Ziepes sanākušas. Kolēģei ievajadzējis lepna sugas suņa oficiālu portretu kaut kādai publicitātei un viņa kopā ar tādām pašām dāmām nospriedusi, ka es nu būšot tas īstais portretētājs, jo man lielāks klucis redzēts kaklā uzkārts. Tas, ko pats domāju par savu sajēgu līdzīgos darbos, neskaitās, tusiņos jau knipsētas gan pašas būtnes, gan viņu suņi, kaķi, zaķi un tas atzīts par labu. Diez ko nopietna tā lieta nav, atbildības formāli nekādas, ne tas maksas pasākums, ne manu parakstu pie bildes kāds redzēs, tomēr netīk izdarīt vēl dumjāk, kā būtu varējis. (Alternatīvas „lai fočē draudzenes pašas ar ziepīšiem” un „pasūtīt profesionālim” te vairs nav izskatāmas.) Tātad - ja kādam ir kas gudrs sakāms par spoži mella labradora knipsēšanu, raujiet tik vaļā. (Visa veida jautrība, tai skaitā apsvērumi par manu piemērotību tik atbildīgam darbam un suņu lomu fotomākslas attīstībā arī apsveicami.)
Izkliedētā gaismā nav ko cerēt uz labu iznākumu. Būs Melnais Caurums. Vajadzīgs gaismas avots. Pat saulīte der, tā iesāņus. Spīdumi ir tie, kas visu glābj un parāda formu. Bet ar mēru, ar Mēru!! Pareizi Uldis Muzikants teica par to iebūvēto zibspuldzi.
pasaulē absoluti mēlnās krāsas naf, tā ir tikai datorpasaulē, kur eksistē 0.0.0. un 255.255.255. No sevis iesaku, lai suni pirms bildēšanas labu laiciņu pasukā , tas veidos dabisku spalvu vienmērīgu ietaukošanos, un to izmantot, kā efektu sajaukumā ar gaismīti Starp citu Friida bildē tas diezgan labi manāms
Nu es kā končennijs suņumīlis bijušais ( ) labradora, esošais pointera īpašnieks + izbijis patversmes bobju bildētājs iesaku maksimāli mīkstu/miglainu gaismu, bik mīnusošanu un pagaišu fragmu
ja spoži melns tad uz melnās plēves fona labi iederēsie, tā lielā celtiecības veikalos ir nopērkma. Vēl kādu lampu arī derētu blikiem nu tā pa manam... gaļas gabalu un kaulu ar varētu tik lai tāds smuks...
blēņas, tieši tādus komercsižetus pāris reižu sanāca bildēt - visvieglāk. Melnu suni būtu sasodīti grūti bildēt uz melna fona. Bildēšanai ( ja telpās ) 2 mazās blices ( var protams, kaut 8. ja ir ko likt un šķiet, ka vajag man ar trijām pilnīgi pietika ) + lietussargi, ja standarta augstumā griesti un balti - vienu var iemaukt griestos. Cik daudz vērt vaļā F vai aizvērt - atkarīgs no paša gaumes un sižeta. Ja jābildē ārā ( kas reālāk, ņemot vērā mopša izmēru ) var dabīgajā gaismā un bez liekām gudrībām. Tā kā katru dienu līst.........un viss tāds žulgaini pelēks......nez, ja pacenšas, gan jau būs ok. PS jūrmalas smiltīs varētu būt pat ļoti ok
GG:Izkliedētā gaismā nav ko cerēt uz labu iznākumu. Būs Melnais Caurums. Vajadzīgs gaismas avots. Pat saulīte der, tā iesāņus. Spīdumi ir tie, kas visu glābj un parāda formu. Bet ar mēru, ar Mēru!! Pareizi Uldis Muzikants teica par to iebūvēto zibspuldzi.
Pāāļdies, te jau gara gaisma maisiem sanesta! Studijas man, knipsētājam, nav un nebūs, tāpēc klausīšu tos, kuri mācīja, kā laukā darāms. 1. Par ekspozīcijas kompensēšanu it kā skaidrs, tik trax, lai midžinātos ar iebūvēto bliceni, pat es neesmu. 2. Toties nopietni domāšu, kā nolikt mello kalna galā pret debesīm pie ūdens. 3. Gaismu nāksies abonēt no Dieva, laikam lietošu kādu pusmākoņainu dienu. 4. Melli kaķi un tādas pat dvēseles atstrādātas, Džeina Fonda nepatika, to neknipsēšu, aura jau galīgi sačakarēta. 5. Norādījumus par frizūru pāradresēju saimniecei un kompānijai. Jau ķemmējot 3x dienā. Brīnos platām acēm , ka šoreiz tik uzjautrinošam jautājumam atbildes par tēmu, nevis te ierastā jautātāja personības padziļinātā analīze. Laikam varenākie mutesbajāri svētku brīvdienās. Vēlreiz paldies.
Tikai par tavu 1. iebūvētā zipene... tā dara brīnumus, ja pieiet ar izdomu . ja jaf tāds verķis aparātā ir, tad vajag nelielu funktieri, kāpēc tas ir. Ja uz auto dosi pilnu klapi, b;us vairāk ziepes, kā labuma... bet ja 3/5 līdz 4/5 piesegsi, iegūsi jaukus blikus spalvās un acīs... un tālāk audzēkņu izdoma nezin robežas . Tāpēc akli visu noniecināt nevajag. Pašam naf tāda bijusi, nezinu, vai no aparāta var regulēt tai jaudu (būtu ideāli, ja varētu iedot ~1/5), vai nevar... bet daudz esmu strādājis ar neregulējamām ko uzliek un aparāta, un piesedzot ...
Haiduks:Tikai par tavu 1. iebūvētā zipene... tā dara brīnumus, ja pieiet ar izdomu . ja jaf tāds verķis aparātā ir, tad vajag nelielu funktieri, kāpēc tas ir. Ja uz auto dosi pilnu klapi, b;us vairāk ziepes, kā labuma... bet ja 3/5 līdz 4/5 piesegsi, iegūsi jaukus blikus spalvās un acīs... un tālāk audzēkņu izdoma nezin robežas . Tāpēc akli visu noniecināt nevajag. Pašam naf tāda bijusi, nezinu, vai no aparāta var regulēt tai jaudu (būtu ideāli, ja varētu iedot ~1/5), vai nevar... bet daudz esmu strādājis ar neregulējamām ko uzliek un aparāta, un piesedzot ...