Kas tur darās pa zinātnes tempļiem? Pāris čaļus pazīstu,kuri studē -rodas priekštats ,ka daļu augskolu,vai fakultātes tiešām vajadzētu izsvēpēt...... ko studenti saka?
Rolands66:Kas tur darās pa zinātnes tempļiem? Pāris čaļus pazīstu,kuri studē -rodas priekštats ,ka daļu augskolu,vai fakultātes tiešām vajadzētu izsvēpēt...... ko studenti saka?
kā studenta paps saku, tiešām nafig vecos perdeļus, BET ko vietā likt???? jefiņus, kam pat prātiņa naffff? Ķīlis patreiz kā zilonis traukuveikalā uzvedas... Sagrausim visu, UN??? Pareizi komunisti ar 17tajā sagrāva... UN??? Kādam vēl nepietiek GRAUT???
Nepazīstu Ķīli, reiz nejauši redzēju teātrī un tagad nožēloju, ka nepiegāju un neizteicu atzinību viņa darbam. Gan arhaiskais skolnieku brīvlaiks (būtībā kādi 3,5 mēneši) gan augstskolu programmas, kuru autori paši sevi sertificē, gan augstskolu skaits (tak laikam ap 30!) tās ir kliedzošas ačgārnības, kas jāmaina.
GunarsII:Nepazīstu Ķīli, reiz nejauši redzēju teātrī un tagad nožēloju, ka nepiegāju un neizteicu atzinību viņa darbam. Gan arhaiskais skolnieku brīvlaiks (būtībā kādi 3,5 mēneši) gan augstskolu programmas, kuru autori paši sevi sertificē, gan augstskolu skaits (tak laikam ap 30!) tās ir kliedzošas ačgārnības, kas jāmaina.
Tak zagleristu birojs vienmēr atvērts faniem... Velkomēts. Vēlreiz atkārtoju, izglītība nav ideāla,BET vispirms KO likt vietā esošajai???? Debīli eksperimenti turpinās jau divdesmit(!!!) gadus, cik vēl???
GunarsII:Nepazīstu Ķīli, reiz nejauši redzēju teātrī un tagad nožēloju, ka nepiegāju un neizteicu atzinību viņa darbam. Gan arhaiskais skolnieku brīvlaiks (būtībā kādi 3,5 mēneši) gan augstskolu programmas, kuru autori paši sevi sertificē, gan augstskolu skaits (tak laikam ap 30!) tās ir kliedzošas ačgārnības, kas jāmaina.
Tak zagleristu birojs vienmēr atvērts faniem... Velkomēts. Vēlreiz atkārtoju, izglītība nav ideāla,BET vispirms KO likt vietā esošajai???? Debīli eksperimenti turpinās jau divdesmit(!!!) gadus, cik vēl???
Jā, tiešām, debīli eksperimenti IR TURPINĀJUŠIES ilgi, tāpēc beidzot nepieciešamas vismaz pirmās izmaiņas pareizā virzienā!
Rolands66:Kas tur darās pa zinātnes tempļiem? Pāris čaļus pazīstu,kuri studē -rodas priekštats ,ka daļu augskolu,vai fakultātes tiešām vajadzētu izsvēpēt...... ko studenti saka?
kā studenta paps saku, tiešām nafig vecos perdeļus, BET ko vietā likt???? jefiņus, kam pat prātiņa naffff? Ķīlis patreiz kā zilonis traukuveikalā uzvedas... Sagrausim visu, UN??? Pareizi komunisti ar 17tajā sagrāva... UN??? Kādam vēl nepietiek GRAUT???
Ja butu attiecigs atalgojums, tadari atrastos gana jauni un nejefini kas tas vietas aizpilditu. Nevaretu teikt,ka ari starptiemvecajiem jefinu truktu.Daudzi no viniemvisu musju stasta vienu un to pasu - to,ko 100 gadus atpakalj iemacijusies.Vini pat neseko lidzi kas notiek nozare un dazkart statsta tadas lietas,ka ''jefiniem'' jaunajiem studentiem pat smiekli nak.
