nu jau pārāk uzcītīgi demonstrē savu nejolitāti šai valstij, turklāt svētku priekšvakarā. Tieši otrādi, patriotisms pieņemas spēkā, jūtot -ne bez pamata- apdraudējumu jau sasniegtajam.
Vai ir vērts svinēt valsts svētkus atklāti tādā ķīļūdenī? Mans publiskais patriotisms plok eksponenciāli.
Ne valsts svētkiem, ne pašai valstij nav NEKĀDA SAKARA ar to, vai mums patīk tā vai cita partija, viens vai otrs politiķis un pat visa valdība kopumā plus vēl prezidents. Jebkurā gadīijumā tā ir MŪSU vienīgā valsts. Vēlēsim tos, kas mums patīk labāk, darbosimies paši un uzlabosim savu valsti!
chukmasoff_f:A man pofig, gan tās partijas , gan svētki, vis fioletovo.
nozombēts esi, bet tas jau cilvēcīgi
Diez vai nozombēts, man vispār neinteresē procesi kurus es nevaru ietekmēt, priekškam veltīt savu laiku un enerģiju lietām no kurām nav ne jēgas ne labuma, es tajā laikā labāk izdaru ko lietderīgu vai patīkamu.
Par partijām te maz kurš interesēsies,bet jautājums ir daudz lielāks un manuprāt pavisam dramatisks.Proti-vai latviešu nācijai vispār ir vajadzīga sava valsts?Vai tā maz grib būt neatkarīga?Galu galā uz zemslodes ir simtiem nāciju un nepavisam ne atpalikušu,kurām nav ne savas teritorijas ne valsts.Un tūkstošiem tautu ir izmirušas vēstures gaitā.Un nekas jau nav noticis tāpēc,viss turpinās.
viecha:Par partijām te maz kurš interesēsies,bet jautājums ir daudz lielāks un manuprāt pavisam dramatisks.Proti-vai latviešu nācijai vispār ir vajadzīga sava valsts?Vai tā maz grib būt neatkarīga?Galu galā uz zemslodes ir simtiem nāciju un nepavisam ne atpalikušu,kurām nav ne savas teritorijas ne valsts.Un tūkstošiem tautu ir izmirušas vēstures gaitā.Un nekas jau nav noticis tāpēc,viss turpinās.
Cilvēka laime sastāv tikai no dažām komponentēm - laimīgas ģimenes, LAIMĪGAS VALSTS + draugi + kāds forums kur papļāpāt. Ir tikai viena izvēle - būt patriotiem.
viecha:Par partijām te maz kurš interesēsies,bet jautājums ir daudz lielāks un manuprāt pavisam dramatisks.Proti-vai latviešu nācijai vispār ir vajadzīga sava valsts?Vai tā maz grib būt neatkarīga?Galu galā uz zemslodes ir simtiem nāciju un nepavisam ne atpalikušu,kurām nav ne savas teritorijas ne valsts.Un tūkstošiem tautu ir izmirušas vēstures gaitā.Un nekas jau nav noticis tāpēc,viss turpinās.
Cilvēka laime sastāv tikai no dažām komponentēm - laimīgas ģimenes, LAIMĪGAS VALSTS + draugi + kāds forums kur papļāpāt. Ir tikai viena izvēle - būt patriotiem.
Man arī kaukāda doma maisās pa galvu, ka ekperiments ar nosaukumu "Neatkarīga Latvija" ir izgāzies. Bet, kā puisim draugi pirms kāzām saka - Ja vikt kaklā sakas, tad jāvelk labas, man ir priekšlikums pieteikt karu Gotlandei...
Man arī kaukāda doma maisās pa galvu, ka ekperiments ar nosaukumu "Neatkarīga Latvija" ir izgāzies. Bet, kā puisim draugi pirms kāzām saka - Ja vikt kaklā sakas, tad jāvelk labas, man ir priekšlikums pieteikt karu Gotlandei...
Runājot par šādām domām kā tev, jā, tas ir izgāzies, tajā ziņā un to cilvēku dēļ kuri domā kā tu. Latvijai ir 20 gadi.(pārējais laiks pat īsti neskaitās) visiem gribas salīdzināt Latviju ar ciltām valstīm kuras izgājušas to pašu ko mēs tagad ir 300 gadīgas. Bet mums(tev) jau jākunkst un jāraud.
Schneider:Ne
Runājot par šādām domām kā tev, jā, tas ir izgāzies, tajā ziņā un to cilvēku dēļ kuri domā kā tu. Latvijai ir 20 gadi.(pārējais laiks pat īsti neskaitās) visiem gribas salīdzināt Latviju ar ciltām valstīm kuras izgājušas to pašu ko mēs tagad ir 300 gadīgas. Bet mums(tev) jau jākunkst un jāraud.
betas-apsargs: ...Latvijai ir 20 gadi.(pārējais laiks pat īsti neskaitās) visiem gribas salīdzināt Latviju ar ciltām valstīm kuras izgājušas to pašu ko mēs tagad ir 300 gadīgas. Bet mums(tev) jau jākunkst un jāraud.
Tik tas smagākais ir tas, ka bail domāt, kas būs jau pēc 30 gadiem, nemaz nerunājot par 300. Es labprāt gribētu redzēt veiksmes stāstu arī dzīvē, nevis lasīt par to grāmatās.
Vells kā gribētos palūrēt uz pasauli un uz teritoriju,kur pašlaik mēs atrodamies,teiksim,pēc gadiem 100.Pa tiem 20 ,kas man atlikuši jau nekas tik dramatiski neizmainīsies.Ja nu vienīgi tas pasaules gals 21.12.
