
... puišel, nevis dieva dotā vietā, bet cilvēku darba rezultātā izveidotā vietā. Vai neievēroji, ka ciematā naf nevienas vecas mājas, tas tāpēc, ka ciematu uzbūvējām klajā pļavā!, Mēs nedzērāmies, ka tavs kumirs, bet talku veidā atkarojām ezera krastu vairāk, kā kilometru garumā, kur nomainījām purvu pret zālāju, iestādījām bērzus, tie daudz susina zemi, izveidojā labu peldvietu. Jā, kad tu tur aizbrauci un visu to redzēji, tev likās Dieva dota vieta . To paveica cilvēki, kas dzīvoja un mīlēja Vaidavu... un tieši par šī ciemata izbūvi un ainavas izveidošanu ap to es tiku apbalvots.

Tāpēc nomierinoties uzdziedāsim bijušas Vaidavas bijušā ansambļa dziesmiņu- Kafijas pupiņas
Publicēts: 09.11.12 00:53 labots
 citēt
:) p.s. un kad šitādi pipelītes saraksta šādus briesmu stāstus tieši, it kā acu liecinieks, nu kā tu cilvēks nenoticēsi :D, ir īpaši, ja tais laikos neesi dzīvojis, vai esi dzīvojis kā mazs bērns...(tātad attiecas uz tiem, kuriem tagad ir 30 un mazāk, no tiem laikiem neko nezin, vadās no šādu idiotu rakstiem)
Un kad Haiduks pastāsta konkrēti, kā bija, tad tagad Haiduks būs atkal sliktais, nolādēts komunists :D, kurš ēda bērnus, jo citas paikas nebija :D
Un šito briesmu stāstu stāstītāju teksti dikti pielīp jaunatnei, un no Latvijas patriota tie izaug par pelēkām pelītēm, kuri dzīvo ar domu, jā nu ko nu tagad bļausim, vot tad gan bija slikti :D
Tikai lielākais vairums, kuri lielo pus mūžu ir nodzīvojuši sociālismā atzīst, ka toreiz dzīvojām, jo mums ļāva dzīvot, tagad eksistējam. Ja kāds te iepīkstēsies par algām, lai uzreiz pasaka, cik tad maksāja maize(un tā bija garšīga maize), cik maksāja īre, cik maksāja benzīns!!!!
Publicēts: 09.11.12 01:45
 citēt
Haiduk, visu cieņu, būs jāiet pie Tevis par šo parunāt, uz interviju!
Publicēts: 09.11.12 01:55
 citēt
_AlterNative:Haiduk, visu cieņu, būs jāiet pie Tevis par šo parunāt, uz interviju!

Saproti, kā mani tas tracina, ka (tolaik bij modē dikti dzert darba laikā, jo mājās bij jāpārrodas daļēji skaidrā) dzērāji visu pa roku galam nometa, un tagad stāsta, kāds toreiz bija bardaks :D
Es tiešām nezinu, kā UldisS atsauks savus tekstus par partijas naudas uzpumpēto Vaidavu, kā paskatīsies man acīs, kad satiksimies.
Publicēts: 09.11.12 02:26
 citēt
Haiduks:Ja kāds te iepīkstēsies par algām, lai uzreiz pasaka, cik tad maksāja maize(un tā bija garšīga maize), cik maksāja īre, cik maksāja benzīns!!!!

maize maksāja 22 kapeikas, benzīns 30 kapeikas sūda 76. un 40 kapeikas etilētais 91. īre ap 10 rubļu.

Ir pareizi?

Šūposim tālāk. Lai uz nedēļu aizbrauktu Alpos paslēpot, cik ilgi bija kolhozā jāstrādā? Būsi laikam aizmirsis, ka padomijā naudas nebija, bija tik faņķiki - rubļi un vēl taloni. kad pavērās priekšķars un naudas vērtība sāka atbilst tās reālajam segumam, nez kāpēc izrādijās, ka Haiduka alga ir kādi 10 dolāri mēnesī, ar ko pietiktu tajos laikos 1 dienas pacēlāja kartei lētā gala ķūrortā. . Bet kolhozniekam jau daudz nevaiga, ka tik būda ir, putras bļoda pilna, tas, ka pie ķēdes jāsēž un pareizi jārej, tas pofig. Tiem, kas saimniekiem rokas laizīja, ķēdi garāku taisīja - ķipa "trolejbusu" - laida aizbraukt uz socvalstīm grupā un čekas uzraudzībā. :D
Publicēts: 09.11.12 08:23
 citēt
f-foto: ...dzīve tur nav slikta...

