Kāpēc lai "modeles neapspriež"? Apspriež gan, tikai jautājums kādā veidā. Vienkārši daudzi iedomājušies, ka šīs frāzes dēļ par modeli nedrīkt vispār neko pateikt. Manuprāt, nebūtu ētiski teikt, piemēram, "viņa ir pārāk resna/kaulaina" utt, nevajadzētu aizskart cilvēku, bet par visu pārējo - pozu, emocijām, apģērbu, retušu utt. gan var runāt, jo tas jau viss atkarīgs no pašu ieguldītā darba.
Piekrītu Backspin un izmantoju iespēju kaut ko uzjautāt te, "neitrālā laukumā". Katru reizi, ieraugot kailfoto ar silikona klātbūtni, man ir jautājums - vai tā ir pašu modeļu iniciatīva un skaistuma izpratne, vai tomēr tas nāk pastarpināti tāpēc, ka to pieprasa vīrieši? Mākslīgajās krūtīs es saredzu iespēju iegūt "uzrunājošāku" izskatu apģērbtai sievietei. Līdzko drēbju vairs nav, tā ieraugot krūšu vietā "baloniņus" man visa interese tūlīt pat ir zudusi.
Vot kutelīgs jautājums!Principā jau piekritīšu backspinam un Gunaram,bet tā tas būtu ideālajā pasaulē starp ideāliem cilvēkiem.Realitāti rāda kaut vai nesenās diskusijas par FIAP-iem un tituliem.Plašāk runājot tukšfrāzīšu ir vesels kalns-visu nosaka darbs,ir vai nav talants,galvenais lai klients maksā,bildi netaisa kamera,man neinteresē ko citi saka...utt.Un sava taisnība ir katrā no šiem spārnotajiem izteicieniem!Es tā parasti jaunajiem kolēģiem saku pavisam primitīvi-jā ir skaisti,bet priekš manis tas ir tukši un banāli.Jo skaistums ir relatīvs jēdziens un to nevar izmērīt .Sorry,ka aizgāju offtopikā,bet modeļu foto man vispār neinteresē.
"Modeles neapspriež" - frāzi ir izdomājuši tizlie botāniķi-zadroti, kuriem vispār bail no kritikas un kuri neko nevar pateikt atpakaļ atspēkojot savu roku greizumu. Profesionāls vai advancētrs amatieris, kādu ir ļoti maz nekad par tādām lietām nerunā un neapvainojās, un ari ar frāzi "modeles neapspriež" savu acu un roku tizlumu neattaisno, jo neskatoties uz modeles izskatu bildēs viņam ir vienmēr vis savās vietās. Bet tā kā foto lauciņā un it īpāsi ar digitālās fotogrāfijas atīstību apgrozās greizacainu un greizrokainu cilvēku vairākums tad vērtību skale ir stipri mainijusies, un tie paši kautrīgie botāniķi vēl savus kroplos darbus ir izveidojuši par "etaloniem", un tiešām labus darbus šamie noliek šķersām un gariski.
, bet loģiski, ja fotomākslimnieks ir ielicis sūdīgu pozu, un bilde ir ielikta fotosaitā, tad vajag atturēties piem. no frāzes- šķībi pupi, kas būtu uzbrauciens modeles augumam, bet to pašu- kāpēc autors uzlicis nepareizas gaismas un pozu, ka iztaisījis modeli šķībās krūtīm. Tāpat tieši par visu pārējo- jakritizē autors, nevis bildē redzamais :P... kāpēc nekad pilsētvides bildēs nekritizējiet vārtus, logus un. t.t. bet skaidri un gaiši sakāt- bilde laba, vai bilde sūduks
Redz, ja lietas neīstā vārdā sauc, ķīselis sanāk... FotoMāksliniekam ieceres realizēšanai reizēm vajag ļautiņus, tos par modeļiem sauc; un apspriest, vērojot mākslasdarbu var līdz līmenim, "varēji gan pie slaidajiem bērziem ne tik apaļīgu sievišķi nolikt"... Pie fotoAMATNIEKA klientes/ti nāk, un ja tas amatnieks savu rutīnas darbu, par mākslu turēdams, izstāda publikai, tad šams jutīgi bļaus par katru pīkstienu klienta virzienā, Jo klients šamo takš baro.... Tad nu netērēsimies saprast, kur modeles, kur ambīcijām bagāta amatnieka klienti...Paši lai brīdina par reklāmu.
Haiduks:Tavs- fotoAMATNIEKA Mans- fotomākslimnieks un te ir atšķirība
Es jau saprotu, ka šodienas advancētajām beibēm ar vienkāršu fočeni nepietiek, vajag māxlu... Aprēcos vienā skolufotogrāfu lapā par tekstu: jums būs mākslinieciskas bildes.... Kā iedomājos tūkstoti Rembrantu katru dienu....
Haiduks:Tavs- fotoAMATNIEKA Mans- fotomākslimnieks un te ir atšķirība
Es jau saprotu, ka šodienas advancētajām beibēm ar vienkāršu fočeni nepietiek, vajag māxlu... Aprēcos vienā skolufotogrāfu lapā par tekstu: jums būs mākslinieciskas bildes.... Kā iedomājos tūkstoti Rembrantu katru dienu....
