forum.gif
Palīdzību iesācējam, lūdzu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Palīdzību iesācējam, lūdzu!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.06.07 21:44
 citēt
Esmu nobriedusi iegādāties spoguļkameru, taču pagaidām manas zināšanas par smago foto tehniku ir patiesi minimālas. Ar ziepīšiem tieku galā bez problēmām, tomēr spoguļkameras dažādajās tehniskajās iespējās jūtos pagalam apmaldījusies. Plānoju atrast kādu, kas mani pamācītu tais lietās, bet to es darīšu pēc kameras un pamācības iegūšanas un izstudēšanas.

Bet. Nekā nesaprotu arī no objektīviem. Negribas iegādāties kaut ko, ko vēlāk nožēlošu. Respektīvi par komplektā nākošajiem objektīviem esmu dzirdējusi vien sliktas atsauksmes. Varbūt kāds man varētu pastāstīt/iemest linku, kas labi paskaidrotu pēc kādiem parametriem tie vērtējami un ar ko atšķiras? Būšu mūžīgi pateicīga!
Publicēts: 01.06.07 21:49
 citēt
Sākumā būtu jāzina cik tu vari atļauties.

Tad arī skatītos vai tur sanāks kāds sakarīgs objektīvs vai nē
Publicēts: 01.06.07 21:52
 citēt
tā starpcitu:
smagā fototehnika - interesants jēdziens.
Publicēts: 01.06.07 22:40
 citēt
Nu par savu Nikon KITu nesuudzos! Protams gribas kaadu TELE stiklu! :D
Publicēts: 01.06.07 22:42
 citēt
Nu par savu Nikon KITu nesuudzos! Protams gribas kaadu TELE stiklu! :D

Nikon KIT arī maksā padaudz...
Publicēts: 02.06.07 00:46
 citēt
Canon Kit arī nav tik slikts līdz apm 30 - 35mm, kad tam sākās reālas auzas, sākumā protams pietiek, un ja negrib daudz naudas tērēt tad visumā normāls ir Tamron stikls 28 - 75 F2.8 vai 17-50 F2.8 atkarīgs no tā vai gribās platāku leņķi vai lielāku zoom un vai ir vēl paralēli filmas aparāts uz kā var uzkarināt stiklu vai nē :)
Publicēts: 02.06.07 05:32
 citēt
Neviens laikam nepamanīja, ka es to lietu gribu izprast, nevis vēlos, lai man norāda uz to un to. :roll: Jautāju par parametriem un atšķirībām, nevis ko man pirkt.
Publicēts: 02.06.07 12:39
 citēt
Neviens laikam nepamanīja, ka es to lietu gribu izprast, nevis vēlos, lai man norāda uz to un to. :roll: Jautāju par parametriem un atšķirībām, nevis ko man pirkt.

Daudz kur jau apspriests miljoniem un veel entaas reizes vairaak...
Publicēts: 02.06.07 20:21
 citēt
Tā jau nevar uzreiz visu nobērt ko zin :roll:
Prasi kaut ko un tad jau tev atbildēs iespēju robežās.

Reku, man cilvēks nobēra parametrus ar ko atšķiroties objektīvi - izshkjirtspeeja, hromatiskaa aberaacija, vinjeteeshana, gaismasspeeja, pretgaismas iztureeshana, dzidrinoshie paarklaajumi

Jautājumi no manas puses:

Izšķirtspēja piemīt arī objektīvam? Kā tas izpaužas? Man šķita, ka tas ir iekš kameras iestatījumiem meklējams.
Kas ir hromatiskā aberācija, gaismasspēja un pretgaismas izturēšana un kas no tām ir atkarīgs?
Un kā visas tās padarīšanas mērās?

Daudz kur jau apspriests miljoniem un veel entaas reizes vairaak...

Ja jau tā, tad iedod lūdzu linku uz pavedienu/rakstu, jo man tā īsti neatradās.

Nenosodiet mani, jo esmu stulba. :lol:
Publicēts: 02.06.07 21:51
 citēt
Sāc ar to ka izpēti spoguleņu firmas...tad paskaties, cik vari atļauties savās domās, un tad skati, kāda klase sanāk...pirkt ziepju trauku ar piekārtu spoguli neiesaku (canon un nikon lētais gals)...par to naudu var dabūt Pentax profesionāli 10k...vienmēr jāatcerās ka fotografē cilvēks ar fotoaparātu, nevis gaumīgi noformēta buņdžiņa ar sex klikšķi, vai pievilcīgu siksniņu.
Lai pareizi vērtētu fotoaparātu kompleksā ir daudz "sāls" jāapēd...vai arī labās i-neta lapās jāskatās . kur var redzēt attiegus salīdzinājumus un speciālistu vērtējumus...
Publicēts: 02.06.07 22:01
 citēt
Sāc ar to ka izpēti spoguleņu firmas...tad paskaties, cik vari atļauties savās domās, un tad skati, kāda klase sanāk...pirkt ziepju trauku ar piekārtu spoguli neiesaku (canon un nikon lētais gals)...par to naudu var dabūt Pentax profesionāli 10k...vienmēr jāatcerās ka fotografē cilvēks ar fotoaparātu, nevis gaumīgi noformēta buņdžiņa ar sex klikšķi, vai pievilcīgu siksniņu.
Lai pareizi vērtētu fotoaparātu kompleksā ir daudz "sāls" jāapēd...vai arī labās i-neta lapās jāskatās . kur var redzēt attiegus salīdzinājumus un speciālistu vērtējumus...

Šim etapam jau esmu cauri, skatos uz Canon EOSiem 350D un 400D, ar ko man pietiks. Bet mani interesē objektīvi! Gah! -_- Laikam jāņem priekšā kāds fotogrāfs un jāizprašņā mutisiki, izskatās, ka rakstiskā ceļā es informāciju neiegūšu...
Publicēts: 02.06.07 22:07
 citēt
Mani, kā galīgu nulli šajā jomā, 400d pilnīgi apmierināja. Jā, varbūt, kvalitāt salīdzinot ar citiem aparātiem tā nav pati labākā, bet es nesūdzos.
Publicēts: 03.06.07 00:25
 citēt
Klau, Haiduk, gribi teikt, ka man jāpērk Pentax 10D? Biju domājis iegādāties canon 400D......
Īsumā....kāpēc pentax? :)
Paldies...
Publicēts: 03.06.07 00:52
 citēt
kapēc pentax - pentax paslaik ir pārāks par 400d. izdomā kas notiks pēc 2 - 3 gadiem. - gribēsi apgreidoties. Uz ko gribēsi? uz fulfrme vai kaadu canon 30d? un beigu beigās fiška ir iekš tam vai tev stikli paliks un derēs nākamajam verķim vai nē. ar ko ilgāk tu būtu apmierināts, ar pentax vai csnon, stikli vairāk canonam, serviss labāks Latvijā canonam, vēl atliktu izvēle: canon 400d vs 10d vai 20D, bet varbūt piemest 100ls un pagrābt lietotu 30d... bet tas ir pasam jāizlemj canon vai pentax. ja greidosies uz kautkādu 5d, vai mark tad cropotās matricas objektīvi b;us jāpārdod.
es jau veel jauns un zaļš - ja kļūdos labojiet. :roll:
Publicēts: 03.06.07 09:46
 citēt
Principā, kad es priku aparātu nevarēju izlemt 350D vai 400D, tad parunājos, palasīju netā (google) un sapratu, ka nav jēga maksāt pa 400D bezmazvai 200Ls vairāk (tajā brīdī, tā starpība bija tāda), tad labāk šo naudu ieguldu zipenē vai objektīvā - es ieguldīju zipenē (430EX), jo ir ziemas sezona un reizēm ja vajag k-ko bildēt iekšā, tad iebūvētā taisa visādus debesu brīnumus, tā arī izdarīju un esmu ļoti apmierināts ar savu 350D...

Par stikliem viss atkarīgs, cik daudz tu vari atļauties par tiem maksāt un uz kuru galu skaties vairāk. es personigi taisos pirkt sev Tamron 28 - 75mm (zoom), ar F 2.8 (diafragma) šito vajadzētu zināt vai vismaz iemācīties ko nozīmē F skaitlis un dabūt izpratni par zoom mm. - šim objektīvam, ka ar Canon crop (1,6) tas nevis 28mm, bet gan 45mm un tas nozīmē, ka tas nav platleņķis. Ja grib vairāk platleņķi tad ir vēlviens Tamron 17 - 50mm F2.8 arī gaišais objektīvs, arī tamron, visumā labs un svārstās kā iepriekšējais robežās ap 250Ls. Šim objektīvam ir lielāks platais gals - pateicīgāks bildēšanai telpās un tā, bet mazāks zoom - tas pašam ir jasaprot ko tev vairāk vajag zoom vai plato leņki, ja gribās vēl platāku leņķi Canon ir 10 - 22mm objektīvs, kas ir kvalitātīvs un ar platu leņķi, Linkman ar tādu bildē vari paskatīties bildes albūmā no klaniem un vēl reportāžas, visumā pateicīgs objektīvs, tikai maksā arī labi, nez vai tu sākumā girbēsi zoom objektīvu, tāpēc par to tagad nerakstīšu.. (mans subjektīvais viedoklis)
Publicēts: 03.06.07 13:18
 citēt
viss ok...EF-S ir tikai kropotai un pilnajai atstāj melnus stūrus...
ja ir 400D ar crop faktoru 1.6x tad piem 300mm ir 480mm
Publicēts: 03.06.07 13:29
 citēt
viss ok...EF-S ir tikai kropotai un pilnajai atstāj melnus stūrus...
ja ir 400D ar crop faktoru 1.6x tad piem 300mm ir 480mm

Pilnajai liekas nemaz EF-S nevar uzlikt, k-gan nav mēģināts :)

Bet EF der visiem!!!
1.6x crop ir visam sakuma galam 350D, 400D, 20D, 30D
1.3x ir 1 markam II un III
pilna matrica 5D

Nosauktas pazistamakas kameras, ja kadam ir velme papildiniet zemak ar citu kameru crop faktoriem. Es par Canon :)
Publicēts: 03.06.07 13:32
 citēt
Nikonam 1.5
Publicēts: 03.06.07 17:48
 citēt
Tad kad tirgosi, tad arī uzraksti, tas būs labāks variants abām pusēm!

Starp citu uz ko taisies pariet? Nikon? ja visu tirgo nost? :)
Publicēts: 03.06.07 18:01
 citēt
Klau, Haiduk, gribi teikt, ka man jāpērk Pentax 10D? Biju domājis iegādāties canon 400D......
Īsumā....kāpēc pentax? :)
Paldies...

izlasi augšā es jau atbildēju...viens ir lejas gals, otrs mitruma, putekļu izturīgs...
...bet jāpērk tas , kuru sirsniņa vēlās.
Publicēts: 03.06.07 19:44
 citēt
ko tev dos pilnā matrica?

un ja nav noslēpums kur tu strādā ja jau tev ir vajadzīgs 1Ds Mark II :))
Publicēts: 03.06.07 20:27
 citēt
ar 30D arī pietiekoši kvalitativi var nobidēt, ja māk...

Bet nu katrs dara kā zin :)
Publicēts: 03.06.07 20:45
 citēt
...ja māk...

tikai izceļu..

arvi, manliekas, ka tevi noliek :D
Publicēts: 03.06.07 20:46
 citēt
Ierēcu :lol:
Publicēts: 03.06.07 20:52
 citēt
Slikti tev izskatās - nekopēju es to nenokurienes, bet nu domā kā gribi

Varbūt pats atbildi uz jautājumu kam ir domāts crop faktors, jo uz to atbildi es nezinu, nekad arī neesmu domajis par to kam tas ir domāts, zinu tikai to, kads ir tā efekts - plusi un mīnusi

Par to "Padomā ko raksti" varu pateikt tikai vienu, es zinu ko rakstu un kāpēc rakstu :)
Publicēts: 03.06.07 21:14
 citēt
Domāju, ka tie, kas zin, ka ir tāds crop faktors zin arī par to, ka ir samazināti matricas izmēri, bet nu par to, kam tas ir domāts, nekad nebūtu aizdomājies ka tas ir domāts lai apzīmētu formātu

Tātad 400D ir 1.6x matricas formāts?! :shock:
Publicēts: 03.06.07 21:24
 citēt
Taatad turpinaajums..

Ar to pashu 400D piemeeru.. ja liec vinjam virsuu kaadu objektiivu, tad uz objektiiva dotajiem mm daudzumu pareizini tos ar 1,6 un ieguusi faktisko mm palielinaajumu.

Kaadi vel jautaajumi?

pastāsti viņam par pikseļu būšanām ;)
Publicēts: 03.06.07 21:29
 citēt
arvis, pēdējais laiks tev sākt rakstīt.. :p

Cik zinu, tad FF ir mazāk trokšņi pie lieliem iso un vsp kvalitatīvāks attēls, pareizi? :p
Publicēts: 03.06.07 21:36
 citēt
Par pikseljiem vispaar vareetu romaanus sarakstiit!

Man jau patiik tagad tie krutie ziepiishi kuriem ir 8 pixelji utt.. :D

Shim pat 8,2 :D
http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=32321

Ir taču pilns ar 10mpix arī tajā pašā xnet
Publicēts: 03.06.07 22:14
 citēt

Bet tie laiki drīz beigsies :D :P

izdomās kā iestūķēt FF ziepītī? :D
Publicēts: 03.06.07 22:14
 citēt
Par pikseljiem vispaar vareetu romaanus sarakstiit!

Man jau patiik tagad tie krutie ziepiishi kuriem ir 8 pixelji utt.. :D

Ja cilvēks māk bildēt, tad arī ar tiem "krutajie" ziepīšiem var skaistas bildes dabūt, labākas par dažu labu pus-pro aparātiem! Grūtāk, bet var, un kā Lunis vienā no postiem teica, tad aparāts pats nebildē, respektīvi ja cilvēks, kas fotografē nemāk iznest ideju vai vienk. nav spējīgs to izdarīt, tad tehnika tajā nepalīdzēs :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):