Pie kājas ārzemēs vai tepat.Jaunākajai maģistrs no Amsterdamas,vecākajai no Rīgas .Abas bija labos darbos tepat Latvijā-algas četrciparu skaitļos...tagad abas ārzemēs un aiz okeāna apmēram par tām pašām naudiņām,bet ar cerībām uz ko vairāk.Vot i visa filozofija!Kā hokejistiem-kur vairāk dod,tur arī rukāšu.Un pat nedomā klausīties manu burkšķēšanu par mājām un savu zemi.
Nezinu nevienu radikāli domājošo,kurš nebūtu nograuzts
Ķīlis jau nemaz nav tik radikāls. Viņš grib paveikt pavisam vienkāršas, loģiskas un citur pasaulē pārbaudītas lietas. Un ja "100 gudrās galvas" viņu atbalstītu, nevis kārtotu rēķinus ar "slikto Zatleristu" un lobētu savus čomus - neskaitāmos rektorus, viss būtu OK. Jo Ķīļa plāni satāv no nelieliem, bet reāli izpildāmiem soļiem, nevis "bla, bla, bla..."
Rolands66:Man smagi domāt,ka varam kļut par pāķu zemi..................................
Paga, paga, Roland, Tu tiešām iedomājies, ka šī nav pāķu zeme??
Ja jau dažādos labklājības indeksos pasaulē esam pirmajā piecdesmitniekā, tad laikam nebūs vis pāķu zeme. Katrs, kam ir konts bankā, automātiski var pieskaitīt sevi pie 1,5 % pasaules bagatākajiem cilvekiem. Un ja pasaulē ir daudz lielākas tautas par mums, kam nav savas valsts, tad nebūsim vis pāķu zeme. Ja nu kādam ir tā rudens depresija, tad aicinu būt patriotiem, un nepaust to publiski, lai nepavilktu līdz citus pesimistus.
Es no sirds ceru, ka Ķīlim izdosies. ja ne līdz galam sakārtot bardaku (var nepaspēt) tad vismaz izdarīt tā, lai nebūtu iespējams esošo, par studentu un izglītības kvalitāti absolūti nedomājošo izglītības sistēmas pieeju, atjaunot. Pašlaik ir tā: studentam labi - atnāc uz visām lekcijām, eksāmenu nošpiko, sekmīgs esi. Pasniedzējam labi: studenti zina, ka vajag vienkārši uz lekcijām nāk, nāks pie manis izvēles kursos, a tur - jo vairāk studentu, jo labāk. Augstskolai labi - studentu daudz, valsts naudiņu dod, tad jau viss kārtībā. Tik darba devējam hrenova, mācīt visu, kas reāli vajadzīgs jau čalim ar diplomu.
Bet augstskola tik virza studentus - bakalaurs->maģistrs. Man ļooooti daudz paziņu, kas mana vecuma un ir maģistri - liela daļa pa taisno no viena grāda uz otru, bez reālas pieredzes, bez saprašanas KO TIEŠI VAJAG PAŅEMT no maģistra studijām. Ir izņēmumi, viens čalis 26 gadi, doktorantūras students vai arī jau beidzis, Eiropas mērogā prestižā augstskolā Londonā, piemēram. Viņam šāda attīstība bija pat ļoti piemērota - bet katru gadu starp vidusskolas beidzējiem visā Latvijā ir kādi 5-10 cilvēki ar tādu prātu un darbaspējām.
Par debilizāciju - tas ir pieļauts 20 gadu garumā, sākot ar eksakto zinātņu īpatsvara mazināšanu un nozīmīguma noniecināšanu, dodot pusaudzim iespēju izvēlēties (un cik gan daudz pusaudžu labpāt izvēlas papildus mācīties fiziku un algebru? Tas jau nekas, ka tā veidojas spēcīga loģiskā domāšana) ko mācīties - vispārējos, valodniekus...
Ķīlim rūp rezultāts, kas iznāk no jebkkuras absolvētas iestādes. Tas ir tas, ko es redzu; tas ir tas, kāpēc Ķīlis nepatīk augstskolu rektoriem - viņš ir pirmais, kas atļaujas atklāti kādam pateikt, ka kaut kas nav kārtībā. Un, labākais, ka visi jau gadiem to zina, bet tikko ministrs DARA SAVU DARBU, tā tas nav normāli.
Par Ķīļa kompetenci man šaubu nav.
PS. Esmu pēdējās nedēļās daudz runājis ar studējošiem vai nesen beigušiem - visi kā viens saka, ka Ķīļa reformas atbalsta. Protestē tikai rektori un padīvainais LSA veidojuma augšgals. Par motīviem - nu, tā jau katra paša darīšana.
viecha:Šī nepavisam nav pāķu zeme.Diemžēl liela daļa tās pilsoņu ir pāķi.Manas izglītotās meitas ieskaitot.
Nu atzīsties, bet ko meitas domā par Tevi?
Īsti jau nezinu ko domā,bet attiecības mums ir ļoti labas.Nu droši vien jau,ka"ko nu vecais te atkal ļerkst.."un tādā garā.Ne par to stāsts.Es tik ar šo piemēru,kas man labāk ziņāms,gribēju teikt,ka tai ārzemju izglītībai nemaz nav tik liels pārsvars par mūsu pašu.Man liekas reizēm drusku nevietā bāž tās Hārvardas un Oksfordas.Un vispār tie augsti izglītotie un profesionālie(t.s. japīši YUP-ies)principā tiek tikai līdz labi apmaksātiem darba ņēmējiem.Biznesmeņi un īstie dzīves saimnieki,jeb darba devēji tas ir pavisam cits stāsts,cita kategorija un citi spēles noteikumi,kur izglītība nav tas pats galvenais.
GunarsII: Nu atzīsties, bet ko meitas domā par Tevi?
Īsti jau nezinu ko domā,bet attiecības mums ir ļoti labas.Nu droši vien jau,ka"ko nu vecais te atkal ļerkst.."un tādā garā.Ne par to stāsts.Es tik ar šo piemēru,kas man labāk ziņāms,gribēju teikt,ka tai ārzemju izglītībai nemaz nav tik liels pārsvars par mūsu pašu.Man liekas reizēm drusku nevietā bāž tās Hārvardas un Oksfordas.Un vispār tie augsti izglītotie un profesionālie(t.s. japīši YUP-ies)principā tiek tikai līdz labi apmaksātiem darba ņēmējiem.Biznesmeņi un īstie dzīves saimnieki,jeb darba devēji tas ir pavisam cits stāsts,cita kategorija un citi spēles noteikumi,kur izglītība nav tas pats galvenais.
Nū man vajadzēj tuvu 10 vietās izmacītis un papīrus sakolekcionēt lai SAPRASTU ka vienīgais pie kā tā nonāk ir LABA ALGA algotā darbā un FUKNTIERS ka visam principā var UZLIKT bez vairuma IZTIKT Par cik esmu darba devējs un ALGA man kā tādas nemaz nav tad atliek UZLIKT un to es ar sparīgi daru MAN PATĪK Tacu sajūta ir laba ja ZINI KA VAJAG bet dari kā SANĀK MISTIKA reti kad SANĀK galīgi greizi laikam ROKA reflexsi acss mācoties IEIET SLIEDĒS automātā
Haiduks:Kāda tam visam nozīme- galvenais kādu NOST NAFIG , lai jautrāk
Tas točno!Reizēm mums ir reformas reformu dēļ.Redz ku viņš progresīvs,grib kaut ko mainīt...bet vecie stagnāti neļauj,tiem nav izdevīgi.Tas ir tipisks sižets mūsdienās.Un tauta uz to bieži ķeras,jo ir ļoti vienkāršs un katram loham viegli saprotams bez jebkādas iedziļināšanās un sagatavotības konkrētajā tēmā.Mums ir sūdīgi,bet igauņiem labi!Vai ne?Vienkārši taču.
Elmarss: Tak zagleristu birojs vienmēr atvērts faniem... Velkomēts. Vēlreiz atkārtoju, izglītība nav ideāla,BET vispirms KO likt vietā esošajai???? Debīli eksperimenti turpinās jau divdesmit(!!!) gadus, cik vēl???
Jā, tiešām, debīli eksperimenti IR TURPINĀJUŠIES ilgi, tāpēc beidzot nepieciešamas vismaz pirmās izmaiņas pareizā virzienā!
Un PAREIZAIS virziens ir sagraut???? Komunisti dolbanie.
Ministra kompetenci vērtēt pēc publikāciju daudzuma ir idiotisms. Tad jau Karginu vajadzētu likt par labklājības ministri, piemēram. Ķīlis zina to virtuvi, un rektoriem tas nepatīk - nevar acis aizmālēt...
pagājušajā nedēļā noliku autiņu RTU kompleksa stāvvietā Ķīpsalā un čāpoju uz visiem zināmo fotoizstādi... eju garām savai Celtniecības fakultātei un ko es redzu? - pie rezerves izejas (būvmateriāku labaratorijas pusē) grunts zem vecajām betona plāksnēm uzburbusi kā vulkāna krāteris, kāpnes pašas apdrupušas, ēkas vizuālais paskats - kā miskastei.. un tas ne kur citur, bet BŪVNIECĪBAS fakultātei... nezinu kā citur, bet vismaz RTU vadība ir jānomaina par 99,99%, lai vismaz būvniecības faķis kā grausts neizskatītos
swenorue:pagājušajā nedēļā noliku autiņu RTU kompleksa stāvvietā Ķīpsalā un čāpoju uz visiem zināmo fotoizstādi... eju garām savai Celtniecības fakultātei un ko es redzu? - pie rezerves izejas (būvmateriāku labaratorijas pusē) grunts zem vecajām betona plāksnēm uzburbusi kā vulkāna krāteris, kāpnes pašas apdrupušas, ēkas vizuālais paskats - kā miskastei.. un tas ne kur citur, bet BŪVNIECĪBAS fakultātei... nezinu kā citur, bet vismaz RTU vadība ir jānomaina par 99,99%, lai vismaz būvniecības faķis kā grausts neizskatītos
Kaut kāda sajūta,ka tur tā kā apburts loks. Tas kas ir -ir trubā,bet mainīt arī laikam raustās. Ka tik nav kā daudz kur,pofig rezultāts,galvenais lai piķis tek makos
Elmarss > epriekšējo dekānu es pazinu personīgi no mūsu kopīgā studiju laika un neprot viņš ne naudu perēt, ne ko jēdzīgu uzbuvēt... bet ne jau dekāni nosaka RTU likteni - ir arī tāds rektors un vismaz 2 prorektori, kuri komandē parādi... kaut gan - vismaz celtbiecības fakultāti savest kārtībā var arī dekāns, ja vien gribētu - simtiem fakultātes absolventu ir būvfirmu īpašnieki un katrs noziedotu kaut ko savai bijušajai alma mater, ja tik būtu kāds, kas to palūgtu - darbaspēku, būvmateriālus, pat naudu... bet tak nelūdz neviens - gaida, kad ministrija miljonus piešķlirs
Ķīlis malacis Vismaz pusi plāno galdiņu urbēju un mākoņstūmēju programmas vajaga slēgt, kā arī vismaz pusi mākslinieku-dīkdieņu programmas slēgt un tos ibio māsliniekus aizdzīt bietes kaplēt
Tas ka: "Tas faktors, ka Latvijā augstskolā studējošais saņem 0,7 no tā, ko saņem vidusskolnieks, parāda to, ka ne par kādām kvalitatīvām izaugsmēm mēs runāt nevaram. "
Principā tas nozīmē, ka studējošo mūsu valstī ir par daudz un kamēr jau no SĀKUMSKOLAS izglītība neies elitārisma virzienā - ātri atsijājot tos, kas var un grib mācīties no tiem, kas būs godīgi un prasmīgi vienkāršo darbu darītāji, nekas labs nesanāks.
Ķīlim palikt! Te tajā vienā televīzijas šoviņā Vētras k-gs parādīja, ka māk runāt vēl "apaļāk" par ilggadīgiem saeimā gājējiem