Vai ta vēl neesi pareizi izlasījis? Bildes, kas izraisa modeles apspriešanu (negatīvā skanējumā) ievieto ne visai veselie
Latvijas Republikā nav neviena likuma vai MK noteikumi, kuri aizliegtu vai ierobežotu izteikšanos par modelēm iekš fotogrāfijām. Līdz ar to es esu izteicies un arī izteikšos un man pie kājas ka kādam vai kādais tas nepatīk
Oliss:Latvijas Republikā nav neviena likuma vai MK noteikumi, kuri aizliegtu vai ierobežotu izteikšanos par modelēm iekš fotogrāfijām. Līdz ar to es esu izteicies un arī izteikšos un man pie kājas ka kādam vai kādais tas nepatīk
...tici man,tavs viedoklis par foto ir pie kājas pārējiem,tak što vari izteikties līdz vemšanai.
backspin:Kāpēc lai "modeles neapspriež"? Apspriež gan, tikai jautājums kādā veidā. Vienkārši daudzi iedomājušies, ka šīs frāzes dēļ par modeli nedrīkt vispār neko pateikt. Manuprāt, nebūtu ētiski teikt, piemēram, "viņa ir pārāk resna/kaulaina" utt, nevajadzētu aizskart cilvēku, bet par visu pārējo - pozu, emocijām, apģērbu, retušu utt. gan var runāt, jo tas jau viss atkarīgs no pašu ieguldītā darba.
a drīkst teikt "fotogrāfs izcēlis kaulainumu/resnumu"?
Elmarss:Redz, ja lietas neīstā vārdā sauc, ķīselis sanāk... FotoMāksliniekam ieceres realizēšanai reizēm vajag ļautiņus, tos par modeļiem sauc; un apspriest, vērojot mākslasdarbu var līdz līmenim, "varēji gan pie slaidajiem bērziem ne tik apaļīgu sievišķi nolikt"... Pie fotoAMATNIEKA klientes/ti nāk, un ja tas amatnieks savu rutīnas darbu, par mākslu turēdams, izstāda publikai, tad šams jutīgi bļaus par katru pīkstienu klienta virzienā, Jo klients šamo takš baro.... Tad nu netērēsimies saprast, kur modeles, kur ambīcijām bagāta amatnieka klienti...Paši lai brīdina par reklāmu.
interesanti - kaa taa delikaati pateikt par beerzierm un modeli... arii taa apaljiigaa grib izskatiities forshi, meklee kaadu kas forshi noblieziis, a te babaac - pie tiem tievajiem beerzinjiem... a vinjai patiik un vinja ljauj ielikt fotograafam to shedevru blogaa. tad kaapeec nevareetu apspriest modeli ar vaardiem - kaa tu ljauj sevi, tadi resnu beerzos stiept iekshaa un veel puspasaulei raadiit?
stingri njemot neredzu iemeslu kāpēc nevar apspriest sieviskus bildees. domāju, ka tas radies no intreshu pulcinju dalībnieku baileem sanjemt kurviti paradit pupuchus citu reizi, pēc sanjemtajiem komentāriem pie "makslas" darba.
Domāju,ka drīkst, jo fotogrāfs tomēr ir tas, kurš izvēlas fonu, izmanto gaismu, tātad var vai nu paspilgtināt vai palsēpt kāda objekta vai modeles īpašības.
backspin:Kāpēc lai "modeles neapspriež"? Apspriež gan, tikai jautājums kādā veidā. Vienkārši daudzi iedomājušies, ka šīs frāzes dēļ par modeli nedrīkt vispār neko pateikt. Manuprāt, nebūtu ētiski teikt, piemēram, "viņa ir pārāk resna/kaulaina" utt, nevajadzētu aizskart cilvēku, bet par visu pārējo - pozu, emocijām, apģērbu, retušu utt. gan var runāt, jo tas jau viss atkarīgs no pašu ieguldītā darba.
a drīkst teikt "fotogrāfs izcēlis kaulainumu/resnumu"?
skaidrs, ka nedrīkst - nedrīkst arī teikt, ka viņš ir muļķis (lai arī tikai muļķis var iespert publiskā telpā bezcerīgu kartiņu) - teorētiski drīkstot toleranti pateikt, ka šis ir muļķis, bet tad arī esot *konstruktīvi* jānorāda kāpēc šams esot muļķis Grūti iedomāties vēl absurdāku ņemšanos....
skaidrs, ka nedrīkst - nedrīkst arī teikt, ka viņš ir muļķis (lai arī tikai muļķis var iespert publiskā telpā bezcerīgu kartiņu) - teorētiski drīkstot toleranti pateikt, ka šis ir muļķis, bet tad arī esot *konstruktīvi* jānorāda kāpēc šams esot muļķis Grūti iedomāties vēl absurdāku ņemšanos....
Domāju,ka drīkst, jo fotogrāfs tomēr ir tas, kurš izvēlas fonu, izmanto gaismu, tātad var vai nu paspilgtināt vai palsēpt kāda objekta vai modeles īpašības.
zin kas ir trakākais...parasti jau fotogrāfi nezkāpēc pashi jezin kāpēc bilde un ko grib parādīt + skatītāju vairums a priori uzskata, ka pukainas banalitates un plastiskā ķirurģija must be