Ir arī kādi paziņas, kuri dzīvo Baltkrievijas laukos?
Publicēts: 09.11.12 09:18
 citēt
Sapper:
Haiduks:Ja kāds te iepīkstēsies par algām, lai uzreiz pasaka, cik tad maksāja maize(un tā bija garšīga maize), cik maksāja īre, cik maksāja benzīns!!!!

maize maksāja 22 kapeikas, benzīns 30 kapeikas sūda 76. un 40 kapeikas etilētais 91. īre ap 10 rubļu.

Ir pareizi?

Šūposim tālāk. Lai uz nedēļu aizbrauktu Alpos paslēpot, cik ilgi bija kolhozā jāstrādā? Būsi laikam aizmirsis, ka padomijā naudas nebija, bija tik faņķiki - rubļi un vēl taloni. kad pavērās priekšķars un naudas vērtība sāka atbilst tās reālajam segumam, nez kāpēc izrādijās, ka Haiduka alga ir kādi 10 dolāri mēnesī, ar ko pietiktu tajos laikos 1 dienas pacēlāja kartei lētā gala ķūrortā. . Bet kolhozniekam jau daudz nevaiga, ka tik būda ir, putras bļoda pilna, tas, ka pie ķēdes jāsēž un pareizi jārej, tas pofig. Tiem, kas saimniekiem rokas laizīja, ķēdi garāku taisīja - ķipa "trolejbusu" - laida aizbraukt uz socvalstīm grupā un čekas uzraudzībā. :D

Ot vēl viens GUDRAIS uzradās :D Labi, tu mēģini kaut ko nereālu salīdzināt... lūdzu realitāte

Prece, pakalpojums.......... toreiz(rubļi).........tagad(lati)
Maize 1kg rupjā................0,20...................1-2
Sērkociņi koka kastītē.......0,01....................0,03
Benzīns...........................o,2, tad o,4..........0.95
Lidojums uz Sočiem........... 36.................... nezinu
Šnabis Kristal (stoličnaja) o,5;
analogs tadad būtu Posoļskoje 3.07............ ap 5
dolārs no rokas................... 4.................... 0,5
1 mēņesis sporta nometnē
deltaplanierismā..........Man alga+komandējums tika samaksāts.............. min 2000 ls
Zobu remonts...............bezmaksas..............ap 50-80
Slimnīca.......................bezmaksas.............. 12 ls/par sutku
Ekskursija Baikals(grupās)......... ~80............................:D :D :D
Ekskursija Vidusāzijas republikas.. ~60................ :D :D :D
:D cinkotais spainis ................1.2.................... 2,8- 3,5
Ķieģelis.................................. o,o3-o,o5........... 0,25-0,6
Cements tonna ...................... 12.................... ~ ap 40
Metāla velmējumi.................... 80-120.............. 800-120
Tā, kā vecīt nedirs!
Ekskursija uz Kubu..................... 900.................. :D :D :D
Tava pieminētā īre.................... ~10..................vasarā ap 50-80, ziemā ap 120-180
Zelta laulības gredzens...............20-40
Jā, ja brauci uz kapitālisma valstīm , tad mainīja tikai 30 rubļus, kurs 1:1, bet paņemot līdzi papīra naudas zīmes (lietotas, pa kluso) 10, 20, 50 rub nominācijā un tur mainot varēja samainīt par kursu 1:2-4 :P

Jā, pirmīt jaf rakstīju- tik tiešām mums nekā nebija, ēdām bērnus :D

Bija mantas, kuras gribējās, bet :(
ārzemju krāsu televizors..................1200
Filmenieks Nikon.............................2400
Politetilēna kulīte no muzikas diskiem 10
Sīks porno žurnāls..............................10
Jūrnieka alga 1 nomināls....................3-5 .... daudzi nezin, kas tas ir... tie bija specpapīrīši, par kuriem spec veikalā varēja iegādāties rietumu preces :D

Un tagad pats bēdīgākais- toreiz ja tavos izcelsmes papīros bija iraksts- tēvs strādnieks, māte strādnieks un gribēji mācīties- bija super zaļā gaisma... un ja kāds noliek tā laika izglītību, tad atcerieties, ka visi Latvijas slavenības (ārsti, režisori, un. t.t.) ieguva izglītību tad un ir slaveni visā pasaulē... tagad televizija saka ka 1/5 daļa augstskolu programmu jāslēdz, kā nederīgas :D
Nolikt bijušo ir vieglāk par vieglu, bet atceraties- TĀ IR MŪSU TAUTAS VĒSTURE, no kuras neizsvitrosim, ka varonīgie latvju streļķi sargāja Ļeņinu, tādejādi veicinot šīs barbariskās valsts (PSRS) rašanos!!!
Un tautas, kuras noliedz savu pagātni ir bez nākotnes!!! Un mums ir jāatzīst- bijām Kurzemes un Vitebskas guberņa, bijām brīvvalsts, bijām ditatūras valsts(starp citu plaukstoša), bijā LPSR, bijā zem vacu okupācijas, un pašalaik esam Latvijas republika! Un visos laikos bija un ir gļumie, kas izmantojot posteni, rauš tikai sev!!!
Publicēts: 09.11.12 09:34
 citēt
Sapper:

Ir pareizi?

