forum.gif
AMD vai Intel
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / AMD vai Intel
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.12 16:26 labots
 citēt
...
Publicēts: 21.11.12 16:34
 citēt
ox3r:...
aga, un peec gada buus cs7 un tad cs8 un jaaskataas kaa tas viss izskatiisies arii peec diviem un triis. investeeju, lai triis gadus par to nedomaatu.
Publicēts: 21.11.12 16:36
 citēt
Vish:A pratigi likt tikai sistemu uz SDD un parejo HDD? vai tomer labak visas progas uz SSD un parejo kur nu velme ?

Prātīgi ir likt visus datus un softus, kuru lieto ikdienā. Pie katras atvēršanas, apstrādes tiks ietaupītas sekundes, kuras, starp citu, kopā savācās.

Protams, jāņem vērā arī to, ka SSD nemaksā dažus latus, ir jāizvērtē tā nepieciešamība. Bet, ja mēs runājam par datoriem, kuri vērtība (dzelžu) ir 350Ls (pat iespējams jau no 300Ls) un vairāk Ls, tad SSD ir neatsverama sastāvdaļa. Manuprāt.

PS. Arī pa visam lētajiem (standarta biroja darbinieku, kuri strādā ar dokumentiem utt) datoriem (200Ls) bieži ir vērts likt SSD, jo tikuntā netiks izmantoti visi 500GB (lētākais disks, kuru vērts pirkt) un ātrdarbības ieguvums būs ļoti jūtams.
Publicēts: 21.11.12 16:39
 citēt
Bildes:
ox3r:...
aga, un peec gada buus cs7 un tad cs8 un jaaskataas kaa tas viss izskatiisies arii peec diviem un triis. investeeju, lai triis gadus par to nedomaatu.

Tur jau tā lieta. Es spēles nespēlēju, bet ir dzirdētas, ka viena tāda aizņem vairākus desmitus GB, tas attiecībā uz geimiem, ja tos vēl ir jāpieskaita.

Tagad likt iekšā 2x 120GB vai vienu 240GB ir tāda luxus lieta, bet tagad ielikt 120Gb un vēl pēc gada (vai diviem) 120GB skan ļoti prātīgi.
Publicēts: 21.11.12 16:40
 citēt
ox3r:
Bildes:ga, un peec gada buus cs7 un tad cs8 un jaaskataas kaa tas viss izskatiisies arii peec diviem un triis. investeeju, lai triis gadus par to nedomaatu.

Tur jau tā lieta. Es spēles nespēlēju, bet ir dzirdētas, ka viena tāda aizņem vairākus desmitus GB, tas attiecībā uz geimiem, ja tos vēl ir jāpieskaita.

Tagad likt iekšā 2x 120GB vai vienu 240GB ir tāda luxus lieta, bet tagad ielikt 120Gb un vēl pēc gada (vai diviem) 120GB skan ļoti prātīgi.
nju mees te speeles nespeeleejam VISPAAR - nauda jaapelna :D speeleem ir androiida planshete - lai beerni speelee
Publicēts: 21.11.12 16:52 labots
 citēt
Bildes:
ox3r:

nju mees te speeles nespeeleejam VISPAAR - nauda jaapelna :D speeleem ir androiida planshete - lai beerni speelee

Tad kam tev video karte pa 140Ls? Protams daudzi jaunie softi māk izmantot video kartes jaudu savā labā, bet, cik man zināms, tad ne tādā apjomā, lai video kartē būtu vērts ieguldīt cik daudz.
Publicēts: 21.11.12 16:55 labots
 citēt
hm... nju ir shaadas taadas gradiskaas lietas kur 1gb kartes vnk nevelk... plus veel kaadu klipu jaapamontee - taa, skichu liimenii

turklaat karte ta tikai 100 ls maksaa
Publicēts: 21.11.12 17:05
 citēt
Bildes:hm... nju ir shaadas taadas gradiskaas lietas kur 1gb kartes vnk nevelk... plus veel kaadu klipu jaapamontee - taa, skichu liimenii

turklaat karte ta tikai 100 ls maksaa

Konkrētais modelis www.kurpirkt.lv...

Pa video kartēm es esmu dumšs, jo neesmu nekad to lietojis tā, lai 1GB būtu pa īsu. Kā to vispār nosaka, ka ir pa īsu?