GunarsII:
Schneider:Ne
ot te atkal aplami- mēs kā mūris esam par Latviju, bet obida katram sava- tam krievam, kas uz barikādēm bija- neiedeva pilsonību... pensionāriem pateica, ka nekas no šis valsts nepienākās, jaunajiem vecākiem- pasi taisījāt, paši tiekat galā... un tā uz priekšu... bet 100 gb sev pielika algas, kad visiem nogrieza... Un tas ir tas, kas rada neizpratni, sašutumu. Bet mēs kā mūris par Latviju... ot to nevajag jaukt ar personīgo nepatiku pret kādu (bez)darbību valdībā
betas-apsargs: ...Latvijai ir 20 gadi.(pārējais laiks pat īsti neskaitās) visiem gribas salīdzināt Latviju ar ciltām valstīm kuras izgājušas to pašu ko mēs tagad ir 300 gadīgas. Bet mums(tev) jau jākunkst un jāraud.
Tik tas smagākais ir tas, ka bail domāt, kas būs jau pēc 30 gadiem, nemaz nerunājot par 300. Es labprāt gribētu redzēt veiksmes stāstu arī dzīvē, nevis lasīt par to grāmatās.
Jolan - es tieši pieminēju iekavās, ka pāreijais laiks neattiecas uz valsts attīstību, 90tajos bija tikai ideja. Tas arī viss. Shneider - Kā tu domā kas bija 30tajos, kad bija lielā depresija? Šo laiku tieši tāpēc arī tā sauca, jo neviens vairs necerēja uz neko labāku, veinķarši vairs neredzēja augšupceļu, bet tagad ar analīzi skatoties uz attiecīgo laiku redzam, ka tas ir tikai periods. Tāpat kā šis posms. Haiduk - ir jāsaprot, ka Latvia īsti nevarētu pastāvēt ar tiem krieviem kā pilsoņiem kuri em bija vienalga, ka tik tik vaļā no padomju varas. Es krievus nenīstu, bet dalīt pilsonību būtu bijis muļķīgi, būt pilsonim nav 2 dienu uzdevums padzerot siltu tējiņu pie ugunskura. Par saeimu kunkstēt ir ārkārtīgi bērnišķīgi, nēesi tu mazs bērns kuram vajag cici, pašam uz kājām jāstāv un jādara.
Varbūt ne katram saprotami izteicos par "laimīgu valsti". Netkarīga valsts kā viens no laimes garantiem man ir aksioma jeb pamatvērtība, ko nepierāda ar vēl vispārīgākiem apsvērumiem. Var mēģināt "izejot no pretējā" - pietiekami ilgi esmu nodzīvojis svešā valstī, kur mēs nebijām nekas. Kādi 90% manu tuvāko radu 1949. gadā bez tiesas lēmuma, pēc valdošās partijas gribas devās padzīvot 10 gadiņus Sibīrijā, (visas mantas konfiskācija pašsaprotama). Tāpēc jautājums vajag vai nevajag neatkarīgu valsti nekad nav pat ienācis prātā, citu nācijas izdzīvošanas iespēju vienkārši neredzu.
Lielā depresija 30.gados bija visā pasaulē. Tagad man tāds iespaids, ka jājūt līdzi Spānijai un Grieķijai, bet Latvijā jāpriecājas par dažādām, ar 99% iedzīvotāju nesaprotamiem terminiem apzīmētām, pozitīvām ekonomiskām tendencēm, tik neviens negrib pateikt, kad tas viss tiks sajusts praktiski. Un vēl - kāda ticība var būt valstij, ja tipiņiem, kurus kaimiņvalstī, kura māca mums cilvēktiesības, met čokā un nošauj podjezdos, šeit ir atļauts dibināt neslēpti naidīgas partijas?
Jūs zināt, kas bija Bobs Denārs? Tā, katram gadījumam.
Schneider:Lielā depresija 30.gados bija visā pasaulē. Tagad man tāds iespaids, ka jājūt līdzi Spānijai un Grieķijai, bet Latvijā jāpriecājas par dažādām, ar 99% iedzīvotāju nesaprotamiem terminiem apzīmētām, pozitīvām ekonomiskām tendencēm, tik neviens negrib pateikt, kad tas viss tiks sajusts praktiski. Un vēl - kāda ticība var būt valstij, ja tipiņiem, kurus kaimiņvalstī, kura māca mums cilvēktiesības, met čokā un nošauj podjezdos, šeit ir atļauts dibināt neslēpti naidīgas partijas?
Jūs zināt, kas bija Bobs Denārs? Tā, katram gadījumam.
Kāda starpība kur tas bija. Nekāda, cilvēki visur ir vienādi(nu labi, latvijā ņerkst pavairāk). Saproti, slimi ir nevis politiķi, bet cilvēki šajā valstī, ar šādu attieksmi. Politiķi izdala naudu, bet ja nav ko dalīt, tad būs kā būs. Cilvēki valstī ar uzņēmumiem naudu pelna un dod to valstij, ja visi ņerkst, ka slikti, neviens strādāt negrib(aizbraukt uz angliju, gulēt uz blusainas dēļu grīdas un ar sūdainiem pirkstiem vākt zemenes nav strādāšana) nebūs arī naudas. Tikmēr tie paši apbižotie skatās uz "kungiem" ka tik viņi nepieļauj kādu kļūdu un kad to redz mauro kā sists vilks cik viņi slikti un zagļi.(tie kuri pelnījuši tiešām, tas ir cits stāsts). Ir lietas kuras uzlabot, jā, bet politika nav tik vienkārša reāli, kāmēr esi opozīcijā vari ar savu programmu reklamēties un kritizēt pozīciju cik uziet, bet krievus kaitināt nevajag, tas, laivaikā, mums slikti var beigties.