-----------------------

nu ja Tu kalnu kūrortu slēpošanu uzskati par etalonu strādnieka vai vidusslāņa labklājībai, tad man nav ko piebilst..:)
Vēl gribu piebilst, ka Tavs apraksts vairāk uz 80. gadiem un to beigām, bet es atceros arī 70. gadus un 60. gadus. Jā, nebija 3 šķirņu sardeles, bija vienas, bet sardeles, kuras bija no gaļas. Tagad ir pilni plaukti ar izstrādājumiem, bet gaļa tur nepiedalās. Vienīgi ko mēs ātri esam spējuši apgūt, tas ir visu slikto no Rietumiem, līmēt gaļu, pievienot soju, krejumu ražot no augu taukiem.
Man pēc barikādēm, sākot dzīvot un strādāt Vācijā, bija ļoti labi redzams un salīdzināms, kas un kā tika pārņemts vai ievests LV. Es to varētu saukt par mēslu transportēšanu, jo pat pārtika nebija Rietumu, tā bija aizdomīgās firmās ražota, tika mainīts iepakojums, bet palika nosaukums... tik iekšā bija pavisam cita produkcija. Un tā tas iet vēl līdz šai dienai...
Par kolhoznieku- nu biju es kolhoznieks 15 gadus vēl tajā sistēmā. Pelnīju pietiekoši, saņēmu prēmijas, braucu ekskursijā, ja gribēju. Piedāvāja ceļojumā uz Bulgāriju, uz Indiju un tas man maksātu apmēram 2 algas (kolhoznieka slaista, dzērāja algas) ar visiem kabatas tēriņiem :)
Bet piekrītu, nejēdzību bija ļoti daudz un es ar to nesamierinājos, lecu acīs priekšniekiem, kritizēju to kas bija slikts. Tieši tāpēc mani pat neaicināja stāties partijā, jo zināja manu pārliecību un attieksmi pret "komunisma gaišo nākotni". Tajā pašā laikā es esmu bijis 2 x deputāts, man ir uzticēts vadit kolektīvus, kaut biju tikai būtībā mehanizators.

Bet saprotiet mani pareizi, es neraudu pēc tiem laikiem, man ir labi arī šajos, bet baltu par melnu es nemālēšu nekad. Bija tad problēmas, ir tagad... tāpēc mēs te apmainamies viedokļiem un pieredzēm, lai saprastu kā mums pietrūkst, jo daudzi no šejienes publikas neko par tiem laikiem nezin...

Schneider, man dzīvo paziņas Baltkrievijā, māsa dzīvo Ukrainā. Zini, man laikam nedaudz jākaunās par savu materiālo stāvokli, jo neesmu pietiekoši čakls, kaut pelnu 1300 Ls mēnesī. Dzīvo visādi tur...
Publicēts: 09.11.12 09:50
 citēt
Haiduk - kas tie tajā laikā bija pa mūzikas diskiem? "Politetilēna kulīte no muzikas diskiem 10"

bonas pieminēji, bet čekus - aizmirsi. mainīja 1:2

Man klasesbiedru izmeta no skolas par to, ka dzinsiņus sakārojās - gāja pie bonu veikala gribēja nopirk bonas un uzrāvās uz "tavējiem". Tāda, lūk, ēnu puse...

Un aizmirsi piebilst, ka nepartejiskajiem praktiski nebija iespēju izbraukt aiz mūra.

Un ka PSKP stāvās BRĪVPRĀTĪGI un deva zvērestu uz mūžu. A zvērests tak ir ZVĒRESTS... Ar kādām tiesībām tad tagad piepišas deputātiem, kas tur kaut ko it kā ne tā... :D

viena lieta gan nav mainījusies - kā tad, tā tagad daži fotogrāfi varēja trenkāt nepilngadīgas meitenes nesodīti.
Publicēts: 09.11.12 09:54 labots
 citēt
Es pastāstīšu tipisku ainu 70 gadu beigās. Rīgas Centrālais universālveikals. Brīvi, BRĪVI nopērkamās preces:

Kefīrs, piens. Ķieģelītis. Zivju konservi. Ikra kabačkovaja. Etiķis. Ledenes. Saldētas zivis. Sāls. Grūbas. Tēja. Tomātu pasta.

Viss pārējais - neregulāri un ar MILZĪGĀM RINDĀM.

Vai vari iedomāties 10gadīgu bērnu, kas pēc skolas nostāv 2 stundas rindā un viņam degungalā beidzas cīsiņi un šams iet mājās raudādams?

Un MĒĢINI TAGAD HAIDUK TE KAUT KO DIRST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sasitīšu seju, KOMUNISTU UTS!!!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt