Kā fotografēt lekcijas reportu šādos apstākļos.? Gaisma-hujova! Griesti visticamāk būs balti,bet diezgan augsti. Vai ir jēga zibspuldzi griezt pret griestiem???
Cik augsti griesti un kas par blici un kameru? Ja GN ir 50 un vairāk, griestu augstums līdz 10m, kamerai ir lietojams ISO kaut 2500, tad droši var spiest griestos.
Kultūras nams ar griestiem ~7-8 metri, fragma 5, ISO 1250, blice Metz 54 MZ-4i:
Es to daru bez zibspuldzes, jo lekcijās ir pietiekami daudz gaismas un kustības nav straujas. www.draugiem.lv... te ir melni griesti, 1000D un kit objektīvs. bilde mazliet pārgaismota, esmu pārcenties, tātad, laiks varēja būt divreiz īsāks, un bilde divreiz asāka. Zibspuldzes nav, apgaismojums no vājas lampas un ekrāna reflekss
_AlterNative: Es to daru bez zibspuldzes, jo lekcijās ir pietiekami daudz gaismas un kustības nav straujas.
Lekcijās - jā, bet visās kultūras iestādēs ir gaismotāji, kuriem darbs ir radīt pavisam pretēju skatu tam, ko grib redzēt fotogrāfs. Ja priekšnesumus es bildēju tikai skatuves gaismās, tad žālē notiekošajam tās bieži vien traucē. Bez blices būtu šitā:
Par tiem zilajiem LED prožektoriem vispār šausmu stāsti...
_AlterNative: Es to daru bez zibspuldzes, jo lekcijās ir pietiekami daudz gaismas un kustības nav straujas. www.draugiem.lv...
Tā varētu runāt kāds amatieris jebšu "pure mākslinieks". Alternatīvais , ja nemaldos, vairāk uz profiņu velk? Uz kādu prognozējamu kvalitāti reportāžā telpās var cerēt bez korektas zibspuldzes pielietošanas?
Rolands66:Dažreiz var blicei pielikt vadu un no sāņus izstieptas rokas virzīt uz bildējamajiem tieši.
Arī taisnība, pirms pāris gadiem Jēkabpils ģimnāzijā bildēju izlaidumu, tur ļo-o-oti augsti un tumši griesti, Metza āmurs uz šinas maksimālā attālumā, sanāca pat pilnīgi pieņemami neplakans apgaismojums.