Kad sieva taisīja bakalaura darbu uz 3ds max, tad viņai ar 16GB ram bija pa īsu, lūk tas ir rijīgs softs (RAM un CPU, video karti vajag tikai sakarīgu, neko krutu). Iespējams kaut kas tika darīts nepareizi, bet, lai izmantotu visu CPU jaudu renderēšanas laikā, tieši tik daudz RAM bija nepieciešams.
Publicēts: 21.11.12 17:13
 citēt
Juruss:120GB aizbāzt tikai ar sistēmu un progrām ir pagrūti, ja vien neesi geimeris.
16GB aizņems RAMs (peidžfails) + sistēma un softi, nu max puse būs aizņemta no 120GB :)

Bez kādiem Geimiem, man 120Gb ir tikai sistēma un programmas. Un tas ir normāli. Protams ja kompī itr tikai PS un LR, un vairāk nekas nav darāms tad pietiek ar SSD 60Gb un vēl paliek pāri.
Publicēts: 21.11.12 17:18 labots
 citēt
chukmasoff_f:
Juruss:120GB aizbāzt tikai ar sistēmu un progrām ir pagrūti, ja vien neesi geimeris.
16GB aizņems RAMs (peidžfails) + sistēma un softi, nu max puse būs aizņemta no 120GB :)

Bez kādiem Geimiem, man 120Gb ir tikai sistēma un programmas. Un tas ir normāli. Protams ja kompī itr tikai PS un LR, un vairāk nekas nav darāms tad pietiek ar SSD 60Gb un vēl paliek pāri.

Nesen palīdzēju tikt galā vienam fotogrāfam ar datoru un es biju mazliet šokā, ka Adobe bridge un LR katalogu preview katrs aizņēma ap 30-40GB.

Arī tam ir jāpievērš uzmanība, lai šie bilžu preview neglabājas mēnešiem ilgi...
Publicēts: 21.11.12 17:20
 citēt
Raz pošla takaja pjanka....:face-grin:
Jautājums zinātājiem, kā ir ar ŠO????:
HDD SATA2.5" 750GB 7200RPM/32MB HYBR ST750LX003 SEAGATE
Saprotu, laptopā, kā vienīgais, būs super, bet galda datorā???? Cik korekti darbojas tā datu dalīšana pa diskiem???
Pagaidām vienīgais ražotājs, kas tādu brīnumu piedāvā...:face-smile:
Publicēts: 21.11.12 17:21
 citēt
ox3r:
chukmasoff_f:

Nesen palīdzēju tikt galā vienam fotogrāfam ar datoru un es biju mazliet šokā, ka Adobe bridge un LR katalogu preview katrs aizņēma ap 30-40GB.

Arī tam ir jāpievērš uzmanība, lai šie bilžu preview neglabājas mēnešiem ilgi...

Nu tas tak nekas, vēl vairāk uzkrāj :D Ja greizas rokas un nav saprāta.

A tā pēc pārinstalēšanas 120Gb tas ir normāli tikai plika programatura.
Publicēts: 21.11.12 17:23 labots
 citēt
spēles nespēlēju, video man no sandy bridge (:shame: plate ivy neatbalsta), tik cik npepieciešams, pilnīgi pietiek, viss akurāti smuki sapakots micro ITX kastē, ja nepieciešams, iemetu mugurenē un dodos kur vien vēlos :)
Publicēts: 21.11.12 17:24 labots
 citēt
Elmarss:Raz pošla takaja pjanka....:face-grin:
Saprotu, laptopā, kā vienīgais, būs super, bet galda datorā???? Cik korekti darbojas tā datu dalīšana pa diskiem???

Esmu licis tādu portatīvajos, kolēģi, kuri komplektē datoru ir ļoti pozitīvi izteikušies un likuši arī galda datoros, bet tas bija pirms gadiem diviem, tagad SSD cenas ir būtiski kritušas un domāju, ka labāka kombinācija būs SSD un HDD atsevišķi.
Publicēts: 21.11.12 17:30
 citēt
ox3r:

Esmu licis tādu portatīvajos, kolēģi, kuri komplektē datoru ir ļoti pozitīvi izteikušies un likuši arī galda datoros, bet tas bija pirms gadiem diviem, tagad SSD cenas ir būtiski kritušas un domāju, ka labāka kombinācija būs SSD un HDD atsevišķi.

Paldies, apstiprināji manu neseno izvēli...:face-smile:
Publicēts: 21.11.12 17:34 labots
 citēt

Tas tak ir tas saklonētais, kā Macam , domāju ka nebūs problēmu gan tjapļapam gan tornim, tur ssd un mehaniskais , apvienoti vienā masīvā. Bet lai korekti strādātu vis ticamāk būs vajadzīga kaut kāda programma , tāda kā Mac Fusion Drive.
Publicēts: 21.11.12 17:38
 citēt
chukmasoff_f:

Tas tak ir tas saklonētais, kā Macam , nav vēl nācies ar to sastapties, bet domāju ka nebūs problēmu gan tjapļapam gan tornim, tur ssd un mehaniskais , apvienoti vienā masīvā. Bet lai korekti strādātu vis ticamāk būs vajadzīga kaut kāda programma , tāda kā Mac Fusion Drive.

Programma nav vajadzīga, vajadzīgs laiks kamēr tajā iebūvētais softs saprot, ko tu izmanto bieži (jāglabā uz SSD daļas) un ko retāk.

Mūsdienām atbilstoši būtu tāds disks priekš lielajām kastēm tikai ar kādiem 60-120Gb SSD (esošajā variantā smieklīgi 4GB) un 1-3TB parasto HDD. Tā varētu būt bombonga.
Publicēts: 21.11.12 18:08 labots
 citēt
chukmasoff_f: tāda kā Mac Fusion Drive.

ox3r:
Mūsdienām atbilstoši būtu tāds disks priekš lielajām kastēm tikai ar kādiem 60-120Gb SSD (esošajā variantā smieklīgi 4GB) un 1-3TB parasto HDD. Tā varētu būt bombonga.

Nedaudz apskatījos un izskatās, ka Apple pa visam nesen ir ko tādu prezentējusi www.extremetech.com...

Vēl jau ir www.romexsoftware.com... un www.superspeed.com...
bet tiem ir mīnus, ka var pazaudēt datus datoru neizslēdzot pareizi.
Publicēts: 21.11.12 19:15
 citēt
ox3r:
chukmasoff_f: tāda kā Mac Fusion Drive.

ox3r:

Nedaudz apskatījos un izskatās, ka Apple pa visam nesen ir ko tādu prezentējusi www.extremetech.com...

Vēl jau ir www.romexsoftware.com... un www.superspeed.com...
bet tiem ir mīnus, ka var pazaudēt datus datoru neizslēdzot pareizi.
tas izklausās čerez Ž. ja kaut kas jūk, tad labāk, lai jūk pa vienam, nevis all-in-one
Publicēts: 21.11.12 19:35 labots
 citēt
Plānprātiņi ņemas, ...kas labāks dīzelis vai benzīns? ko? :)
Tagad jau pie kājas kāda bļemba tam silīcija kristālam, galvenais lai nav kādā kaktu garāžā salikts tas dators.
Es jau tikai uz pābaudītiem ražotājiem skatos ... nu Apple vai DELL, BOXX ...
galvenais to Linux lai neliek tad ap fotoveikalu būs šaize.
Publicēts: 21.11.12 21:11
 citēt
nu ko jūs ņēmaties es laikam pirms diviem gadiem nopirku 60Gb corsair force un mierīgi 2 gadus ar win 7 dzīvoju... tikko iegādāju 120Gb ir labāk un lielāks, bet nu aizsist jebkuru izmēra disku var ātri kaut XXX TB... SSD disks ir vajadzīgs tikai sistēmai un softiem nekam vairāk!
Publicēts: 21.11.12 22:47
 citēt
Hugo:Plānprātiņi ņemas, ...kas labāks dīzelis vai benzīns? ko? :)
Tagad jau pie kājas kāda bļemba tam silīcija kristālam, galvenais lai nav kādā kaktu garāžā salikts tas dators.

Nu bet ja kabata atļauj tad jav var tikai uz Apple vai kādu citu brendu skatīties.
par garažā liktiem nezinu bet pa lielam visās datorfirmās sākot no mazajām darbnīcām un beidzot ar Elkor un tam līdzīgiem, kompīšus liek paši kopā, un protams ari piedāvā brendu, tikai brendotais ir 2x dargāks par pašu likto analogu, nesaku ka tas ir slikti vai labi, bet pie vidusmēra LV ienākumiem par Apple telefonu, lielākā daļa var tikai pasapņot, nerunājot par kādu no abolainajiem tjapļapiem, kur nu vēl par staceonāru. BOXX un DELL protams ir lētāki bet tomēr ir vis maz par 30% dargāki par lasītajiem.
Publicēts: 21.11.12 22:52
 citēt

Citreiz saucamajaa kaktu garaazhaa saliks Tev labaaku nekaa veikalaa kam interesee tikai nogruust preci ar peljnu. Tikmeer Tavs saucamais kaktu garazhas meistars uznemas atbildiibu un apkopi konkreetajam datoram... diez vai vinsh buus ieintereseets shtruntu salikt un pec tam katru vakaru sedet pie klienta un prattot kapeec karas...
Publicēts: 21.11.12 23:03
 citēt
Sabulis:

Citreiz saucamajaa kaktu garaazhaa saliks Tev labaaku nekaa veikalaa kam interesee tikai nogruust preci ar peljnu. Tikmeer Tavs saucamais kaktu garazhas meistars uznemas atbildiibu un apkopi konkreetajam datoram... diez vai vinsh buus ieintereseets shtruntu salikt un pec tam katru vakaru sedet pie klienta un prattot kapeec karas...

Tieši tā, jo tai paša RD vai ELKORA, ko piedāvā kā savu lasītu bāzes, vai pro modeli, sabāž iekšā ne to kas labāk sader un strādā iiāli, bet to kas aizstāvējies noliktavā.

A ja par brendiem, tad laiku atpakaļ viens LV patriots man paūtija latviešu datoru "Gauja" kad es viņam piedāvāju pilnīgi tādu pašu Lenovo, bet bez latviskā brenda , tad šams atteicās un sakodis zobus maksāja gandrīz 100ls dargāk, bet lai būtu "Gauja" jo tas esot pašmāju kompis :D. Un nekādīgi negribēja pieņemt to ka tas ražots IBM.
Publicēts: 21.11.12 23:35
 citēt

1. Peidžfails = ram*1.5
2. Puis, 16 GB RAMa un SSD - на кой хер tev peidžs? Ar visām datorizvirtībām, ar kādām es nodarbojos, bez peidž un swap un ar 4GB ramdraivu vairāk par aizņemtiem 9-10 no 16 GB neesmu spējis nogruzīt savu datoru.

P.S. Uz SSD windows (system) un program files, bet User data utt uz HDD. Pilnīgākai laimei 2xHDD uz RAID 0...
Publicēts: 21.11.12 23:54
 citēt
www.tomshardware.com...

Atkarigs protams no taa, ik vari atlauties, bet ieteiktu kaadu no i5, ssd, 8gb ram un pilnigi pietiks.
Publicēts: 22.11.12 09:46
 citēt
Publicēts: 22.11.12 10:00
 citēt
neez, man ir AMD, laikam 4 kodoli, cik ram pat neatceros, kastīte maksāja zem 300 ls.
no 12 stundīgām kāzām raw>jpg pārliekās ātrāk kā paspēju aiziet pusdienās.
slaidshows hd1900 renderējas apmēram tik pat ilgi cik tas vidjiks ies...nu vošem arī pusdienslaiks
maketēšanai vispār neredzu šķēršļus...metrīgus vektorus ar bildēm labā rezolūcijā kustina īzelī, reducējam izmēru tikai dodot uz druku...

Nav tā kā nedaudz pārspīlētas tās tehniskās prasības te caurmērā?

Ja cilvēki būtu to naudu, ko bāž sistēmblokos ielikuši monitoros moš verētu redzēt mazāk marsiešus fotoblogā
Publicēts: 22.11.12 10:02
 citēt
imgfoto:

Ja cilvēki būtu to naudu, ko bāž sistēmblokos ielikuši monitoros moš verētu redzēt mazāk marsiešus fotoblogā

:exciting:
Publicēts: 22.11.12 10:10
 citēt
imgfoto:neez, man ir AMD, laikam 4 kodoli, cik ram pat neatceros, kastīte maksāja zem 300 ls.
no 12 stundīgām kāzām raw>jpg pārliekās ātrāk kā paspēju aiziet pusdienās.
slaidshows hd1900 renderējas apmēram tik pat ilgi cik tas vidjiks ies...nu vošem arī pusdienslaiks
maketēšanai vispār neredzu šķēršļus...metrīgus vektorus ar bildēm labā rezolūcijā kustina īzelī, reducējam izmēru tikai dodot uz druku...

Nav tā kā nedaudz pārspīlētas tās tehniskās prasības te caurmērā?

Vecit tur jau ir ta fishka, ka kadas nu kuram tas prasibas... tiesi tapat ka foto viens laimigs ar crop + Sigma 18-200, bet cits bez L fixa un FF no kresla necelas...
Kad nomainiju savu pavisam veco kompi uz tagadejo veco, tad likas, ka opaaa vins vnk lido... bet tagad padarbojoties ar citiem jaudigakiem dzelziem, tad liekas, ka savejais velkas ka veca ome... A par jaudu ir pavisam cits stasts... pirms gadiem 512 BM RAMa likas pietiekosi un 4 GB bija kosmoss, tagad jau ir tas pats - tapec, ja mainit, tad pa budzetu X jaizcel labakais kas sanak un tur jau ir diskusijas jega
Publicēts: 22.11.12 10:47
 citēt
man liekas stulba atruna "man pirms x gadiem pirktais kompis ar x procesoru un x atmiņu joprojām visu dara fiksi" - kas tagad, ja jauns jāpērk tad jāmeklē vecas detaļas lai saliktu tādu pašu jaunu? Ļoti iespējams, ka jauns 8x krutāks šodien maksā lētāk kā tas vecais :D

Mans pirmais kompis 1992. gadā - 80 Mb cietais disks, 4 mb operatīvā atmiņa - apm. 1000 Ls
Publicēts: 22.11.12 11:03
 citēt
Vish:Biedri fotografi,

Skiet ir pienacis laiks mainit "dzelzi" un varbut varat ari Jus ar savam domam padalities...
Tatad AMD vai Intel, gala rezultats, lai viss iet un nekas nebremze, protams, liekam SSD Sata3 un un un
bet procesors... AMD jau cena dikti laba, Intel pazistams un uzticam

iMac 27'' ... un vēl piedevām viss vienā korpusā :)
Kad to iegādājos, uzdevu sev jautājumu, kāpēc visus šos gadus esmu barojis PC :D...
Publicēts: 22.11.12 11:10
 citēt
paskatījos dārgāko imaku kapitaalaa - 1350 lati, pēc specenēm mana jaunā kaste pa 500 latiem ieliek vienos vārtos visās pozīcijās... nju paliek vēl 800 lati superekrānam...
Publicēts: 22.11.12 11:13
 citēt
Bildes:paskatījos dārgāko imaku kapitaalaa - 1350 lati, pēc specenēm mana jaunā kaste pa 500 latiem ieliek vienos vārtos visās pozīcijās... nju paliek vēl 800 lati superekrānam...

nu tad ņemt tādu sistēmu kurai normāli varēsi uzlikt hakintošu... ;)
Publicēts: 22.11.12 11:17 labots
 citēt
Luxferre:
Bildes:paskatījos dārgāko imaku kapitaalaa - 1350 lati, pēc specenēm mana jaunā kaste pa 500 latiem ieliek vienos vārtos visās pozīcijās... nju paliek vēl 800 lati superekrānam...

nu tad ņemt tādu sistēmu kurai normāli varēsi uzlikt hakintošu... ;)
saproti, man ar šito visu ģēlu ir pieredze 25 gaadus - fotoapstrāde un maketēšana. Esmu izgājis tam visam cauri sākot ar mazo mac clasic, windows 3.1, piedzīvojis dīvainos mac klonus power pc izskatā, rklāmas, dizaina kantori, tipogrāfijas... man šodien NAV argumentu par labu makiem - cenas dēļ. Dzelži tak ir IDENTISKI!!! Vienīgā piebilde - vajadzīgs labs PC licējs.
Publicēts: 22.11.12 12:31
 citēt
Gabiz:

1. Peidžfails = ram*1.5
2. Puis, 16 GB RAMa un SSD - на кой хер tev peidžs? Ar visām datorizvirtībām, ar kādām es nodarbojos, bez peidž un swap un ar 4GB ramdraivu vairāk par aizņemtiem 9-10 no 16 GB neesmu spējis nogruzīt savu datoru.

P.S. Uz SSD windows (system) un program files, bet User data utt uz HDD. Pilnīgākai laimei 2xHDD uz RAID 0...

Peidžfails - cik gribi tik liec :D To 1,5 swapam vai tik neesi no Linux paņēmis, Win standartā ir 1:1
Es parasti peidžfailu uz ne-sistēmas diska lieku.
Par RAID 0 - jā, ja gribi pakāst datus :D
Labāk RAID 1 - spogulī :) Bet varbūt to arī domāji ;)
Publicēts: 22.11.12 13:11
 citēt
Haiduks:
Vish:Biedri fotografi,

Skiet ir pienacis laiks mainit "dzelzi" un varbut varat ari Jus ar savam domam padalities...
Tatad AMD vai Intel, gala rezultats, lai viss iet un nekas nebremze, protams, liekam SSD Sata3 un un un
bet procesors... AMD jau cena dikti laba, Intel pazistams un uzticam

Kad to iegādājos, uzdevu sev jautājumu, kāpēc visus šos gadus esmu barojis PC :D...

Pilnīgi vienalga kāda sistēma vai Win vai Mac, katrai savi plusi un mīnusi, un ari ar pročiem ja visu saliek pareizi ir pilnīgi vienalga, tikai uz AMD hakintošu neuzliksi, un hakintošam ir vairāki mīnusi jo neiet dažas būtiskas lietas kas uz oficeālā Mac, bet tas ari ir dziedējams. Ja pa nopietno tad neesmu lielu atšķirību sajutis sistēmu darbības ātrumos, ja vis pareizi sakonfigurēts, a galvenais jav ir ne pati sistēma bet ko uz tās gribi darīt.

Cits jautājums ir par mobilajiem divaisiem, nu tur Androids un Microsoft tomēr no iOSA atpaliek veiktspējā.
Publicēts: 22.11.12 13:16
 citēt
chukmasoff_f:
Haiduks:

Pilnīgi vienalga kāda sistēma vai Win vai Mac, katrai savi plusi un mīnusi, un ari ar pročiem ja visu saliek pareizi ir pilnīgi vienalga, tikai uz AMD hakintošu neuzliksi, un hakintošam ir vairāki mīnusi jo neiet dažas būtiskas lietas kas uz oficeālā Mac, bet tas ari ir dziedējams. Ja pa nopietno tad neesmu lielu atšķirību sajutis sistēmu darbības ātrumos, ja vis pareizi sakonfigurēts, a galvenais jav ir ne pati sistēma bet ko uz tās gribi darīt.

Cits jautājums ir par mobilajiem divaisiem, nu tur Androids un Microsoft tomēr no iOSA atpaliek veiktspējā.
klau - šito dziesmu beidz dziedāt :D Проблема медлительности Android-интерфейса заключена не в оборудовании, а архитектуре этой операционной системы. В iOS и Windows Phone взаимодействие с пользовательским интерфейсом возложено на отдельные потоки с приоритетом реального времени: как только фиксируется событие касания к сенсорному экрану, другие процессы прерываются и всё внимание оказывается сосредоточенным исключительно на графической оболочке операционной системы. В Android обработка объектов пользовательского интерфейса идет в основном потоке и с нормальным приоритетом, то есть на равных правах с другими задачами вроде веб-серфинга, видеопросмотра или фоновой проверки электронной почты.

Tu zini KO tas nozīmē? To, ka Androīds ir vienīgais īstais un reālais multitaskings. tev tak nav jāskaidro ko tas īsti nozīmē un kāds ir reālais labums
Publicēts: 22.11.12 13:18 labots
 citēt
man kolēģei ir aipads un viņa kā jābola fanāte varētu pastāstīt visus besīgos aspektus...

un zini kā tulkojas benčmarki? Cilvēkiem tak ir POHUJ vai lapu ielādē 3.6 vai 3.8 sekundēs.....
Publicēts: 22.11.12 13:37
 citēt
Juruss:
Gabiz: 1. Peidžfails = ram*1.5

Peidžfails - cik gribi tik liec :D To 1,5 swapam vai tik neesi no Linux paņēmis, Win standartā ir 1:1
Es parasti peidžfailu uz ne-sistēmas diska lieku.
Par RAID 0 - jā, ja gribi pakāst datus :D
Labāk RAID 1 - spogulī :) Bet varbūt to arī domāji ;)

Swaps uz cita hdd ir labi (gudri)...
Es biju dmājis tieši RAID 0. Datus var pakāst tik pat labi no bezRAIDa diskiem kā no RAID 0, tikai RAID 0 lasa/raksta ātrāk. RAID 1 ir priekš vārguļiem, nopietnie onkas svarīgāko bakapo uz citu HDD, mākoni un uz flašdraivu.. ja nevēlies pakāst datus, tie ir jāglabā 3 neatkarīgos datu nesējos, tas ir - uz datora hdd, ārējais hdd un cd, dvd, flash..
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas